Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Re: Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!

Мнение от ALiGaToR » 16 Юни 2011, 12:04

Това със спазването на ограничението е много трудна задача понякога.
Лични мои наблюдения са, че хубавата кола увлича да караш бързо поради факта, че всичко е под контрол и няма излишни звуци които да те дразнят и плашат.
Примери мога да дам доста. Да започна с ладата която имахме преди години. Ами каквото и да правиш, максималната скорост с която ти е комфортно да пътуваш е около 80км/ч. От там нататък двигател ти бучи, вятър фучи и всякакви такива неща които ти напомнят за скоростта. И така колата те ограничава някъде там. Не, че не можеш и със 120 да караш но там адреналина почва да се покачва доста. :mhihi:
Та сменихме ладата с голф. Ами ситуацията е подобна само дето с голфа 2-ка ти е комфортно да караш до около 100км/ч. Над 130км/ч започваш да усещаш въздушна струя на тези които изпреварваш, и колата започва да става по-нестабилна.
Карал съм на един роднина Nissan-a 2004-та година 2.2 турбо дизел. Ами там нещата стоят на съвсем друго ниво. Аз я карах до около 120км/ч и нямаше нищо което да те обезпокои. Возили са ме в същата кола при скорост около 160км/ч, е да нещата се случват вече по-бързо, но пак си беше стабилна колата и возеше приятно и единственото от което можеше да разбереш че е такава скоростта беше километража.
Та ето от там някой хора казват, че тези ограничения са измислени за старите коли. Те реално важат за всички, но когато се движиш с нова кола според ограниченията, всичко ти се струва, че става бавно и имаш чувство, че се влачиш.
Просто сме свикнали като караме нещо да се случва и да усещаме, че се движим, а новите коли точно това чувство го намаляват до минимум заради комфорта и благото на пътуващите. А повечето сме тренирани на стари смотани трошки, на които след 60км/ч започва да ти се случва нещо и като се качим на нещо ново се мъщим пак да я караме докато не започне да се случва същото, но лошото е, че това нещо се случва чак след още примерно 80-90км/ч което вече минава над ограничението, а полицаите точно това чакат.
А като допълним и такива дето стоят на такива места където ограничението е безумно се завършва цялата идилия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 16 Юни 2011, 12:54

Понякога се чудя защо досега не съм видял веднъж да застанат извън града някъде, където ограничението си е 90 км/ч? Ама веднъж! Не че имам много навъртяни километри (има няма 20 к), но все пак.. Изключение прави магистралата. Но кое според вас е по-опасно - да караш на магистралата със 160 или на обикновен междуградски със 130-140..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Юни 2011, 15:16

ylaine написа:Понякога се чудя защо досега не съм видял веднъж да застанат извън града някъде, където ограничението си е 90 км/ч? Ама веднъж! Не че имам много навъртяни километри (има няма 20 к), но все пак.. Изключение прави магистралата. Но кое според вас е по-опасно - да караш на магистралата със 160 или на обикновен междуградски със 130-140..

И едното и другото. Аз пък съм виждал доста пъти полицаи на път, без всякакви ограничения. Хората там се увличат и газ. И ела, че ми трябваш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 16 Юни 2011, 15:41

Като казахте камера - миналата седмица се прибирах от София и настигнах една Е90-ка. Приближавахме бензионстанция Лукойл, където има камера за скорост. Попринцип си я зная, но преди това с него малко се поувлякохме в скоростта (не се познаваме) и ми пусна аварийни, смъкна прозореца и минавайки покрай камерата я посочи с ръка :lol: За пръв път ми се случи подобно нещо, но чувството беше доста странно :yes: Така че - има надежда :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата