Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

Мнение от Vasko » 17 Май 2011, 1:04

Тaзи темa стaнa достa обширнa вече . Смятaм,че е време зa ключ. Едните си хaресвaт Русия, другите си хaресвaт Зaпaдa и не рaзбирaт от думa дори и дa им го докaжaт с фaкти ... Зaмислял ли си е е някой от Вaс,че aко не беше Русия сегa щяхме дa сме нечия колония или щaт и щяхме дa бъдем белите им роби ..Колко от Вaс, който коментирaт тук сa били достaтъчно големи или нaй-мaлкото сa били поне нa 14-16 години през 1989г. когaто стaнaхa големите промени и тръгнaхме към криворaзбрaнaтa демокрaция . Зaпочнa се със съсипвaне нa производствa, цели зaводи се продaдохa зa жълти стотинки ,a упрaвлявaщите хвърляхa прaх в очите нa хорaтa ,че ще конкурирaме и изнaсяме зa Зaпaдa и ще покрием техният стaндaрт и ще продaвaме в евро.Резултaтa беше- зaкрити производствa и предприятия, зaщото и нa нaй-тъпият е ясно, че ние никогa не можем дa покрием евростaндaртите зa кaчество нa продуктите. Вие знaете ли ,че до 1989 годинa Русия колко милионa пюретa от детски хрaни купувaше? И сaмо товa ли? В зaмянa дaвaше хлaдилници , трaктори , aвтомобили . Ще кaжете то едни трaктори, дa aмa кaто се рaзвaлят и винaги имaше чaсти зa тях и нямaше необрaботени и пустеещи земи . Сегa всички се хвърлят нa зaпaдното , aмa колко от Вaс могaт дa си позволят нови чaсти зa aвтомобилите си ? Тогaвa хорaтa можехa и дa кaрaт Лaди и Москвичи, aмa понятието вторa употребa не съществувaше или поне нa мен не ми беше познaто,a сегa нa всякa вторa крaчкa морги, мaгaзини зa чaсти вторa употребa,че дори и мaгaзини зa дрехи вторa употребa !!! Срaмно е, жaлко е всичко товa, което се случвa с нaс кaто нaрод... Зaдaвaли ли сте си въпросa колко от Вaс в днешно време могaт дa си позволят 15-десет дневнa почивкa нa море или Бaлкaн без предвaрително няколко месецa дa си зaделят някaкви средствa , a колко от Вaс могaт в моментa дa си позволят и дa строят къщи или дa си купят нов aвтомобил ? Преди хорaтa можеше и дa получaвaхa около 200 лв.зaплaти aмa стигaхa зa всичко и зa море и зa обрaзовaние зa децaтa и дори се отделяхa и някaкви спестявaния и кaк стaнa тaкa, че всички при тaкa нaреченият социaлизъм си нaпрaвихa къщи и си бяхa устроили животa ,a сегa имa хорa който рaботят и нa по две и три местa и пaк едвa успявaт дa си плaтят сметките . По темaтa може още достa дa се изпише, но този зaвой, който го нaпрaвихме нa ляво към Зaпaдa и ни съсипa. Колкото до aмерикa, те винaги сa били зaвоевaтели и политикaтa им е тaкaвa. Целтa нa Зaпaдa им беше дa ни съсипят икономикaтa, дa ни спрaт АЕЦ-a зa дa стaнем зaвисими от тях. Нaй-лошото е,че ще продължaвaме дa стaвaме още по-зле .. В моментa всички млaди бягaт в чужбинa кaто продaвaт трудa си зa жълти стотинки . Не сме ли техните бели роби?
Колкото и дa ви звучи aбсурдно aко сегa стaне войнa, Зaпaдa ще се отдръпнaт от нaс и пaк Русия ще е тaзи, която ще ни освобождaвa ... Нa някои колеги може и дa не им е приятно всичко товa, но фaктите сa си фaкти и всичко е вече зaписaно в историятa. Кaкъвто и прочит дa имa, кaквото и тълкувaние дa се прaви нa историческите фaкти ,Русия нa двa пъти ни е освободилa и товa не може дa им се отрече. Зaтовa aко не зa друго, поне зaтовa дa им бъдем признaтелни , зaщото aко не бяхa те, никой от всички нaс нямaше дa може дa пише нa бългaрски тук в тези форуми ....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2011, 2:06

така говориш сякаш сме били част от съветския съюз...

аз съм хванал известно време от преди 89та и единсвените руски наистина качествени неща бяха книгите и учебниците.
дори нещата произведени в гдр изглеждаха като извънземни в сравнение с руските неща, които имах...
много неща, които се произвеждаха в българия бяха много по-хубави от руските аналози.
дори калашника ни е по-качествен... на скоро стрелях в едно стрелбище тука и американеца ми вика, от къде си? от българия... българия, така ли... тоя калашник на стената е български. вашите са най-качествените.

ти искаш да обърнеш темата на политическа, какво ни е виновен запада за сегашното ни положение. западняците ли дойдоха да продадат авиокомпания балкан примерно? защо само ние се съгласихме да ни затворят блоковете на аец... да не би да дойдоха и да ни опряха нож в гърлото? то е много лесно някой друг да е виновен винаги. и каква е връзката с това ние какъв завой сме направили със сегашното положение на русия. никаква.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 17 Май 2011, 8:53

Браво на колегата със сините очи (sineok_pi4), само доразви тезата ми. Личи си че си бил по-добър по литература едно време :)
А иначе към колегата над моето мнение - да, точно западняците затвориха АЕЦ. Нашите политици са само маши в техните ръце, просто ги подкупват с много милиони, но това обикновения човек не го вижда. Лошото е сме много подкупни и затова сме на този хал.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Май 2011, 9:44

Какво означава "супер сила",да ходят да правят войни тук там ли :dunno:
Отбележете следните факти,няма руснак,който да е похитен в блиският изток (Ирак) и да не е пуснат с извинения,няма кораб който да плава под руски флаг и ония пирати в аденският залив да са пленили и да са пуснали без откуп,имаше един,обаче целия руски флот се насочи на там и веднага беше пуснат кораба,е на това му викам аз "супер сила",тая земя,руската е богата на всичко,а ако нещо ги мързи да го изровят-си го произвеждат,както е случаят с диамантите,чак не могат да разпознаят кой е истински и кой е произведен от руснаците,просто руснаците са друга бира,имат различни виждания за света от американците,за съжаление имат много бедни,обаче примерно,пенсионерите плащат 20% от цената на газта,имат много придобивки,това че били алкохолици не е точно така,всичките ми познати руснаци-никой не употребява силен алкохол,родителите им също,даже там не правят толкова алкохол колкото нас българите,има много какво да се желае от тази държава,но се движат в правилната посока...като производство на автомобили и дизайн...що така не го правят-незнам :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 17 Май 2011, 9:45

steeN написа:дори калашника ни е по-качествен... на скоро стрелях в едно стрелбище тука и американеца ми вика, от къде си? от българия... българия, така ли... тоя калашник на стената е български. вашите са най-качествените.

Е, ако това американец ти го е казал - усмихни му се и го приеми само като ласкателство или некомпетентност, защото нашите Калашници наистина са едни от най-добрите, но не са по-добри от руските. Има от къде да знам това - половината ми роднини и приятели са ангажирани в производството на това и други подобни изделия, а аз лично 5 г. съм го изучавал на теория и практика така, че да мога да уча други да боравят с него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Май 2011, 10:58

човека ми каза, че българските ги фрезоват (така ли се превежда... milled) , а руските ги пресоват? (stamped) и че дулата на българските са по-качествени... и да ти кажа не ми изглеждаше некомпетентен :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 17 Май 2011, 14:07

Само 9 страници....а толкова много глупости.
Бавно и славно Китай става втора световна сила-икономичеса,военна и т. н.

То не бяха глупости за маневреност на самолети,данни за свалени самолети от в. Шок. Русия винаги ще си бъде основна военна сила,но просто изостанаха технически и не го казвам аз,а президентът им. Опитват да догонят Запада в компютърните технологии и може и да ги настигнат. Но днес това са фактите. Извадете си червените бастунчета от тъмните дебри на тялото,избършете сълзи и осъзнайте моментната ситуация. Русия има потенциял да си върне икономическата сила и да има достатъчно ресурси,за да се изравни или дори надмине Запада.

ПС на САЩ бюджетът за военни цели/с вкл бюджет на официалните агенции/ е около 850млрд долара на Русия колко?
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 17 Май 2011, 14:49

steeN написа:човека ми каза, че българските ги фрезоват (така ли се превежда... milled) , а руските ги пресоват? (stamped) и че дулата на българските са по-качествени... и да ти кажа не ми изглеждаше некомпетентен

Фрезовани бяха само цевните кутии и то на АК-47, по простата причина, че технологията за производството им тогава (от СССР) беше такава. Всичко, що е произведено в България до '89 е съгласно руските технологични карти, патенти и лицензи. След това у нас започна едно побългаряване, което доведе до срив в качеството.
Срещал съм много АК-47 руско производство и всичките бяха с цевна кутия от фрезован монолитен блок. Иначе щамповани са повечето останали модификации АКМ-47, АКМС-47 и всички АК** - 74, 101, 102, 103,104 и т.н., (руски, български, всякакви). А на щампованите кутии предимство е че са с над 0,5 кг. по-леки (без сериозни компромиси в здравината), което, повярвай, е много на гърба на боеца.
Що се отнася до цевите ("дулата") - точно там нашите АК отстъпват на руските - допуските им (на руските) за отклонение при прострелка са по-малки, в сравнение с нашите. Това от части се дължи на технологията за производство на цевите (винаги сме били на крачка зад тях в това отношение) и на качествения контрол.
ПП. От твърдението на този американец оставам с впечатлението, че и той само така е чувал и едва ли би различил руски от български Калашников.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Май 2011, 17:01

vanci88 написа:......

ПС на САЩ бюджетът за военни цели/с вкл бюджет на официалните агенции/ е около 850млрд долара на Русия колко?

ми много им арчи кенефа :mhihi:

И кво е казал президента на Русия, че ше изхарчат до 2020 общо 13 трилиона рубли (450 млрд $), като това включва средствата за покупка, ремонт и модернизация, за научни изследвания, конструкторска дейност и изпитания на оръжия и военна техника, та кво следва от тва, че са по-назад или по-напред?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 17 Май 2011, 17:08

Сондьора написа:
vanci88 написа:......

ми много им арчи кенефа :mhihi:

И кво е казал президента на Русия, че ше изхарчат до 2020 общо 13 трилиона рубли (450 млрд $), като това включва средствата за покупка, ремонт и модернизация, за научни изследвания, конструкторска дейност и изпитания на оръжия и военна техника, та кво следва от тва, че са по-назад или по-напред?

По тази логика България е с 30-40години пред САЩ и Русия.хахахахах

ПС Бисерите продължават!
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Май 2011, 17:16

Що бе дай пример къде са САЩ по военна техника и къде Русия, малко келешки се измъкваш и глупаво...
Дай да видим цена на най-новите изтребители, колко е един брой на САЩ, Русия и Китай....Програма за разработка, коя колко струва?

Твоята логика е глупава, че някой, който има разход, то значи е супер сила. А разхода на САЩ е толкова понеже тряя да си поддържат войните, което не означава, че са супер сила, да се биеш със страни от третия свят ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 17 Май 2011, 17:28

Сондьора написа:Що бе дай пример къде са САЩ по военна техника и къде Русия, малко келешки се измъкваш и глупаво...
Дай да видим цена на най-новите изтребители, колко е един брой на САЩ, Русия и Китай....Програма за разработка, коя колко струва?

Твоята логика е глупава, че някой, който има разход, то значи е супер сила. А разхода на САЩ е толкова понеже тряя да си поддържат войните, което не означава, че са супер сила, да се биеш със страни от третия свят ;)

Като започнеш от бойно снаражение на войниците,стел технология,самолетоносачи и т. н. А твоята логика,че Русия била много напред и за това няма да влага пари е смешна. Всичко на този свят е пари....неможе с 2лв да направиш нещо,което е сравнимо с нещо за 200лв. Просто още хората живеят в света на непобедимия СССР и не признават нищо друго. С трици маймуни не се ловят!

ПС Наистина чел съм постовете ти в доста теми и не съм очаквал толкова наивна логика.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 17 Май 2011, 19:15

Истината е че Щатите крадат от целия свят и затова могат да си позволят такива разходи за военно дело. Руснаците тези пари ги свалят от народа, точно затова има толкова бедни сред тях. А чак след това е момента с разценките (цените) на оръжията. Да - нещо което се произвежда за 1000 долара в САЩ, в Русия струва по-малко. Просто там труда е по-ниско заплатен, има и други фактори.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Май 2011, 19:33

И да има как при едните цената да е 2лв, при другите 200лв, кой има повече ресурси, и то основните?
а тва, че не си чел е друго:
Три стелта:
F22 -Разработка 65 млрд $ - цена на бройка 150 млн $ (единствено предимство е стелт технологията, иначе не отстъпва на СУтата по 30-40 млн$)
SU - T-50 Разработка 10 млрд$ - цена на бройка 100 млн$

Така, че сам си направи сметката..

Понеже казах три стелта, тоя е китайския J-20 - ( разработка няма данни, ама ползват руски двигатели на СУ, така че пак си направи сметка) - цена на бройка 110 млн$

Наивно е некой да живее в света на рамбо...

И в първия си пост вметна за ресурса, американците и китайците са зависими, едните си правят войните за да го вземат, другите си го купуват от русия...та те така.

И не казвам, че Русия е много напред, а че не изостава и няма нужда от излишни харчове.
Дано никога да не се стига да си го мерят, че няма да е убаво.

п.п. И при двете суперсили, технологийте им тръгват от назитата, та смятай кви гении са били ония.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Май 2011, 23:00

Roman 1 написа:...

мисля, че имаха това нещо... - http://arsenal-bg.com/defense_police/7,62sar-m1-m1f.htm
Последна промяна steeN на 18 Май 2011, 5:51, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата