Конфискуваха ми колата копелетата гръцки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Конфискуваха ми колата копелетата гръцки

Мнение от ivoo » 12 Юни 2011, 0:01

Абе тия знаят ли тука за 8000 евро ква кола се взима

Ти май извън БГ не си излизал. Въобще не ги е`е хората там колко били тук 5-6 или 100К евра. Имат си закони , които за разлика от тук се спазват. И мен ме окъпаха 2500 евро в Австрия преди година , ама никой не ме пита тогава много ли ми са , за колко време ги взимам и т.н. Или трябваше да им обясня че за такова нарушение в БГ пред ДАЙ мога да мина и с 100-200лв :mhihi:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Юни 2011, 0:29

колега моя съвет е обърни се към добър адвокат! има много вратички в законите там които само добрите адвокати ги знаят.. а иначе прав е някой който каза.. първо трябва да ти я спрат от движение като ти вземат номерата тогава се конфискува ама сега с тия кризи може да са се озъбили..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 12 Юни 2011, 0:36

Абе хора закона не е от сега, а от 1993. Тогава Европейците са подписали спогодба в Истанбул за свободно движение на имущества, автомобили, камиони, бродове, и прочие в митническите територия на Европата.
Има 3-4 члена от спогодбата който се отнясат за колите/камионите/бусовете и соодветно има врътка как да си карате колите с български номера в чужбина.
Първо, колата с български номера има право да седи в чужбина 6 месеци в рамките на една година. Кумулативно... (престоя се събира на куп). След 6те месеца, отиваш в КАТ на соодветната държава където пребиваваш и си взимаш локални номера/застраховка. Ако не го направиш това, следва глоба и ти взимат колата щот си направил митническо нарушение.
Пътна полиция не я конфискува колата, а Митницата. Полицаите само помагат технически в процедурата да няма инциденти.

Порано не са ги взимале колите/щот по белия свят хората не правят такива номера. Но с влизането на источните страни в Евросъюза нещата се променят драстично. Много катастрофи/камери/нарушения стават по европейските пътища от коли от истока и решиха да оправят проблемите.
Проблем е как да контролират движението на колите заради Шенгена...ама уви намериха решение..Много камери...

Начините/врътките за да не ви вземат колата:

- Колата я караш с Генерално Пълномощно. Не си собственика, а само я караш. Щот реално с това пълномощно не можеш да завършиш работа в чуждестранния КАТ. Проверено!

- Колата е фирмена/служебна. Тогава заради бизнис отношенията/работа ала бала колата може да престои повече от 6 месеци без пре-регистрация в локалния КАТ на соодветната държава. Проверено!

- На всеки 6 месеци си променяш номерата на колата. Не знам дали ще мине номера пред митничарите.

- Двама близки човека си имат 2 коли, и си ги сменяват на 6 месеци и карат с генерални пълномощо. Проверено, аз и брат ми така си правехме на времето... (то и още го правим де ама поретко :mhihi: :mhihi: )

пс. С години карам с БГ номера в чужди страни и бая съм се разправал с митничари и полицаи и винаги си нося копии от законите и спогодбите (На Английски/Български/Македонски) в жабката за не дай боже. :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 12 Юни 2011, 0:41

ivoo написа:
Абе тия знаят ли тука за 8000 евро ква кола се взима

Ти май извън БГ не си излизал. Въобще не ги е`е хората там колко били тук 5-6 или 100К евра. Имат си закони , които за разлика от тук се спазват. И мен ме окъпаха 2500 евро в Австрия преди година , ама никой не ме пита тогава много ли ми са , за колко време ги взимам и т.н. Или трябваше да им обясня че за такова нарушение в БГ пред ДАЙ мога да мина и с 100-200лв :mhihi:

Излизал съм, но в Швейцария- там ти правят веднъж забележка, ако не я спазиш не повтаря и твойто чудо тогава.Спомням си венъж даже този с който пътувах изпусна отбивката за магистралата и понеже нямаше ни кола нито ченге и реши 20 метра назад да върне и да си слезне на магистралата и след 10 мин ни настига полиция с мотор(БМВ естествено :mhihi: ) и ни спира вие вика върнахте назад, което е забранено глобата ви е 50 марки, нашия почва ма аз само за 20 метра, глобата ви е 100 марки, ма господине защо, глобата ви вече е 150 марки, ще продължите ли да спорите... :mhihi:
Ако си хвърлиш фаса през прозореца на шосето, този зад теб се обажда и казва еди къде си коя кола с какъв номер, после те причакват и те скапват, ма са си прави хората, просто явно това е начина да се научат всички да спазват общоприетите правила.Тези от вас които са ходили там могат да кажат каква чистота, ред и дисциплина цари там и никой не се оплаква от нищо, впрочем те даже не са и в ЕС и не им и трябва.За гърция нищо не знам не съм ходил там и не възнамерявам и да ходя :)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Юни 2011, 8:58

