FAN Speed контрол?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
FAN Speed контрол?
Колеги,трябва ми някаква програма,с която да мога да контролирам оборотите на вентилаторите на компютъра. Скоро го отварях да го почистя,смазах вентилаторите и сега работят на невероятно високи обороти. Компютъра натоварен седи на 18-20 градуса и не ми харесва как работи. Доколкото знам най-добре е да е между 30 и 40 градуса. Дъното ми е BIOSTAR I945C-M7B,а OS - Windows 7. Пробвах досега SpeedFan 4.43,но никакъв резултат. В последствие във форумите на 7-цата видях,че въпросната програма не работела под Win7. За съжаление обаче никой не споменава каква друга програма може да се ползва.
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Re: FAN Speed контрол?

Чакай малко бе,кажи първо кво има в коша

Пусни и един шот от еверест

По принцип,ако не си с водно или друго директно охлаждане е добре да ти е отворена кутията.Аз имам и 2х120

Вмомента най-евтиния вариант е,да си вземеш подложка за охлабдане на лаптоп.Излиза около 10 лв.и е с 3 вентилатора,нормалните вентове са по 7 единия

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вентилатора с 2,3 или 4 жици е?
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Вентилатора с 2,3 или 4 жици е?
И биоса как е настроен,че го забравих него

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Абе вентилатора е с 3 жички,и то май от там е проблема,щото ми остава един пин свободен на дъното,където ми е конектора за CPU FAN. А сега ще кача една друга снимка,ако не ти върши работа,ще кача еверест и ще кача пак снимка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Вентилатора най-вероятно ти е с червена, черна и жълта жица - точно жълтата седи свободна щото тя е за оборотите.
Иди в мултирама и си вземи един fan controller (можеш да го гугълнеш, да видиш какво представлява) вържи си го към някое свободно сд гнездо и си пържи вентилаторите на воля
Иди в мултирама и си вземи един fan controller (можеш да го гугълнеш, да видиш какво представлява) вържи си го към някое свободно сд гнездо и си пържи вентилаторите на воля

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Аз не виждам какво се гони в тоя комп, какви обороти какви температури?
Държал бил 18-20 градуса пък най хубаво било 30-40 тия глупости не знам къде ги чухте но ако компа си работи на такива температури си свиркайте не се занимавайте с глупости
Държал бил 18-20 градуса пък най хубаво било 30-40 тия глупости не знам къде ги чухте но ако компа си работи на такива температури си свиркайте не се занимавайте с глупости
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Barovski написа:Колеги,трябва ми някаква програма,с която да мога да контролирам оборотите на вентилаторите на компютъра. Скоро го отварях да го почистя,смазах вентилаторите и сега работят на невероятно високи обороти. Компютъра натоварен седи на 18-20 градуса и не ми харесва как работи. Доколкото знам най-добре е да е между 30 и 40 градуса. Дъното ми е BIOSTAR I945C-M7B,а OS - Windows 7. Пробвах досега SpeedFan 4.43,но никакъв резултат. В последствие във форумите на 7-цата видях,че въпросната програма не работела под Win7. За съжаление обаче никой не споменава каква друга програма може да се ползва.
Колега, я уточни местоположението си

Някой от двата полюса?

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
Icco написа:Аз не виждам какво се гони в тоя комп, какви обороти какви температури?
Повреден датчик + стар прегравящ компютър = носене в кварталния сервиз при пияните чичковци...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
18-20 градуса?
че това си е климатик,а иначе на един компютър трябва да му е студено,колкото по-студено,толкова по-добре
че това си е климатик,а иначе на един компютър трябва да му е студено,колкото по-студено,толкова по-добре
11 мнения
• Страница 1 от 1