нов форд или старо бмв?
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: нов форд или старо бмв?
msi200 написа:...Също така познавам доста хора, които задължително искат ново, нисък разход и евтина поддръжка...
Аз познавам и едни дето искат ново, евтино, да гори малко, с евтина поддръжка и отиват да си купят Дачия за 17 бона за лична кола. и познай дали не псуват сега, че не са дали същите пари за някоя по-свястна кола на 2-3г.

Да вземеш някой нов и евтин кош за служебна го разбирам, но за лична употреба да си купя нова кола ще се случи като ударя шестица от тотото- нека друг да поеме загубата на стойност първите години

ПС: Ако пък караш малко (да кажем 10 000км на година) тотално се губи ползата от нова кола, ама и това не можах да го обясня на един дето си купи ново А6 за към 70 бона и тая кола за 3г. няма и 20 000км. и на 2-ма с лизингови Шевролети

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колата с по-голям дух
А между Форд и БМВ се сещате кое бих взел. Даже си падам малко олдскуул, та не бих карал някое е60, е92 и т.н. Не знам, ама някак си старите, но верни машини вдъхват огромен респект.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
На цената на нов форд зимам много стара акулка с голямо сърце и да ти e*a и форда 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Старата кола винаги си е риск и затова трябва да се гледа не началната цена, която е еднаква, а колко ще ви излезе общо колата след 5 години примерно. Точно там новата кола печели пред старото БМВ. Тоест трябва да се сравняват примерно Фокус за 25 хиляди с E60 за 18 хиляди най-общо казано.
А и при старата кола никога не знаеш на колко км е, един приятел има Пасат 2007 на 150 хиляди км и то умопомрачаващо настъпване. Тоя Пасат е видял повече прекъсвачи от M3 E30, използвано от някой състезател. И познайте ако се обяви за продажба дали в обявата няма да пише "40 хиляди км, в перфектно състояние"!
А и при старата кола никога не знаеш на колко км е, един приятел има Пасат 2007 на 150 хиляди км и то умопомрачаващо настъпване. Тоя Пасат е видял повече прекъсвачи от M3 E30, използвано от някой състезател. И познайте ако се обяви за продажба дали в обявата няма да пише "40 хиляди км, в перфектно състояние"!
Nope ... it's Chuck Testa !!!
///peter написа:alx, ти си поне на възраст кви са тея изцепки?
Разлика от форд до форд голяма, но бих предпочел нова фиеста пред м5 - какъв въпрос само
а ти като си млад защо не четеш условието на задачата?

... и въпроса ми беше не конректно за бмв и форд а за новата и старата кола на едни пари коя бихте предпочели- не се хващайте за "форда"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тоя форум сигурно има най-много анкети от всичко останали. Коя от коя по-тъпи, а какъв е смисълът им, май само авторите им знаят. Някой нещо проучва ли, време за губене ли има, незнам. Чудя се само колко хора се напреварват да отговарят, да гласуват, какъв е смисъла? Баси социологическия форум сме, да не повярва човек. Даже и "мистър Анкета" май си имахме....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е кво те бОли, бе колега....
Вместо фордела, ше си земем бмв.
Вместо фордела, ше си земем бмв.

- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
Старото БМВ 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
При равни други условия-стара ,но по-добра марка(може и да не е БМВ,не съм сектант..) 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
alx написа:///peter написа:alx, ти си поне на възраст кви са тея изцепки?
Разлика от форд до форд голяма, но бих предпочел нова фиеста пред м5 - какъв въпрос само
а ти като си млад защо не четеш условието на задачата?казах на едни пари че са. демек ако е 2006 е60 м5 тогава форда е нов мустанг кобра...
... и въпроса ми беше не конректно за бмв и форд а за новата и старата кола на едни пари коя бихте предпочели- не се хващайте за "форда"...
приятелю,много добре знаеш,че форд умреха некъде към 80те.....че и преди това....нема разлики бе колеги форда си е форд...(демек компромис)

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:цената е една и съща... или с други думи- какво предпочитате да карате- нова "по обикновена" кола или по-стара но "по лачена"?
Аз лично съм за старото БМВ, обаче с годините се хващам, че ма помъдрявам и почват да ми идват еретични мисли, че е по-добре да вземеш нещо прилично от магазина и да не го мислиш докато е в гаранция... Обаче засега мъдростта не е надвила

Иначе форд напоследък май е най-читавата марка от "евтините".
Never mistake motion for action...
Манчев73 написа:приятелю,много добре знаеш,че форд умреха некъде към 80те.....че и преди това....нема разлики бе колеги форда си е форд...(демек компромис)
форд са една от най-добрите марки в момента за цените си. да не кажа.. най-добрата.
гм, форд и крайслер заораха някъде в началото на 90те... и тука преди две години успяха да се поокопитят малко... форд в момента са много силни, гм шават... крайслер са същата дупка каквато винаги са били... но темата не е за това

темата е за това как за $35к си купуваш едно 06 м5 на 60к км или един чисто нов мустанг примерно. и мустанга ти струва всеки месец по $700 вноска и всичко друго му е гаранционно, а м5-цата ти струва всеки месец по $700 за вноска и от време на време те нахлузва с $2-3к за кво ли не... щото то си иска...
въпроса ми е зададен много прецизно.. за тези които могат да "погледнат" отвъд входната цена (демек колко струва колата да се купи)

може би трябваше да го задам всъщност по-различно- какво предпочитате - новата (по проста) кола която ще ви струва Х и нищо повече щото другото е гаранционно, или една по-лъскава кола за същите Х пари, но всеки месец ще лапа пари защото нищо не е в гаранция... или с други думи- кое е по-важното за вас- да не се разваля и ако се разваля да не ви струва нищо да я правите или да се разваля и да фърляте пари да я правите, но да е по-лъскава?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
ми земи една стотинка и хвърляи в твоя случаи явно нещата са на късмет....
bedrock city racing
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
alx написа:Манчев73 написа:приятелю,много добре знаеш,че форд умреха некъде към 80те.....че и преди това....нема разлики бе колеги форда си е форд...(демек компромис)
форд са една от най-добрите марки в момента за цените си. да не кажа.. най-добрата.
гм, форд и крайслер заораха някъде в началото на 90те... и тука преди две години успяха да се поокопитят малко... форд в момента са много силни, гм шават... крайслер са същата дупка каквато винаги са били... но темата не е за това
темата е за това как за $35к си купуваш едно 06 м5 на 60к км или един чисто нов мустанг примерно. и мустанга ти струва всеки месец по $700 вноска и всичко друго му е гаранционно, а м5-цата ти струва всеки месец по $700 за вноска и от време на време те нахлузва с $2-3к за кво ли не... щото то си иска...
въпроса ми е зададен много прецизно.. за тези които могат да "погледнат" отвъд входната цена (демек колко струва колата да се купи)
може би трябваше да го задам всъщност по-различно- какво предпочитате - новата (по проста) кола която ще ви струва Х и нищо повече щото другото е гаранционно, или една по-лъскава кола за същите Х пари, но всеки месец ще лапа пари защото нищо не е в гаранция... или с други думи- кое е по-важното за вас- да не се разваля и ако се разваля да не ви струва нищо да я правите или да се разваля и да фърляте пари да я правите, но да е по-лъскава?
Ама ти защо си решил че тая М5-ца ще хвърля топа всеки месец, че да ти струва милиони?

Дилемата обаче си е сериозна, все пак говорим за чисто нов Мустанг. Не споменаваш оборудването и двигателя, но при всички положения ще е изкушаващо, при положение че е чистак бърсак.
Форд за мен са абсолютни боклуци, но Мустангът е друга порода, изключение. За мен той няма нищо общо с който и да е друг Форд, освен марката. Типична американска 'мускулеста кола' с тракторен двигател - класика

Аз лично избирам М5-цата с 60/40 % превес

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Абе секи говори за тоя мустанг, като чели тея е36ци само за работни магарета ги имате. Иначе другата Ви кола е форд мустанг.
Не съм карал, но съм се возил .. и то по пътищата в родината му. И трябва да ви кажа, освен на разход - на нищо друго не го докорава - ни на возия го , ни на звук, ни на ускорение, ни на максимална скорост (последното може и да не съм прав, щото е спънат фабрично по думите на собственика му, който по стечение на обстоятелствата беше мой мениджър и по друго стечение на обстоятелствата си караше z4ката като ежедневка)
Обаче за сметка на тва додж чалънджъра е машина пълна. И пак бих избрал някоя бима ...

Не съм карал, но съм се возил .. и то по пътищата в родината му. И трябва да ви кажа, освен на разход - на нищо друго не го докорава - ни на возия го , ни на звук, ни на ускорение, ни на максимална скорост (последното може и да не съм прав, щото е спънат фабрично по думите на собственика му, който по стечение на обстоятелствата беше мой мениджър и по друго стечение на обстоятелствата си караше z4ката като ежедневка)
Обаче за сметка на тва додж чалънджъра е машина пълна. И пак бих избрал някоя бима ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com