парктроник проблем!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
72 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
парктроник проблем!
привет колеги. преди два дни ми откраднаха предните лайсни с парктрониците
. искам да знам, дали може нещо да се направи, за да работи само задния, при условие, че нямам предни? защото сега задния само свири и нищо не отчита. ако има някакъв вариант нещо да се направи, да се ресетне де да знам. нямам престава колко пари ще ми дадат от лев инс. и не знам колко струват сензорите, но нямам нищо напротив да сложа само лайсни отпред.
благодаря предварително!!

благодаря предварително!!

Re: парктроник проблем!
Аз се присъединявам към отбора на хората, с откраднати парктроници и лайсни. Между друго и аз съм застрахован в ЛевИНС, а грабежа беше извършен в района на кв. Хладилника. И аз искам да изолирам предните сензори, за да мога да ползвам задния. Предполагам, че застрахователите няма да дадът и стотинка 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И един датчик да откачиш, пак няма да ти работи системата. Мисля, че няма вариант да работи само отзад, но може да пробваш, откачаш кабела от управляващия блок за отпред и ще видиш дали работят задните. Датчиците нови струват към 160 лв. единия, втора употреба са наполовина и по-малко, но като търсиш, уточнявай колко пинови са, да няма несъответствия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:И един датчик да откачиш, пак няма да ти работи системата. Мисля, че няма вариант да работи само отзад, но може да пробваш, откачаш кабела от управляващия блок за отпред и ще видиш дали работят задните. Датчиците нови струват към 160 лв. единия, втора употреба са наполовина и по-малко, но като търсиш, уточнявай колко пинови са, да няма несъответствия.
Колега благодаря много

ще проверя с откачването и ще видя как е. относно пиновете,нямам представа с колко пина са,но ще го имам в предвид.
още едно мерси

Колега iceblast аз пуснах жалба в Лев Инс, те направиха оглед и сега чакам паричките. ако ми платят поне половината ще си купя нови, ако ли не ще търся втора ръка.
относно Лев Инс, смятам,че и ти трябва да вземеш нещо. Успех
Знам, че новите са нереално скъпи, както повечето части по тази кола
Предполагам поне, че са еднакви всичките след фейсбука? Защото съм с М броня аз и са 3 пинови мойте, или поне бях 
Според мен, откачането на предните сензори от управляващия блок няма да помогне. Мисълта ми беше някакво прекодиране да се направи, така че колата да си мисли, че е само със заден

Според мен, откачането на предните сензори от управляващия блок няма да помогне. Мисълта ми беше някакво прекодиране да се направи, така че колата да си мисли, че е само със заден

iceblast написа:Знам, че новите са нереално скъпи, както повечето части по тази колаПредполагам поне, че са еднакви всичките след фейсбука? Защото съм с М броня аз и са 3 пинови мойте, или поне бях

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
ФЕЙСБУКА промива мозъци !!! Мисля да си изтрия акаунта от ФЕЙСЛИФТА !!! 

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, освен 3-те пина, поне при мен задните са с права букса, а предните са с букса на 90 градуса. При мен липсваше управлението и търсих варианти, та ако искаш да изолираш предния, може да смениш самия PDC unit от кола само със заден, но да е с три пинови сензори. За последното не съм съвсем сигурен дали ще се получи, но колега твърдеше, че трябва да стане, та можеш да опиташ. Успех!
П.С. Според мен най-добре е да се възстанови оригиналната схема, лично мнение
П.С. Според мен най-добре е да се възстанови оригиналната схема, лично мнение

- nmizov
- Потребител
-
- Кара: 520I
Здравейте колеги, да не отварям нова тема, ще си позволя да пиша в тази!
От два дни не ми работи парктроника, а всичко си е по колата. В неделя работеше, а във вторник, като я запалих и не искаше да тръгне?! Къде може да търся проблема, изгорял бушон, слаба връзка при клемите или проблем при звуковата сигнализация?! Парктроникът е фабричен на 520I модел 2000 г., само на задната броня със звукова сигнализация. Някой имал ли е сходен проблем да ме насочи, къде може да е проблема?!
От два дни не ми работи парктроника, а всичко си е по колата. В неделя работеше, а във вторник, като я запалих и не искаше да тръгне?! Къде може да търся проблема, изгорял бушон, слаба връзка при клемите или проблем при звуковата сигнализация?! Парктроникът е фабричен на 520I модел 2000 г., само на задната броня със звукова сигнализация. Някой имал ли е сходен проблем да ме насочи, къде може да е проблема?!
докато човърках из бмв скенера имаше опция на моя парктроник дали е само със заден или преден и заден. може би ако му се даде опцията да е само заден да спре да търси предните
Няма ли някой с по-достоверна информация? Да се подаде някакво напрежение на кабелите отпред, че да ги излъжем, че има датчици?
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
Sherman написа:докато човърках из бмв скенера имаше опция на моя парктроник дали е само със заден или преден и заден. може би ако му се даде опцията да е само заден да спре да търси предните
колега, този скенер за който говориш, може ли да променя настройките, да му се каже да включи само задния?
ако може, кажи дали ще е удобно да се видим и да го настроим,а бирата е от мен

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
kokitcha73 написа:Elesar74 написа:И един датчик да откачиш, пак няма да ти работи системата. Мисля, че няма вариант да работи само отзад, но може да пробваш, откачаш кабела от управляващия блок за отпред и ще видиш дали работят задните. Датчиците нови струват към 160 лв. единия, втора употреба са наполовина и по-малко, но като търсиш, уточнявай колко пинови са, да няма несъответствия.
Колега благодаря много![]()
ще проверя с откачването и ще видя как е. относно пиновете,нямам представа с колко пина са,но ще го имам в предвид.
още едно мерси
-при теб са 3 пина защото имаш преден и заден, а аз съм си решил проблема с (евентуално) неработещите/липсващите датчици генерално, прекъснах иБус кабела от модула на парктроника , така колата не знае че има парктроник, т.е. не го следи за грешки, но той си се включва на гонг автоматично,със задната скорост. По тази схема цялата система Би трябвало да работи коректно, ако ще и 1 датчик да е останал ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Звучи добре, би ли споделил малко по-подробно за този кабел и от къде да го измъкна. Ей сега ще ходя да го изтърбуша 

72 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5