аз ли не разбрах правилно нещо или автора реве, че някой е приложил закон който той е нарушил :?:
да, 8к евро са повече от цената на колата, да, гадно е да ти вземат колата... ама има един израз "незнанието на закона не оправдава неспазването му"... хората казаха, че има врътки да си караш колата- що не си ги приложил :?: май забравяте, че като излезете извън БГ вече законите се ПРИЛАГАТ, подкупи не минават (поне в общият случай) и си носиш последствията за нарушенията ;)
ПС: търсиш адвокат да провери дали няма някакъв пропуск в случая (едва ли) и да си вземеш колата без да плащаш... ама се настройвай да ходиш на търг за собствената си кола и се моли да е с явно наддаване...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 12 Юни 2011, 11:34

Едно питане имам към автора,как така те спряха и те заведоха до митница?В кой град си?Как точно биха доказали,че автомобила е бил над 6 месеца тук?Познавам доста хора с бг.коли и никой досега включително и аз сме нямали проблеми с полицайте,въпреки че напоследък зачестяха спиранията/ за проверка просто/ не съм и мислил,че може да се стигне до там :dunno: Аз лично си го играя турист и нищо не разбирам за пред тях и така...Дано се разминеш и успееш да си вземеш колата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Юни 2011, 11:44

ако вече няма измъкване,остава само да отидеш до колата и я засилваш в стената, и после да се оправят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Юни 2011, 13:44

Поредния случай, как българина хитрее, а като го хванат има плач.. Ето е подобна тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=247821&hilit=%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F
Това с този закон го има в цяла Европа, не един път е говорено във форума, за различните европейски държави, но винаги има хитри, които обясняват как еди кой си, карал така и нямало проблеми и че изобщо нямали право да го глобят, че не можели да докажат нищо и т.н.. Да проблеми няма, докато не те хванат и глобят, понякога, се отърваш един или два пъти, друг път не. Аз също мислех да карам така, дори преди време карах за малко, но прецених, че рано или късно, мога да си платя в пъти спестеното. Имам познати хванати, последно един го глобиха 2000€, живее в Барселона. Та навсякъде си пише, че е забранено, но повечето хора не ебават, слушат кой какво говори или се надяват на късмета, но в Европа не вървят 50-те лв на ченгето..
Та съвета ми е, не се опитвайте да сте най-хитрите и да спестявате от където не трябва.
Последна промяна alekangg на 12 Юни 2011, 13:56, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 12 Юни 2011, 13:55

alekangg написа:Поредния случай, как българина хитрее, а като го хванат има плач.. Ето е подобна тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=247821&hilit=%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F
Та съвета ми е, не се опитвайте да сте най-хитрите и да спестявате от където не трябва.

Самата истина...поради тази причина се налага да се разделя с колата си за смешни пари :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD

Мнение от вано » 12 Юни 2011, 16:42

ms написа:аз ли не разбрах правилно нещо или автора реве, че някой е приложил закон който той е нарушил
Май неси разбрал,това беше предупреждение за други които са в чужбина с българска регистрация не рев :!:
BMW-Баварска-машина вечна

Аватар

Мнение от ms » 12 Юни 2011, 16:49

щом казваш :roll: ама това:

вано написа:Само и само защото имам осигоровки и работя в Гърция. Спират ме за проверка и ме карат до вътрешна митница а там ми казват или плащаш 8000 евро или задържаме колата.Направо ме разсипаха какви са тия измислени закони, поне да имаше предупреждение

+ онова "копелета" в заглавието хич не ми прозвуча като предупреждение, а като оплакване от няк'ви несправедливи действия спрямо теб...
като ходиш някъде е нормално да се запознаеш с законите и наредбите които те касаят- пропуснал си и сега си от еб*ната страна за съжаление... ще ти е обица на ухото, ама бая скъпа- с някой и друг карат диаманти направо...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от вано » 12 Юни 2011, 16:59

Както и да е важното е че сега всички знаят да не повтарят моята грешка. А нали знаеш кефовете се заплащат рано или късно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 12 Юни 2011, 17:00

вано написа:Както и да е важното е че сега всички знаят да не повтарят моята грешка. А нали знаеш кефовете се заплащат рано или късно!

добре де, ти повече от 6 месеца не си излизал от Гърция и за това е станал проблем така ли?
www.bmwпрофесори-bg.net

Аватар

Мнение от ms » 12 Юни 2011, 17:17

бъркаш в сметките- НЕ е нужно да е била колата в гърция 6 месеца без прекъсване... щом е била над 6м. за годината общо (може да си излизаш и влизаш когато ти е кеф- само престоя да е ПОД 6м.) е в нарушение и следва описаната история... не става да излизаш на 2-3 месеца и после пак отначало все едно не си идвал- смята се целият ти престой за годината...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от вано » 12 Юни 2011, 17:24

Нищо общо няма престоя те немогат и да докажат кога е влезла или излезла колата. Работата е че ако си осигорен и попълваш данъчна декларация неможеш да караш кола с чужда регистрация нито ден

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата