КАТ - 50лв. кръвна проба ?!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
КАТ - 50лв. кръвна проба ?!
Колеги на един познат му вземаха книжката за алкохол в кръвта 0.53 промила на кръвна проба (0.51 на дрегер)
Плати си глобата в КАТ, но сега не му връщат книжката и го карат да си плати 50 лв. за кръвната проба
и тогава щял да си я получи?! Каква е това нещо ?! Когато, е подписвал актове и т.н. кръвни проби никъде не е вписано,че дължи 50лв!?!
Как да постъпи за да не им ги плаща тези пари (здравно осигурен е )
П.П. Ето каква била работата http://novinar.bg/news/shofiorite-shte- ... 3Mzs3.html. Интересното е ,че това все още не е влязло в сила! а искат вече пари

Пълен смях. Началника на КАТ твърди,че ако кръвната проба покажела 0.00 промила тогава не се заплащало нищо, но тъй като била 0.51 промила трябвало да се плати. Ето това намерих в закона:
По сега действащата наредба това се установява на място с помощта на дрегер. Допустимото количество алкохол е 0.5 промила. В случаите на оспорване на показанията на дрегера, по искане на водача, се прави и лабораторно изследване. Разходите по него обаче са за сметка на държавния бюджет и данъкоплатците. Ако водачът оспорва данните и от лабораторното изследване, то би могъл да поиска повторна проверка, но този път за негова сметка.
Плати си глобата в КАТ, но сега не му връщат книжката и го карат да си плати 50 лв. за кръвната проба

Как да постъпи за да не им ги плаща тези пари (здравно осигурен е )
П.П. Ето каква била работата http://novinar.bg/news/shofiorite-shte- ... 3Mzs3.html. Интересното е ,че това все още не е влязло в сила! а искат вече пари

Пълен смях. Началника на КАТ твърди,че ако кръвната проба покажела 0.00 промила тогава не се заплащало нищо, но тъй като била 0.51 промила трябвало да се плати. Ето това намерих в закона:
По сега действащата наредба това се установява на място с помощта на дрегер. Допустимото количество алкохол е 0.5 промила. В случаите на оспорване на показанията на дрегера, по искане на водача, се прави и лабораторно изследване. Разходите по него обаче са за сметка на държавния бюджет и данъкоплатците. Ако водачът оспорва данните и от лабораторното изследване, то би могъл да поиска повторна проверка, но този път за негова сметка.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
Re: КАТ - 50лв. кръвна проба ?!
На мен ми звучи логично. Не съм длъжен да плащам лабораторни изследвания на хора дето не могат да се въздържат, когато ще карат. Като не вярва на дрегера и иска лаборатория да си плаща.
Сега видях, че още не е влязло в сила, а вече са го санкционирали твоя човек. В тоя случай предполагам може да обжалва.
Сега видях, че още не е влязло в сила, а вече са го санкционирали твоя човек. В тоя случай предполагам може да обжалва.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
И това ако не е още един абсурд, да обжалва и това е...
- Totogada
- младши ентусиаст
-
Нямам думи просто
Нямата такава глупост като КАТ НЯМА ПРОСТО НЯМА!!!
Желаех лично да разговарям с началника на КАТ и го направих.
Разговора протече така:
- Да не плаща и ако иска да завежда граждански иск към мен книжка няма да види тогава.
- Вие сте един омагюсан кръг искате пари, които никой не ви е длъжен да плаща. Обясних му,че се заплаща кръвна проба ако е 2-ра той отново ми казва
- не се заплаща ако пробата е отрицателна (0.00 ) в този случайн трябвало да се плаща!
Дефакто винаги трябва да се заплаща (при проверка от полицай и дрегера покаже на 0.50, защото на кръвната 100% ще покаже над 0.00 промила алкохол)
-Покажете ми черно на бяло по кой закон(в държавен вестник) е длъжен да плати тези пари и ще ги плати!!! Той мълчи известно време и изтапончи
- ако заведеш граждански иск ще рефлектира в/у тебе!
Недей се занимава с мен, затвори вратата от външната страна и не се връщай повече
Трябваше да запиша разговора с записващо - нямам думи просто - толкова нагли толкова
Плати си моят човек пробата и най-чинно му върнаха книжката (ако мине номера мине )
Сега ще сканирам платежното и ще опиша случая и до "Госпадари на Ефира" - МВР и ще се посъветваме с адвокат! Най-интересното е,че банковата сметка на която трябва да се плати е на РДВР-то. Моят приятел попита жената при актовете - От кога КАТ е здравно звено,че извършват кръвни проби,че и взимат пари и за тях ..и поиска бележка с която КАТ ще преведе тези пари на Здравното заведение (в случая Спешно отделение). Жената мълчи и не знае какво да каже.
Не ме яд толкова за парите, които човекът плати ..яд ме е ,че ги взимат неправомерно.
Един вид ние данъкоплатциите плащаме един път за такива случаи ...след това още един път Пътна Полиция взима тези пари. Силно съм амбициран моят приятел да си търси правата в съдът.
П.П. Преди малко разговарях с познат пътен полицай и ми обясни.
Когато са попитали моят приятел иска ли кръвна проба той се съгласява(до колкото знам, ако е отказал ще му бъде отнета книжката за 6 месеца ) . Ако резултатите от пробата били над 1.2 промила, тогава КАТ поема разноските а, когото е до 1.2 промила водачът си заплаща таксата

Нямата такава глупост като КАТ НЯМА ПРОСТО НЯМА!!!
Желаех лично да разговарям с началника на КАТ и го направих.
Разговора протече така:
- Да не плаща и ако иска да завежда граждански иск към мен книжка няма да види тогава.
- Вие сте един омагюсан кръг искате пари, които никой не ви е длъжен да плаща. Обясних му,че се заплаща кръвна проба ако е 2-ра той отново ми казва
- не се заплаща ако пробата е отрицателна (0.00 ) в този случайн трябвало да се плаща!
Дефакто винаги трябва да се заплаща (при проверка от полицай и дрегера покаже на 0.50, защото на кръвната 100% ще покаже над 0.00 промила алкохол)
-Покажете ми черно на бяло по кой закон(в държавен вестник) е длъжен да плати тези пари и ще ги плати!!! Той мълчи известно време и изтапончи
- ако заведеш граждански иск ще рефлектира в/у тебе!

Трябваше да запиша разговора с записващо - нямам думи просто - толкова нагли толкова

Плати си моят човек пробата и най-чинно му върнаха книжката (ако мине номера мине )
Сега ще сканирам платежното и ще опиша случая и до "Госпадари на Ефира" - МВР и ще се посъветваме с адвокат! Най-интересното е,че банковата сметка на която трябва да се плати е на РДВР-то. Моят приятел попита жената при актовете - От кога КАТ е здравно звено,че извършват кръвни проби,че и взимат пари и за тях ..и поиска бележка с която КАТ ще преведе тези пари на Здравното заведение (в случая Спешно отделение). Жената мълчи и не знае какво да каже.
Не ме яд толкова за парите, които човекът плати ..яд ме е ,че ги взимат неправомерно.
Един вид ние данъкоплатциите плащаме един път за такива случаи ...след това още един път Пътна Полиция взима тези пари. Силно съм амбициран моят приятел да си търси правата в съдът.
П.П. Преди малко разговарях с познат пътен полицай и ми обясни.
Когато са попитали моят приятел иска ли кръвна проба той се съгласява(до колкото знам, ако е отказал ще му бъде отнета книжката за 6 месеца ) . Ако резултатите от пробата били над 1.2 промила, тогава КАТ поема разноските а, когото е до 1.2 промила водачът си заплаща таксата

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Totogada написа:- не се заплаща ако пробата е отрицателна (0.00 ) в този случайн трябвало да се плаща!
..............
Ако резултатите от пробата били над 1.2 промила, тогава КАТ поема разноските а, когото е до 1.2 промила водачът си заплаща таксата
Ебахти малоумната работа.Нали при всички случаи лабораторното изследване се прави,а това дали ще е 0.00;0,50;0.51 или 1,2 какво общо има с плащането?! Това е абсурда в цялата работа според мен.Или ще се плаща или не.Какво касае цената резултата от изследването...

8.32
^ Абсолютно! Искаш проба - отиваш и си плащаш да ти я направят. Кви са тея глупости? И ква е логиката ако е над 1,2 да ти я платят от КАТ, тва да не се чувстваш много ощетен, че ще си пешеходец за дълго ли?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
хванете адвокат и завеждайте дело ако трябва...
давах кръв заради алкохол преди 15 дена някъде- на дрегер 0,52, на пробата 0,47 и странно как никой не ми е искал 50 кинта...
а и тея филми да превеждаш пари по сметката на куките за нещо извършено от лекарите е много съмнително. ще си платя пробата ако е нужно по закон, но по сметка на здравното министерство- к'во общо имат ченгетата с работата на лекарите, че на тях да им плащам
давах кръв заради алкохол преди 15 дена някъде- на дрегер 0,52, на пробата 0,47 и странно как никой не ми е искал 50 кинта...
а и тея филми да превеждаш пари по сметката на куките за нещо извършено от лекарите е много съмнително. ще си платя пробата ако е нужно по закон, но по сметка на здравното министерство- к'во общо имат ченгетата с работата на лекарите, че на тях да им плащам

- Totogada
- младши ентусиаст
-
Ново 20
Ходихме в спешното отделение (там където беше вземана пробата)
Обясниха ми, че по принцип пробите се поемат от държавният бюджет и от данъците (както и аз си знаех )
Докторите само взема ли пробата и толкова! Праща ли пробите забележете.... в лаборатория на КАТ
и затова може би искат пари
Един вид ние гражданите един път плащаме за пробите с парите от данъците и втори път плащат и водачите, които им бъдат вземани такива проби
Сериозно ще се заемем с работа и най-малкото ще докажем на този зам. началник,че не е прав!
Тази вечер ще пишем първо до "Господари на ефира"
- така и така му казах на господина,че са за там.
@ колега ms точно това обяснявах и аз на началника - дайте ми основание (закон черно на бяло) за да се платят тези 50лв - той почна нещо на лично да ми говори пак,че ако съм имал нещо да се обърна към съдия и да заведа дело с/у него.

Ходихме в спешното отделение (там където беше вземана пробата)
Обясниха ми, че по принцип пробите се поемат от държавният бюджет и от данъците (както и аз си знаех )
Докторите само взема ли пробата и толкова! Праща ли пробите забележете.... в лаборатория на КАТ

Сериозно ще се заемем с работа и най-малкото ще докажем на този зам. началник,че не е прав!
Тази вечер ще пишем първо до "Господари на ефира"

@ колега ms точно това обяснявах и аз на началника - дайте ми основание (закон черно на бяло) за да се платят тези 50лв - той почна нещо на лично да ми говори пак,че ако съм имал нещо да се обърна към съдия и да заведа дело с/у него.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Абе нали се говореше, че се отпаднат тия кръвни проби (които са си бошлаф работа и без друго, щото докторята много често кръщават пробите) http://www.dnes.bg/politika/2011/05/18/ ... obi.118961
Никой не мое ма връне на селу!
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
От статията за СУПЕР-дрегера
: „При положение че човек желае, той може да отиде и да си направи изследване с кръвна проба в болница“, каза зам.-директорът на Охранителна полиция.
За това и ще ги правят платени - просто вече няма да са задължителни.

За това и ще ги правят платени - просто вече няма да са задължителни.
10 мнения
• Страница 1 от 1