Каква е реалната цена на колата ми ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Каква е реалната цена на колата ми ?

Мнение от acho.rs » 05 Мар 2011, 16:59

zazomazo написа:
acho.rs написа:Баце за 5-5500 Е39 - гола на пушка 520ка 96ти набор , друго не можеш да вземеш ... освен ако не прежалиш дирекцията :mhihi:

реших да не ти повярвам и да проверя :winky:
/само бензинки съм гледал и само ляв волан/
http://www.cars.bg/u298476
http://www.cars.bg/u265320
http://www.cars.bg/u291119
http://www.cars.bg/u295914
http://www.cars.bg/u290358
http://www.cars.bg/u275463

Аз исках точно Е39 с 2.5 или 2.8 и има причина да не съм взела такава за 5000 лева ;) Иначе имаше и 535и за 4000 лева - всеки си преценява сам :yes:
май си достигнал стадия " карай я докато издъхне и после я махай за 2 бона " :mhihi:

- аз се накарах на такава кола , нещо не ме кефи оферта тип - давам ти я евтино , после за 2-3 хил лева ще си я оправиш .
Винаги има изключения , ама мен не ми се рискува да търся изключенията ...
Alpina_fanatic написа:
zazomazo написа:/ само бензинки съм гледал и само ляв волан/

Е това щото не си играч :winky:

( АКБ спам тийм в действие :dummy: )
... и все пак - Ачо Играчо - кво искаш :ok:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 17:20

matros написа:има много хубави и евтини коли в момента на пазара.Е39 за 5000лв може да се вземе отлична.

"Качваш се и караш" :P
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Мар 2011, 20:57

matros написа:има много хубави и евтини коли в момента на пазара.Е39 за 5000лв може да се вземе отлична.

:mhihi: Много ми е интересно кое ти е критерия за отлично? Ваксираната боя, намазаните гуми, и реални 85хил. За 5 000лв. читава ама наистина, без да наливаш суми с четири числа в нея Е34ка 520, 525тдс.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 05 Мар 2011, 21:17

Bavarcho написа:

:mhihi: Много ми е интересно кое ти е критерия за отлично? Ваксираната боя, намазаните гуми, и реални 85хил. За 5 000лв. читава ама наистина, без да наливаш суми с четири числа в нея Е34ка 520, 525тдс.

Знаш кои ми е :mhihi: сменяш масло с филтри,евентуално и гуми, и само наливаш нафта.За километрите може и 85к да са ако е удряна и оправена,какво лошо има.Даже това е по добрия вариант.......Ама си иска обикаляне,гледане и т.н

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 10 Мар 2011, 18:07

Колега пускай я за продажба на цена която си решил 6,7,8k и чакай някой шаран да клъвне,после му говори сладки приказки колко много неща си сменил по-нея и че тези на Горубляне били боклуци.
Може и да е достатъчно тъп да се върже,ако пък се закучи работата той ще натисне ти ще отпуснеш и така докъто я продадеш.
А това че си хвърлил една торба с пари за тоя паметник а сега се чудиш как да се отървеш от него си е изцяло твоя грижа.Говоряти от гледната точка на потенциален купувач който си търси кола и ти чете темата :)
Никой вече не се връзва на това :ако знаеш колко неща съм сменил
Колата ти реално струва окло 4-4500лв. ако излъжеш някой за повече вдигай банкет,годинките си минават и тея 10-12-15 годишни талиги никой не иска да ги поглежда защото са смазани от каране и са минали през 100 човека.
И аз преди 2 години си купих кола и налях хиляди левове в нея щото толкова ми е бил акъла,и после едвам се отървах от нея за половината пари които бях наринал там :kuku:

Та така ти си искай и се надявай някой да даде,но ако ти дойде някой с парите си помисли защото след година и 4к няма да има кой да ти даде.

Успех с продажбата будали и кандидат гъзари има много :yes:
THINK POSITIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 11 Мар 2011, 0:42

колега за 4к иди си купи хубаво Е36 или Е34 или пък някой голф 3 ПК, ама читаво Е39 незнам къде ще намериш за толкова :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 11 Мар 2011, 9:11

latrel написа:колега за 4к иди си купи хубаво Е36 или Е34 или пък някой голф 3 ПК, ама читаво Е39 незнам къде ще намериш за толкова :kuku:

Колега Е36 не искам да си купувам,пръв на село няма да ставам,имах Голф 4 не ми хареса и го продадох !
Гледай реално на нещата,колата ти е модел 97г.това е само преди някакви си 14г. по-описанието което си дал е най обикновенно БМВ с едни по-нови стопове и това е :dunno: Ми то всяко второ е такова,дърто БМВ със сменени мигачи и стопове че да изглежда по арно.Ти като продавач си му искай колкото си решил но за мен като потенциален купувач неща като сантиментална стойност,колко неща си сменил,как си сменял маслото на време,как преди две години си ходил с него на море и е било мнооо яко и на магистралата е вървяло с 200 това мен не ме интересува.
Може и да не съм прав,всяка кола е различна но особенно в момента трудно ще намериш някой да прежали парите които искаш за твоя автомобил,все пак качи снимки да го видим може и да си заслужава парите :bchug:

Успех все пак :yes:
THINK POSITIV

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Мар 2011, 10:23

Да го обясня от позицията на купувач:
Търся си определен модел (Е39 в случая) и то печка, ама и да е сравнително евтина. Отварям сайтовете и се ориентирам в цените. В резултат стигам до средна цена за нов внос около 4-4500лв.- сумата е абсолютно произволна...
Но към тея 4500 трябва да добавя сумите за регистрация, ГО и обслужване- пиша ги 1000лв. пак произволно... Значи един нов внос ще ми излезе 5500 и не се знае к'ви изненади ще има после. Оглеждам и обявите на частни лица за суми около тези 5500, но трябва да е лесно доказуемо (с фактури) скорошната смяна на ремъци, масла и всички филтри (за да реша да не ги пипам поне 10000км.), да е с изрядни документи (платени данъци, ГО и КАСКО) и пак стискам палци да няма изненади после- всеки казва "Перфектна е- качваш се и караш", на това е вярно в 1-2% от случаите :roll:

Кратка версия- намираш средната цена за кола като твоята (мотор, екстри и състояние), добавяш задължителните разходи по регистрация, слагаш и няк'ва сума за обслужването което си извършил ( в зависимост от изминатите след това км.), ако смяташ, че колата е наистина в отлично състояние добавяш някой лев горница (но в разумни граници) и получаваш цената... От която после трябва да имаш готовност да свалиш едни 500лв. на клиент дошъл с парите в ръка...

Абсолютно кратка версия:
Забрави да платя 7000лв. примерно за ТДС от първите, ако за тези пари или малко отгоре мога да намеря кола с новият мотор и по-нова година ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_Ryder » 11 Мар 2011, 11:03

Що брее да не си я обяви за около 6-7000к лева? ако е запазена както казва това е добре цена. Аз преди 2-3 месеца си взех Е46 дизел 99-та година, първо гледах една талига за обявена цена от 9000 лв в мобиле.бг човека беше написал "перфектна" а като отидох да я гледам :banghead: тая кола си беше кошник отвсякъде, вървеше да спор няма, НО тропаше отзад, отпред на единия фар има пръскалка на другия няма, боята беше една надраскана олюпена, салона вътре беше доста протрит и беше на 300к + километри. Според километража а реалните колко са само той си знае, после зи взех моето Е46 от автокъща нов внос от Швейцария , или Люксембург беше не съм сигурен, продавача каза Швейцария а в сервизната книжка, и документите на предишния собственик друго пише :dunno: . И да взех я за 8500 а беше обявена за 9500, замалко нямаше да ми я дадът :mhihi: .

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 11 Мар 2011, 13:19

ms написа:...

Дотук добре ;) ! Знаеш ли обаче колко МНОГО хора са наплашени от БГ джамбазите :roll: Последните 10 год. се нагледахме и наслушахме на какво ли не :paranoid: Аз лично кола с БГ регистрация бих си купил само ако е от 1-ви собственик, с "доказана" история и на малко години...Иначе съм 100% клиент в чужбина или "нов внос" :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 18 Май 2011, 16:46

Честно казано да си купиш кола от БГ може но само ако познаваш човека от който я купуваш.
Като ги знам повечето смотаняци качили се на е36 или е46 и се прават на великите и колко ми е готина колата,а като купува частите прави сметка и за 10лева разлика между турски и нещо по свестно.Сложил джанти 18ки(ебати стойката)а сложил втора употреба гуми с дот 99година или в най-добрия случай нови.но китайски.Е за какво ти е кола от БГ(смотаняк)
Колега като знаеш че ти е свестна колата карай докато не се разпадне и не я давай точно на някакъв такъв смотаняк.Или прежалвай загубите и така :(

п.с.Поне това е моето мнение.
Бъди честен пък да става квото ще

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 18 Май 2011, 19:43

я си карай колата бе пич,те поичето играчи тук кога оценяват коли, екстрите не им правят впечатление.....ако не са сини пръскачки и от сорта....кога те продават ...е друга бира....."Жанти пбс-реплика с идеални гуми тоyо най- малко 1мм....стелки от на баба им чергата.....и вграден серво-курник....
карай си колата,ако ти е на сърце!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Май 2011, 23:51

bmw55 написа:Сложил джанти 18ки(ебати стойката)а сложил втора употреба гуми с дот 99година или в най-добрия случай нови.но китайски.Е за какво ти е кола от БГ(смотаняк)

хайде да не си казваме "смотаняк", че не е прилично :mhihi:

нещо против китайските гуми ли имаш, че аз съм на малко по-различно мнение и може да го обсъдим :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 20 Май 2011, 0:02

Кой посмя да изрови тая тема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ние тук най-добре оценяваме коли, давайте ... :ok:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Потребител
Аватар

Мнение от vaskoni_1980 » 20 Май 2011, 14:18

Ronka написа:Кой посмя да изрови тая тема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ние тук най-добре оценяваме коли, давайте ... :ok:

добре тогава да се допитам до вас мисля да си взема едно 323 v6 за около 2000лв колата е 84г струва ли си ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата