Конфискуваха ми колата копелетата гръцки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Конфискуваха ми колата копелетата гръцки

Мнение от caningam » 12 Юни 2011, 17:27

Еми колеги хората имат да връщат милиарди евро така е гадни методи измислят ....

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Юни 2011, 17:29

дали не могат, а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

на мен що ли са ми казвали "Добре дошли отново г-н..." ПРЕДИ да са видели мой документ :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 12 Юни 2011, 20:00

Само не разбрах в кой град се случва това? Защото съм 99%, че не е в Атина или Солун. Тия неща с конфискуването ги има в малките градчета и островите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 12 Юни 2011, 21:24

ms написа:дали не могат, а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

на мен що ли са ми казвали "Добре дошли отново г-н..." ПРЕДИ да са видели мой документ :?:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Те това нема шанс да са ти го казали калъфите на Промахон.Тази случка съм сигурен 99% ,че се е случила точно там,на промахон.Преди ги редиха на паркинга зад митницата но от както си "пребраха" колата от там наши тарикати,ги карат в полицията в Серес.Ама вие нали си ги защитавахте тези цървули. :mhihi: Този механизъм се прилага само за коли с българска регистрация,с нито една друга от евро съюза,това е факт.В Малякаленд не трябва да доказват,че си виновен,ти трябва да доказваш,че си невинен.Десетки българи лежат с месеци и години без присъди,стотици има в техните затвори за скълъпени престъпления или за такива за които гърците получават месеци а не 10-на година.коронния номер на промахон е като намерят някакви хапчета или прахообразно вещество да не ти правят полеви нарко тест а те карат в Серес а пробата в Солун,която може да се мота и 3 месеца.А мазните чикиджийски адвокати започват от 500 евро нагоре да говорят с теб.Това ви го казвам защото съм го видял с очите си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 13 Юни 2011, 0:59

Еми нищо ново, това го има в цяла Европа. Тук в Дания срока е 14дена за да я регистрираш. А за да регистрираш колата трябва да платиш сума ти пари(общо взето все едно да я платиш още един път, ама по датски, където е доста по скъпо). Но все пак си е правилно според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юни 2011, 1:16

вано написа: Работата е че ако си осигорен и попълваш данъчна декларация неможеш да караш кола с чужда регистрация нито ден

Аз попълвам данъчна декларация, щото имам имот там, но никой не ми е казвал, че не мога да си карам колата там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 13 Юни 2011, 10:53

И какво излиза? Когато имаш адресна регистрация в одредена страна, колата трябва да си я пререгистрираш там.
Имаш 6 месеци да го направиш това, или след 6те месеци искарваш колата од страната.
По даночните декларации могат да проверят адресната ти регистрация, колко време си пребивавал в страната и след това митницата дава сигнал до пътна полиция за съдействие и евентуално ще те намерат. Ако не днес, утре. Ама, ще те намерат.

Или правиш ги номерата който съм описал. Всеки си преценява какво може и какво не може да направи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 13 Юни 2011, 12:19

snipermkd написа: Или правиш ги номерата който съм описал. Всеки си преценява какво може и какво не може да направи.

Значи тоя номер с пълномощното върши работа така ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 13 Юни 2011, 12:26

Тоя номер върши работа,но не винаги и не на всякъде.В Норвегия имаш право да караш една година от датата на която си се регистрирал тук и то само ако докажеш,че напускаш страната периодично и при условие,че семейството ти не е в Норвегия с теб.След една година или си махаш колата или я регистрираш тук.Няма пълномощни,няма фирми,няма семейства.Имал си една година да влезеш в час,кат не си могъл си плащаш и тва е :D и така трябва да бъде :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 13 Юни 2011, 12:37

Да, стига собственика да няма адресна регистрация в тази страна. Щот ако има, взимат я.
Принципно, знаят кой каква кола кара, какви номера има колата, колко време пребивава в определна страна и си имат список за коли за прибиране. По този список си ги прибират и глобяват здраво.

Мен лично са ме гонили само в Македония де, ама закона е същия. И един път за малко щяха да ми взимат бимата, извадих закона, извадих паспорта когато съм минавал и колко време съм пребивавал и стана едно броене, математики, туй онуй, и на края излезна че съм бил 103 дена в Македония, па шефа на регонални митници идва, полицайте гледаха шоу един час как се черви митничара преди шефа си когато заедно четохме закона на глас и правехме математиките. :mhihi: :mhihi:

Тук в Немско си я карам по закон. 6 месеца тук, 6 месеца БГ при брат ми. Винаги когато влизам и излизам от Шенгена на Унгария настоявам да ми ударят печат за да знам и да мога да покажа когато съм преминал и колко време съм пребивавал. Занимавка е, иска броене, пазене, ама 100 евро застраховка с зелена карта е подобре отколку 1200 евро на година застраховка в Германия/400 евро застраховка+зелена карта в Македония.

Ако имаш нерви/време и акъл става. Ако не ти се занимава, плати си като на поп и забрави за броене/излизане/полиция/митница.

Норвегия не е във Евро Союза и не иска да бъде част от европата. :-)

А македонците са като жабата, видяле оти коня го коват с подкови, и тя пуска ногата за подкови. Та европейски закони, контроли, ала бала...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 13 Юни 2011, 14:23

benzin написа:големи боклуци са тия гърци братче :ranting:

И в Германия има нещо подобно - води се укриване на данъци. Колата на брат ми (с българска регистрация) не се води на негово име и си я кара с пълномощно там.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 13 Юни 2011, 18:02

snipermkd написа:

Тва не е от значение щото тука си имаш същите права каквито в евросъюза.Имат някво споразумение.Обаче спрямо колите са направо луди :mhihi: Има една друга врътка тука,а може би и в европа.Ако колата е на 30+ години не плащаш никакви мита и акцизи.Отиваш да си я регистрираш само си плащаш застраховка и обичайните неща.Застраховката също е смешно евтина на такъв автомобил.Аз ше почакам още малко и скачам с един 2ен стопец :mhihi:
:OT: Норвегия няма как да направи крачка назад с евросъюза :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Юни 2011, 19:17

magareto_yori написа:
snipermkd написа:

Тва не е от значение щото тука си имаш същите права каквито в евросъюза.Имат някво споразумение.Обаче спрямо колите са направо луди :mhihi: Има една друга врътка тука,а може би и в европа.Ако колата е на 30+ години не плащаш никакви мита и акцизи.Отиваш да си я регистрираш само си плащаш застраховка и обичайните неща.Застраховката също е смешно евтина на такъв автомобил.Аз ше почакам още малко и скачам с един 2ен стопец :mhihi:
:OT: Норвегия няма как да направи крачка назад с евросъюза :mrgreen:

Да в Испания го има това за над 25 годишните, но има огромни проблеми с пререгистрирането, да не казвам, че е почти невъзможно за много стари коли или се плаща много яко и се губи смисъла.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Юни 2011, 0:54

Как може да отивате някъде и да не се интересувате от законите предварително? Кой се заяжда? Има закон и се спазва. Ако си с мръсен анцуг, кола на 15 - 20 години, пълна с парцали и какво ли не, миришеш на чесън и ядеш сандвичи пред митничаря, какво очакваш? Ония не пасат.
Преди малко повече от месец в Холандия едно черно русенско БМВ яко гонеше по магистралата, а там е пълно с камери. Да видим кой ще се върне след някой месец пак там и ще пише, че холандските полицаи се заяждали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Юни 2011, 9:19

BMW_POWER написа:. Ако си с мръсен анцуг, кола на 15 - 20 години, пълна с парцали и какво ли не, миришеш на чесън и ядеш сандвичи пред митничаря, какво очакваш? Ония не пасат.

малко наподобява турските гастарбайтери това определение :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата