Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2011, 10:10

Е.Димитров написа:
Ivo_Borisov написа:
Е.Димитров написа:Често в такива спорове участват потребители с бюджетни автомобили,/Е30,Е36,Е34 и "баровци" Е39,чат пат някой с Е46/,когато започнете да карате (не да имате) големите като Е незнам си коя (7-2009-2011г.) ,мерцедес "Ес" поне 500 и ауди "Ес" 8 (2009-2011 г),тогава ще устетите 2 неща-това са автомобили и 2 рото че подобни спорове са излишни и се водят от малолетни и деца.
Освен това автомобил произведен 1985...86...91...94 година не може да се мери на автомобил произведен 2010-2011година,най-малкото че първият ,абе колкото и да е подържан,метала му е отслабнал най-малкото или поне няма климатик,или поне аербеците не са вече надежи,окачването...

Колега много сме били заблудени "малолетните". Значи като не можем да си вземем кола 2010-2011 година да си дадем колите за скраб понеже не били "коли" така ли? :kuku: А защо не споменаваш БМВ години 2010-2011?

В никакъв случай не става дума да се бракуват автомобили,но не може да се обсъждат теми за автомобили ,на който базата за сравнение е автомобили,произведени преди 20+ години,несериозно е най-малкото.
Иначе по темата,едно време автомобилите бяха по-здрави като ходова част и мотор-сега са пълен та*ак

Здрасти, а може ли да сравняваме с едно Е31 :ok: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Май 2011, 10:20

Peter Angelov написа:[Здрасти, а може ли да сравняваме с едно Е31 :ok: :D

Кое точно да се сравнява,познавам/х няколко човека с подобни автомобили,карат съм 850-чудесен автомобил...докато не стане време за някакъв дори и рутинен ремонт.
Иначе 2008 година бях в германия да вземем 2 автомобила,БМВ то беше на 8 месеца-пета серия бензиново и една "Ес" класа от новите купета,пак на 8 месеца,бонус към сделката (руснаци държаха една автокъща) ми даваха 850,едно синьо,щото аз се насочих на там да го разгледам,викат -това е бонус...бонус ама 15к лева беше митото,обадих се на моите познати тук и ми споделиха и уя с частите,а и...нямах на какво да го кача,разбира се че още ме е яд,но са доста капризни автомобили...но пък е яко фън (за протокола,в момента имам чисто нови накладки оригинални за Е31)...Всъщност Е31 ми беше мечтата.....
п/п
Мисля че беше 850,почти на 100 процента,тогава нямах много хал хабет от БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2011, 10:38

Е.Димитров написа:
Peter Angelov написа:[Здрасти, а може ли да сравняваме с едно Е31 :ok: :D

Кое точно да се сравнява,познавам/х няколко човека с подобни автомобили,карат съм 850-чудесен автомобил...докато не стане време за някакъв дори и рутинен ремонт.
Иначе 2008 година бях в германия да вземем 2 автомобила,БМВ то беше на 8 месеца-пета серия бензиново и една "Ес" класа от новите купета,пак на 8 месеца,бонус към сделката (руснаци държаха една автокъща) ми даваха 850,едно синьо,щото аз се насочих на там да го разгледам,викат -това е бонус...бонус ама 15к лева беше митото,обадих се на моите познати тук и ми споделиха и уя с частите,а и...нямах на какво да го кача,разбира се че още ме е яд,но са доста капризни автомобили...но пък е яко фън (за протокола,в момента имам чисто нови накладки оригинални за Е31)...Всъщност Е31 ми беше мечтата.....
п/п
Мисля че беше 850,почти на 100 процента,тогава нямах много хал хабет от БМВ

Здрасти, не идеята беше друга смисъл че Е31,Е32 са от 90-те години и смятам че до ден днешен има маса автомобили които не
могат да се сравнят с тези модели. Да не говорим за другите марки автомобили включени в темата. Само да вметна че повечето BMW-та след тези два модела мога да включа спокойно и Е34 в тях присъстват страшно много части които са монтират в сегашните модели.Що се касае до Е31 тази кола е познамам почти на 100%, не бих казал че е капризна! Един много истински автомобил, надминал годините си! Чисто и просто трябвало е да си сложиш талежа в гаштите :D Уя с частите е до толкова че се купува само оригинал в което не виждам нищо лошо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 17 Май 2011, 11:14

..недей така сега, как може да сравняваш сеат 2012-та със БМВ от 90-те години.. то си е просто " несериозно" такова сравнение.. аз залагам на по новото :D
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 17 Май 2011, 11:22

фастъка написа:..недей така сега, как може да сравняваш сеат 2012-та със БМВ от 90-те години.. то си е просто " несериозно" такова сравнение.. аз залагам на по новото :D

+1

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2011, 11:30

фастъка написа:..недей така сега, как може да сравняваш сеат 2012-та със БМВ от 90-те години.. то си е просто " несериозно" такова сравнение.. аз залагам на по новото :D

Ами добре хайде вземай сеата :D и да сравняваме :yes:
- Почваме интериор;
- екстериор;
- мотор;
- окачване;
- екстри в модела - серийно;
- динамика;
- максимална скорост;
- скорост - 0-100 км.ч.;
- здравина на двата автомобила;
- визия и т.н.
- и последно кой от двата модела след още 10 г. когато мине по улиците ще възбужда огромна положителна емоция и страст в хората....

P.S. Между другото последното лично мен страшно много ме дразни... :D
Само ще вметна че сеата след 10 г. може би повечето запитани ще викат: Абе кво беше това :D :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 17 Май 2011, 11:37

Peter Angelov написа:

- Почваме интериор;
- екстериор;
- мотор;
- окачване;
- динамика;
- максимална скорост;
- скорост - 0-100 км.ч.;
- визия и т.н.
- и последно кой от двата модела след още 10 г. когато мине по улиците ще възбужда огромна положителна емоция и страст в хората....

колега мисля, че си ме разбрал погрешно, а и нямам предвид теб в поста ми :D мисля да не пиша тук в тази тема по този въпрос, защото съм много пристрастен към старите бънгий, и то модели доста преди 90-те. и по този въпрос "старо/ново" с мен на глава трудно се излиза, сещай се защо :D и все пак ако ти е интересно може на ЛС :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 17 Май 2011, 11:39

Peter Angelov написа:

- Почваме интериор;
- екстериор;
- мотор;
- окачване;
- динамика;
- максимална скорост;
- скорост - 0-100 км.ч.;
- визия и т.н.

Само ще вметна че сеата след 10 г. може би повечето запитани ще викат: Абе кво беше това :D :ok:

Ами хайде,ама не сеата ами гоУф 6 2011 година
няма по точки,по всичко го бие,и интериор и 11 аербега (даже един за краката),и като разход,ония ден се дърпах с Е46,аз съм автоматик DSG даже,а БМВ то е с ръчни,за интериор даже няма да споменавам...все пак не се изхвърляйте чак толкова,и на мен ми харесва ужасно много БМВ,ама все пак е хубаво да си реалист...
п/п
обожавам старите БМВ та,Е34,Е38,Е31...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2011, 11:44

фастъка написа:
Peter Angelov написа:

- Почваме интериор;
- екстериор;
- мотор;
- окачване;
- динамика;
- максимална скорост;
- скорост - 0-100 км.ч.;
- визия и т.н.

колега мисля, че си ме разбрал погрешно, а и нямам предвид теб в поста ми :D мисля да не пиша тук в тази тема по този въпрос, защото съм много пристрастен към старите бънгий, и то модели доста преди 90-те. и по този въпрос "старо/ново" с мен на глава трудно се излиза, сещай се защо :D и все пак ако ти е интересно може на ЛС :yes:

Моята идея е сериозно без тъпотии да се размишлява по зададения казус :D Иначе лично Аз също нямам намерение да споря или най малкото да се опитвам да убеждавам накого.
Лично за мен всяка една марка и модел трябва да бъдат уважавани, въпреки че в последно време се нагледахме на
супер идиотски автомобили на почти всички известни и безизвестни марки... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Май 2011, 11:47

AMG модели с отворен диф
RS - catastrophic understeer
М - Sheer Driving Pleasure

Audi - Нито е BMW, нито е Mercedes ... за никакъв к*р нИ ста'а
Mercedes - Комфорт, ама не баш ... последната седмица вози по-хубаво от S
BMW - кеф на бучки :smoke: :driving: - агресия, визия, стил, комфорт, спорт и още и още и още ... дух!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2011, 11:58

Е.Димитров написа:
Peter Angelov написа:

- Почваме интериор;
- екстериор;
- мотор;
- окачване;
- динамика;
- максимална скорост;
- скорост - 0-100 км.ч.;
- визия и т.н.

Ами хайде,ама не сеата ами гоУф 6 2011 година
няма по точки,по всичко го бие,и интериор и 11 аербега (даже един за краката),и като разход,ония ден се дърпах с Е46,аз съм автоматик DSG даже,а БМВ то е с ръчни,за интериор даже няма да споменавам...все пак не се изхвърляйте чак толкова,и на мен ми харесва ужасно много БМВ,ама все пак е хубаво да си реалист...
п/п
обожавам старите БМВ та,Е34,Е38,Е31...

Сериозно ли мислиш че Голф 6 след 10 г. някой ще се сети за него :confused: То тагава ще има Голф 110 като модел :bchug:
С едни бегове та дори и 11 бр. ли приключихме, не знаех че на една кола харизмата, красотата, динамиката, трапката да се качиш в нея се основават и приключват с - бегове :D

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Май 2011, 21:11

Е.Димитров написа:В момента,към 2009-2011 година ,ама и ауди и БМВ са такива буклуци,тея дето се продават в българия са изтеглили късата клечка,малка неравност-айде в сервиза,леко кофти бензин-айде инспекция...

Ти иди се разходи малко из сервизите и разпитай майсторите за новите Мерцедеси, пък тогава пиши наизуст.Разбира се ако някой ти каже клишето "абе Мерцедеса си е Мерцедес", то е ясно какъв майстор е и колко Мерцедеса е видял.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Май 2011, 9:44

BMWPOWERRR_ACM написа:
Е.Димитров написа:В момента,към 2009-2011 година ,ама и ауди и БМВ са такива буклуци,тея дето се продават в българия са изтеглили късата клечка,малка неравност-айде в сервиза,леко кофти бензин-айде инспекция...

Ти иди се разходи малко из сервизите и разпитай майсторите за новите Мерцедеси, пък тогава пиши наизуст.Разбира се ако някой ти каже клишето "абе Мерцедеса си е Мерцедес", то е ясно какъв майстор е и колко Мерцедеса е видял.

Що да се разхождам,карал съм ги доста,също така имам и роднини и приятели с новите "Ес" класи,винаги говоря/пиша от първа ръка,да не почвам темата за новата 7 ма серия на БМВ,че един приятел има такава (само и да добавя,странен факт...обаче имам поне 10 приятелчета с нови БМВ та ,карат БМВ от години...ама никой не посещава форума :dunno: ),колата е купувана чисто нова от германия,в момента е на около 30к километра...климатика и цъфна-компресора в движение,някакви въздушни простотии,2 пъти се налага влизане за препрограмиране на некакви глупости-740d е модела,да не говоря и за новата Х5 че там една смяна на гума доведе до спиране на автомобила и 2 дена в сервиз,за мерцедес,един път се беше прецакало управлението на климатроника и след скандали в балканстар (скандалите бяха че искаха пари на гаранционна кола и то 1700 лева за смяната),на МЛ пък ,въпреки че е гаранционен и че желаех да сложат пълна синтетика ми бяха сложили син шел :dummy: ...ама така е в българия :mhihi: ,с 2 думи знам за повече проблемни БМВ та от колкото проблемни мерцедеси на едни и същи години,очевидно че по-старите БМВ та нямат такива проблеми като сегашните

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 18 Май 2011, 12:03

Имам трима познати със сервизи и абсолютно нито един не е казал добра дума за новите Мерцедеси..... двама от тях са по на 45-50г и както се сещате са Мерцедес фенове :D , но заявяват че последните Мерцедеси са пълни боклуци по отношение на издръжливоста..... не че БМВ-тата са уникално здрави, просто Мерцедес се крепи на някаква стара слава..... Аудитата няма да ги коментирам, никакви симпатии нямам към тази марка.... абсолютно безлична ми е, без да се обиждат Ауди феновете, айде като изключим S8 :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 18 Май 2011, 14:20

Тази тема за здравината не я зачеквайте, точно БМВ и Мерц в момента са еднакво "здрави", гледа се кой предлага по-добра гаранция и после хвърляш боб да не се наложи да я ползваш.
I love the sound of V8 in the morning...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата