Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Колеги...не обръщайте темата на чат, за да не се чудите защо ви липсват мнения.
ЕДИТ: НЕ Е КАТО ДА НЕ ВИ ПРЕДУПРЕДИХ!
ЕДИТ: НЕ Е КАТО ДА НЕ ВИ ПРЕДУПРЕДИХ!
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Според мен, а сигурно и според повечето колеги тук, въобще не си струва да купуваш 316-ка, а за обръщане на волана да не говорим 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Онзи ден в четвъртък бях на пътешествието за което ви казах и резултата е следния .
Отидох в софия да гледам синьото http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details , външни забележки коооолкото искаш , като се почне че колата е карана в БГ понеже е със софийски номер смачкан от всякъде, халогените изобщо не са си на мястото в дупките на бронята и все едно гледаш някой кривоглед. Боядисвано е , по сивите лайсни на прозорците има тънки сини линии , спирачните апарати зверски ръждясали .... абе с 2 думи аз такава кола си имам за кво ми е тази , обадих се в дару кар и отмених часа за диагностика и газ за Плевен.
Отидох в плевен ( ей на тва му викам аз запазена и добре гледана кола ) просто нямаше забележка за която да се хвана . Дребни драскотини 2-3 на брой от хвърчащи камъчета външно , вътре супер запазено , огледахме го добре и бум в БМВ , вкараха колата чакахме около час , приемчкика излезе и каза ( колата е в много добро състояние , ходов част компютъра имаше само една грешка която е дребна и се е получила от паднал акумулатор или нещо такова , на перката на климатроника на няколко пера беше отчупнато в краищата по съвсем малко , незабележимо е . Разширителното казанче не бил от този модел щото има някаква тапа която е запушена обаче като цяло каза е перфектно....... то си и личеше че няма да тропне няма да лопне . Излезнахме вън и вика "кво прайм ся" викам кажи колко ще ми е дадеш .... 14600 .... 14500 ще ми е дадеш ли ? Айде честито , стиснахме си ръцете та пак ми излезе 15к със докарването до плд , номера ,застраховки ...... дрън дрън .
Колата е на реалните 130к километри ,имаше си стикер че 2010г. е сменяно масло на 111 800 км както и в книжката си го пишеше , от БМВ казаха че при тях излиза на толкова км а и то си личи .... и бум смяна на масло с филтри (всички) и газ ! мноооооо върви тоя дзвер направо ми обръща всичко като някой ме вози , а аз като е карам настръхвам целия ...... та общо взето съм доволен за сега , надявам се да не излезнат подводни камъни ..... Дадох 2000 повече от колкото за синьото но просто нищо общо нямат двете коли ....
Поздрави на всички и благодаря за съветите !
Отидох в софия да гледам синьото http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details , външни забележки коооолкото искаш , като се почне че колата е карана в БГ понеже е със софийски номер смачкан от всякъде, халогените изобщо не са си на мястото в дупките на бронята и все едно гледаш някой кривоглед. Боядисвано е , по сивите лайсни на прозорците има тънки сини линии , спирачните апарати зверски ръждясали .... абе с 2 думи аз такава кола си имам за кво ми е тази , обадих се в дару кар и отмених часа за диагностика и газ за Плевен.
Отидох в плевен ( ей на тва му викам аз запазена и добре гледана кола ) просто нямаше забележка за която да се хвана . Дребни драскотини 2-3 на брой от хвърчащи камъчета външно , вътре супер запазено , огледахме го добре и бум в БМВ , вкараха колата чакахме около час , приемчкика излезе и каза ( колата е в много добро състояние , ходов част компютъра имаше само една грешка която е дребна и се е получила от паднал акумулатор или нещо такова , на перката на климатроника на няколко пера беше отчупнато в краищата по съвсем малко , незабележимо е . Разширителното казанче не бил от този модел щото има някаква тапа която е запушена обаче като цяло каза е перфектно....... то си и личеше че няма да тропне няма да лопне . Излезнахме вън и вика "кво прайм ся" викам кажи колко ще ми е дадеш .... 14600 .... 14500 ще ми е дадеш ли ? Айде честито , стиснахме си ръцете та пак ми излезе 15к със докарването до плд , номера ,застраховки ...... дрън дрън .
Колата е на реалните 130к километри ,имаше си стикер че 2010г. е сменяно масло на 111 800 км както и в книжката си го пишеше , от БМВ казаха че при тях излиза на толкова км а и то си личи .... и бум смяна на масло с филтри (всички) и газ ! мноооооо върви тоя дзвер направо ми обръща всичко като някой ме вози , а аз като е карам настръхвам целия ...... та общо взето съм доволен за сега , надявам се да не излезнат подводни камъни ..... Дадох 2000 повече от колкото за синьото но просто нищо общо нямат двете коли ....
Поздрави на всички и благодаря за съветите !
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
Става дума за 320д , двигател 150кс , автоматик....
Преди 2002 пише , че автоматикът е 5 степенен , а след 2002 6 степенен. ( По обяви така го изписват или е грешка ) Ръчни скорости има 5, има и 6. За ръчните съм сигурен , но не ми е ясно как стоят нещата с автоматика .....
Има ли нещо вярно в това и ако може да кажете модел на двигатела и на скоростната кутия ?
Благодаря ...
Преди 2002 пише , че автоматикът е 5 степенен , а след 2002 6 степенен. ( По обяви така го изписват или е грешка ) Ръчни скорости има 5, има и 6. За ръчните съм сигурен , но не ми е ясно как стоят нещата с автоматика .....

Благодаря ...

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
komshiqta написа:Колата е на реалните 130к километри ,имаше си стикер че 2010г. е сменяно масло на 111 800 км както и в книжката си го пишеше , от БМВ казаха че при тях излиза на толкова км а и то си личи ....
Колега, честита да ти е - много безаварийни километри.
За километрите няма смисъл да спорим и коментираме, след като вече си я взел. Още веднъж честито.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Колеги, някакви мнения за този екземпляр http://www.cars.bg/u371111
един приятел я хареса /досега не е карал БМВ, иска дизел, нов внос и държи да има шибедах/ и се надява да се спазари малко с продавача ,че има около 8 000 лв

един приятел я хареса /досега не е карал БМВ, иска дизел, нов внос и държи да има шибедах/ и се надява да се спазари малко с продавача ,че има около 8 000 лв

Няма снимка на салона , волана таблото като цяло .... има нещо гнило .... представям си само какво ще е вътре .... но нищо не пречи да отиде и да го погледне .... 333 лв ще му свали нема къде ...
Успех
Успех
BMW_1914 написа:Колеги, някакви мнения за този екземпляр http://www.cars.bg/u371111![]()
Веднага я спазарява - волана (к'во е тва на него - зашито ли е, облекло ли е, к'во е... не знам, но не му е там мястото)... Предният капак, над пасажерския бъбрек, ми се струва ударено...Даже там ми се струва надигнат капака, спрямо предната броня...Отново пасажерският преден мигач ми се струва по-изваден от шофьорския...Задната броня има нещо черно... Дръжката на шофьорската врата също има забележка... Под копчето за халогените, ми се струва спукано панелчето... Тази перка на покрива, за какво е, след като е с касТФон...
И това на снимки... На живо, не знам...

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Перката е за навигацията. Да споменем, че левият фар (шофьорският), са му изпочупени горните уши за захващането му. Абе тая кола май съм я виждал и в друг сайт за продажба.
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
А пък аз все се чудя, защо като ги продават искат да ги направят с бяла оптика и сменят само мигачите до фаровете и на калника бели, а тези на стоповете си ги оставят жълти 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
vavilon написа:Перката е за навигацията. Да споменем, че левият фар (шофьорският), са му изпочупени горните уши за захващането му. Абе тая кола май съм я виждал и в друг сайт за продажба.
Перката...е Илиенци Про Тунинг...няма нищо общо с навигацията

Изпочупените уши на шофьорския фар са на лице...а това, което мен ме дразни най-много - тая гадост с която е омотан волана...не ми се мисли в какво състояние е.
Колата е със забележки по задната броня, няма ксенон, евентуално е подпирана отпред, на доста километри е гаранция - не е снимал нито лоста, нито волана, нито салона, нито педалите...има си пробег

Цената ще бъде надолу със сигурност, но...заслужава ли си да вземеш така "лаишки напудрена" кола ?
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Днес ходих да гледам тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. По VIN е 02/2004, внос от Италия, но е карана тук няколко години. На пръв поглед единствените външни забележки бяха дребни одрасквания по боята тук-там и драскотина в долния ъгъл на предното стъкло. Парктроника не работи (но собственика каза, че това е негова грижа) и ксенона е слаган допълнително, като съответно няма пръскалки за него. Интериорът е доста поизносен (взет е втора ръка, тъй като оригинално е бил текстилния), но аз имам идея така или иначе след време да го сменя (независимо какво взема).
Като изключим това, колата се държи добре на пътя. Чипът доколкото разбрах е слаган в Италия. Собственикът изброи доста неща, които е сменял и общо взето гарантираше за поддръжката на колата (не даваше гаранция само за турбото). Има си M-кови елементи. Идва с два комплекта гуми и джанти, платени данъци, гражданска и винетка, като само каското май е разсрочено. Човекът си кара мъжката, няма да си кривя душата и не я жали много.
След като се отказах от 330-ка, сега основно съм се ориентирал към 320cd. Честно казано автомобилът изглежда приличен и силно се замислям дали да не запазя час в Дару за една диагностика. Преди това обаче ми се иска да чуя и малко професионално форумско мнение
.
Между другото, заплюл съм още една бройка, най-вече заради цената - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. Може да споделите мнение и за нея.
Като изключим това, колата се държи добре на пътя. Чипът доколкото разбрах е слаган в Италия. Собственикът изброи доста неща, които е сменял и общо взето гарантираше за поддръжката на колата (не даваше гаранция само за турбото). Има си M-кови елементи. Идва с два комплекта гуми и джанти, платени данъци, гражданска и винетка, като само каското май е разсрочено. Човекът си кара мъжката, няма да си кривя душата и не я жали много.
След като се отказах от 330-ка, сега основно съм се ориентирал към 320cd. Честно казано автомобилът изглежда приличен и силно се замислям дали да не запазя час в Дару за една диагностика. Преди това обаче ми се иска да чуя и малко професионално форумско мнение

Между другото, заплюл съм още една бройка, най-вече заради цената - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. Може да споделите мнение и за нея.
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
Става дума за 320д , двигател 150кс , автоматик....
Има ли нещо вярно в това и ако може да кажете модел на двигатела и на скоростната кутия ?
Благодаря ...
Благодаря ...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Днес ходих да гледам тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. По VIN е 02/2004, внос от Италия, но е карана тук няколко години. На пръв поглед единствените външни забележки бяха дребни одрасквания по боята тук-там и драскотина в долния ъгъл на предното стъкло. Парктроника не работи (но собственика каза, че това е негова грижа) и ксенона е слаган допълнително, като съответно няма пръскалки за него. Интериорът е доста поизносен (взет е втора ръка, тъй като оригинално е бил текстилния), но аз имам идея така или иначе след време да го сменя (независимо какво взема).
Тази се паркираше в съседния блок като живеех в "Белите Брези" малко след кръстовището на "Нишава" с "Дойран", гледал съм я в продължение на година почти всеки ден, има страшна стойка и джанти, имаше удар отзад в дясно, но лек беше счупен стопа и изкривено малко по бронята, салона вярно си е захабен!
Ако я караш на диагностика вижте и окачвнето че там в тоя квартал павета павета пък и аз като съм го гледал този не а жали особенно!
Иначе всеки път като минавах от там не можех просто да не и се порадвам голяма красавица е а цвета е просто прекрасен, имаи предвид че и двата му комплекта джанти са много яки!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Точно на Дойран си я гледах, тъй като работя близо. Иначе е факт, че джантите доста й пасват и я отварят (също като цвета). Специално за този удар не ми каза нищо, но ми сподели, че е имало други щети, само козметични. Иначе окачването изглеждаше ОК поне на пръв поглед и след кратък тест по Гоце Делчев. А явно съм прав, че не я жали щом и на теб ти е направило впечатление стила му
.
Аз още съм в процес на размисъл, най-вече, защото забележките не са малки и по прости сметки излизат едно 2 бона отгоре. Да, джантите са огромен плюс, но пък това е нещо, което е строго индивидуално и спокойно може да се купи впоследствие. Освен това нещо тоя чип ми е съмнителен... и предпочитам като ще пипам нещо да знам какво е... Та мисля си още.
Иначе днес гледах това - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details . Тази макар да не беше толкова "наточена" (визуално и с екстри), беше в пъти по-поддържана. Всичко си е както човека е описал в обявата. Мисля нея наистина да я прекарам през Дару тея дни, за да видим какво й е техническото състояние.

Аз още съм в процес на размисъл, най-вече, защото забележките не са малки и по прости сметки излизат едно 2 бона отгоре. Да, джантите са огромен плюс, но пък това е нещо, което е строго индивидуално и спокойно може да се купи впоследствие. Освен това нещо тоя чип ми е съмнителен... и предпочитам като ще пипам нещо да знам какво е... Та мисля си още.
Иначе днес гледах това - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details . Тази макар да не беше толкова "наточена" (визуално и с екстри), беше в пъти по-поддържана. Всичко си е както човека е описал в обявата. Мисля нея наистина да я прекарам през Дару тея дни, за да видим какво й е техническото състояние.