Микрослушалка за преписване!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Микрослушалка за преписване!

Мнение от vlad0 » 10 Юни 2011, 20:21

за тези, които дават акъли да седне да си научи .... Кога за последно влезнахте в БГ университет ? :mhihi:

Материалите са трагични и НЕпрактични. За цялото ми малоумно следване обърнах внимание на 4-5 дисциплини, защото дисциплините бяха, яки, а по едва 2 от тях и преподавателите, както и предоставяните материали ! Почнах да си работя, и научих и получих /като знания/ много повече!

Специалност Бизнес Администрация

ms написа:друго ми е интересно- защо изобщо ги допускат да се ползват тея слушалки :?: за да я ползваш ти трябва гсм- доколкото знам продават заглушители за гсм предавателите (и то за не много пари), с няколко лесно се покриват всички зали за изпити...
значи или даскалите са тъпи, или си въртят далаверките... залагам 5лв., че не са тъпи ;)

не вършат хубава работа тея заглуяители в мрежата :s/споделям, ако ти потрябва нещо/

Колкото до това, че не са давали преди ЕЛКА , това е поредно малоумие на преподавателите... Предпоалгам се досещате защо!

Някои дисциплини, имат толкова много условности и вариации, че дори да имаш учебник, без да си разбрал материята, можеш да забравиш да се справиш.!

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 10 Юни 2011, 20:44

Apassionata написа:
angel_lalov написа:
със селянки, във вартбурга ;) :mhihi: :winky:

Не съм те возил, че да кажеш така! :bang: :bang:

Бахти как си обиди Е36-цата :shock: :mhihi: :dummy:

Ами да карам стара колица как да и кажа!!!който каквато възможност има!радвай се на "разбойника" който го наказват всички "вартбур-зи" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Юни 2011, 20:52

angel_lalov написа:
Apassionata написа:
angel_lalov написа:
със селянки, във вартбурга ;) :mhihi: :winky:

Не съм те возил, че да кажеш така! :bang: :bang:

Бахти как си обиди Е36-цата :shock: :mhihi: :dummy:

Ами да карам стара колица как да и кажа!!!който каквато възможност има!радвай се на "разбойника" който го наказват всички "вартбур-зи" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ей, ама и ти не се спре, братче :OT:
Да, наказват ме Е36-ците, и 20-ки и иески, всъщост само с три съм се пускала... ама сигурно тряя и да се попрочете още нещо в тая връзка, ама ти нали не обичаш да четеш :mhihi: ... Като например колко е разликата в килограмите... 180 как ти звучи, а? Неее, за нищо не стават тия Е46-ци...
Аз спирам да пиша, че.... утре ше зема една М-ка дет съм и хвърлила око и ... ШИ видите виеее :twisted: :evil: :winky: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 10 Юни 2011, 20:57

охооо долавям някво изнервяне!не ми казвай че аз не съм се спрял защото ти първа почна!като не ти харесва темата недей пиши!!!!!
И леко с М-ката! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 10 Юни 2011, 21:00

С нервите до тук!Проблемите между вас двамата си ги оправяйте на лично!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Юни 2011, 21:06

vlad0 написа:за тези, които дават акъли да седне да си научи .... Кога за последно влезнахте в БГ университет ? :mhihi:

Материалите са трагични и НЕпрактични. За цялото ми малоумно следване обърнах внимание на 4-5 дисциплини, защото дисциплините бяха, яки, а по едва 2 от тях и преподавателите, както и предоставяните материали ! Почнах да си работя, и научих и получих /като знания/ много повече!

...

добре де- да кажем,че си прав... Имам само един въпрос тогава: Ти защо се набута да учиш глупости и да си губиш времето 5г. :?:
Извинявам се, ама се сетих и други въпроси:
Що не отиде в чужбина- там може да е по-интересно обучението :?:
Що записа спец. където материалите и обучението са НЕпрактични- тоест почти нищо полезно не си научил за 5г. :?:
Що учи спец. дето ще трябва сам да научиш после от практиката :?:
и други в тоя ред на мисли...

За чужбина оправдание "няма пари" просто НЕ приемам- сещам се за доста народ дето завърши зад граница и от тук тръгнаха общо взето с 50евро в джоба и дрехите на гърба, тоест начин ИМА, стига и желание да има...

учил съм, преписвал съм и т.н.... но никога НЕ съм отивал на изпит без да науча сериозна част от материала и всичко друго е било с цел да изкарам висока оценка (щото 4-ка я вързвам без грижи), а не да си взема изпита...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Юни 2011, 21:53

не съм ходил в чужбина, защото се отказах в последния момент, личен избор, за който изобщо не съжалявам като гледам колко се върнаха тук и за какви заплати работят, а някои даже не работят. Там не ни търсят и чакат да завършим, за да почнем работа :)

Записах се в УНСС, защото програмата е по-свободна и имам свобода да се развивам в извънучебни занимания. Бала ми позволяваше избор къде да уча. Ходил съм на лекции в СУ - същия ташак. Само Нов български не съм пробвал, но там преподавателите са от СУ и УНСС

Специалността е много практична, но за обучението няма как да се знае. Просто лекторите НЕ са добри! Методологията също им е много стара.
Като цяло на 18 г. много малко хора са наясно какво им се учи.

Една друга сметка ... Образование в чужбина е на цена около 100 000 лева. за 5 годишен срок. Знанията са значително по-добри, но не НАЙ-добрите. Не си мисли, че чужбина е някакъв Граал -и там са хора, а не богове.
там се учат неща, която ще сработи в тяхната държава и икономика. Връщаш се тук и ... .Олеле майко - сблъсък на цивилизации. Да, проблема не е в теб, НО имаш проблем!

Благодаренеи на интернет съм имал достъп до много добри източници/доста платени, но знание, цена няма!/ за всяко нещо, което съм се интересувал, защото съм търсил и съм се интересувал. И аз съм ходил по купони/не малко/ и аз съм имал периоди с големи разлики, кога съм зарязвал всичко, кога съм почвал пак и т.нат. Но винаги съм бил наясно какво искам и като си поставиш цели да научиш нещо - винаги ще намериш начин как!

Каквото правиш сам за себе си, най-добре ще си го направиш!

Аватар

Мнение от ms » 10 Юни 2011, 22:04

щото пък тук образованието е без пари, нали :roll: изключвайки варианта да си от София или друг голям град и да имаш ВУЗ под ръка това означава сериозни разходи... е, не са 20 бона годишно, но лесно прескачат 10 бона...
Значи тук посредствено образование по стари методики ти струва 50 бона, а значително по-добро образование в ЕС ти струва 100 бона- на мен ми се струва добра оферта... Дааа, не са богове онея там, но явно са по-умни от нашите тук... казваш "Връщаш се тук..."- кой те кара да се връщаш- работи там, тука полза няма...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Юни 2011, 22:09

ms написа: казваш "Връщаш се тук..."- кой те кара да се връщаш- работи там, тука полза няма...

Тъжно е, не им дават работа, както ти си мислиш. Много, много малък процент си намират - около 2-3% максимум. Смея да твърдя, че голяма част от тях са наистина много интелигентни, но уви ... са се родили Българи!

Аватар

Мнение от ms » 10 Юни 2011, 22:17

и аз няма да те наема с тая Бизнес администрация ако си чужденец- просто щото си чужденец, не заради друго... това определено го учиш и работиш в собствената си държава...
а кой те кара да учиш нещо което можеш да прилагаш само в БГ, учи нещо друго...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Юни 2011, 22:35

чакай, защото май не гледаме в една посока. Първо, аз не говоря само за бизнес администрация.
Второ, тя е само основата, и след това следва специализация.

Конкретно за БА има един анекдот - като завършиш и пускаш обява за работа - Шеф си търси фирма!

колкото за БА, това за мен е само основата, която има многооо да се надгражда ;)

И аз няколко въпроса към теб:

колко от познатите, които са завършили в чужбина са се реализиарали там по специалността?
колко твои познати са учили в чужбина и тук са ок?

Аватар

Мнение от ms » 10 Юни 2011, 22:52

vlad0 написа:...

И аз няколко въпроса към теб:

колко от познатите, които са завършили в чужбина са се реализиарали там по специалността?
колко твои познати са учили в чужбина и тук са ок?

2-ма завършиха медицина- работят си там...
3-ма завършиха нещо в областта на икономиката- там са си...
2-ма ИТ специалности- бяха там, сега са тук и са много добре, ама те просто смениха офиса на фирмата с тоя в чужбина с българския и са си в същата компания и ги броя за работещи в чужбина...
3-ма учат в момента (последна година са май) в техн. специалности и си карат стажове... и 3-та имат оферти за започване на работа след завършване...
останаха още 10-на завършили в чужбина и като се върнаха не си намериха работа по специалността... голяма част още са тук и бачкат к'вото има, останалите пак си опаковаха багажа и отидоха да бачкат навън по специалността си...
грубата сметка показва около 75% успеваемост за завършилите по чужбинско- но с работа там, не тук...
Друга груба сметка- от завършилите в БГ по специалността си работят под 30%...
това са сметки според хората които познавам...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Юни 2011, 22:56

браво, все така да са! Моите познати не са случили за съжаление!

Аз за мен, съм си доволен от нещата с които се занимавам, но просто обучението не струва!

Аватар

Мнение от ms » 10 Юни 2011, 23:13

vlad0 написа:браво, все така да са! Моите познати не са случили за съжаление!

Аз за мен, съм си доволен от нещата с които се занимавам, но просто обучението не струва!

късмета си е нужен- вярно... ама трябва и да учиш- нещата са леко различни от в БГ :roll: трябва и добра специалност да си избереш в която да имаш възможност за реализация... трябват и още куп други неща...
единият дето учи техн. специалност- май ел. инженер ще става- казваше "не искам да уча това, но там ще мога да вадя пари. а като изкарвам пари ще мога да завърша и това което искам после"... не помня к'во искаше да учи, но беше нещо странно- интересно, но странно... и предполагам ще е трудна реализацията после- е, сега учи нещо дето ще му носи пари, а за удоволствие ще учи после...

а тук знаеш как е в общият случай- учи се колкото да има някаква диплома... че тая диплома после може да я ползваш за точно едно НИЩО не е важно- важно е да сме с вишо... че губиш време и пари за тея 5г. не е важно- по-важно е да върви купона и да вземем някак дипломата...
е, има и другият вариант- учиш като гламав, взимаш диплома и започваш работа по специалността за "страхотната" сума от 420лв. брутна заплата :banghead:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Е36 coupe
Мечтае да кара: Е60

Мнение от 100QN40 » 04 Юли 2011, 10:03

Не разбирам защо отклонихте темата от микрослушалката към Образованието....
1.Не разбирам каква е разликата дали ще препишеш от хартиен носител или ще препишеш с микрослушалка без проблемно? Има много неща, който да те накарат да не учиш за даден изпит... За това, че преподавателя е супер голям идиот... предмета му е безсмислен или поне няма качествата да ти го представи за интересен и ти губиш цялото желание да седнеш и да се готвиш за неговия предмет. Използването на слушалки за мен е оправдано само за предметите, който нямат никакво значение в образованието, а това са доста предмети в един семестър...
2.Аз също съм ползвал няколко пъти такива слушалки, но поради тази причина, че съм се явявал със знания на изпита писъл съм и се ме късали... Зариди някакви супер минимални пропуски....
3.Ако някой се интересува от такива слушалки мога да му помогна на ЛС (най-доброто за България! Гарантирано!)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата