Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

Мнение от spacepl » 17 Май 2011, 23:32

Ето какво дялкат руснаците, целия блог (както може да се досетите от името) е за това.

http://sdelanounas.ru/blogs/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 17 Май 2011, 23:46

Мисля че ако руснаците ни резгат още 45 години и всички ще се влюбят в тях и повече никой няма да помисли за запада. А не знам за какви качествени руски машини говорите. Още не съм срещал такава. Всъщност "Запорожецът" беше много качествен с 10 неотстраними заводски дефекта. Китайците минаха руснаците по качество, а знаете колко са качествени китайските машинки. А пък руските войници са супер - един реши да се ебава с мене веднъж и започна да се обляга на камиона, аз слизам и го местя, докато се кача и той пак се обляга, че и презарежда Калашника. Добре че беше нещастник, та го подкупих с една недопита бутилка Кока-кола и ме остави намира. За освободителите ни бих казал, че на "Руски паметник" трябваше да пише - "Признателна ти България, Царю Завоевателю". Но е истина, че и руснаците не са ни виновни, просто ние сме си некачествения материял. Едно време учехме в училище, че Съветския съюз е победил Германия и понеже дядо ми разправяше разни истории как Американците го спасили и разни такива, аз взех че попитах учителката дали и американците са участвали и замалко да ме изклюат от училище. Как бързо се забравя историята не е истина. Колко жертви е дал Съюза във Втората световна война и колко е дал после от сталинските гонения и подобни. И запада не е цвете за мирисане, но там има много достойни хора, които водят напред ЕС. И не забравяйте, че ние все още сме "задунайская губерния"...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 18 Май 2011, 8:08

steeN написа:Roman 1 написа:
...

мисля, че имаха това нещо... - http://arsenal-bg.com/defense_police/7,62sar-m1-m1f.htm

Това, което си постнал е "7.62x39mm ARSENAL Semi-automatic Hunting Rifle" - т.е. ловна карабина, "собствена разработка" на Арсенал. Пиша собствена в кавички, защото вече от години няма подновен лиценз за производство на изделия от серията "АК". А точно тези, които са "собствена разработка" малко куцат.
Но да не пълним темата с излишни глупости. Ако ти е интересно можем да си пишем на ЛС.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Май 2011, 8:39

Roman 1 написа:
steeN написа:Roman 1 написа:
...

мисля, че имаха това нещо... - http://arsenal-bg.com/defense_police/7,62sar-m1-m1f.htm

Това, което си постнал е "7.62x39mm ARSENAL Semi-automatic Hunting Rifle" - т.е. ловна карабина, "собствена разработка" на Арсенал. Пиша собствена в кавички, защото вече от години няма подновен лиценз за производство на изделия от серията "АК". А точно тези, които са "собствена разработка" малко куцат.
Но да не пълним темата с излишни глупости. Ако ти е интересно можем да си пишем на ЛС.
Поздрави

Ох, лиценз на кое да взимат? На "руския" АК ли? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Roman 1 » 18 Май 2011, 9:07

///peter написа:Ох, лиценз на кое да взимат? На "руския" АК ли? :mhihi:

Кое е смешното в случая?
Факт е, че АК е патентован в Русия. Факт е, че съгласно търговското право, за това се плаща.
Факт е, че Арсенал Казанлък промени наименованията на изделията и някои дребни детайли по тях, за да избегне тези лицензи, но факт е, че за съжаление това не направи родното оръжие по-добро и качествено, а дори напротив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Май 2011, 9:37

Roman 1 написа:
///peter написа:Ох, лиценз на кое да взимат? На "руския" АК ли? :mhihi:

Кое е смешното в случая?
Факт е, че АК е патентован в Русия. Факт е, че съгласно търговското право, за това се плаща.
Факт е, че Арсенал Казанлък промени наименованията на изделията и някои дребни детайли по тях, за да избегне тези лицензи, но факт е, че за съжаление това не направи родното оръжие по-добро и качествено, а дори напротив.

Смешното е предисторията на "руското" изобретение, както и на много други такива "руски" изобретения.
Не знам ти какъв специалист си, но българския АК е с много по-добро реноме от руския и китайския в световен мащаб, но сигурно са заблудени хорицата, казват че имало нещо общо със сплавта която се ползва в нашите ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Roman 1 » 18 Май 2011, 14:01

///peter написа:Не знам ти какъв специалист си, но българския АК е с много по-добро реноме от руския и китайския в световен мащаб, но сигурно са заблудени хорицата, казват че имало нещо общо със сплавта която се ползва в нашите

Това от личен опит ли го споделяш?

Аватар

Мнение от Хаос » 18 Май 2011, 14:31

на кого му дреме за калашниците дето ги произвеждаме
//петер за кво спориш с човек, очевидно работил в сферата на оръжията? спора е безмислен и безпредметен и не се връзва въобще с темата
не че темата не дерайлира преди доста страници вече

В России доход на душу населения за последнее десятилетие вырос более чем в десять раз и по состоянию на конец 2010 года составлял 15 900 долларов, согласно справочнику ЦРУ (CIA Factbook), что делает Россию «развитой страной со средним уровнем доходов», как отмечается в последнем Индексе развития человеческого потенциала ООН (UN Human Development Index).

15900 долара
в БГ колко е? 3000? 4000?

а сама по себе си дефиницията суперсила винаги е означавала само едно:
дали въпросната страна има оръжие да срине света (по възможност няколко пъти), за което оръжие да няма контра
отговорът на този въпрос е еднозначно - Русия има такова и толкова оръжие

http://sdelanounas.ru/blogs/4944/#cut
Ну красив гад…
Он не может никому уступать… у него на морде написанно, что он стелсами питается
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Май 2011, 17:52

Смешн са ми някои колеги с аналогиите от едно време. Лада можело да си купиш, ама забравяте май вноските като на ипотечен кредит периода. Аз си мислех, че онова време е умряло, ама не би. Капитализма, бил по-зле от комунизма. Само едни Лади и едно море ли виждате от онова време колеги, само едни материални неща ли ви интересуват? Жалко. А за Русия. Русия е майка на нашия народ, сами може да видите докъде сме стигнали и как ни е възпитала. Понеже едно време България беше най-верния й сателит и съюзник, в София не може да пръднеш, без разрешение от Москва. Май и сега е така. А да разкаваш вицове за другаря Първи, рискуваш да си смениш училището най-малко и стените имаха уши. За Лади седнали да ми говорят.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Май 2011, 11:58

Колега,струва ми се че имаш повече лична омраза,отколкото доводи. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Май 2011, 12:09

като ще вадим числа за бвп на глава на населението.

България $12,800 (2010 est.)
Русия $15,900 (2010 est.)

разликата е незначителна, при условие, че ние сме всепризнати по неефективност.

развити страни да не вадим май... ;)

Германия $35,900 (2010 est.)

edit: готово, оправих ги. предполагам, че толкова си се възмутил, че не си забелязал числата :lol:
Последна промяна steeN на 19 Май 2011, 19:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от Хаос » 19 Май 2011, 17:15

написал си България с правописна грешка и малка буква...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Май 2011, 17:23

Хаос написа:написал си България с правописна грешка и малка буква...

а русия да не е написал с главна буква ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 19 Май 2011, 18:18

Медведев намеква за промени в кабинета
Руският президент Дмитрий Медведев заяви, че руското правителство работи добре, но не изключи възможността да поиска оставката на министри или на цялото правителство на премиера Владимир Путин. Това стана на специално свикана пресконференция в Сколково, която продължи над два часа и половина с участието на 800 журналисти. На журналистически въпрос той напомни, че подобни промени са в неговите правомощия. Малко по-късно той уточни, че рано или късно ще има промени в кабинета.Това ще стане доста скоро, увери Медведев и каза още, че ще оглави политическа партия, ако реши да се кандидатира за президент. Руският президент заяви, че има някои различия с премиера Владимир Путин. "Нашите отношения с моя колега и политически партньор Владимир Путин не са като в един обикновен "тандем". Познаваме се вече 20 години. Ние в действителност имаме много сходен подход по ключовите въпроси за развитието на страната", заяви Медведев. При всички случаи това не означава, че "сме съгласни по всички въпроси", допълни той.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 27 Май 2011, 17:42

ЕК OТРЯЗА ПРИОРИТЕТ ЗА "ЮЖЕН ПОТОК".

При представяне на проекта за газопровода „Южен поток” в Брюксел в който участваха министъра на енергетиката на Русия Сергей Шматко, ръководителя на „Газпром” Алексей Милер, генералния директор на компанията „Южен поток” Марсел Крамер, еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, както и директорите на концерните „Ени” и BASF беше подробно представен проектът за бъдещото снабдяване на ЕС с газ.
Русия се надяваше ЕС да предостави статут на приоритетен проект за „Южен поток” в рамките на програмата на Трансевропейските транспортни мрежи.
- „Днес потвърдихме намерението си за създаването на съвместен консултативен газов съвет, който ще се занимава с изработването на единни подходи и анализ на ситуацията на газовия пазар в Европа”, каза още Шматко.

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви обаче: „Вие не сте ни приоритет”.
Той отказа да даде поръчителството на ЕК за проекта, чиято цел според него е политическа.

Йотингер разкритикува и монопола на компанията „Газпром” върху износа на природен газ от Русия. „Иска ми се да преминем към свят без бариери и граници, в който експортните монополи да бъдат изключени”, заяви още Йотингер.
Между другото на 6.06.2011 ще бъде подписан договора за "Набуко" в който уаства и България и който транзитира газ до Европа заобикаляки Русия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата