Пътуване с кола София-Бирмингам,въпроси...
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Пътуване с кола София-Бирмингам,въпроси...
Реших и аз най-накрая да имигрирам или поне малко на гурбет да отидва в Англия и имам няколко въпроси за пътуването ми до там с кола.
1. Какви документи за колата са ми нужни за да мога да шофирам легално в Англия? ГО + зелена карта и БГ технически преглед ще важът ли там?Трябва ли да като изтекът задължително да идвам до БГ да ги подновявам? Българското ми каско ще важи ли при пътуването ми и ако се случи нещо там?
2. Има ли някви по специлани технически изисквания към автомобила,като минимална дълбочина на протектора на гумите? Кои гуми да сложа на колата - зимни или летни ?
1. Какви документи за колата са ми нужни за да мога да шофирам легално в Англия? ГО + зелена карта и БГ технически преглед ще важът ли там?Трябва ли да като изтекът задължително да идвам до БГ да ги подновявам? Българското ми каско ще важи ли при пътуването ми и ако се случи нещо там?
2. Има ли някви по специлани технически изисквания към автомобила,като минимална дълбочина на протектора на гумите? Кои гуми да сложа на колата - зимни или летни ?
Re: Пътуване с кола София-Бирмингам,въпроси...
Точно същия маршрут миналата година и аз минавах. По първия въпрос нямаш никакви проблеми ! Мисля само,че имаш право само 3 месеца да седиш с бг гражданска,но не съм сигурен.Някой друг да помогне. По втория въпрос естествено, че летни.Все пак лято идва,далеч сме от зимата. Колкото тук някой ще ти мери протекторите,толко и там.
П.С. Вземи си ферибот,не влак.

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
520i написа:Точно същия маршрут миналата година и аз минавах. По първия въпрос нямаш никакви проблеми ! Мисля само,че имаш право само 3 месеца да седиш с бг гражданска,но не съм сигурен.Някой друг да помогне. По втория въпрос естествено, че летни.Все пак лято идва,далеч сме от зимата. Колкото тук някой ще ти мери протекторите,толко и там.
1. Трябва ти талон (малък и голям), каско и технически преглед.
2. Може да караш с БГ номера и каско в Англия 6 месеца, след това колата трябва да излезе от Англия. При проверка може да поискат доказателство във вид на фериботни билети или за влака под Ламанша.
3. Минималната дълбочина на протектора е 1.6мм и трябва да е на 2/3 от ширината на гумата.
По въпроса за меренето на шарката - с такива идиотски съвети никъде не'а да стигнеш - мерят катаджийте тук като стой та гледай. Не може да се "оправиш" с тях и за 4 нелегални гуми глобата е до £5к и книжката на трупчета. Не дай си боже да направиш катастрофа и си с неизправна кола... Ще те разселят... Ма ти си знаеш де...
Power is Nothing Without Insanity
Голям талон никъде не са ми искали. И гуми никъде не са ми проверявали.

- Turboman
- ентусиаст
-
Разбрах,явно ще трябва да се излиза на 6 месеца
като документи - малък и голям талон, ГО и преглед
1. БГ каското дали има опция да се направи да важи при щета там?
Колкото до гумите,летните - предните са ми на 6мм ДОТ 0308,задните на 4мм ДОТ 4605.
2.Проблем ли е ако са различни марки на двата моста?
3. В Англия целогодишно само с летни ли се кара или има пркатика както в БГ да ги сменяме?
като документи - малък и голям талон, ГО и преглед
1. БГ каското дали има опция да се направи да важи при щета там?
Колкото до гумите,летните - предните са ми на 6мм ДОТ 0308,задните на 4мм ДОТ 4605.
2.Проблем ли е ако са различни марки на двата моста?
3. В Англия целогодишно само с летни ли се кара или има пркатика както в БГ да ги сменяме?
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
520i написа:Голям талон никъде не са ми искали. И гуми никъде не са ми проверявали.
Аве умник,
това че теб не са те проверявали не значи, че не го правят. Като стане катастрофа и раниш някого, дали мислиш че те пускат ей така, с потупване по рамото... Аман от тарикати...
Иначе до колегата - каското може да се направи да важи за щета и във Великобритания, но ще платиш по-висока премия. Питай си застрахователя. Аз имах една Е30 320iS на БГ номера с пълно каско от Булстрад. Откраднаха я от пред нас в Гринич и след 6 месеца административни разправии с Английската полиция, Булстрад ми я платиха в София.
Гумите са ти перфектни и няма проблем да караш с летни целогодишно - не вали сняг достатъчно. За последните 3 години е имало по 10-тина дена сняг да се задържи на земята. Перфектното извинение да се скатаеш у вас и да си правиш снежен човек...
Като цяло, тукашната полиция е "незабележима" в сравнение с тази в БГ, но ако ги настъпиш по мазола трябва да си готов да си понесеш последствията... За това е по-добре да си редовен технически...
- Turboman
- ентусиаст
-
А как стои въпроса с използването на радар детектор по пътя и в Англия?
- Turboman
- ентусиаст
-
Другото което се колебая - къде да спра да пренощувам? Идеята е да е изгодно и някъде по средата
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
Turboman написа:А как стои въпроса с използването на радар детектор по пътя и в Англия?
Tук използват лазер, така че радарният детектор няма да ти свърши работа... Не са забранени... За спането не мога да ти помогна, защото аз винаги съм карал за кеф по този маршрут...
9 мнения
• Страница 1 от 1