разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?

Мнение от ShibinG » 13 Юни 2011, 15:34

аз се спусках от моста на бакърената посока люлин зимата -20 заледено и след една мацка да се права да интересен със 90-100км/ч и точно на излизане от моста има една чупка и от там като се почна камшици, 4-5 камшика - колата едва едва намаля -ще стане беля като видях по широк и прав участък,с двата крака на спирачката, няколко завъртания на 360 и спрял пред една гумаджийнница като с последното въртене ударих една от оставените гуми за да не се паркира и тя отхвръкна на 3-4 метра :confused: Когато слезах треперех като лист , ама от тогава си ми седи като обеца на ухото
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 13 Юни 2011, 17:26

Преди няколко дена. Пловдив към София на магистралата тръгвам да изпреварвам някакъв камион и съм на около 15 метра за него в същото време и той тръгва да изпреварва без мигач...вече се виждах как съм под него и съм кабрио, но ми се размина някакси. :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Юни 2011, 21:24

Най- пресния случай- вчера на пътя от варна към бяла... Засилил съм се с около 120 и изпреварвам един камион съвсем по правилата (аз съм с 2 ленти, обратния трафик е с една) и един ми цъфва в моята лента почти без време за реакция (никой нямаше видимост)... И той изпреварва ма да е бил с бая повече, без видимост и има непрекъсната линия). Скочих на абс-а да си купя половин секунда и само успях да чукна в дясно и оня чукна и всички прибрахме ушите и се разминахме като всичко ми казваше че няма да мине номера. Поглеждам жената и тя - "тоя те изненадА"... Аз и викам "ти щеше да видиш жаба на магаре"... Малоумник.

Всичко стана толкова бързо че дори не помня каква марка кола беше... Аз дето имам фотографска памет на пътя.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 15 Юни 2011, 23:09

alx написа:Най- пресния случай- вчера на пътя от варна към бяла... Засилил съм се с около 120 и изпреварвам един камион съвсем по правилата (аз съм с 2 ленти, обратния трафик е с една) и един ми цъфва в моята лента почти без време за реакция (никой нямаше видимост)... И той изпреварва ма да е бил с бая повече, без видимост и има непрекъсната линия). Скочих на абс-а да си купя половин секунда и само успях да чукна в дясно и оня чукна и всички прибрахме ушите и се разминахме като всичко ми казваше че няма да мине номера. Поглеждам жената и тя - "тоя те изненадА"... Аз и викам "ти щеше да видиш жаба на магаре"... Малоумник.

Всичко стана толкова бързо че дори не помня каква марка кола беше... Аз дето имам фотографска памет на пътя.

this is bulgaria
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 16 Юни 2011, 15:08

аз помня есента един случай дето треперих много след него :mhihi: :mhihi: Тръгвам от бившия обувен завод (красна поляна ли е сердика ли е нз квартала) и карам по гюешево, ама трябваше да стигна за 3мин до автогарата и много много не се замислях как карам. Като пресякох константин величков и гледам правата няма жива кола (само дупки :mhihi: ) и се заиграх доволно и точно преди баничките (ако сте от местноста неможе да не ги знаете) гледам едно такси ама с добра скорост се движи, обаче кофтито е че си мислех че по бързо ще се предвижи след баничките и ще успея да видя дали е чиста правата, НО от нищо не предполагащата за птп ситуация се пръкна един пешеходец и като дигна оная ми ти ръка и бакшиша като спря точно на завоя :kuku: :kuku: (просто с мойте 80-90км/ч виждах как го отнасям), тогава единственото което си помислих е "боже дано не идва кола :mhihi: " от там 4та , 3та пълен ляв,пълен десен и дръпнах ръчна (като видях че може би ще го ударя със задницата) и направих невероятните 180 градуса при който бакшиша ме гледа през прозореца на тъпото тико и ми маха с ръка .... стоях 5-10секунди в колата невярващ че съм направил тая каскада и като ми прещрака ... бухалката от багажника и предния капак на тикото даде фира ....

п.п. мразя таксита ей !
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 16 Юни 2011, 15:46

GKuzmanov написа:аз помня есента един случай дето треперих много след него :mhihi: :mhihi: Тръгвам от бившия обувен завод (красна поляна ли е сердика ли е нз квартала) и карам по гюешево, ама трябваше да стигна за 3мин до автогарата и много много не се замислях как карам. Като пресякох константин величков и гледам правата няма жива кола (само дупки :mhihi: ) и се заиграх доволно и точно преди баничките (ако сте от местноста неможе да не ги знаете) гледам едно такси ама с добра скорост се движи, обаче кофтито е че си мислех че по бързо ще се предвижи след баничките и ще успея да видя дали е чиста правата, НО от нищо не предполагащата за птп ситуация се пръкна един пешеходец и като дигна оная ми ти ръка и бакшиша като спря точно на завоя :kuku: :kuku: (просто с мойте 80-90км/ч виждах как го отнасям), тогава единственото което си помислих е "боже дано не идва кола :mhihi: " от там 4та , 3та пълен ляв,пълен десен и дръпнах ръчна (като видях че може би ще го ударя със задницата) и направих невероятните 180 градуса при който бакшиша ме гледа през прозореца на тъпото тико и ми маха с ръка .... стоях 5-10секунди в колата невярващ че съм направил тая каскада и като ми прещрака ... бухалката от багажника и предния капак на тикото даде фира ....

п.п. мразя таксита ей !

леле къв си батка и бияч!!!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 16 Юни 2011, 16:05

Само не разбрах ,за какво си му сгънал капака на човека,защото не можеш да преценяваш рисковите ситуации? :kuku:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 16 Юни 2011, 16:09

GKuzmanov написа:аз помня есента един случай дето треперих много след него :mhihi: :mhihi: Тръгвам от бившия обувен завод (красна поляна ли е сердика ли е нз квартала) и карам по гюешево, ама трябваше да стигна за 3мин до автогарата и много много не се замислях как карам. Като пресякох константин величков и гледам правата няма жива кола (само дупки :mhihi: ) и се заиграх доволно и точно преди баничките (ако сте от местноста неможе да не ги знаете) гледам едно такси ама с добра скорост се движи, обаче кофтито е че си мислех че по бързо ще се предвижи след баничките и ще успея да видя дали е чиста правата, НО от нищо не предполагащата за птп ситуация се пръкна един пешеходец и като дигна оная ми ти ръка и бакшиша като спря точно на завоя :kuku: :kuku: (просто с мойте 80-90км/ч виждах как го отнасям), тогава единственото което си помислих е "боже дано не идва кола :mhihi: " от там 4та , 3та пълен ляв,пълен десен и дръпнах ръчна (като видях че може би ще го ударя със задницата) и направих невероятните 180 градуса при който бакшиша ме гледа през прозореца на тъпото тико и ми маха с ръка .... стоях 5-10секунди в колата невярващ че съм направил тая каскада и като ми прещрака ... бухалката от багажника и предния капак на тикото даде фира ....

п.п. мразя таксита ей !

Частта с бухалката и тикото ме изкефи най много.

При един дрифт през зимата с най нормална скорост от 30км/ч щях да се паркирам в паркиралите коли на улицата, но не успях. Мразя леда.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 16 Юни 2011, 16:52

SPEED_GABROVO написа:Само не разбрах ,за какво си му сгънал капака на човека,защото не можеш да преценяваш рисковите ситуации? :kuku:

и на мен нещо ми избяга логиката... и аз ненавиждам бакшиши, но в случая тоя с тикото е трябвало да ти набие бухалката у дупарката...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 16 Юни 2011, 17:49

Аз едно не разбрах- ти си се правел на карач пред бакшиша, че и си го бил после ли?
Да не очакваше той да ти изръкопляска, ако не знаеш сме останали и хора, които караме едва с 50 в града.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 16 Юни 2011, 17:51

Аз имам случка от преди известно време.

Отивам в града при братовчед ми с Красавицата. Стигам до апартамента му, настанявам се и му звъня по телефона. "Къде си?" "На хижата. Взимай такси и идвай." И аз - "Ок." Оставям бимата пред блока му и тръгвам.

Качих се на Хижата при него и неговите дружки и ги заварвам 4 човека пият бири, а 1 (с разстройство) само на минерална вода. И почвам и аз с бирите. По едно време мръвките свършиха и решаваме да слезем до града да вземем още няколко. Спестявам подробностите.

Пичът с разстройството (т.е. трезвеният) ще кара. (Аз не, че бях пиян де, но все пак 1 бира е повече от 0 бири)

И тръгваме с неговата Зафира надолу. Пътят е ужасно тесен. Колите се разминават едвам, едвам. По принцип през деня това се води пешеходна алея (През деня - от 10:00 до 18:00).

Слизаме в града, пазаруваме и тръгваме да се качваме. Пичът кара Опелчето на метан и то горкото едвам върви. Караме на 2-3та без зор. Полекичка нагоре. Часът е 18:30. Както си караме и си говорим наближаваме един ляв завой. Въпросният завой може да бъде оприличен с фиба. Така. Колата ни се намира в дясната част на пътя, тъй като завойчето е с почти никаква видимост. Та както взимаме този завой от другата страна изскача едно чаве на 10 годинки с колело. Явно то ни е чуло преди ние да го видим и е чукнало задната спирачка, защото колелото идваше към нас като Нисана на Тодор Дунев - задницата се опитваше да изпревари прединцата, а малкия Валентино Роси умело пързаляше. Видях как предницата ни се размина с удар, но последва звука от минаването на задна лява гума през нещо. Момчето, което караше отби колата, а аз свалям колана и тичам отзад да видя какво се е случило.

Отивам зад Зафирата и гледам чавето се скъсва да реве. Вдигам го - тежеше колкото вестник 24 часа в съботното му издание - с програмата, и го местя в страни от пътя. През това време шофьорчето премести и колата от завоя, защото не се знеаше какво може да дойде. Та почвам аз да го разглеждам чавето - гледам му краката, ръцете.. Прави са. И започвам да му обяснявам да спре да реве, защото просто е най-големият късметлия на света. Само леко ожулено по колената и лактите. Обръщам се към колелото. И предната и задната гума - осмици. Рамата - крива. Абе, не знам как не е минало чавето под колата, но колелото със сигурност беше минало под гумата.

И така. Не ми се мисли за другите възможни сценарии.

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 16 Юни 2011, 18:44

някой от софия да ми прави забележка да го разбера, ама хора дето и грам хабер си нямат за каква улица и каква ситуация може да стане при спиране на платното точно на това място да не коментират ....
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Юни 2011, 18:51

GKuzmanov написа:някой от софия да ми прави забележка да го разбера, ама хора дето и грам хабер си нямат за каква улица и каква ситуация може да стане при спиране на платното точно на това място да не коментират ....

кой му дреме за улицата- ти си с превишена скорост, идваш отзад, тоест си виновен по всички параграфи... че и на бой скачаш... що един такъв не ми скочи на мен на бой :dummy:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 16 Юни 2011, 18:52

ми ти си бил 100% виновен, да не ти правим забележка ли?
научи се да шофираш, камикадзета като теб с Е36 фърчолетите с лопата да ринеш у София
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 16 Юни 2011, 19:01

ms написа:
GKuzmanov написа:някой от софия да ми прави забележка да го разбера, ама хора дето и грам хабер си нямат за каква улица и каква ситуация може да стане при спиране на платното точно на това място да не коментират ....

кой му дреме за улицата- ти си с превишена скорост, идваш отзад, тоест си виновен по всички параграфи... че и на бой скачаш... що един такъв не ми скочи на мен на бой :dummy:

спри така без мигач на главното плътно и ще ти скоча да !!! заради туристите и бакшишите в софия съм се нагледал на катастрофи, пък ти си карай с 50 на цариградско и нека некой ти излезе от тунела на бриколаж и тогава ходи му обяснявай че е забранено ....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата