Избор на ежедневен икономичен автомобил - КУПЕН

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Избор на ежедневен икономичен автомобил - препоръки...

Мнение от Bavarcho » 23 Май 2011, 19:14

Бензин (газ/метан) или дизел - бензин (газ/метан).
Дизела си харчи, пък е на 2.50+лв.
Бензин на газ, хубаво е колата да е с малка бутилчица на мястото на резервната за да имаш багажник. Значително по-евтино от дизела! Вървежа няма разлика като е на бензин и газ.
За градско на метан е супер, возиш се буквално за без пари, но тръгнеш ли извънградско забрави за някаква динамика, много се спъва колата. Другия минус е че нямаш багажник.Но пък е най-евтино, много евтино!

За избора... от това което си дал не бих взел браво/брава/мареа. От фанатична гледна точка взимам компона, нищо че е дизел :mrgreen:
Най-продаваната кола е Опел Корса, има ли Корса заминава да два дни! Една Италиянка понеже нямат ръжди (в никакъв случай от Германия/Австрия), доста здрави двигатели!
VW Поло бензин 1.4 също е хубава и здрава кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 23 Май 2011, 19:24

Малко сложен казус, защото хем искаш микролитражка с минимален разход в града, ама хем и да не е 1200 кубика 60 коня, за да върви и извън града :mhihi:

Аз лично бих ти препоръчал Rover 200/25 1,4 103 коня бензин. Не е с възможно най-евтината поддръжка, но ти гарантирам че е железен автомобил и се чупи много рядко, плюс че със 103 коня си върви много прилично. Разбира се може да му мушнеш газчица или метан, и ще си държи :mhihi: Ето един - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. Ето една по-хубава, даже и с газов инжекцион - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details.

Други, които се вписват в твоите критерии - Хонда Сивик 1,6 90 коня, Опел Корса, Опел Астра /патрулките/ - много прилични автомобили, вървят добре, и са много евтини за поддръжка. Астра 1,6 90 коня бензин, или 1,7дизел 80 коня; 2,0 дизел 82 и 101 коня са добри варианти. Нисан Алмера и Нисан Примера също са прилични автомобили.

Най-лесно ще е да влезеш в автомобилен сайт, и да въведеш критериите си относно колата, и да видиш кои модели отговарят на желанието ти. Оттам нататък вече си търсиш читав екземпляр. Но аз лично бих си взел Rover-чето при тези условия :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Май 2011, 19:44

Прегледай опел астра г - от полицейските 1.7 по-модерния дизел, харчи 6 градско :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 23 Май 2011, 19:57

Колега мога да ти препоръчам Ford Fiesta 1.8 дизел,около 2000 година.От първа ръка ти казвам че гори малко,няма турбо а частите са без пари.Пък и се вписва идеално в бюджета ти.От друга страна пък тоя Компакт също е добър вариант.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 23 Май 2011, 20:04

:bowdown: WV GOLF III TDI 90hp още един + от мен!!!

Към колегата пак казвам убаво и евтино нема....
днес ми капарираха ТДИ на 2800лв не е като юбилейното ама не е и 4400 :driving:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Май 2011, 20:17

голф 3... но не дизел.
някаква моноинжекция на газ. примерно 1.6.
моноижекция, за да може да се сложи "обикновенно" газово.
в същност като се замисля 2 литровия 115 коня гти е още по-добре, защото е "по-разтоварен" двигател, ма той вече е малко по-сложен.

полото вече не е кола ;) да не говорим за фиати, фордове, ситроени и т.н. особено за тия пари ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Май 2011, 20:36

От няколко седмици щракам из мобилето/карс-а и за това пуснах тема... Че вече в главата ми е кървава и мътна :banghead:
Всякакви варианти мислех и блокирах...
Сега пък гледам т'ва...
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... eugeot_306
Не знам к'во да правя вече...
То нито газ, нито метан, нито дизел... Всяко нещо си има плюсове и минуси...
Плюса на дизела е, че гори малко, а и по някое време можем да намерим нафта на черно... (Тук ще помоля да не ми скачате, всички знаем какви *айна сипваме на бензиностанциите и никой не може да ме убеди, че качеството е в пъти по-добро от тази на черно... Естествено не говорим за корабна, за горене и прочие...)
Дизела го включих оня ден в сметките, като видях компакта... До тогава се колебаех между газ/метан... И от тогава вече... :kuku:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Май 2011, 20:45

Колега, не че нещо ама тази 306 никак не ми се вписва в икономична кола :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 23 Май 2011, 20:48

това ако е вярно 163, е супер рядко и е двулитрово....16, цепи лепи и вулканизира 18ки, иски 20ки и някои 25чки :D
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Май 2011, 20:52

Отговора е еднозначен за мен. По-добра кола за евридейка от Мерцедес 124 няма !!!! Освен ако не искаш малка кошница... Мерца е перфектен, евтин, супер здрав, огромен (4тирима приятели ще се возите навсякъде за без пари в егати комфорта...) даже си върви перфектно. Ако може и да е автоматик направо невероятно. Например: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Карал съм Мерц 124 на метан, с обикновена уредба, на фул инжекция мотора 136 коня фейсливтовия... Еми тая уредба я бяха настроили пичовете и 1 път не е гърмяла, а колата си върви супер, пълни си оборотомера безгрижно. Автоматика на коли около 1994 е перфектен, сменя си много приятно, става перфектно за града. Разход -> 13лв. 100км. Софийско на пълна ръчка. Иначе по магистралата с 200 София-Пловдив 15лв. Нормалното извънградско 200км. 13лв. нормалното градско 130-140км. 13лв. Това е за Мерц автоматик, комби с най-голямата метанова бутилка :mhihi: Сметай за какво перфектно балансиране на разход/комфорт става дума... Силно те съветвам да си вземеш 124 на метан, но да има кой да ти настрои уредбата !
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 23 Май 2011, 21:01

Поло 1.9 чист дизел, по добре с 4 врати, здрав, прост, икономичен мотор с приличен вървеж.
Голф 3 тди 110кс, върви много добре, почти колкото ис-ка/ но имаш чувството че е много повече/, харчи малко, но си държи цена, а и по има какво да му се счупи от на полото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 23 Май 2011, 21:02

Здравей,

Ако мога и аз да ти дам един съвет.. :) ако не те притеснява външния вид на колата и искаш да не ти досажда с присъствието си, то твоя модел е тойота старлет.. това малкото бижу стегнеш ли го веднъж, ще забравиш за всякакви ремонти години наред, не си го смуча от пръстите, имам съм доста наблюдения върху този модел на тойота :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 23 Май 2011, 21:19

Бе то май всеки хвали неговото си. То през няк'ви тойоти минахме, та през к'ви ли не кочини, дето на външен вид не можеш да разбереш кола ли е, какво е.
Вчера чух за някакъв таксиджия, който изгорял в колата, след експлозия на газовата.
Сто коня кола, както и да го мислим, не го виждам под 10 градско на 1.30 = 13лв., като се има в предвид, че в началото се кара и на бензин малко.
Една 3-ка ТДИ 90к.с. комби, градско е 6.5-7. На двуврата да падне на 6.2-3 не знам какво повече искате. Сами можете да сметнете разликата, а щом можеш и нафта да си намираш, няма какво да го мислиш според мен. А 110к.с. двигателят е доста рядък при 3-ките и съответно държи цена.
Лично мнение без да се засягате. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Май 2011, 21:50

аз също не съм привъженик на газта и не съм имал кола на газ, ма като се търси икономия...

Boyadjiev написа:Отговора е еднозначен за мен. По-добра кола за евридейка от Мерцедес 124 няма !!!!

като трябва да смени 20те тампона отзад на мултилинка, къде се вписва в схемата тази кола :) а голфа има 2 за по 10 кинта сигурно. то не, че и на автора на темата му ясно какво иска хехе...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Май 2011, 22:03

BorisBMW написа:Една 3-ка ТДИ 90к.с. комби, градско е 6.5-7. На двуврата да падне на 6.2-3 не знам какво :

6/100 в София ми се вижда доста приличен разход :shock: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата