Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!

Мнение от Benedetto » 13 Юни 2011, 14:28

Владо написа:винаги предупреждавам насрещно движещите се ако ми се стори че са се поувлекли... обикновенно със скоростта

от друга страна няма ли да е по-просто ако се спазват правилата 8)

Щеше, ако правилата бяха направени за спазване. :mhihi: Обаче, те са за захлебване, както каза колегата. Затова някои знаци за ограничение са адекватни, а други - не чак толкова. Или "забравяне" да се махнат знаците след поредния недоклатен ремонт.

Пътят - Стара Загора - Казанлък - две ленти в една посока, мантинели, али-бали, и точно на последния завой преди Казанлък - всички яко на кучките, щото има ограничение 60 км, заради Лукойла. Е нормално ли е?
Такива ми ти работи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 13 Юни 2011, 14:55

Когато махнат идиотските ограничения (далеч не твърдя, че всички са такива!) и когато куките спрат да стоят точно на тях, и когато спрат да се крият из храстите и да щракат, е тогава и аз ще спра да пресвятквам на "идиотите" каращи извън града с 80-100 км/ч. Иначе казано, май май няма да спирам скоро..

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Юни 2011, 15:07

Benedetto написа:Пътят - Стара Загора - Казанлък - две ленти в една посока, мантинели, али-бали, и точно на последния завой преди Казанлък - всички яко на кучките, щото има ограничение 60 км, заради Лукойла. Е нормално ли е?
Такива ми ти работи.

ами нормално е, що :?: или искаш излизайки от завоя с около 100-120км/ч да нацелиш някой излизащ от бензиностанцията :?: то бива да сте тъпаци, ама прекалявате понякога...
Не питай що има знак там- трябва да има... питай що има бензиностанция след завоя- там е проблема...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 13 Юни 2011, 15:08

Да не се сърдят колегите от PB, ама в тази област никой не пресвятка, все едно че са на електромери и чез им ги засичат :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Юни 2011, 15:48

Аз пък призовам да спрете да давате рушвети на пътните полицаи. И не слагам себе си в това число(затова не казвам "ние"), аз никога не съм дал една стотинка. За сведение, до онзи ден бях останал със 6 точки. По темата, аз винаги светкам и очаквам да ми присветнат, макар че доста промених стила си на каране последно време. Но също съм на мнение, че в БГ има на много места, много абсурдни ограничения и табели. Даже наскоро по BTV даваха репортаж за това. Определено катаджиите се възползват от такива места и ги превръщат в хранилки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 13 Юни 2011, 15:50

Немога да ви разбера де...а
един път ревете 4е са ви взели пари
другия 4е ви глобили на финала кво искате
вариянта е 1
вси4ко ти е изрядно и кара6 по правилата без зна4ение къф смоует кара6 и колко безопасен е и не могат да те пипнат ...
ааа има и друг
кара6 като луд и бута6 ()
ако си игра4 и не бута6 на КАТ ,тогава глоби и те така .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Юни 2011, 16:05

мен ме дразни, че както си караш извънградско с 100-120 и изведнъж зад завоя табелка 60 и след 50м полицаи ... Така се получава крайно неприятно. Не са ги дозимислили. В Гърция ме кефи, че има по 10 табели и няма как да сбъркаш или да не видиш.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 13 Юни 2011, 16:56

Аз не мога да ви разбера. Хем КАТ са ви виновни и самите куки, че им давате рушвети, хем отказвате да спазвате правилата. Малко на мазохизъм ми прилича. :mhihi:

Да ви кажа не е толкова трудно да се спазват. Аз от около година сигурно не съм се предреждал на светофар. В забранени улици не съм влизал, просто правя още 1-2 ръгчета и пак съм там където искам. Актове за превишена скорост нямам. Да понякога си карам +10-20 км/ч, но никога повече. И то там където може. Вие ще го изкарате, че е мисията невъзможна. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 13 Юни 2011, 18:16

аз също... спазвам яко... особено в населени места... :D
според мен си е за мен си.. да знам, че ще стигна там дето съм тръгнал, макар и с 15 минути по - късно ;)
светкам също.. :) :winky: и то много... понякога на колеги с хубави баварки... :wave:
само вчера по подбалкана се изкуших и бързах и под 100 не съм падал извън града... :oops: ма не се гордея... а да и трябваше да накажа един ку7 4.2 кватро, че много бучеше... :yammy:
между другото подбалкана го препоръчвам на всички - хубава настилка - чисто нова, широки ленти.. малко населени места.. почти никакво движение...
хубави пейзажи и завой на места.. изобщо супер е :yes: не знам само как е от София до Карлово, но от там до Сливен е супер :D ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 16 Юни 2011, 10:15

Преди 10 - тина години караш си и ако има някъде полицай всяка една кола ще ти присветне, а сега не мога да разбера какво се случва с шофьорите /на 10 един ще светне, ама не е мн сигурно/. Някой от от вас колегите на пътя печели ли, че мен са ме спрели и глобили защото съм карал с 80 км. на път с две платна в едната посока....... съмнявам се. Повечето от ограниченията опредлено са малоумни, ако ги спазваме трябва да пътуваме много повече време, което води до повече умора и т.н, предполагам се сещате ...... Ами да бяхме си купили всички по едно 50 - кубиково моторче, а не коли които са по над 100 - коня, които е смешно да се карат с 60 км.

АЗ ЛИЧНО СВЯТКАМ ВСЕКИ ПЪТ И ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ГО ПРАВЯ.
Дори понякога е добре и за стационарните камери да се святка, защото хората като мен, който често пътуват по непознати райно не знаят къде точно са камерите ............а там оттъране няма ....... !
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Юни 2011, 10:26

проблемът с камерите се решава лесно- взимаш си една навигация, слагаш и точките с камерите и засадите на куките и си решил проблема... в общи линии не ти трябва някой да присветва- куките рядко сменят местата и навигацията е достатъчна... лошото е, че от 20 предупреждения я има куки на 2 места, я не...
а и за капак като я оставиш да пиши като превишиш скоростта много бързо свикваш да караш с ограниченията и да превишаваш само на изпреварване...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 16 Юни 2011, 11:13

Снощи карах 115км/ч и в последните 150м виждам как една зелена жилетка тръгва да пресича пътя да ме спира, но намалих на 90км/ч и онзи се спря :mhihi:
Иначе тази седмица ми се случи на 2 пъти насрещни коли да ми премигват "агресивно" (5-6 пъти) за полиция, явно съм се движел бързо за тях. А по принцип на широк 2-лентов път с хубав асфалт (за пример - пътя Плевен-Бяла) при липса на трафик и ограничителни знаци под 130км/ч не падам (те не се и усещат тия километри :roll:)
Единствено в населените места настройвам темпомата на 50км/ч и не мога да разбера защо тези зад мен винаги започват да се нервират и да присветкват защо се движа толкова бавно, като бързат, прав им път :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Юни 2011, 11:34

ms написа:проблемът с камерите се решава лесно- взимаш си една навигация, слагаш и точките с камерите и засадите на куките и си решил проблема...

Номерът минава със стационарните камери, но сега вече има цивилни коли с подобна камера вътре, спира се на някой път и пича вътре си прави снимки на нищо неподозиращите преминаващи коли, излиза на снимката всичко: модел, номер, скорост...
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 16 Юни 2011, 11:50

armagedon01 написа:Преди 10 - тина години караш си и ако има някъде полицай всяка една кола ще ти присветне, а сега не мога да разбера какво се случва с шофьорите /на 10 един ще светне, ама не е мн сигурно/. Някой от от вас колегите на пътя печели ли, че мен са ме спрели и глобили защото съм карал с 80 км. на път с две платна в едната посока....... съмнявам се. Повечето от ограниченията опредлено са малоумни, ако ги спазваме трябва да пътуваме много повече време, което води до повече умора и т.н, предполагам се сещате ...... Ами да бяхме си купили всички по едно 50 - кубиково моторче, а не коли които са по над 100 - коня, които е смешно да се карат с 60 км.

АЗ ЛИЧНО СВЯТКАМ ВСЕКИ ПЪТ И ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ГО ПРАВЯ.
Дори понякога е добре и за стационарните камери да се святка, защото хората като мен, който често пътуват по непознати райно не знаят къде точно са камерите ............а там оттъране няма ....... !

Може би някой просто ги мързи- аз примерно след като карам 7-8 часа без прекъсване ме мързи мигачи да пускам ,та какво остава и да светкам на насрещните.
Даже често в колата ми се чува следния разговор:

Той: Видя ли с какво Порше се размина туко що?
Аз: А, разминал ли съм се с някой?
Nope ... it's Chuck Testa !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 16 Юни 2011, 11:55

saleen написа:
ms написа:проблемът с камерите се решава лесно- взимаш си една навигация, слагаш и точките с камерите и засадите на куките и си решил проблема...

Номерът минава със стационарните камери, но сега вече има цивилни коли с подобна камера вътре, спира се на някой път и пича вътре си прави снимки на нищо неподозиращите преминаващи коли, излиза на снимката всичко: модел, номер, скорост...

има и патрулки с камери които пак застават винаги на различни места, мен така ме спряха на дупница под моста, че ми пуснаха и записа да си гледам :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата