разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: разминавали ли сте се на косъм от катастрофа?
имал съм доста такива ситуации но най прясната ми е една вечер се прибирам към люлин.. точно след тунела светофара на ОМВ продължавам към люлин3.. карам си на широкия път.. обаче един дъжд.. порой.. точно края на есента мин година.. аз съм в средна лента.. пред мен един дето се движи с 50.. а аз бързах нещо... ама не си спомням защо де.. а зад мене в ляво на една кола разтояние едно такси.. вкарвам аз от трета втора газ.. и изведнъж като ми тръгва задницата.. камшик.. и на КЪСМЕТ колата се насочва към обратното движение тъкмо като свърша мантинелата между двете ленти.. влизам в него платно.. за щастие и коли нямаше и чак тогава я овладях.. Чак забравих за какво бързах 

Аз пък много обичам някой като реши "А,тука аз съм прав,нека ме удря ако иска" и реши да накове кучките усред нищото(бакшиш,маршрутка) или да си кара с 50 посредата на България/Цариградското (старец с лада,жена с фиеста).
По темата-една от най драматичните ми ситуации беше с мотора точно заради един бакшиш-всички си карат с 50-60,голям широк булевард,аз съм си в дясната лента да не се пречкам между колите,некво жълто петно на 3 метра от мене решава да се закове на 1 метър от кръстовище просто щото може.Такъв дрифт какъвто направих с мотора и с кола не съм виждал.И точно си поемам въздух,че не му се забих в бронята и успях да му мина от дясно,шишо реши да ме пробва и с вратата
,ма пак не уцели.
По темата-една от най драматичните ми ситуации беше с мотора точно заради един бакшиш-всички си карат с 50-60,голям широк булевард,аз съм си в дясната лента да не се пречкам между колите,некво жълто петно на 3 метра от мене решава да се закове на 1 метър от кръстовище просто щото може.Такъв дрифт какъвто направих с мотора и с кола не съм виждал.И точно си поемам въздух,че не му се забих в бронята и успях да му мина от дясно,шишо реши да ме пробва и с вратата

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Разминах се още в деня, в който си купих колата
То не е за смях де, щото можеше да стане мазало. Карам си аз от София към Русе по магистралата. Превалява, лигаво, хладно. И в един от първите завой дето са понагорнище както влязох със 120 така неусетно поднесе. Добре, че нямаше голям трафик, защото я вкарах в пътя след 3-4 камшика по ширината на поне 2 ленти. Шашнах се доста, аз и не бях шофирал от половин година, но се радвам че бях достатъчно хладнокръвен, и всичко мина без инциденти. То след поднасянето скоростта ми е паднала с доста, и при евентуален удар в мантинела само колата щеше да пострада, но можеше да "повлека" със себе си и някой нищо неподозиращ водач.
Беше си заради липсата на опит, оттогава да чукна на дърво подобни изживявания не съм имал, поне не толкова сериозни.

Беше си заради липсата на опит, оттогава да чукна на дърво подобни изживявания не съм имал, поне не толкова сериозни.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
"онзи ден..."
"вчера..."
"днес"
вие всеки ден имате инфарктни ситуации
"вчера..."
"днес"
вие всеки ден имате инфарктни ситуации

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
GKuzmanov написа:спри така без мигач на главното плътно и ще ти скоча да !!! заради туристите и бакшишите в софия съм се нагледал на катастрофи, пък ти си карай с 50 на цариградско и нека некой ти излезе от тунела на бриколаж и тогава ходи му обяснявай че е забранено ....
ти що не прочетеш пак правилника, а- там има едни неща като разрешена скорост и спазване на дистанция... ти си нарушил всичко което се сетиш, после бакшиша ти е виновен... виновен е разбира се (ако съм схванал ситуацията), ама ти ако караше нормално щеше да си спреш зад него или да го заобиколиш спокойно и да го псуваш на воля...
ПС: заповядай във Варна на море- специално ще ти създам такава ситуация, че да ми скочиш... отдавна чакам някой такъв бабаит дето хем е виновен, хем скача на бой... спокойно- нищо тежко не си нося в колата или на кръста, ти заповядай с бухалката...
ПС2: НЕ са ти виновни бакшишите и туристите- виновни са селяндурите дето не могат да карат... и такива дето си мислят, че правилника не е нужен

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Викаш той да скача с бухалката ти с шамари
Аз тая година във Варна няма да ходя, страшно е там..

- ms
-
-
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Като изключим трите катастрофи който слава Богу съм преживял почти без травми(не съм карал аз в нито една от тях),имам няколко инфарктни ама наистина инфарктни ситуации за времето в което съм правоспособен водач.Няма да забравя как се радвах и благородно завиждах на всички пичове които дрифтят и винаги съм се чудел как толко бързо преценяват завоя и въртят толко бързо и в правилната посока волана,все си мислех че трябва да се тренира всеки ден и да се строшат сума коли докато...прибирам се от работа с Е34-ката,минах взех и бащата и си карам към дома-зима бая минус,почти неизчистени улици и точно пред моя блок-главна улица,неизчистена естествено,понеже си е бая стръмна съм се набрал отдолу за да кача баира-гумите супер и точно преди отбивката за моя блок,доста дълъг плавен завой,който минавам всеки божи ден,а точно в този забравих че по средта на пътя почти има шахта-вдлъбната и докато си подавам газчица на 3-та-задната гума в шахтата и ШАХ-поредица от камшици-въртя волана като луд,крака на АБС-а до долу и точно след последния камшик,колата заемайки мястото си в моето платно,отстъпва място на...
,автобус хармоника,пулен с хора също поднесъл се на врати надолу....така и не можах да разбера кое и как ме накара да въртя толко бързо волана и въобще да го въртя-толко бързо стана че бащата успя да каже само олеле... и доде изпъшка няклолкото камшика минаха и колата си беше в платното правейки път на автобуса дрифтър...лошото е че и сега не мога да си представя че мога да опитам да дрифтя-все си мисля че няма да мога-та се задоволявам само с по едно приплъзване по завоите.. 
Другия ми "инфаркт" беше когато една как реши че ще си завърши изпреварването,явно виждайки ме насреща,срещу себе си наблизо,но не се отказа,аз карам,тя в моето платно-мястото ми за баягство-банкета,по който се движеше група ученици-деца тръгнали на излет,представих си удара,стиснах волана,беше есен,мокрия асфалт подлъга задницата на колата след чупването в последния момент-добре че беше околовръстен път та беше по широко,пързалящата ми се задница мина на сантиметри от децата,спрях,слязох,трепереха ми краката,попитах,ударих ли някого,казаха ми 2-те госпожи-НЕ,казаха ми и номера на госпожицата-бяха го видели,обърнах,настигнах я в нейния град чак,съседен на моя,оказа се че пред тях я настигнах,слязох разкрещях се,мъжа и излезе да ме бие,викнах ченгета-написаха и акт,на мъжа и също,заради заплахите му към мен,направихме цирка на градчето с караниците си,аз бях в някъв шок-само заради това че щях да убия дете/деца,после правих курбан близо месец не исках да карам,хубавото е че тая после се блъсна и повече не кара кола(слава Богу)

Другия ми "инфаркт" беше когато една как реши че ще си завърши изпреварването,явно виждайки ме насреща,срещу себе си наблизо,но не се отказа,аз карам,тя в моето платно-мястото ми за баягство-банкета,по който се движеше група ученици-деца тръгнали на излет,представих си удара,стиснах волана,беше есен,мокрия асфалт подлъга задницата на колата след чупването в последния момент-добре че беше околовръстен път та беше по широко,пързалящата ми се задница мина на сантиметри от децата,спрях,слязох,трепереха ми краката,попитах,ударих ли някого,казаха ми 2-те госпожи-НЕ,казаха ми и номера на госпожицата-бяха го видели,обърнах,настигнах я в нейния град чак,съседен на моя,оказа се че пред тях я настигнах,слязох разкрещях се,мъжа и излезе да ме бие,викнах ченгета-написаха и акт,на мъжа и също,заради заплахите му към мен,направихме цирка на градчето с караниците си,аз бях в някъв шок-само заради това че щях да убия дете/деца,после правих курбан близо месец не исках да карам,хубавото е че тая после се блъсна и повече не кара кола(слава Богу)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
няма какво да спориме на тая тема според мене
отдавна разрешената скорост в софия е 10лв. така, че
а относно морето... ми ще помисля за някакъв маршрут до Созопол през Варна 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Ей сега преди има-няма 10 минути един с Туарег рег.№ 7373 (същият миналото лято блъсна на един приятел брат му на ПЕШЕХОДНА пътека, момчето беше в кома с множество наранявания, а тоя се размина само с 5000лв за средна телесна повреда!) излиза от кръговото с пълна газ и да избегне една шахта ми влиза в платното, едвам се свих да не ме отнесе
Повечето от тия с големите и скъпите коли си мислят, че са богове на пътя, дано си намери майстора в лицето на някое дърво/стълб, та да му дойде акълът в главата

Повечето от тия с големите и скъпите коли си мислят, че са богове на пътя, дано си намери майстора в лицето на някое дърво/стълб, та да му дойде акълът в главата

- ms
-
-
momo-1st написа:...Другия ми "инфаркт" ...
е това ме подсети... само дето аз не се разминах- тоест разминах се с по-тежък случай...
та така... хубав път извън градско, леко мокър асфалт- беше валяло по-рано, минимален трафик... карам една дърта Омега комби, натоварена стабилно с 3-ма пътници и к'во ли не като багаж... класическа ситуация, кола (няк'ва астра) изпреварва ТИР пред мен- не срещу мен, а пред мен- движим се в една посока... изнесох се да видя как е трафика насреща- за мен място няма да изпреваря (с Омега на метан не е лесно), но за тоя пред мен има и се прибирам спокойно зад ТИР-а... дотук добре- грижи няма... в един хубав момент Астра-та се оказва пак до мен и ме избутва към банкета- за късмет банкета е прилично широк и равен и аз се местя колкото може в дясно, вече скочил на спирачката... е, де късмет да се размина с уплахата само- ръждата поднесе и с няколко камшика реши да се връща пак на платното... лошо- пред мен имам кола, ТИР и насрещен трафик, как я върнах леко вдясно не ми е ясно и до днес... нали съм карък кочината пак стъпи явно в банкета и поднесе пак- тоя път ходих да бера цветя из нивата, ама първо набрах 2 млади дръвчета... Всички в колата живи и здрави, майната им на тенекиите...
Слязохме всички, бяха спрели няколко коли да видят живи ли сме и тогава разбрах ситуацията... Астрата изпреварва, рязко срещу нея тръгва да изпреварва няк'ъв джип и човека се прибира бързо зад камиона... ама там вече нямаше място и се получи лека катастрофа... Ако бях реагирал грешно или бавно- удряхме се с Астрата и като нищо щеше да има трупове, скоростта беше 80-90км/ч. Ако имаше канавка- правя салто с омегата и ни стържат от тенекиите. Ако имаше дебели дървета щеше да има 4 трупа и дърво на задната седалка в моята кола. Ако бяха гръмнали бутилките от сериозен удар щяха да ни разпознават по ДНК проби. А ако джипа не беше тръгнал да изпреварва рисково щяхме да си караме всички спокойно и да стигнем навреме...
за капак- аз съм единственият шофьор от всички в колата (на която и няма нищо освен тенекии огънати), а познайте как стигнахме до следващият град на 20-на км....
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ми аз разминаванията не ги броя... 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Най-ярките ми спомени са два:
С Е36-цата, 16-ка, караме по двулентов прав участък, висока скорост, пред мен Е90-ката изпреварва рейс, аз след нея, идваше кола в далечината, но мислех че има достатъчно време и разстояние... Някъде по средата на рейса усетих, че става напечено, естествено газ колкото може, а трябваше спирачки и да се прибера.. но млад шофьор... Не знам на кви сантиметри се разминахме, успях да се прибера де, щото място за три коли нямаше... А и шофьора на рейса не наби спирачки да ме улесни... Треперех 5 минути после... Един френд писа след това някъде, това с 16-ка да изпреварваш е равносилно на самоубийство
Верно е
Остана ми от тогава, една презастраховка с разстроянието и много внимание при изпреварване.
Другия случай е с Е46-цата. На една седмица колата, радост голяма, прибираме се с една приятелка от разходка до Пловдив, заръмя дъжд, аз с гуми за дъжд, хаххха, някви рейн тайп... Тунела, излизам, колко да съм ускорила, може би до 110 и изведнъж няква река през лентите, ама огромна, аз в лявата лента... Само хората, които са имали аквапланинг знаят какво е усещането, да загубиш сцепление, то добре че беше на всички гуми, не само на двете... Понесе си се като лодка, аз само пуснах газта, с волана нищо...и вече виждах как обирам мантинелата... Само една мисъл имах, боже, размазах я и тая...Стъпи на твърдо и след няколко метра втора река, е нееее... Пак танци, но по-спокойни
Слава богу, нямаше друга кола в дясно, а с периферното зрение видях джип някъв дето не се беше разминал в дясната лента с мантинелата... Странно, явно е бил на облак дъжда, щото не валеше силно преди това, откъде се изсипа тая вода
...или спукан тръбопровод, не знам... Но оттогава вали ли, има ли локви, бавноооо! Мацката до мене се шашна много, трябваше да спирам след това да пуши и да пие вода... Аз не се притесних особено, размина се, благодарих на някой дет ме пази и продължих бавно-бавно... А няколко дни преди това Булета от форума ми беше разправял за неговата предна Е34-ка, тотализирана от аквапланинг...
явно просто късмет...
С Е36-цата, 16-ка, караме по двулентов прав участък, висока скорост, пред мен Е90-ката изпреварва рейс, аз след нея, идваше кола в далечината, но мислех че има достатъчно време и разстояние... Някъде по средата на рейса усетих, че става напечено, естествено газ колкото може, а трябваше спирачки и да се прибера.. но млад шофьор... Не знам на кви сантиметри се разминахме, успях да се прибера де, щото място за три коли нямаше... А и шофьора на рейса не наби спирачки да ме улесни... Треперех 5 минути после... Един френд писа след това някъде, това с 16-ка да изпреварваш е равносилно на самоубийство

Другия случай е с Е46-цата. На една седмица колата, радост голяма, прибираме се с една приятелка от разходка до Пловдив, заръмя дъжд, аз с гуми за дъжд, хаххха, някви рейн тайп... Тунела, излизам, колко да съм ускорила, може би до 110 и изведнъж няква река през лентите, ама огромна, аз в лявата лента... Само хората, които са имали аквапланинг знаят какво е усещането, да загубиш сцепление, то добре че беше на всички гуми, не само на двете... Понесе си се като лодка, аз само пуснах газта, с волана нищо...и вече виждах как обирам мантинелата... Само една мисъл имах, боже, размазах я и тая...Стъпи на твърдо и след няколко метра втора река, е нееее... Пак танци, но по-спокойни

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ами такава ситуация имах преди 4 години при разминаване с едно Мондео на тесничък мост извън града, нямаше знак, който да указва кой е с предимство, онзи отсреща ми светка, ама аз смятах, че има място и двете коли да минат едновременно по моста и настъпих газта с 80-90 км/ч, пича с Мондеото беше на друго мнение и наби зверски спирачки в банкета преди моста...Спирачният му път се оказа твърде голям обаче и щеше да се бутуряса челно в металната колона в началото на моста, за която е захваната мантинелата и от немай къде нави ляв волан, навлизайки 20 см в моята лента (щото при тази маневра неговата кола вече беше на почти 45 градуса от траекторията на пътя и риркуваше да удари задницата на колата в колоната, докато я заобикаля), ABS-a мисля, че му спаси живота тогава на тоя, огледалото на моята се спраска тогава, не можах да осъзная какво се случава, щото си бях навил, че има място да се разминем и вместо да намаля, давам газ...
Другото ми инфаркто изпълнение (с което хич не се гордея) беше Януари т.г. докато се опитвам да вдигна 100 км/ч за норматив в една тясна уличка с Е30-ката, понеже денят беше доста топъл и не допуснах, че на по- сенчестите места все още асфалтът е леко заледен. С една приличка скорост от около 60-70 км/ч на 2-ра колата поднесе (малко преди това се учудих, колко бързо набира, а тя сигурно е въртяла гумите) задницата поднесе първо надясно, следваха 2-3 камшика, не помня как точно я вхарах пътя, имам само спомен как венчалната ми халка яко изчатка по джама, докато навивах волана...толкова бързо стана, че нямаше време и да се уплаша, направо като на кино
Другото ми инфаркто изпълнение (с което хич не се гордея) беше Януари т.г. докато се опитвам да вдигна 100 км/ч за норматив в една тясна уличка с Е30-ката, понеже денят беше доста топъл и не допуснах, че на по- сенчестите места все още асфалтът е леко заледен. С една приличка скорост от около 60-70 км/ч на 2-ра колата поднесе (малко преди това се учудих, колко бързо набира, а тя сигурно е въртяла гумите) задницата поднесе първо надясно, следваха 2-3 камшика, не помня как точно я вхарах пътя, имам само спомен как венчалната ми халка яко изчатка по джама, докато навивах волана...толкова бързо стана, че нямаше време и да се уплаша, направо като на кино

Никой не мое ма връне на селу!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
след първия камшик, който ми направи моята, си сложих 35 см волан и не искам да карам с по-голям вече 
едно от първите ми инфарктни ситуации беше и на първото ми извънградско, колата е Астра Ф 1.4, с баща ми до мен ...
та, точно на излизане от Велико Търново, с малко над 100 км/ч, предна дясна гума излиза от асфалта и стъпва на банкета, 5-10 см по-нисък от платното ... решавам да се върна в пътя, навивам волана наляво, гумата намира асфалта и Астрата с все тия 100 км/ч се посуква рязко вляво и ме хвърля в насрещното, точно срещу някаква количка (по обяд, интензивен трафик)
не знам как, но бързо навих надясно и се върнах в платното, но човекът отсреща вероятно е ходил да му леят куршум, на една боя се разминахме и той нямаше никакво време за реакция ...

едно от първите ми инфарктни ситуации беше и на първото ми извънградско, колата е Астра Ф 1.4, с баща ми до мен ...
та, точно на излизане от Велико Търново, с малко над 100 км/ч, предна дясна гума излиза от асфалта и стъпва на банкета, 5-10 см по-нисък от платното ... решавам да се върна в пътя, навивам волана наляво, гумата намира асфалта и Астрата с все тия 100 км/ч се посуква рязко вляво и ме хвърля в насрещното, точно срещу някаква количка (по обяд, интензивен трафик)

не знам как, но бързо навих надясно и се върнах в платното, но човекът отсреща вероятно е ходил да му леят куршум, на една боя се разминахме и той нямаше никакво време за реакция ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4