Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

Мнение от zazomazo » 16 Юни 2011, 0:44

koko29 написа:........

Според мен не е спукана гума. Минах от там следобед и нямаше абсолютно никакви следи по платното. Ако беше проблем с гумата и поднасяне, щеше да има следи от гуми преди първичния удар. А следите започват от там където е ударена мантинелата .....

ами има следи от гумите...поне 20 метра
на 2.44 от видеото се виждат ясно
http://bnt.bg/bg/news/view/54976/tejka_ ... la_trakija
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 16 Юни 2011, 10:03

Правилно, извинявам се. Там бяха паркирали полицаи и ДАИ за това не съм ги видял.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 16 Юни 2011, 10:49

Ако гумите са били RFT.. :roll:
Мир на прахта им..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Юни 2011, 15:23

Уволниха ръководствата на ДАИ, в София и Бургас. Що не ги уволниха преди това? По-грешни ли станаха с тази катастрофа? Не минал проекто закон за възрастта на автобусите в парламента, кой има мнозинство в този парламент, не ли ГЕРБ? И после за лобистки интреси ще ми говорят. Колко още трагедии трябва да станат, че някой да вземе радикални мерки в областта на транспорта и най-вече превенцията по отношение на транспорта?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 16 Юни 2011, 15:43

Ами наистина трябва да се затегне това с годините на автобусите. Както направиха при такситата да не може да се кара такси над определена възраст. И все пак трябва да има и по строг контрол върху прегледите на превозните средства и най-вече на тежките машини. Вярно че минават на преглед по 2 пъти на година но прегледите са толкова повърхностни, че просто винаги може да се изтърве нещо. А и все пак това е машина и е възможно да се развали нещо и по време на движение.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 16 Юни 2011, 18:11

Вестник 24 Часа 16 юни 2011 г.

Лев Инс изплаща авансово обезщетения на пострадалите и роднините на загиналите.

Изпълнителният директор на застрaхователното дружество ,,Лев Инс'', където е бил застрахован автобусът обяви, че управителният съвет на компанията е взето решение светкавично, до два-три дни най-късно в сметките на пострадалите и рoднините на жертвите, да бъдат преведени всички пари.
Според изпълнителният директор на дружеството г-н Стефан Софиянски става дума за около 5 милиона лева.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 16 Юни 2011, 18:52

Е сега вече фалираха Лев Инс :mhihi: И пак да попитам,този автобус не ми прилича да е на 23 години...някой ако може да ми обясни :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 16 Юни 2011, 19:22

Има турски фейслифт. Нови тенекии и фарове, а всичко друго 23 годишна тенекия.

Много известно помежду автобусчиите, да прави оптическа илюзия че автобуса не е 20+ годишна каруца, за пътниците се чувствуват подобре.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Юни 2011, 19:29

bmw520i5063 написа:Е сега вече фалираха Лев Инс :mhihi: И пак да попитам,този автобус не ми прилича да е на 23 години...някой ако може да ми обясни :roll:

Мисля че изобщо тая емотиконка --> " :mhihi: " е доста излишна и срамна в темата пък било то и за левинс.. :ranting:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 16 Юни 2011, 21:19

boksioraE39 написа:
bmw520i5063 написа:Е сега вече фалираха Лев Инс :mhihi: И пак да попитам,този автобус не ми прилича да е на 23 години...някой ако може да ми обясни :roll:

Мисля че изобщо тая емотиконка --> " :mhihi: " е доста излишна и срамна в темата пък било то и за левинс.. :ranting:

Да може и така де....но знете ли че в САЩ за 1 година умират 50 000 човека от катастрофи.....а за целият свят от ухапвания от змий също умират 50 000 човека...ее хора се страхуват принципно много повече от змийте,а никой не се замисля че в проценти рискът докато шофираш или се возиш е по-голям.Да много тъжо че става и тези тежки катастрофи...но така докато всеки си гледа работата през пръсти....и чак след като се случи нещи УЖ се взимат мерки.И както всичко останало всяко чудо за три дена...репортерите само си чешат езиците....а хората ще скърбят за близките си цял живот.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 16 Юни 2011, 21:23

Бравоо, с тези обезщетения ще забравим случилото се... :banghead:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Юни 2011, 21:52

Демирев написа:...
Според изпълнителният директор на дружеството г-н Стефан Софиянски става дума за около 5 милиона лева.

има една "дребна" подробност- няма да изплатят общо 5 милиона за пострадалите... просто сумата ДО която ЗК носи отговорност за пострадали хора е 5 милиона... което е МНОГО далеч от това което ще платят като цяло- силно ме съмнява обезщетенията като обща цифра да прескочат 500 000лв. ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 17 Юни 2011, 9:33

От много време насам се възмущавам от безразсъдното каране на шофьорите на автобуси. Дори наскоро бях решил да напиша нещо като съобщение до "Ивкони" и по-големите фирми за превозване. Съображенията ми за това бяха следните:

1) Трябва по-прецизно да бъде извършван изборът за назначаване на шофьори на автобуси и критериите да бъдат завишени.

2) Драстично да се завиши честотата на техническите прегледи на автобусите, особено на по-старите. Все пак правят много по-голям пробег от леките коли, а и за разлика от тях, превозват по 40-50 души, а не по 4-5. Освен това често шофьорите за да изкарат по някой лев, пропускат смяна на важни части или пък слагат такива втора употреба. Бил съм свидетел на такива неща.

3) Да се следи постоянно скоростта с която се движат из цялата страна. Не може автобус да кара със 120-130 междуградско и 140-150 на магистралата. Виждал съм го лично. Превишена скорост, изключително несъобразително и смело шофиране, засичане на леки коли, препускане по дъждовно време, изпреварване на двойна непрекъсната и т.н

4) Двойно по-строги санкции за нарушения на пътя на шофьорите на автобуси, всравнение с шофьорите на леки коли. Поддържам това мнение, защото обществената опасност е много по-голяма. Както вече споменах, говорим за превозване на голям брой хора, много от които дори малолетни и все още не изживяли пълноценно живота си. Тяхната загуба ще бъде още по-тежко изживяна.

5) Не само глоба, но и директно уволнение при грубо и сериозно нарушение.

Горните предложения нахвърлях съвсем спонтанно, защото нямам много време в момента, но има още много какво да се предложи. Българинът е човек, който ако не му е бръкнато здраво в джоба като сгафи и ако не е постоянно заплашен от уволнение и санкция, няма да се оправи.

Вижте, аз не се правя на светец. И аз съм нарушавал закона, карал съм с 220 и т.н
Но съм го правил на участъци, на които не застрашавам никой, а само и единствено себе си. Дори да се бях пребил с 220, щях да пострадам САМО и ЕДИНСТВЕНО аз, защото си позволявам да поддържам такива скорости само на летища и специално обособени места, за повишаване на адреналина.
Но когато превозваш пълен автобус с майки, деца, студенти и млади хора, положението е различно и не може да си позволяваш такива волности.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Юни 2011, 10:02

Та да споделя и моя опит с пътувания с автобуси. Преди няколко години си бях хванал гадже от друг град и общо взето всеки уикенд навъртах по 600км пътуване с автобус. Към въпросния град на приятелката ми имаше 2 фирми извършващи автобусни превози. Влезнах в сайтовете, разгледах, горе долу еднакъв клас автобуси . Та в началото си избирах тази, която ми е по-удобна като разписание, докато в един момент не забелязах, че едната фирма (нарочно не искам да споменавам имена) шофьора си позволява да кара със 130 на магистралата (като се има предвид, че самите автобуси са фабрично ограничени на 105, следователно е имало "барникане" по електрониката, па кой знае и още къде). Та от там тотално спрях да я ползвам тази фирма. След година някъде, техен автобус се обърна на Тракия, разследването показа, че е карал с превишена скорост, но понеже нямаше загинали, а само контузени и ожулени пътници, случая бързо се забрави :banghead:

Втори случаи. Чакаме си с приятели рейс на централна автогара за Банско. Точно пред нас гледам някакъв автобус се форсира, тамън да тръгне, ма не мърда на никъде. Слиза шофьора след малко , някакъв мазен дебел потен циганин (а автобуса май беше точно на Ентуртранс), и се отправя към нас - "момчета, елате да бутнете малко, че нещо задната скорост ми се пре*ба " :dummy: :banghead: Е като го подкарах с едни мазни сочни по адрес на цялата му рода, кой въобще им позволява да карат хора с такива бракми (ма на висок глас, че да ме чуят и хората в автобуса), ма в крайна сметка си намери някакви други от чакащите , които да го избутат :banghead:

Та внимавайте колеги с кой се возите. В момента много от автобусните фирми са го закъсали яко финансово, щото накупиха нови автобуси на лизинг преди кризата, сега не могат да си ги изплащат, дори най-големите от тях са пред фалит - та сами се сещате, какви суми могат да отделят за нормална поддръжка на автобусите - почти нулева.
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 18 Юни 2011, 16:56

Още на следващия ден,след проверки на ДАИ,се установило че още 2 автобуса на фирмата не отговрят на изискванията. :shock: :shock: :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата