Счупих ключица ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Счупих ключица ?
не мога да ти помогна информация, но ти пожелавам бързо и леко възстановяване
като чуя счупване ми изникват някакви гадни спомени
като чуя счупване ми изникват някакви гадни спомени
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Сондьора написа:А Ръката обездвижена ли ти е (на счупената ключица)? И тя се привързва към тялото. Аз 30 дни не я местих, след тва 2 седмици раздвижване, и в последствие се оказа, че костта не е права, ми е застъпена, и така си ми остана де.
И аз така, не ми личи (много) но аз като си знам и като се загледам в огледалото, си личи как едното ми рамо е една идея по ниско от другото

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ако колегата няма против искам да попитам претърпялите....
От 1.5 година имам контузия-тенис лакът ...след 4 серии с по 3 инжекции дипрофос не ми минава.Остана лека болка но много неприятна ...
За тренировка и дума не може да става ...на другия ден започвам инжекции.
Това минава ли въобще? И как?
От 1.5 година имам контузия-тенис лакът ...след 4 серии с по 3 инжекции дипрофос не ми минава.Остана лека болка но много неприятна ...
За тренировка и дума не може да става ...на другия ден започвам инжекции.
Това минава ли въобще? И как?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Сондьора написа:Начи твоите колеги в Пирогов са нещастници![]()
не бих употребил тази дума но все пак се разбрахме

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Минал съм по този път. Знам какво е. от мен съветът е - на петнадесетия ден да отидеш да ти притегнат превръзката наново тъй като се разхлабва с времето. И аз бях така - няма нищо страшно. Горе главата. 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
точно осморката фиксира неподвижно към торса ,избягвай натоварването на мускулите на долната челюст ( така наречен ПТЕРИГОИДЕУС-ЛАТЕРАЛИС) мускула захванат отвутрешната страна на долната челюст и кум ключицата.
По клинична пътека могат от ОРТОПЕДИЯ дате прехвърлят с друга пътека в РЕХАБИЛИТАЦИЯ и там даси направиш раздвижването след махане на превръзката
А към колегата в по-горните постове имам въпрос:КАК СЕ СПИРА КРЪВОИЗТИЧАНЕ ОТ АРТЕРИЯ,съобразено АРТЕРИАЛНОТО НАЛЯГАНЕ пробива на артерията и имайки в предвид че от 3 до 5-минути след пробива настъпва смърт от кръвозагуба.АРТЕРИАЛНАТА СТРУЯ КРЪВ пръска 3-4 метра стрия.

Въпрос от въпросника за ПДП (Първа долекарска помощ)
По клинична пътека могат от ОРТОПЕДИЯ дате прехвърлят с друга пътека в РЕХАБИЛИТАЦИЯ и там даси направиш раздвижването след махане на превръзката

А към колегата в по-горните постове имам въпрос:КАК СЕ СПИРА КРЪВОИЗТИЧАНЕ ОТ АРТЕРИЯ,съобразено АРТЕРИАЛНОТО НАЛЯГАНЕ пробива на артерията и имайки в предвид че от 3 до 5-минути след пробива настъпва смърт от кръвозагуба.АРТЕРИАЛНАТА СТРУЯ КРЪВ пръска 3-4 метра стрия.

Въпрос от въпросника за ПДП (Първа долекарска помощ)

- ivo_aeroxa
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Е30
тази осморка не е решение и аз имам обаче изпълнението куца в мойта осморка и е кофти все 1 съм се вързал със жилка
прежилва супер много и не я носих и "обездвижих" с връзка тип счупена ръка дето минава през врата и под ръката ръката застава до тялото в лякътя на 90 градуса предполагам схванахте.Паднах 25 септември и сега нямам никакъв проблем не ме боли от натоварване и т.н. единствено се подсещам че съм я чупил е промяната на времето.Колега не се набутвай да купуваш осморки няма сми 

В режим "охлаждане на дръжките на вратите" 

Преди години и аз я счупих и на мен ми направиха една осморка. Трябваше да я нося 30 дни и беше голяма мъка. Бяха ми казали да не я натоварвам, а и нямаше как - болеше жестоко и без това. Вече няколко години по-късно агонията сутрин е жестока, ако съм спала на счупената ключица. Няколко минути направо не мога да я мърдам и боли много. А на мен за рехабилитация и подобни екстри никой нищо не каза....
Като цяло беше доста неприятно изживяване (и още е)
Като цяло беше доста неприятно изживяване (и още е)
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2