Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Wolfeye » 05 Юни 2011, 14:56

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Юни 2011, 16:53

Чесно да ти кажа за цената си изглежда добре, сигурно ще я смъкнеш поне с 500/600лв надолу след диагностиката като си излезнат там дежурните неща, иначе волана ми изглежда претапициран, а предните 2-седалки боядисани, виж задните каква е разликата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: ми се 330D M'' 04'
Мечтае да кара: E46 330D M II 2004

Мнение от stiki7 » 05 Юни 2011, 18:13

Даа, волана определено е претапицирван! Но седалките според мен не са боядисвани!

Не знам обаче много си мисля, че е играла боята ...
Изобщо нали и аз сега търся ... от 10 коли които съм гледал само една беше изцяло с оригинална боя!

Просто тези моргаши които се вкарват от Италия ми писнаха вече. Затова аз се ориентирвам към Белгия, Холандия, Франция или върнат от лизинг автомобил!
Търся да купя: BMW E46 330D M Technic II 2003 - 2004

Потребител
Аватар
Кара: ми се 330D M'' 04'
Мечтае да кара: E46 330D M II 2004

Мнение от stiki7 » 05 Юни 2011, 18:59

Здравейте колеги,

Откакто вчера се качих в BMW E46 с М пакет се влюбих (и кой ли не би се ...)

Та , търся си Е46 машина с М пакет задължително

Тази която гледах вчера бе от Италия , с уникааален салон , но за съжаление удряна и почти без двигател (т.е. издухан).
Харесъл съм от Белгия един екземпляр - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=l4qkx3azucw3

Какво мислите за модела ? Иска ми се да е 2004та с 6 скорости ръчка , ноо ...

Някой запознат ли е как се поддържат колите в Белгия ? Каква е процедурата по внос на автомобил от там ? и прочие и прочие ...

Поздрави ! М запален от 1 ден , 7 часа
Търся да купя: BMW E46 330D M Technic II 2003 - 2004

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Мнение от Wolfeye » 05 Юни 2011, 20:56

Мда, явно има разни козметични забележки, които може да се преживеят, ако след огледа и тест-драйва колата се държи добре. Пък и ако я дадат на 8,5к :mhihi:
А според вас задължително, независимо за коя кола става въпрос, колкото и свежа да изглежда, да я карам в оторизиран сервиз ( дару,камор..) ?
Иначе белгийката изглежда много арна, ако имаше и един ксенон направо да се влюбиш :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 06 Юни 2011, 8:44

Или топката на лоста не е за тази кола или просто не е 150 коня :conf:

Потребител
Аватар
Кара: 320d e46

Мнение от Murkata91 » 06 Юни 2011, 9:08

Здравейте,надявам се бъдещи колеги.Спрял съм се на е46 320д новия феис,главно заради мотора,защото изчетох доста из форума и
се оказа,че е най добрия вариант.Вчера обаче попаднах на следната обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
и ми хареса ужасно много...Обадих се на човека,да го питам дали може да закараме колата в сервиз за пълен преглед и той се съгласи
Проблемът обаче е следния ,баща ми е на мнение,че е по добре да се купи кола от авто къща,някоя нов внос,която да не е "лашкана" по
бг пътищтата и се е спрял на 1на 320д новия фейс,но няма кожа,мулти волан,ангелски очи и ксенон цената и е 9000лв а на мен ми се иска
поне салон да има...Затова реших да ви попитам вас,тъй като сте минали по този път вече и можете да ми дадаете някакъв съвет,или можеби
някоя читава автокъща,кадето да ида да разгледам :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Юни 2011, 9:19

Toва, че не е "лашкана" по родните пътища си е нож с 2 остриета!

Повечето от нас гледат Е46ците си поне колкото приятелките/жените си...не се оставя да тропне, хлопне, скръцне.
Разбира се, че има адски много изключения, но лично мое мнение е, че ако смяташ да си купуваш Е46 - или отиваш и си я вземаш "отвън" или купуваш кола от фен на марката... :mhihi:

Конкретната кола обаче определено не ми вдъхва доверие + цената за доста гола от към екстри кола...нещо не ме грабва :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 06 Юни 2011, 11:08

Колега Murkata91,
Няма универсално правило от къде да купуваме. И от друга планета да е докарана колата, няма гаранция в какво състояние ще бъде.
За това отиваш гледаш вкарваш в сервиз и те ще ти кажат конкретния екземпляр читав ли е, ако не колко ще трябва да се налее след покупката за да стане. Аз лично кола от автокъща в БГ не бих си купил. Според мен там вкарват само морги и ги напудрят. Два пъти купувам от частник и оставам доволен. Има обаче хора, които са привърженици на друга теория (като баща ти например). Общо взето колкото хора толкова мнения. Най-важното е цялостна диагностика на колата (мотор, ходова част). Едно е сигурно читава евтина кола с марка БМВ няма. Сред по-скъпите е по-вероятно да намериш читава бройка !

Потребител
Аватар

Мнение от Murkata91 » 06 Юни 2011, 11:48

Да наистина е така... имам още един въпрос обаче.Има ли някакъв начин,да се разбере дали са слагани добавки в маслото и тн...
при преглед в сервиз ?Мисълта ми е,да не стане така,че да я закарам там и със сипаните добавки мотора да работи добре,
да я взема и след това да се чудя кво да я правя ;(

И дали е по добре да се насоча към нещо такова http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=235281
едиснтвено ме притеснява фактът че е старият мотор и се чудя ли за още 1,2 хиляди отгоре няма да си зема новия фейс

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Юни 2011, 13:46

Е лашкана по наще пътища... като че не е лашкана и по италиянските пътища.
И поне като си я е купил някой тука я е обслужил, е може и веднъж с евтино масло, ама поне има масло ;)
Няма и значение дали ще е от автокъща или не! Мога да ти кажа примерно как няколко автокъщи в дупница пазаруват коли от Италия, отиват с сериозна сума и казват имаме два автовоза искаме за тая сума да ни напълните автовозите и имат няколко читави коли и няколо бонус към двата автовоза ;)
Ходиш и гледаш! И не при най-евтината!
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Юни 2011, 14:09

Само на мен ли ми прави впечатление, че колата е със стария фейс, но е с новия двигател :paranoid: или ги има и такива екземпляри?

ПП: ако трябва да избирам кола нов внос "отнякъде" или кола на колега от форума - взимам колата на колегата без да се замислям (естествено след като си я огледам :mrgreen: ).
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от Murkata91 » 06 Юни 2011, 15:03

Аз също съм на на мнение че от автокъща кола да се купи е възможно най лошия вариант се пак там ги копуват възможно
най-евтините за да ги шитнат тука докато ако някой човек отиде да си докара кола ще гледа да е хубава та нали си е
за него след това пък и тя като се подържа добре.... Просто реших да ви попитам за всеки случей :) Тя мойта си ме чака
някаде,трябва да си я намеря само :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f11 m550d
Мечтае да кара: 911 turbo s

Мнение от xexoral » 06 Юни 2011, 16:13

Някой да е гледал това?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Дайте някакви мнения моля :)

Последната дето ходих да гледам беше доста зле... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Юни 2011, 11:28

Здравейте колеги! Може ли някой да каже нещо за това!? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Благодаря предварително!

ПредишнаСледваща

Назад към E46