Избор на ежедневен икономичен автомобил - КУПЕН

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Избор на ежедневен икономичен автомобил - препоръки...

Мнение от barty » 11 Юни 2011, 11:39

Честито! Със здраве да я караш, само масло и гуми да сменяш :yes:
:yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Юни 2011, 11:42

е не е лошо и накладки и дискове да сменя, че да не се утрепе някъде ;)
честито, ама за голф да даваш толкова пари не го разбирам :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Юни 2011, 12:51

Благодаря Ви за пожеланията, колеги :bchug: :bowdown:
За цената... Аз лично обърнах все мобиле, карсове и не можах да намеря по-евтин и в по-добро състояние.
За окачването... Верно си е височка, но вчера минах с него през място, където един колега с е36 купе не ръчи да мине :mhihi: И вози доста...хм... как да кажа... нетипично за очакванията ми... т.е. очаквах, както всеки казва, да вози като каруца... е лично за мен си вози даже много добре :dunno:
Моторчето си е еластично и достатъчно време четох за него във ФВ форума преди да търся такъв, та така :bchug:
Благодаря още веднъж :bowdown:
Темата по желание на някой мод, може да се заключва :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Юни 2011, 12:58

BorisBMW написа:Не знам защо решихте, че кола от 96-та и са много парите, след като колегата каза, че са договаряли цената или като е голф и трябва да ги подаряват?

На фона на цените на чисто новите "народни" коли; Гоуф - Фокус - Астра от 20 000 евро с 4 цл. турбо-дизел, цената на тройката си е добра.
Не знам защо изтрещяха с цените на уж "народните" модели така немците.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Избор на ежедневен икономичен автомобил - КУПЕН

Мнение от Alexch » 11 Юни 2011, 13:06

Като видях темата изплувала отгоре тръгнах да пиша "Още ли не си купил?!" :mhihi: Айде честито! Идеален е голфа на снимките, а явно и не само на тях. Стига с тия коментари, че са много парите за тая кола. За БМВ-тата сме се убедили, че хубаво евтино няма, защо това да не важи и за голфа?! Ще си избиеш парите от икономия на гориво и евтина поддръжка за по-малко от година, ако го сравниш с Е46-цата.

П.С. Точно по-същия начин купихме за един колега от работата, преди около месец, един Голф 1-чка кабрио (червен, с бели джанти OZ-Racing) за 4000 лв. от Стара Загора, като колата си струваше всяка една стотинка дадена да нея, ама кабриото е друга бира. Само газовата разваля автентичния вид, но скоро ще я махнем :driving:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юни 2011, 16:43

uCnaHeTcA написа:...Не съм очаквал, че ще харесам Голф 3, ама е на... И на мен

:mhihi: А честито, улучил си идеалното гоУфче 8)

zzuzi написа:....Вече си имаме и голфаджия във форума ...

То да е само той :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 11 Юни 2011, 17:24

А някой дето е карал такъв Голф да сподели мнение за 1.8 мотора като вървеж/разход?
Просто ми е чудно,защото аз имам преки впечатления от преди време с Вектра А 1.6/1.8 и 2.0 и точно 1.8-цата вървеше колкото 1.6,а гореше като за 2.0.Крайно неудачен и ненужен мотор лично според мен и оттогава съм ги отписал тия.На такива средни автомобили или 1.6 или 2.0 направо.1.4 и 1.8 ми се струват загубена работа...някой бивш голфаджия да сподели мнение?
Изображение
8.32

Потребител
Аватар

Мнение от GLOBALSYSTEM » 11 Юни 2011, 17:43

Честито и много безавариини километри Но парите наистина са много.Ако беше потърсил.
по евтино http://www.mobile.bg/11306960448033575 тоя 1,6 е много по икономичен дори и без газ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 11 Юни 2011, 18:47

абе колега © защо си делна мнението бре, или аз нещо не съм в час.. :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юни 2011, 19:35

PIONEER написа:А някой дето е карал такъв Голф да сподели мнение за 1.8 мотора като вървеж/разход?
Просто ми е чудно,защото аз имам преки впечатления от преди време с Вектра А 1.6/1.8 и 2.0 и точно 1.8-цата вървеше колкото 1.6,а гореше като за 2.0.Крайно неудачен и ненужен мотор лично според мен и оттогава съм ги отписал тия.На такива средни автомобили или 1.6 или 2.0 направо.1.4 и 1.8 ми се струват загубена работа...някой бивш голфаджия да сподели мнение?

A настоящ гоУфаджия може ли :mhihi:

Аз съм имал 1.8, но 90 катъровата версия, щото има и 75 катърова, която е баси куцото жиУотно. Не върви, ама гори :mhihi: Виж 90к.с. версията е идеална, най-вече за газифициране, иначе аз като го имах даваше 10 градско бенз, сега съм с ABF-a, 150 магаренца по каталог нали и около 2-3 литра отгоре, зависи климатроника дали е включен. За мен лично от всички мотори от тези години 150к.с. версията е най-добра по отношение мощност/разход. ВР-ите също са зле, в смисъл такъв голям обем, малко коне, висок, неоправдан разход и те така :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 11 Юни 2011, 21:29

От 1781cc блока на фауве само хубави работи :yes: Пъргав и икономичен е. Карбораторните версии(тук към марк2 се върнахме малко :mhihi: ) вървят като 2.0 и горят като 1.3. Не знам колегата на каква вектра е попаднал преди, но тяхното 1.8 моно, също е много сполучливо, здраво, пъргаво и икономично... ех спомени...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 11 Юни 2011, 22:00

steeN написа:може да сме в bmw форум, но голфа си е голф ;)
bmw нямат еквивалент на тая кола, ма не им трябва и да имат.
хайде честито.

а, нямат... я виж новата единичка :mhihi: отзад :mhihi: :mhihi:

честито... сори за офа...

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIONEER » 12 Юни 2011, 0:58

Ми не тя вървеше Вектрата ама си е неудачна работа заради 2 неща.Едно,че данъка е по-висок заради конете,второ къде са 90к.с. къде са 115к.с.-определено няма какво да сравняваме.А и разхода на трите моторчета е горе долу еднакъв затова според мен не си струва да се взема 1.8.Та по тия два показателя "данък" и "вървеж/разход" смятам,че се дъни тоя мотор и си заслужава да се закупува.Или там с двигател до 75 коня да се плаща малко данък или като ще се дават кинти да се взема с по-як мотор и после да няма "мен ми доскуча тая кола за 2 седмици" ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 12 Юни 2011, 1:04

Малкият данък е до 74кв - ~101к.с.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIONEER » 12 Юни 2011, 1:33

Той е малък ама тия до 55 киловата са с още по-малък.Бяха на 3 групи като ги гледах до 55(75),от 55 до 74(75-100) и над 74(100) киловата.И там пишеше по колко на киловат се таксува.Ако колата е до 74 киловата И ИМА катализатор данъка се заплащаше на 50%.Затова казвам,че са по на оферта малките моторчета,защото данъците им са между 10-20лв.,докато твоя предполагам,че е 3-4 пъти отгоре.Пак не са кой знае колко пари ама все пак редно е да го споменем,защото говорим за кола дето не трябва да създава големи разходи ;)
Иначе Голфа ти е свежарка-бъди жив и здрав и си го карай с кеф :yes:
Изображение
8.32

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата