Здравен проблем - пукащи рамена
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ludiq1987
- Потребител
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Здравен проблем - пукащи рамена
Добър вечер(добра нощ), колеги.
От около година и нещо рамената ми и цялата там "механика" около тях пука, трещи и се мести във всякакви посоки. Като правя въртеливи движения с рамената и се чува "кррр крррр.. хрус хрус"
.. Имате ли някакви познания по този мой проблем и евентуално ако да, насочете ме към специалист. Само недейте да пускате коментари от типа: "Нуждаеш се от доливане на двигателно масло".
Благодаря!
От около година и нещо рамената ми и цялата там "механика" около тях пука, трещи и се мести във всякакви посоки. Като правя въртеливи движения с рамената и се чува "кррр крррр.. хрус хрус"

Благодаря!
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Здравен проблем - пукащи рамена
"пукането" и "хрускането" е звуков феномен който се създава от сухожилията, а в раменната става ги има доста. Има вероятност нищо да ти няма (на мен също ми пука винаги дясното рамо) но за да спиш спокойно потърси консултация с ортопед
направление от личния
консултация със специалист

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
слаб ти е контрола! 
п.с. задминахме Космото и БГмама

п.с. задминахме Космото и БГмама

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
ludiq1987 написа:Добър вечер(добра нощ), колеги.
От около година и нещо рамената ми и цялата там "механика" около тях пука, трещи и се мести във всякакви посоки. Като правя въртеливи движения с рамената и се чува "кррр крррр.. хрус хрус"![]()
.. Имате ли някакви познания по този мой проблем и евентуално ако да, насочете ме към специалист. Само недейте да пускате коментари от типа: "Нуждаеш се от доливане на двигателно масло".
Благодаря!
Лагер на врата, тампони на раменни носачи, шарнири на рамената, карета на лактите, после един реглаж и заспива.
Да не забравиш и тампоните на стабилизиращите ребра

Виж някой да ти направи рентгенова снимка и да се прегледат хубаво костите да няма нещо разместено, щото не е майтап работа това, сега пука после недай боже по-лошо.
А боли ли те освен че пука?

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Синдром на Кларк май се казваше. При мен се появи в колената когато ходех на фитнес на времето и ми забраниха.. Накратко хрущялите ти са грапави и при търкането на кокалите при ставите.. пукат. И до днес си го имам но ми препоръчаха тежка физическа работа за дълго време да не правя понеже нормално при спокоен живот си ок само пращиш скърцаш и тнт
, но при усилено натоварване от по сериозното триене се възпаляват ставите.

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
може проблема да е - шипове ,плексит ,артрит и др ... от рода на ставните заболявания , а може и да не ти понася растежа ,най добре консулт с ортопед или някоя клиника за ставни заболявания
Дано се оправиш по най бързия и безболежен начин ,успех
Дано се оправиш по най бързия и безболежен начин ,успех

- ludiq1987
- Потребител
-
Димитре, не се гъбаркай, че ще ти сваля ///Мблемата от багажника
Други ден ще се ходи на ортопед-травматолог да се види какво е моето чудо. Чудното е, че проблема се появи след като напуснах работа от една складова база - за 10 часа въртях по 30 километра на ден и товарех тирове с тежички кашони. Дано не съм захабил нещо...

Други ден ще се ходи на ортопед-травматолог да се види какво е моето чудо. Чудното е, че проблема се появи след като напуснах работа от една складова база - за 10 часа въртях по 30 километра на ден и товарех тирове с тежички кашони. Дано не съм захабил нещо...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
ludiq1987 написа:Димитре, не се гъбаркай, че ще ти сваля ///Мблемата от багажника![]()
Пази боята само или ме викни аз да си я сваля

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Принципно това е начален стадий на Хондроза.. точно както беше казал някой колега по-нагоре.. износване на хрущяла.. Но може и да са много други работи.. Ако си сухар бих ти препоръчал да вземеш да ходиш да заякнеш.. фитнесче митнесче.. помага доста.. (и аз съм с такъв проблем)
- Flash
- Автоморгаджията
-
Ами 1.74 съм на 62кг. Трябва си да заякна. А това дето спомена - Хондроза, опасно ли е и как се лекува (ако имам такова де)? Да не стана на 30 години и да съм като старчок - да не мога да вдигам нищо тежко и да ме боли всичко постоянно? Че не е оферта 

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
Пол Уокър: 1973 - ∞

Пол Уокър: 1973 - ∞

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Flash написа:Ами 1.74 съм на 62кг. Трябва си да заякна. А това дето спомена - Хондроза, опасно ли е и как се лекува (ако имам такова де)? Да не стана на 30 години и да съм като старчок - да не мога да вдигам нищо тежко и да ме боли всичко постоянно? Че не е оферта
Общо взето без да те лъжа точно това е.. стадия минава от хондроза.. началното.. в коксартроза.. което е вече крайния стадий.. Огромен процент от възрастните хора го имат.. затова мога да ти препоръчам да заякнеш.. най-вече плуването е добър вариант понеже има движение а няма натоварване както при тежестите..

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Но първо наистина отиди да се посъветваш с лекар понеже така от далеко не мога да ти правя диагноза.. Че говоря по процент заболявания, които са идвали с тези симптоми при мен.. А и да ти кажа наистина си много малки кила за размерите си..
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
За този ръст трябва да си поне 70 до 75кг. Аз съм 183см - 85кг и докторката искаше да ме пише с наднормено тегло
Ама да не се отклоняваме. Стига сме фърляли боб и гледали в кълбата.. Пиши кат идеш на доктор каква ти е присъдата 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Преди 2 години и аз имах подобен проблем, но при мен от големите тежести с които тренирах, будех се нощем от пращене на китките ми освен пукане в рамене и лакти, проблема реших като си взех една добавка на Уйдър за ставни хрущяли и намалих и тежестите, но все пак от 1996 до днес тренирам, но вече доста умерено. Когато това се получи е симптом на намлена смазочна течност в ставите и тези добавки подпомагат секретирането и и изграждането на хрущяла. Също много зависи и с кави храни се храниш, ако са бедни на наситени мастни киселини /мазнини/ и калции и това може да е причината.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2