разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?

Мнение от steeN » 13 Юни 2011, 9:32

имали ли сте подобни изживявания с добър край като този на видеото?

http://www.youtube.com/watch?v=9jSYiU-JdRw и от друга переспектива за да се разбере за какво наистина става въпрос... http://youtu.be/FBqc4CqaEOo
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?

Мнение от Е.Димитров » 13 Юни 2011, 9:54

Мисля че всеки е имал,преди години се разминах с един олигофрен на околовръстното в софия,хем ме вижда,хем изпреварва в насрещното,дори му направих и път и толкова се бях свил че нямаше на къде повече и ми отнесе огледалото...
Иначе има едно правило,когато срещу мен някой отминава ,никога не му светкам или свиркам,знам че яйце му се пече на задника и моите действия могат да допринесат за некоя трагедия,свивам се колкото мога от страни за да се разминеме,ако има съвест ще отцени ситуацията и няма да я повтаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е53
Мечтае да кара: E39 M5...

Мнение от chenchev » 13 Юни 2011, 10:05

Чак с поднасяне съм имал само една фрапираща ситуация тази зима. То беше повече от простотията ми отколкото случайност. Реших че мога на неразчистен път да обърна с ръчна,но колата беше на друго мнение и директно се отправи право към едно дърво :shock:
Не мога да си представя какви резки движения направих само по интуиция. Бих пълен десен за има няма 1 секунда :shock: Спрях точно на една педя встрани от дървото. В колата както всички бяхме така- :shock: :shock: След като спрях след 1-2 секунди всички бяхме така- :mhihi: :mrgreen: :lalala: :bchug:

А най-страшната ситуация ми беше преди година лятото по едни тесни пътища надоло по баир с огромна растителност встрани при нулева видимост със 120/30 км/ч след завой в моето платно ми се появява каруца :shock: Поглеждам в следващия момент- в насрещното ТРАКТОР :shock: и ситуацията-ни да спреш,ни да преминеш. Спомням си само от 5та-3та ляв-десен и минах на ФАНТАЗИЯ между трактора и каруцата :shock:

И вече си имам винаги обеца на ухото за скоростта съобразена с пътните условия!! ;)
Последна промяна chenchev на 13 Юни 2011, 10:06, променена общо 1 път

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 13 Юни 2011, 10:06

steeN написа:имали ли сте подобни изживявания с добър край като този на видеото?

http://www.youtube.com/watch?v=9jSYiU-JdRw и от друга переспектива за да се разбере за какво наистина става въпрос... http://youtu.be/FBqc4CqaEOo

http://www.youtube.com/watch?v=SfdgQSkiYIQ

Enjoy!

:bchug:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 13 Юни 2011, 10:13

http://www.youtube.com/watch?v=gbN3drqcBAw
Ето това е подобно видео .
Изображение
IS power !!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юни 2011, 10:39

Имал съм подобни с мотор, с кола не си спомням, може и да е имало но с много по ниска скорост и то там е било нарочно :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юни 2011, 10:46

Аз съм поднасял на магистрала заради огромна локва в лявото платно. Тогава се зарадвах, че съм с добри гуми. Друга тъпа ситуация, която помня е близо до Велико Търново при много силен наклон и прав път надолу изпреварвам някакъв ТИР с ремарке и точно като съм му на средата на няколко стотин метра пред мен някакъв излиза от черен път направо в мойто платно :shock: Една Фиеста преди много години изпусна остър завой до Сливен и ми влезе в платното, успях да се дръпа с толкова, че само ми отнесе огледалото. 2 катастрофи са ставали с предната кола пред мен, което също си е опасно, защото спират много рязко и с непредвидими траектории, но някак си се разминах. Разни камикадзета, които изпреварват без да преценят и ти карат в платното не ги броя отдавна.. На мен веднъж ми се е случвало да направя такава простотия от лоша преценка преди доста години, добре че и тоя отсреща не се спече и се разминахме някак си.
Иначе тия като ги гледам как овладяват колите с такава скорост се моля да не ми се наложи, щото не виждам как ще го направя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 13 Юни 2011, 11:46

моята ситуация беше от тва че реших на колелото на панайра ще дрифтя и в последния момент на пълния кръг се зачудих втори ли да правя или да продължа напред и в крайна сметка,слезнах от колата видях следите от гуми и бях се разминал на точно ама буквално го измерих 4 пръста разстояние с приятеля който бяхме заедно постояхме асимилирахме кво е станало прекръстих се качих се в колата запалих я и се прибрах в къщи с подвита опашка и с 30 км в час :kuku:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 13 Юни 2011, 11:56

Прясно от преди 2-3-4 дни...
Ситуацията се развива тук, малко преди к.к. Златни Пясъци http://maps.google.bg/?ie=UTF8&ll=43.30 ... 5&t=h&z=17
Варналии знаят за какво става въпрос...
Та позахапали сме се с една шкода 2.0тди+ремап и още нещо имаше (просто знам колата, беше на един познат на баща ми преди време и той я продаде)... та от кранево карахме заедно известно време, аз бързах много за работа и карам 110-120-130 максимум, пътя трудно позволява повече. И влизаме във въпросната част от пътя, където двете платна се разделят и стават по 2 в посока, съответно той там може да ме изпревари. И в завоя влязох с около 130(познавам пътя изключително добре, минавал съм го буквално стотици пъти...) и излизаме от въпросното място, където двете платна отново се събират, но преди да се съберат има такъв изкуствен остров Изображение
който ако не се лъжа е забранен за пресичане, а в тази въпросна отсечка се влиза първо с леко десен волан и после ляв(на излизане) и аз го виждам, че още малко ще се качи върху мен и гледам дали ще тръгне да ме изпреварва, защото все пак са две платна в посока... и вече почти излизаме(дал съм леко ляв волан, за да се движа по нормална траектория) и тоя тръгва да ме изпреварва БЕЗ МИГАЧ(защото следях всичко в огледалото, може би за стотна съм си отделил погледа от него за да гледам напред) малко преди изкуствения "остров" но не с достатъчна скорост и за да успее да завърши изпреварването навреме леко ме свива съответно трябваше да намаля, но не само с връщане на газта(не беше достатъчно), но и със спирачка и със скоростта от около 120-130 и леко навит ляв волан, с натискането на спирачката(не много леко защото нямаше как иначе да си завърши изпреварването тоя) колата застана прилично с вратите със скорост около 100-110, отпуснах спирачката върнах леко волана плавно с две две отчетливи движения (не за завиване надясно, а просто да предните гуми да водят напред) колкото да не продължи задницата напред :mhihi: имаше 2 леки камшика при изправянето, но съвсем леки... И това всичкото се разви за може би секунда или две, но все едно не го бях направил аз, а гледах някъде отстрани, беше много странно.

Тоя не беше дал мигач, иначе ако го бях видял, че се подготвя да ме изпреварва, още тогава щях да си намаля и да се изтегля максимално в дясно да ме изпревари нормално... но шанс. Пих една вода и толкова... :kuku: :bang:
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 13 Юни 2011, 13:20

не знам моята случка колко е 'на косъм от катастрофа' но не беше изобщо приятно...
та прибираме се към Варна с Е30ската аз майка ми и брат ми и си карам чинно според ограниченията,не правя изпреварвания,не правя изпълнения все пак возя семейството си...и си карам по един планински път с читав асфалт-зад мен се движи сиво Е39, а зад него сива Е38(за справка и моята Е30 е сива :mrgreen: ) та карам си леко с 50-60-70 по завоите и идва ляв завой при едно спускане който изглежда има някакъв вираж също ...и започвам да влизам в завоя и усещам как колата се поднася здраво точно като на КИНГ ОФ БЪЛГЕРИЯ бия тактично десен волан без да скачам на спирачката,колата си се носи точно по кривата на завоя,аз само треперя да не я изпусна .... свърши завоя колата си тръгна с фаровете напред,вместо както по-рано с вратите,поех дълбоко дъх и след секунда двете БМВ-та за мен ме изпревариха :mrgreen: :mrgreen:

Тааа така.... майка ми даже не се усети,че цялото 'контролирано плъзгане в завоя' не е толкова контролирано,но все пак се радвам,че просто отминах завоя без последици ...че аман белите стават адски бързо за това се пазете! :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Юни 2011, 14:35

Преди години работех е един медицински център и карах докторите по адреси... Имаше момент в който служебната кола беше Тико с невероятна ръчна :mhihi: Та зимата ,редовно си я опъвах по завоите и малката шейничка се носеше много приятно и докторите бяха свикнали общо взето на глупостите ми ... В една хубава зимна нощ,аз се прибирам от адрес с една докторка някъде от Люлин и се движим по булеварда от тунела посока орион ...Улиците бяха изчистени и уж не беше хлъзгаво,а тогава не хвърляха тия химикали като сега,дето правят всичко на вода ... Та карам си аз с 60-70 някъде и точно пред шела в средна лента (там са по 3 в посока) виждам огромна буца лед ,явно изпаднала от някой рейс или камион.. И както я виждам отдалече се приготвям да я заобиколя плавно отляво,но явно нещо не прецених точно ситуацията и няколко метра преди нея, виждам ,че ще я ударя ... Чукнах съвсем леко волана още малко в ляво и корейския кенеф се завъртя зверски право към първия или втория ,не помня вече, стълб след бензиностанцията :shock: Получи се прекрасен пироет на 360 градуса и аз виждайки как вече се удрям в бордюра и от там в стълба ,колата спря на 10 см от него с предницата по посока на движението ,все едно си паркирах... :paranoid: Трперейки като лист и надушвайки купчинката лайна ,която съм изсрал на седалката,поглеждам докторката до мене ,а тя се хили като пача и вика : "Много добре се получи ..." :shock: и се радва неква ,мислейки ,че е поредната простотия дето правя... А аз дума не продумвам щот съм се окендзал здраво и не мога да уцеля педала на съединитела,за да потегля,щот треперя целия ... :mhihi: Казах и ,че слизам от колата,за да огледам "каскадата" ,палнах една цигара и само благодарих на оня горе,че немаше други коли на пътя,щот щех да ги събера като кейгли ... :mhihi: Е след тва се прибрах от люлин до надежда за половин час при нулев трафик по улиците ...
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 13 Юни 2011, 14:47

Една зима (нямаше сняг) и отивах към Тетвен с родителите ми и на един ляв завой под наклон ми тръгна задницата движейки се с близо 160, колата беше с кофти задни гуми, как я вкарах в пътя незнам. Тогава научих, че пари от гуми не трябва да се пестят и трябва да се взимат хубави марки.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 13 Юни 2011, 15:16

От всичко, най-на косъм беше.. карам си една мъглява сутрин по Сливница посока Орион до Мото Пфое-то и бързам порядъчно за не помня вече какво..
Колкото можеше в далечината да се вижда, толкова бързо карах .. ранно софийско време 8 и нещо, тамън час пик и де що има коли, всички с тях...
80-90 км/ч повече и не можеше, асфалтът прилично хлъзгав и си карам, по едно време преди Мото Пфое-то на предния светофар има едни пресечки,
една бяла Сиера стои в уличката и чака, намалих леко, тоя почва да се изнася, там са 2 ленти в посока, застана в дясната лента и аз си карам- място има достатъчно,
не прецени, че карам бързо и си зае лявата лента като пич, искаше да завие към Околовръстното, тия от насрещното обаче не го пуснаха, а аз все по-бързо го виждам как идва.. стигнах 50-тина метра
до него викам си ок, минавам от дясно.. да, ама не, зад него едно мондео дали не ме видя не знам, реши и той да тръгне .. и както виждам да минавам, изведнъж видях,
че няма накъде... В насрещното и в двете ленти постоянен трафик, тоя с ескорта опитва да завие, но не го пускат.. Уличката беше запълнена и Мондеото по средата на булеварда.. спирачки, ама пуста кола няма абс и почна на шейна :shock: гледам да я държа в някаква права/крива и да намалявам,
Виждах, че се удрям, започнах да преценявам къде щетите ще са най-малко .. тия в насрещното - забрави.. тоя с ескорта щях да го утрепя с тая скорост както му влизах във вратите, сякакви пируети на тая настилка надали щяха да завършат добре .. отпуснах леко спирачките, една скорост надолу и насочих колата между багажника на Мондеото и бодрюра, който там е поне 20 см.. буквално в последния момент, както си се хлъзгам към мондеото, ескорта се изнесе, не знам с колко, ама беше достатъчно, изправих колата леко и пред смахнатото лице на тоя в мондеото минах на една боя от двамата ..
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 13 Юни 2011, 15:27

Сещам се за две ситуации...
Изпреварвам колона от автомобили на чист прав участък. Стандартен междуградски път, едно платно с две ленти. В момента, в който предницата на колата се изравнява със задницата на една от колите забелязвам, че въпросната колата започва да се изнася в ляво. Явно шофьорът не беше погледнал дали е свободна лентата преди да тръгне да изпреварва. Все пак успях да скоча на спирачките навреме и ми се размина.
Второто си беше моя грешка от прекалена самоувереност - поднесе ми колата след изпреварване на хлъзгаво (в момента валеше сняг). Тръгнал съм да се прибирам в моята лента твърде рязко, предполагам. Неумишленият дрифт се оказа не чак толкова фън, но след 4-5 "камшика" колата влезе в пътя.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Юни 2011, 15:33

2 месеца след като си взех колата щях да я тресна в една Корса, която реши да накове спирачки точно пред мен, докато ускорявахме. И досега не знам как точно я избягнах, но дори не се закачихме - после спирах да огледам колата дали има ударено или одрано - толко на косъм се разминахме.
Si non confectus, non reficiat.

Следваща

Назад към Извън Темата