Никоя добрина не остава без наказана...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Никоя добрина не остава без наказана...

Мнение от mnh » 16 Юни 2011, 12:11

Колеги,заглавието на темата ми е просто суровата истина в която за пореден път се убеждавам...нека пропусна предисторията и да премина направо към ПРОБЛЕМА... ситуацията е следната:
Един клоун(считащ се за много голям катил) ползваше свой гсм на мтел през името на майка ми с наше съгласие нали и всичко точно..докато не се изпокарахме с тоя и в крайна сметка майка ми редовно си плаща сметката на гсм-чето както и тази на брат ми,а въпросния играч има сметка около 460лв която е в застой от много време...и дойде деня в който спряха телефоните на майка ми и брат ми,след като миналата седмица хубаво му обясних на въпросния г-н че на 15.06 телефоните ни ще бъдат спряни...
Работата отива на много зле,дори и след хиляди мой компромиси човешката наглост е безкрайна величина..определено.

Има ли вариант след като сметките на нашите телефони са платени да се прехвърлят и тая голямата неплатена сметка да си остане,само и само да ни тръгнат телефоните ...
Ако някой смята,че може да ми помогне по някакъв начин,нека драсне едно ЛС ако не е за пред хората съобщението.
Всякакви мнения и съвети биха ми били в помощ,защото да контактуваш с двуличен човек е мнооого трудно .... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Re: Никоя добрина не остава без наказана...

Мнение от Helix » 16 Юни 2011, 12:28

Щом нoмера се води на майкати няма никакъв законен начин да го накараш да плати и си с вързани ръце.Моя съвет е да го накараш да плати с каквито други методи можеш и за бъдеще да не бъдете толкова наивни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 16 Юни 2011, 12:32

Helix написа: за бъдеще да не бъдете толкова наивни.
колега,отношенията ни бяха сериозни УЖ,ама вълка козината си мени-нрава не ... боклука си остава боклук дори и да го позлатиш - както и стана разбира се за жалост.

Някой колега от Мтел дали може да даде някакво компетентно мнение по въпроса с прехвърлянето на номера :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 16 Юни 2011, 12:35

Колега, и човек в М(ен)Тел не може да ти помогне, както колегата по горе е обяснил, номера се води на майка ти, друго не ги интересува, или тя плаща или няма телефон и почват с заплахите, съдя изпълнител и съд...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 16 Юни 2011, 12:44

Доколкото разбрах на първо време искаш да ти тръгнат телефоните без да плащаш ти тия 460 лева. Ако номерата не са на една фактура, отивате и ги прехвърляте, твоя номер и номера на майка ти на твое име примерно. Ще са ти пуснати и вече ще имаш повечко време да се разправяш с тоя пич ... но ако са на една фактура ти или той ще трябва да ги платите тия пари за съжаление.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Юни 2011, 12:52

вариант да НЕ ги платиш тея пари просто няма- на който се води номера плаща...

начина на действие е само един- обявявате номера за откраднат за да блокират сим картата и да ви издадат нова... така само ще сте спокойни, че следващи такива сметки няма да има, но въпроса с плащането на сметката си стои... единственото което може да поискаш от ментел е да ти разсрочат сметката за няколко месеца, да платиш няк'ва част и да ви пуснат номерата- това поне при вивател го правят, но за мтел не знам :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 16 Юни 2011, 12:58

Колега по никакъв начин неможеш да прехвърлиш телефоните без да се изчисти натрупаната сметка. Трябва да ги платиш ако искаш да си ползвате номерата ти и майка ти. Ако решиш да оставиш така нещата около година никой няма да те търси, после може да се появят някви събирачи на дългове. И пак не си много вътре мой приятел беше станал поръчител на някъв негов СУПЕР близък и ся последните 10 месеца плаща по 250лв., за погасяване кредита на неговия човек. Тъй че в днешно време всеки трябва хубаво да си помисли на кой какво доверие гласува.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 16 Юни 2011, 13:04

тия проблеми единствено с бой се разрешават в БГ :!:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Юни 2011, 13:08

benzin написа:тия проблеми единствено с бой се разрешават в БГ :!:

Смятам че С2 ще свърши по-добре работата от боя:
Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 16 Юни 2011, 13:14

deyan-enchev написа:
benzin написа:тия проблеми единствено с бой се разрешават в БГ :!:

Смятам че С2 ще свърши по-добре работата от боя:
Изображение

тва последното ми изглежда доста страшно и в крайна сметка ще ми остане сметката аз да я плащам и разни съдебни разходи ... :mhihi:
Значи варианта да се оправя е нулев... за жалост.... не и по-редовния начин :|

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 16 Юни 2011, 13:33

А като мине някой друг месец и се позабравят нещата, можеш да му направиш колата мармалад на тоя "големец" та и той все пак да извади пари от джоба си :twisted: :no:
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 16 Юни 2011, 13:54

justboy написа:А като мине някой друг месец и се позабравят нещата, можеш да му направиш колата мармалад на тоя "големец" та и той все пак да извади пари от джоба си :twisted: :no:

варианти бол,ма винаги съм смятал,че живеем в 21век,а и с подобна постъпка аз залагам 10пъти повече отколкото тоя дето имането му се състои в сладкодумие и един куфар 'покъщина'
и все пак ако не оправя проблема...смятам,че всичко на тоя свят се връща..рано или късно,по един или друг начин.... :evil:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 16 Юни 2011, 14:45

А пък да няма вариант да не ги платиш парите......... Аз имам точно 389лв към глобул преди да ги отсвиря и не съм плащал нищо още. Пращаха писма, заплахи, незнам си какво, обаче мен ми дреме- нямам собственост и не се осигурявам, съответно няма какво да ми вземат и ми дреме. Сами са си виновни- решиха, че могат да ми надписват сметки колкото им кеф- е на им сега!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 16 Юни 2011, 14:58

dbanchev написа:А пък да няма вариант да не ги платиш парите......... Аз имам точно 389лв към глобул преди да ги отсвиря и не съм плащал нищо още. Пращаха писма, заплахи, незнам си какво, обаче мен ми дреме- нямам собственост и не се осигурявам, съответно няма какво да ми вземат и ми дреме. Сами са си виновни- решиха, че могат да ми надписват сметки колкото им кеф- е на им сега!

спокоино сичко ще си доиде на мястото скоро и ще си платиш 2но ;) и как се на хора които нямат нищо на името им им начисляват сметки и те не си плащат ,а на нормалните хора като им начислят те отиват и си пускат една жалба и нещата се оправят ;)
а към колегата дет не му дава парите ,аз бих го изчакал да си вземе нещо ценно на лизинг естествено и да му го взема , така ще го заболи :yes:
bedrock city racing

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 16 Юни 2011, 15:22

///ivanE30 написа:
dbanchev написа:А пък да няма вариант да не ги платиш парите......... Аз имам точно 389лв към глобул преди да ги отсвиря и не съм плащал нищо още. Пращаха писма, заплахи, незнам си какво, обаче мен ми дреме- нямам собственост и не се осигурявам, съответно няма какво да ми вземат и ми дреме. Сами са си виновни- решиха, че могат да ми надписват сметки колкото им кеф- е на им сега!

спокоино сичко ще си доиде на мястото скоро и ще си платиш 2но ;) и как се на хора които нямат нищо на името им им начисляват сметки и те не си плащат ,а на нормалните хора като им начислят те отиват и си пускат една жалба и нещата се оправят ;)
а към колегата дет не му дава парите ,аз бих го изчакал да си вземе нещо ценно на лизинг естествено и да му го взема , така ще го заболи :yes:

Верно ли ве шефе, я ме светни как ще си платя точно, че нещо не съм в час............... :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата