Идва рекордьорът - Dagger GT!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Идва рекордьорът - Dagger GT!

Мнение от Nickelback » 17 Юни 2011, 23:25

ms написа:вместо да се заяждаш и да се правиш на олигофрен вземи изгледай 2-3 старта на драгстери на забавен кадър и ще схванеш идеята... освен ако не си пълен идиот де...

http://www.youtube.com/watch?v=XttOe4rerLo

ОК, видях, разбрах. Ето как аз го разбирам, дано не звучи заядливо, олигофренско, понеже съм полуидиот.
Така, драгстеровата гума е с висок профил, със сравнително меки бордове. И твърди да бяха при тая мощност едва ли има значение :mhihi: Както виждам, получава се намачкване на гумата, контактната площ става много по-голяма. Наблюдавам "заклинване", радиално завихряне на гумата, бих казал, и стремеж към самоизтрелване (гумата се опитва да си върне първоначалната форма), което противодейства на боксуването.

Та извода за мене е, че нископрофилни гуми няма да свършат тая работа... Виж за дрифт грешка нямат :mhihi:
Аз така го схващам, нещо да добавиш?

П.С. Не се заяждам, нали е затова форума, да се изясняват нещата, а не само да пишем "това нещо ще има проблем със старта", "ако не е със драгстерови гуми, не ста'а", "колко ше държи тоя двигател", "гроздето е кисело, щото е високо".
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Юни 2011, 23:31

Във полезна информация, има такава тема за драгстерите. Прочетия я :yes: . Струва ми се невъзможно, да постави такова време..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Юни 2011, 23:40

Kroki написа:Във полезна информация, има такава тема за драгстерите. Прочетия я :yes: . Струва ми се невъзможно, да постави такова време..

Супер тема колега! 10x :yes:

:owned: by //M_Power
//M_Power написа:"Гумите на драгстерите са спецялни и конструкцията на гумите(задните)са направени като прожина,на старта се навиват и след това се изтрелват много по бързо от нормалното."

Значи горе-долу съм прав... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 18 Юни 2011, 0:05

ms написа:после идва самото задвижване- това трябва 100% да е 4х4, там к'ва система ще издържи хич не ми е ясно

Това да не е ауди? :mhihi:
Не се сдържах, не се заяждам, но аз над 1000 коня коли с 4х4 незнам, може да има, но не съм любител и затова незнам
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 18 Юни 2011, 9:16

Kristopher написа:
ms написа:после идва самото задвижване- това трябва 100% да е 4х4, там к'ва система ще издържи хич не ми е ясно

Това да не е ауди? :mhihi:
Не се сдържах, не се заяждам, но аз над 1000 коня коли с 4х4 незнам, може да има, но не съм любител и затова незнам

bugatti veyron - 4x4

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Юни 2011, 9:33

еее, издребняваш сега за 1 куц кон...

то кола с над 1001 коня с 4х4 и аз не знам, но и не знам кола с 2700коня дето е само на задно и със нормални гуми как ще постигне заявените времена до 100... то физиката ми верно е слаба, ама ми се струва "малко" сложно да подадеш 1350 коня на гума (дори и да е слик стабилно подгрят преди това) и безгрижно да ускориш до 100...
тоест има вариант- ако тръгнеш с пълна газ, изключени системи и гледаш километража, тогава сигурно ще може и за под 1 сек. да вдигне 100 :mhihi:
Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 18 Юни 2011, 9:52

Да не забравяте, че от Веронът го туниговаха и го направиха мисля че 1200 или 1400 коня :) И пак си е 4х4 ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 18 Юни 2011, 10:08

Отпред ми прилича много на Ferarri 458 Italia :dunno: :mhihi: иначе ще бъде добро :lalala:

Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Юни 2011, 10:10

добре де- освен вейрона (който е половин ауди :mhihi: ) друго няма с 4х4 и над 1000коня... много важно, че е минал през чип тунинг- идеята му първоначално си беше 4х4 с 1000+коня...
Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 18 Юни 2011, 10:14

Сериини няма, ама виж колко бигачки :mhihi: има над 1000 коня, някой и само на задно.. Имам предвид, че тунинг ателиетата имат доста голям потенциал за такъв супер спортист. Може да има проблем със въртенето до 300, ама кво от това, като ще прай 200-400 за 10 секунди примерно :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата