Кой маршрут (Румъния)?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Кой маршрут (Румъния)?

Мнение от Andronoff » 11 Юни 2011, 17:32

Налага ми се към края на месеца да замина за Ровинари, Румъния (Rovinari), но понеже никога не съм пътувал там, се чудя какви са им пътищата.
Имам 2-3 възможни маршрута:
Стара Загора - Русе - Букурещ - Ровинари 594км
Стара Загора - Русе - Крайова - Ровинари 506км
Стара Загора - София - Видин - Ровинари 600км

Разликите в разстоянията ги виждате (това според гугъл мапс), но какви са пътищата?
Някой да е пътувал по тия земи? :shock:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: Кой маршрут (Румъния)?

Мнение от Манчев73 » 11 Юни 2011, 19:23

2008 пътувах през Румъния за Унгария....ако немат тамошен Бойко да им е оправил пътищата,те чака голямо приключение....Нужен ти е як,висок автомобил и по възможност служебен...Ако си нервак,ще ти е още по-трудно...Който и маршрут да избереш,ако нема некви големи ремонти(в което се съмнявам),хич не ти завиждам.....Нека силата бъде с теб!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Юни 2011, 19:30

от русе до букурещ няма никви ядове,пътя е идеален,но това са кам 80-90км. а това кадето ти ще ходиш си нямам и идея

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 11 Юни 2011, 19:35

П.С. маршрута ми беше Русе–Букурещ–Питещи-Сибау–Арад
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юни 2011, 19:44

Манчев73 написа:П.С. маршрута ми беше Русе–Букурещ–Питещи-Сибиу–Арад

И през Дева къде минава. Тва е единствения възможен. В смисъл не, че не можеш да си измислиш някой друг през различни градове и села, но аз не бих рискувал. По-добре си мини по пътя по който всички минават. Аз така преди години бях закъсал на изхода на Букурещ, та един тираджия спря та ми помогна човека. Отделно, че минаваш/те минават много БГ коли и някакси по уверен си един вид.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 11 Юни 2011, 21:35

Според мен ако пътуваш с личния си автомобил важи формулата "колкото по-малко км на румънска територия, толкова по-добре", от тази гледна точка препоръчвам маршрута през Видин.
Есента карах едни румънци от Банско до Дунав мост. На Юндола ми направиха комплимент колко хубав е пътя (а пътя там е откровено зле). Стана въпрос, коментирахме пътищата, та пътищата в Румъния са... Зле...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Юни 2011, 21:39

Миналата есен по западната част на Руманещи кипеше сериозно съграждане на пътищата... та няма да се учудя, ако вече всичко е ОК...

До колкото знам, нагоре към Букурещ всичко е добре, обаче след това...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 11 Юни 2011, 22:27

Колега, карай смело през Крайова. Румънският вариянт на Б.Б обръща внимание и на "второстепенните пътища" а не прави само магистрали. За последната година и половина румънците си оправиха пътищата и е удоволствие да се шофира там. Много важно - ако не ти се дават рушвети спазвай всички правила за движение :yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2011, 22:37

Херо написа:... Много важно - ако не ти се дават рушвети спазвай всички правила за движение :yes:

Това вярно е много важно...с румънците малко трудно се излиза на глава,особенно като се има впредвид,че не обичат да говорят друг език освен техния...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Юни 2011, 14:47

RSxRacer написа:
Херо написа:... Много важно - ако не ти се дават рушвети спазвай всички правила за движение :yes:

Това вярно е много важно...с румънците малко трудно се излиза на глава,особенно като се има впредвид,че не обичат да говорят друг език освен техния...

Спирали са ме два пъти и ми писаха актове, които и до днес не са платени. Не са се опитвали да искат рушвети при мен. Относно езика, говорят повече чужди езици от българските шапки, които трудно говорят и български на места..

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Юни 2011, 20:30

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 14 Юни 2011, 9:05

преди месец излизах през калафат и се прибрах през бекет, пътищата навсякъде са отвратителни, особено от калафат нагоре всичко беше в ремонти, светофари, дупки ...

и нещо "специфично" - има ужасно много каруци (в сравнение с тях, тук просто няма), включително и по м/уградските пътища, внимателно с изпреварванията, ужасно спъват трафика ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Мнение от dackooo » 14 Юни 2011, 9:58

румъния сам е карал хиляди пати та знай че и с хеликоптер да минеш пак ше му паднат колисарите от дупките.но май най добре през крайова мини-от всички злени е най-малката
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Юни 2011, 9:59

Колега точно там е отвратително, минавах преди месец :banghead: от Крайова нагоре има един участък който е що годе добре направо идеален, ремонтиран, в селата няма тротоари хората маат по платното, ограниченията в населените места покрай пътя е 70, в градовете е 50, нагоре към Тарго Джуй има на места е нещо страшно, минава се през един каньон , пътя е от птреди втората световна и не е ремонтиран, бетонови плочи които са изронени и наставката е минимум 4-5 см. разлика :shock: .
Непомня къде точно беше има един участък който е околовръсно на град е с павета дето са обърнати нагоре с ръбовете :shock: 3-4 км. съм ги минавал на първа :banghead: но това май беше нагоре над Хунедора и Дева.
А над тях ако минаваш, направо почваш да се псуваш, че си трънал с кола, а не с верижна машина :mhihi:
Ужасно е просто, няма нищо общо със пътя в западната част на румъния по който всички от европа се прибират надолу към Видин.
Колега влизане в Румъния в 5.30ч сутринта над Орадеа до Калафат 21.30ч. се качихме на ферибота.
Евро не взимат, хубаво е да плащаш с карта или да имаш леи, безнина и нафтата им са по хубави, чужди езици почти не говорят(дори в клон на банка пиреус не се намери служител с който да можем да се разберем и да ни обясни, че има проблем с системата и затова ни е блокирана едната карта).
Ако ще пътуваш с бимата по-добре сложи някакви по малки джанти с по-високи гуми.
Успех!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Stanimir84 » 14 Юли 2012, 13:42

Здравейте. Предстой ми съвсем скоро пътуване до Унгария. На отиване ще минем през Сърбия, а на връщане мислим през Букурещ. В google от Будапеща до Букурещ излизат два маршрута: SZEGED-ARAD-DEVA-ROMANICU VALCEA-PITESTI-BUCHAREST и SZEGED-ARAD-TIMISOARA-CRAIOVA-PITESTI-BUCHAREST. Кой от двата маршрута е по-добър и изобщо заслужавали си да се минава през Румъния. Как са там пътищата, защото не чувам мн добри отзиви.Има ли смисъл да минаваме през Румъния или да се върнем пак през Сърбия- поне там са магистрали.

Назад към Извън Темата