Конфискуваха ми колата копелетата гръцки
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Конфискуваха ми колата копелетата гръцки
Еми колеги хората имат да връщат милиарди евро така е гадни методи измислят ....
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
дали не могат, а

на мен що ли са ми казвали "Добре дошли отново г-н..." ПРЕДИ да са видели мой документ

на мен що ли са ми казвали "Добре дошли отново г-н..." ПРЕДИ да са видели мой документ

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Само не разбрах в кой град се случва това? Защото съм 99%, че не е в Атина или Солун. Тия неща с конфискуването ги има в малките градчета и островите.
ms написа:дали не могат, а![]()
![]()

- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Еми нищо ново, това го има в цяла Европа. Тук в Дания срока е 14дена за да я регистрираш. А за да регистрираш колата трябва да платиш сума ти пари(общо взето все едно да я платиш още един път, ама по датски, където е доста по скъпо). Но все пак си е правилно според мен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
вано написа: Работата е че ако си осигорен и попълваш данъчна декларация неможеш да караш кола с чужда регистрация нито ден
Аз попълвам данъчна декларация, щото имам имот там, но никой не ми е казвал, че не мога да си карам колата там.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
И какво излиза? Когато имаш адресна регистрация в одредена страна, колата трябва да си я пререгистрираш там.
Имаш 6 месеци да го направиш това, или след 6те месеци искарваш колата од страната.
По даночните декларации могат да проверят адресната ти регистрация, колко време си пребивавал в страната и след това митницата дава сигнал до пътна полиция за съдействие и евентуално ще те намерат. Ако не днес, утре. Ама, ще те намерат.
Или правиш ги номерата който съм описал. Всеки си преценява какво може и какво не може да направи.
Имаш 6 месеци да го направиш това, или след 6те месеци искарваш колата од страната.
По даночните декларации могат да проверят адресната ти регистрация, колко време си пребивавал в страната и след това митницата дава сигнал до пътна полиция за съдействие и евентуално ще те намерат. Ако не днес, утре. Ама, ще те намерат.
Или правиш ги номерата който съм описал. Всеки си преценява какво може и какво не може да направи.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
snipermkd написа: Или правиш ги номерата който съм описал. Всеки си преценява какво може и какво не може да направи.
Значи тоя номер с пълномощното върши работа така ли?
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Тоя номер върши работа,но не винаги и не на всякъде.В Норвегия имаш право да караш една година от датата на която си се регистрирал тук и то само ако докажеш,че напускаш страната периодично и при условие,че семейството ти не е в Норвегия с теб.След една година или си махаш колата или я регистрираш тук.Няма пълномощни,няма фирми,няма семейства.Имал си една година да влезеш в час,кат не си могъл си плащаш и тва е
и така трябва да бъде 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Да, стига собственика да няма адресна регистрация в тази страна. Щот ако има, взимат я.
Принципно, знаят кой каква кола кара, какви номера има колата, колко време пребивава в определна страна и си имат список за коли за прибиране. По този список си ги прибират и глобяват здраво.
Мен лично са ме гонили само в Македония де, ама закона е същия. И един път за малко щяха да ми взимат бимата, извадих закона, извадих паспорта когато съм минавал и колко време съм пребивавал и стана едно броене, математики, туй онуй, и на края излезна че съм бил 103 дена в Македония, па шефа на регонални митници идва, полицайте гледаха шоу един час как се черви митничара преди шефа си когато заедно четохме закона на глас и правехме математиките.
Тук в Немско си я карам по закон. 6 месеца тук, 6 месеца БГ при брат ми. Винаги когато влизам и излизам от Шенгена на Унгария настоявам да ми ударят печат за да знам и да мога да покажа когато съм преминал и колко време съм пребивавал. Занимавка е, иска броене, пазене, ама 100 евро застраховка с зелена карта е подобре отколку 1200 евро на година застраховка в Германия/400 евро застраховка+зелена карта в Македония.
Ако имаш нерви/време и акъл става. Ако не ти се занимава, плати си като на поп и забрави за броене/излизане/полиция/митница.
Норвегия не е във Евро Союза и не иска да бъде част от европата. :-)
А македонците са като жабата, видяле оти коня го коват с подкови, и тя пуска ногата за подкови. Та европейски закони, контроли, ала бала...
Принципно, знаят кой каква кола кара, какви номера има колата, колко време пребивава в определна страна и си имат список за коли за прибиране. По този список си ги прибират и глобяват здраво.
Мен лично са ме гонили само в Македония де, ама закона е същия. И един път за малко щяха да ми взимат бимата, извадих закона, извадих паспорта когато съм минавал и колко време съм пребивавал и стана едно броене, математики, туй онуй, и на края излезна че съм бил 103 дена в Македония, па шефа на регонални митници идва, полицайте гледаха шоу един час как се черви митничара преди шефа си когато заедно четохме закона на глас и правехме математиките.

Тук в Немско си я карам по закон. 6 месеца тук, 6 месеца БГ при брат ми. Винаги когато влизам и излизам от Шенгена на Унгария настоявам да ми ударят печат за да знам и да мога да покажа когато съм преминал и колко време съм пребивавал. Занимавка е, иска броене, пазене, ама 100 евро застраховка с зелена карта е подобре отколку 1200 евро на година застраховка в Германия/400 евро застраховка+зелена карта в Македония.
Ако имаш нерви/време и акъл става. Ако не ти се занимава, плати си като на поп и забрави за броене/излизане/полиция/митница.
А македонците са като жабата, видяле оти коня го коват с подкови, и тя пуска ногата за подкови. Та европейски закони, контроли, ала бала...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
benzin написа:големи боклуци са тия гърци братче
И в Германия има нещо подобно - води се укриване на данъци. Колата на брат ми (с българска регистрация) не се води на негово име и си я кара с пълномощно там.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
snipermkd написа:
Тва не е от значение щото тука си имаш същите права каквито в евросъюза.Имат някво споразумение.Обаче спрямо колите са направо луди

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
magareto_yori написа:snipermkd написа:
Тва не е от значение щото тука си имаш същите права каквито в евросъюза.Имат някво споразумение.Обаче спрямо колите са направо лудиИма една друга врътка тука,а може би и в европа.Ако колата е на 30+ години не плащаш никакви мита и акцизи.Отиваш да си я регистрираш само си плащаш застраховка и обичайните неща.Застраховката също е смешно евтина на такъв автомобил.Аз ше почакам още малко и скачам с един 2ен стопец
![]()
Норвегия няма как да направи крачка назад с евросъюза
Да в Испания го има това за над 25 годишните, но има огромни проблеми с пререгистрирането, да не казвам, че е почти невъзможно за много стари коли или се плаща много яко и се губи смисъла.
Как може да отивате някъде и да не се интересувате от законите предварително? Кой се заяжда? Има закон и се спазва. Ако си с мръсен анцуг, кола на 15 - 20 години, пълна с парцали и какво ли не, миришеш на чесън и ядеш сандвичи пред митничаря, какво очакваш? Ония не пасат.
Преди малко повече от месец в Холандия едно черно русенско БМВ яко гонеше по магистралата, а там е пълно с камери. Да видим кой ще се върне след някой месец пак там и ще пише, че холандските полицаи се заяждали.
Преди малко повече от месец в Холандия едно черно русенско БМВ яко гонеше по магистралата, а там е пълно с камери. Да видим кой ще се върне след някой месец пак там и ще пише, че холандските полицаи се заяждали.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
BMW_POWER написа:. Ако си с мръсен анцуг, кола на 15 - 20 години, пълна с парцали и какво ли не, миришеш на чесън и ядеш сандвичи пред митничаря, какво очакваш? Ония не пасат.
малко наподобява турските гастарбайтери това определение

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4