парктроник проблем!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: парктроник проблем!
Вадих до сега кабели от буксите - резултат 0
Значи черно/жълтия (iBUS) кабел като е махнат нищо не става, INPA-та пак достъпва модула и прочита грешките! Вадих всички кабели, като или не работи модула или работи, но INPA-та го вижда.
Май остава само варианта със съпротивлението? Видях, че горната букса (за предния парктроник) също има iBUS кабел, а тази за задния няма. При всички манипулации предната букса беше изключена, но това няма никакво значение, защото то там са просто кабели.
Друг вариант, който се сетих е да видя по кой кабел тече информацията за датчиците и да разклоня кабелите от задните датчици към предната букса така че евентуално да излъжа парктроника, че има всички датчици
Вие как мислите, дали може да стане това горното?

Значи черно/жълтия (iBUS) кабел като е махнат нищо не става, INPA-та пак достъпва модула и прочита грешките! Вадих всички кабели, като или не работи модула или работи, но INPA-та го вижда.
Май остава само варианта със съпротивлението? Видях, че горната букса (за предния парктроник) също има iBUS кабел, а тази за задния няма. При всички манипулации предната букса беше изключена, но това няма никакво значение, защото то там са просто кабели.
Друг вариант, който се сетих е да видя по кой кабел тече информацията за датчиците и да разклоня кабелите от задните датчици към предната букса така че евентуално да излъжа парктроника, че има всички датчици

Вие как мислите, дали може да стане това горното?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
като му махнете I-bus- а парктроника ще спре да работи напълно, все едно никога не го е имало. освен това кабела е бял със сива ивица на жълти раета 

Имаше и такъв и него вадих и както казваш парктроника не работи въобще
Значи iBUS-a последно е бял/сив (на жълти петна)?

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
iceblast написа:Имаше и такъв и него вадих и както казваш парктроника не работи въобще![]()

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-бял/сив/жълт при по-старите коли
-бял/червен/жълт при последните..и както вече уточних, задният си работи без иБус,1997г е колата..
-може да е въпрос на програмиране, може и ПДЦ модула да е бъгав при теб
-бял/червен/жълт при последните..и както вече уточних, задният си работи без иБус,1997г е колата..
-може да е въпрос на програмиране, може и ПДЦ модула да е бъгав при теб
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Значи аз съм с бяло/червен кабел. Вадих го и него, само че нямаше жълти раета. Парктроника не работеше въобще 
Силно се съмнявам да ми е бъгав модула.

Силно се съмнявам да ми е бъгав модула.
Проблема е решен
Купих си нов PDC модул само за заден, закачих го и всече си имам заден парктроник

Купих си нов PDC модул само за заден, закачих го и всече си имам заден парктроник

- sfinci
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
колеги пак ще Ви върна към проблема имам само заден парктроник и на първата седмица след като купих колата отказа да работи дат4иците цукат но като включа заден писка 10 сек. и вече изчезва безследно искам да питам и къде седи бушона на парктроника защото даже не виждам къде са бушоните 

Бушони имаш в жабката, като я отвориш, тавана й има две врътки, врътваш и падат бушоните. Другите са отзад в дясно, като мисля, че там е на парктроника бушона.
Закачи компютъра да видиш какво изписва? Може модула да ти е сдал багажа или да се ебава нещо, или пък зумера да прави мизерии.
Закачи компютъра да видиш какво изписва? Може модула да ти е сдал багажа или да се ебава нещо, или пък зумера да прави мизерии.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колеги здравейте ,
тука имам проблем сходен с вашите т.е. снощи чукам задна и парктроника започна да пищи постоянно без препятствие , изключих и пак включих задна и пищенето спря , но като приближих стената парктроника не отчете препятствието , не се включи ... ?
имате ли идея къде може да е проблема ? Имам инпа , в кое меню да отида за да си видя проблема ?
мерси !
тука имам проблем сходен с вашите т.е. снощи чукам задна и парктроника започна да пищи постоянно без препятствие , изключих и пак включих задна и пищенето спря , но като приближих стената парктроника не отчете препятствието , не се включи ... ?
имате ли идея къде може да е проблема ? Имам инпа , в кое меню да отида за да си видя проблема ?
мерси !
nightdriver написа:но като приближих стената парктроника не отчете препятствието , не се включи ... ?
имате ли идея къде може да е проблема
Еми най-много да си за боя задна броня

Има си опция да elektronic distance control или нещо подобно,прочети и грешките и виж какво я боли!
С тунера до къде стигнахме?
- nightdriver
- ентусиаст
-
ами преди малко ходих да видя какво става , запалих и чукнах задна и всичко си работи нормално - отчита стената , явно някакви мисловни процеси протичат през нощта в мойта кола...размишлява
Ако ми го направи втори път този номер ще и покажа интерфейса и да видим тогава
пс ами тунера си бачка нормално , цветовете /синьото/ си дойде на местото...няма проблеми за сега

пс ами тунера си бачка нормално , цветовете /синьото/ си дойде на местото...няма проблеми за сега

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Колега, следващия път като ти направи така (а тя ще направи) провери с пръст кой датчик не ти работи (работещите имат едно много леко доловимо "чаткане" като ги доближиш с пръст) и вадиш и с контактен спрей. Захладня малко времето и се почна пак с парктрониците 

- nightdriver
- ентусиаст
-
shumisho написа:Колега, следващия път като ти направи така (а тя ще направи) провери с пръст кой датчик не ти работи (работещите имат едно много леко доловимо "чаткане" като ги доближиш с пръст) и вадиш и с контактен спрей. Захладня малко времето и се почна пак с парктрониците
добре колега , ще проверя по този начин

- nightdriver
- ентусиаст
-
nightdriver написа:shumisho написа:Колега, следващия път като ти направи така (а тя ще направи) провери с пръст кой датчик не ти работи (работещите имат едно много леко доловимо "чаткане" като ги доближиш с пръст) и вадиш и с контактен спрей. Захладня малко времето и се почна пак с парктрониците
добре колега , ще проверя по този начин
даа , ей сега пак ми направи същия номер и я оставих на задна и проверих сензорите и един от четирито много слабо цъкаше или въобще не цъкаше на моменти ... става въпрос за краен ляв сензор , който е на лайсната !
Лесно ли се сваля тази лайсна с датчика колеги за да го видя по от близо ?
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5