ХВАЛБА-ВЪРНАТА КОЛА
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMX
Re: ХВАЛБА-ВЪРНАТА КОЛА
dbanchev написа:Така като гледам има много доволни от въпросния Краси. Имам предложение към всички доволни от дейността на тоя пич- събирате по 100 кинта и го правим на леген у главата.
Нема да ми е за първи път да млатим ,, коректен джамбазин,,
Много биячи много нещо

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
тая дума на какъв език е не знам...muk_83 написа:...камули...

Второ, историята с продавача на кола и с нотариално заверения договор за автомобил нов внос без регистрационни табели къде я чу също не знам.. Такъв вариант нЕма! Нов внос коли, без регистрационни табели се продават с фактура и договор за покупко-продажба, който НЕ СЕ ЗАВЕРЯВА нотариално! Трето, когато кола на стойност 2500 евро с печалбата на търговеца барабар, се окаже крадена, то 100% може да си сигурен, че той изобщо не е имал понятие, че колата е крадена някога си преди 10 години в Италия, Германия или някъде там. Четвърто, по-ниски фактури се пускат не защото колите са крадени, а защото идват със смешни приходни фактури от автокъщите в Италия, това се получава по абсолютно различна причина от това което си мислиш ти, но в крайна сметка целта на всичко е да си купувате евтинки коли...

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
Колега напълно си прав в това което казваш за документите. И друго аз не казвам, че той е знаел че колата е крадена,но като разбра че има проблем можеше КОРЕКТНО ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ИЛИ ПОНЕ ДА КАЖЕ ЕЛАТЕ СИ ИЗБЕРЕТЕ ДРУГА КОЛА НА ТАЗИ СТОЙНОСТ. ОТГОВОРЪТ МУ БЕШЕ ОПРАВЯЙТЕ СЕ И АЗ НЕ СЪМ ЗНАЕЛ ЧЕ КОЛАТА Е ПРОБЛЕМНА И ПОСЛЕ ИЗОБЩО СПРЯ ДА СИ ВДИГА ТЕЛ.В договорът, фактурата навсякъде пише сума от 1900 лв. сещате се защо, ако бяхме предприели други съдебни действия щяхме да чакаме сигурно пак 2 г. и ди си вземем в най добрия случай тези 1900 лв.
- Nasti
-
-
Това пак е защото сте тънили като сте купували кола! Ако бяхте отишли в реномирана автокъща
1. Вероятността да останете без кола е била минимална (всички които държим на името на автокъщите си пазаруваме от проверени места, макар и да не получаваме цени - подарък).
2. Отношението ни към клиентите се стараем винаги да е на ниво, защото клиентите са много ценни за нас и искаме да се връщат.
3. Това е и причината в кризата да има автокъщи, които в момента продават и други за които пускат репортажите по ТВ, че нямат продажби с месеци и т.н.
1. Вероятността да останете без кола е била минимална (всички които държим на името на автокъщите си пазаруваме от проверени места, макар и да не получаваме цени - подарък).
2. Отношението ни към клиентите се стараем винаги да е на ниво, защото клиентите са много ценни за нас и искаме да се връщат.
3. Това е и причината в кризата да има автокъщи, които в момента продават и други за които пускат репортажите по ТВ, че нямат продажби с месеци и т.н.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Nasti написа:Това пак е защото сте тънили като сте купували кола! Ако бяхте отишли в реномирана автокъща
Ще ми обясниш ли какво разбираш под "реномирана автокъща" и ако може да изброиш няколко?

- Nasti
-
-
Под реномирана разбирам, това което ти като клиент искаш да видиш в един паркинг за продаване на коли, да го има наистина или поне да се доближава до голяма степен. От друга страна България е едно село, всеки със всеки се познава, ако не се познава, то за броени дни или часове може да намери общи познати, с който си поиска. Та идеята е когато харесаш кола на мястото Х ако се постараеш и разпиташ да получиш положителни отзиви не само за продадената на твои познати стока (защото няма какво да се лъжем покупката на каквато и да било техника, особено кола, втора употреба си е късмет) а и за отношението на продавачите. Защото ако ти продам една кола, обслужа те както трябва, искаш регистрация, маркировка, застраховане, има хора които искат и обслужване, защото не им се занимава с това,а и няма къде да отидат. Та когато получиш нужното отношение, дори след 6 месеца въпросната кола да счупи бутало и мотора да е за ремонт, пак ще ми се обадиш, тогава аз трябва пак да ти отговоря с нужното отношение и да ти съдействам и за ремонта и за рез. части на по-добри цени и когато всичко се случи, както трябва, то ти вече имаш "твоята автокъща" където те посрещат нормално, помагат при нужда и можеш да разчиташ на коректност. Тогава ти няма да си сърдит за това, че е счупила мотор колата, защото и на нова кола може да се случи, ще си доволен, че въпреки всичките не сгоди, хората от автокъщата са помогнали колкото са могли. Това значи реномирана автокъща.
Мнението на хората за търговците на коли в България е отрицателно, не защото след време колите започват да се чупят (ако почнеш да ремонтираш веднага, значи си страшен карък, страшен наивник или просто не си гледал където трябва когато си купувал и това че са те измамили е твой проблем защото си се предоверил на некви мошеници КОИТО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА МОЙ КОЛЕГИ, а са гадна сган), в голяма част от случаите са отвратени от отношението.
Вече съм писал за това няколко пъти, но няма лошо да го напиша пак. Едно 75-80% от сделките с коли стават след търсене по Интернет. За да не си губите времето в разкарване по дървени обяви, просто когато видите че колата е "УНИКАТ", "КАТО НОВА" "ЕДНА НОВА КОЛА" и т.н. не ходете. Когато видите че в обявата пише "nof vnos, rialni kilometri, ot parvi sopstvenik" не ходете. Когато в обявата пише "ръ4ни скорости, 6ибидах" пак не ходете. Не може един човек на 25-40 години да е все още не грамотен и да е читав продавач на коли. Не си купувайте коли без да ви издадат фактура само с италиански или немски договор, не гледайте най-евтините възможни коли в обявите или ако ги гледате имайте едно на ум, че може да има фифел и т.н. и т.н.
Мнението на хората за търговците на коли в България е отрицателно, не защото след време колите започват да се чупят (ако почнеш да ремонтираш веднага, значи си страшен карък, страшен наивник или просто не си гледал където трябва когато си купувал и това че са те измамили е твой проблем защото си се предоверил на некви мошеници КОИТО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА МОЙ КОЛЕГИ, а са гадна сган), в голяма част от случаите са отвратени от отношението.
Вече съм писал за това няколко пъти, но няма лошо да го напиша пак. Едно 75-80% от сделките с коли стават след търсене по Интернет. За да не си губите времето в разкарване по дървени обяви, просто когато видите че колата е "УНИКАТ", "КАТО НОВА" "ЕДНА НОВА КОЛА" и т.н. не ходете. Когато видите че в обявата пише "nof vnos, rialni kilometri, ot parvi sopstvenik" не ходете. Когато в обявата пише "ръ4ни скорости, 6ибидах" пак не ходете. Не може един човек на 25-40 години да е все още не грамотен и да е читав продавач на коли. Не си купувайте коли без да ви издадат фактура само с италиански или немски договор, не гледайте най-евтините възможни коли в обявите или ако ги гледате имайте едно на ум, че може да има фифел и т.н. и т.н.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Nasti написа:Под реномирана разбирам,...
Съгласих се, ама я сега се огледай и ми кажи колко автокъщи са реномирани- 1-2-3%

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Nasti написа:...
Абе прав си до някъде

Всъщност и аз съм "от твоята страна"...
От не малко време (с баща ми) сме около това с продажбата на коли... сменили са се не един паркинга на автокъщата, сменили са се различни продавачи, съдружници и т.н.
В момента колите които продаваме са вкъщи, на двора, направили сме си нещо като мини автокъщичка (до десетина коли)... От страни (като купувач) мисля че сме коректни и винаги гледаме да направим всичко необходимо покупката да носи радост на клиента, да съдействаме около регистрацията (за да не се разправят с превози, висене по КАТ, застрахователи и т.н.), винаги сме отзевчиви с всякаква информация, гостоприемни и т.н.
Но, няма как да сме "известни" като другите с по 40+ коли съответно няма как да си изградиме някакво голямо име като "реновирана автокъща" (както Софавто, Капитолия и т.н. който са известникато имена, но не означава че са "най-големите").
Искам да кажа, че незнаеш от къде ще изкочи добрата кола и продавач! От това и понятието "реновирана автокъща" леко се губи.
Важното е ходене и гледане... пък като срещнеш коректния продавач, ще срещнеш и твоята кола.

- Nasti
-
-
Колко коли имаш не те прави реномиран търговец, отношението ти към клиентите те прави такъв!
Имам клиент, преди 4 години си купи от мен кола, след време така се случиха нещата, че пак си купи от мен кола, напълно случайно. Преди една седмица ми се обади да ме пита каква кола да си купи според изискванията му и каза да му се обадя като му намеря неговата кола. Колко пари да остави в автокъщата в София и кога ще му пристигне колата там. Заради тези хора работя аз, не заради тия, които ми се водят колеги, а са просто измамници...
Имам клиент, преди 4 години си купи от мен кола, след време така се случиха нещата, че пак си купи от мен кола, напълно случайно. Преди една седмица ми се обади да ме пита каква кола да си купи според изискванията му и каза да му се обадя като му намеря неговата кола. Колко пари да остави в автокъщата в София и кога ще му пристигне колата там. Заради тези хора работя аз, не заради тия, които ми се водят колеги, а са просто измамници...
- Nasti
-
-
ms написа:Nasti написа:Под реномирана разбирам,...
Съгласих се, ама я сега се огледай и ми кажи колко автокъщи са реномирани- 1-2-3%аз залагам на 50 свестни за цяла БГ- ти си смятай какъв процент е това... когато станат поне 30% "реномирани" може и да не псуваме търговците на коли като цяло, но сега сте единици...
Това какво ти говори, че българина не търси качество, а търси вариант да си мисли, че е на далавера. Когато пазара изиска коректност и качество, тогава то ще се появи, като пак ще има боледуване, голяма част от лекетата ще загинат и ще има много непродаваеми коли киснещи по паркингите. До тогава обаче, ситуацията ще е такава, няма да харесва на никого, но обществото трябва да израстне за това.
Нека да има лицензионни режими, нека да се изисква гаранция, нека много други работи да има, но няма кой да ги въведе, защото основното е, че българина е свикнал колите да му ги подаряват!!!! Да колите в България се подаряват на клиентите, дават се без пари. Преди време пусках във форума Е46 2001г., внос по поръчка (защото знаех че няма кой да оцени колата в България) 3800 евро + разходите за транспорт. За 20 дни ми писа само един пич, който беше загрижен дали знам, че в България тази кола струва 7000лв., какви 8500 искам аз. Ми да ти кажа миналата седмица я продадох тук за 4500 евро. Да ама колата беше на 92 000км., не на 292, ама нали не е 7 000лв., няма кой да го оцени това.
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
ПРОДАВА СЕ НА ЧАСТИ
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тука стана страшно... хвалим се, продаваме, чудна работа.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3