Една тема за жените след раждането ...
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Re: Една тема за жените след раждането ...
Колега, много лесно се дават съвети, когато ти е далече от врата проблема. Позволявам си да пиша в темата, въпреки, че със сигурност всички писали искат да помогнат, но не зная дали ще се получи точно така. Има един момент на даване на равносметка. Ако при теб е дошъл- добре. Ако не е - повикай го. И си дай и отговори на въпросите- кога за първи път се почувства сякаш с друг човек? Когато за първи път я обиди дълбоко? Когато за първи път я разплака? След първият шамар? След първата изневяра? И после- най-доброто за едно дете е да се отглежда от двамата истински родители. АКо ти е мило- дай си сметка какво сбърка и къде. След като се изнесете, пиша СЛЕД- защото ако не се изнесете е почти невъзможно да си възстановиш семейството,,, стани ортак със дявола и си върни жената. Не стане ли- така е било писано.. Но ако не го направиш- вярвай ми, без да мислиш, просто повярвай- много, много дълго време ще ти тежи това и ще се питаш- "мамка му, ами ако бях опитал???" Недей да отговаряш на всички, като си дадеш сметка, отговори на себе си. А най-важното- върни си жената, тя е майка на детето ти.
Пожелавам ти късмет в борбата, няма да ти е лесно.
Пожелавам ти късмет в борбата, няма да ти е лесно.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- mvn
-
ще се опитам да съм кратка. Вярвайте ми, това е много трудно...
По темата трудно се дават съвети, тъй като жените не са серийно производство, въпреки че имат нещо общо една с друга. Няма да стане като да вдигнеш капака, да извикаш 5-ма съседи и да решите дружно да се поправя или да се изхвърля.
Не мога да говоря от името на всички жени, но ще споделя мои наблюдения
Тъщата - мдам, по-далече от всякакви добронамерени съветници. Моята тъща (ако ще другото й име да е майка ми) не знам с каква цел на няколко пъти заплете такива интриги между мен и мъжа ми, че ако не бяхме седнали да говорим, отдавна да сме се развели...при това тя живее в друг град. Не знам какви са били целите й, но определено е имала добри намерения. Поне ни научи да не реагираме първично на интриги и клюки. Да ми е жива и здрава и нека се радва на внуците си, но трябва да е ясно, че тя никога няма да бъде баща на децата ми и никога няма да може да ми доказва, че седмото небе съществува.
След това идват неочакваните преживявания по време на бремеността и отглеждането на детето...Никой не е подготвен за страховете, колебанията, несигурността и стреса, който биха могли да го сполетят.
Страха дали бремеността е нормална, дали ще роди без проблеми, дали се справя като майка, дали все още е хубава за теб. Да не говорим, че в момента тя не може да се грижи по цял ден за себе си, да е кокетна, да е забавна, а е поела отговорността да се справи с правилното отглеждане на някакъв нов човек
По принцип нещата са доста по-прости и естествени, но на различните хора едни и същи събития се отразяват по различен начин.
Определно е много важно да й помагаш и ако можеш да я излушваш от какво се страхува ( знам, че в главите на мъжете има ключ, който изключва възприятията им на 30-та секунда, но няма да е лошо да се опиташ да слушаш. вие затова сте семейство - за да си помагате).
Малко ме озадачава въпроса тук. Ако ти наистина искаш да се справиш, то ще се бориш и без помощ от публиката. ХУбаво, можеш да питаш за съвет как да постъпиш за нещо конкретно, но на мен по-скоро ми звучи като - "а бе,трудно ми е, искам да си ходя, ама без да чувствам вина. Може ли някой да ме подкрепи, че това е нормално и естествено и че жените верно изперкват след като родят". (ш'мъ прощаваш,ако съм се поувлякла в интерпретациите)
Нищо хубаво не става лесно...Пък и каква връзка ще имаш с тази жена, ако не успеете да преминете заедно през трудности. На маса и купон всеки е пич и е готин.
Жената си е твоя,помисли какво можеш да промениш и направиш.
Като си караш колата искаш ли акъл как да го правиш?
Ясно е, че за тая работа трябват двама...жена ти също трябва да поиска нещата между вас да потръгнат...ти само можеш да я насочиш в тая посока
Стискам палци да се справиш по най-добрия начин, че хич не ми се връзва нервен и виновен в BMW...Еле па в BMW

По темата трудно се дават съвети, тъй като жените не са серийно производство, въпреки че имат нещо общо една с друга. Няма да стане като да вдигнеш капака, да извикаш 5-ма съседи и да решите дружно да се поправя или да се изхвърля.
Не мога да говоря от името на всички жени, но ще споделя мои наблюдения
Тъщата - мдам, по-далече от всякакви добронамерени съветници. Моята тъща (ако ще другото й име да е майка ми) не знам с каква цел на няколко пъти заплете такива интриги между мен и мъжа ми, че ако не бяхме седнали да говорим, отдавна да сме се развели...при това тя живее в друг град. Не знам какви са били целите й, но определено е имала добри намерения. Поне ни научи да не реагираме първично на интриги и клюки. Да ми е жива и здрава и нека се радва на внуците си, но трябва да е ясно, че тя никога няма да бъде баща на децата ми и никога няма да може да ми доказва, че седмото небе съществува.
След това идват неочакваните преживявания по време на бремеността и отглеждането на детето...Никой не е подготвен за страховете, колебанията, несигурността и стреса, който биха могли да го сполетят.
Страха дали бремеността е нормална, дали ще роди без проблеми, дали се справя като майка, дали все още е хубава за теб. Да не говорим, че в момента тя не може да се грижи по цял ден за себе си, да е кокетна, да е забавна, а е поела отговорността да се справи с правилното отглеждане на някакъв нов човек

По принцип нещата са доста по-прости и естествени, но на различните хора едни и същи събития се отразяват по различен начин.
Определно е много важно да й помагаш и ако можеш да я излушваш от какво се страхува ( знам, че в главите на мъжете има ключ, който изключва възприятията им на 30-та секунда, но няма да е лошо да се опиташ да слушаш. вие затова сте семейство - за да си помагате).
Малко ме озадачава въпроса тук. Ако ти наистина искаш да се справиш, то ще се бориш и без помощ от публиката. ХУбаво, можеш да питаш за съвет как да постъпиш за нещо конкретно, но на мен по-скоро ми звучи като - "а бе,трудно ми е, искам да си ходя, ама без да чувствам вина. Може ли някой да ме подкрепи, че това е нормално и естествено и че жените верно изперкват след като родят". (ш'мъ прощаваш,ако съм се поувлякла в интерпретациите)
Нищо хубаво не става лесно...Пък и каква връзка ще имаш с тази жена, ако не успеете да преминете заедно през трудности. На маса и купон всеки е пич и е готин.
Жената си е твоя,помисли какво можеш да промениш и направиш.
Като си караш колата искаш ли акъл как да го правиш?
Ясно е, че за тая работа трябват двама...жена ти също трябва да поиска нещата между вас да потръгнат...ти само можеш да я насочиш в тая посока

Стискам палци да се справиш по най-добрия начин, че хич не ми се връзва нервен и виновен в BMW...Еле па в BMW

Аз пак прочитам първия пост и продължавам да не разбирам две много важни неща:
1. Хубаво всички го "изнасяте" човека, ясно е, че от това по-хубаво няма, ама как стои финансовия въпрос в семейството му?
Може би, ако е имал възможност до сега е щял да се изнесе...казва, че не му е хубаво там. Защото когато се появи това дете, ако родителите не могат да му осигурят всичко необходимо, това може да създаде голямо напрежение, особено пък ако има мама, която "отдавна е говорила, ама я нямало кой да я чуе (в лицето на дъщеря й) и ето ти сега...." Ако сега имат парични проблеми, изнасянето само ще ги задълбочи и той още повече ще се докаже като "не ставащ", ако в това го обвиняват в момента ;
2. Досега всичко беше наред.....От кой момент живеете при майка й? Казвам при майка й, защото отделните етажи не означава на практика, че не живееш с нея. Още от гаджета като самостоятелно домакинство или от раждането на детето и сгодяването? И това сгодяване във връзка с т.1 има ли вероятност скоро да прерастне в сватба или ще си остане добро намерение? Защото и там може би се натяква нещо
Много неща не са ясни според мен, то си е и право на автора да не излива личния си живот тук, но пък и съветите така биха били малко по-повърхностни.
Моя съвет към теб е да поговорите. Разбери истинския проблем. Нейния проблем с теб, а не този на майка й. Има голяма вероятност да я напрегнеш много с това, че все още не си го разбрал, но нищо..заяви загриженост и желание пред нея да се справите. И дано ти каже какво й липсва: вниманието ти ли, средствата ли, свободата й ли, самочувствието й ли като жена още не се е възвърнало след раждането, чувства ли се желана, ценена, сигурна в теб, какво не й харесва в твоето поведение след раждането, какво можеш да промениш, може би двамата да промените нещо...диалог, само диалог между двамата, нищо друго. И решението само ще ти дойде. И през ум да не ти минава да оставяш детето и нея, нищо не е изгубено. Ще тежи и на трима ви после много

1. Хубаво всички го "изнасяте" човека, ясно е, че от това по-хубаво няма, ама как стои финансовия въпрос в семейството му?

2. Досега всичко беше наред.....От кой момент живеете при майка й? Казвам при майка й, защото отделните етажи не означава на практика, че не живееш с нея. Още от гаджета като самостоятелно домакинство или от раждането на детето и сгодяването? И това сгодяване във връзка с т.1 има ли вероятност скоро да прерастне в сватба или ще си остане добро намерение? Защото и там може би се натяква нещо

Много неща не са ясни според мен, то си е и право на автора да не излива личния си живот тук, но пък и съветите така биха били малко по-повърхностни.
Моя съвет към теб е да поговорите. Разбери истинския проблем. Нейния проблем с теб, а не този на майка й. Има голяма вероятност да я напрегнеш много с това, че все още не си го разбрал, но нищо..заяви загриженост и желание пред нея да се справите. И дано ти каже какво й липсва: вниманието ти ли, средствата ли, свободата й ли, самочувствието й ли като жена още не се е възвърнало след раждането, чувства ли се желана, ценена, сигурна в теб, какво не й харесва в твоето поведение след раждането, какво можеш да промениш, може би двамата да промените нещо...диалог, само диалог между двамата, нищо друго. И решението само ще ти дойде. И през ум да не ти минава да оставяш детето и нея, нищо не е изгубено. Ще тежи и на трима ви после много

- FreeSpirit
- Потребител
-
Никой не се променя след брака или след като дойдат децата... просто тогава започва да си личи кой какъв е наистина.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
ineedmoney написа:Ivo_Borisov написа:Колега много грешно разсъждаваш, предполагам че не си женен и нямаш приятелка с бебе
да прав си не съм женен, нито имам приятелка с бебе...изказах се от медицинска гледна точка, като поста ми наистина обхвана само част от проблема ти то само на родилката....останалите мисля че добре го съветвате. Иначе разсъжденията са ми много правилни, тва че ти не си наясно с картинката вътре в организма е др въпрос
Вкарвам ти оферта:Давам ти жена си с 6 еърбеци за твойта таратайка(тва условно казано),консумативи сменени ли са?

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Манчев73 написа:тъщата в багажника-бонус
Принципно тъща в багажника на зетя може да бъде бонус само от гледна точка на тъста, който може да се почувства отново човек

Никой не мое ма връне на селу!
Пробвай да смениш един-два пъти памперсите и да изведеш събота лапето на разходка, без женати, която да си почине през това време. И продължавай в този дух ....
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
Това може да бъде началото на нещо в твоя полза,измисли и нещо друго след това.Може да се оправят нещата и да си гледате детето 2-та,щото син без баща не е добре от личен опит ти го казвам!
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4