американски сенатор се обижда, че му говорят на испански...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

американски сенатор се обижда, че му говорят на испански...

Мнение от steeN » 18 Юни 2011, 7:56

http://youtu.be/Fgm-y6dc6q0

общо взето мексиканец, който в щатите от 20 години, свидетелства пред конгреса на испански и сенатор му прави забележка. интересно ми е на коя страна сте, предвид, че скоро може да сме свидетели на същото в българия.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re: американски сенатор се обижда, че му говорят на испански...

Мнение от djvisage » 18 Юни 2011, 8:31

Така трябва да е в USA се говори на английски. Така трябва да и е в България ама не е. Някой хора мачкат яко турски и не ги е*е :bang:
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 18 Юни 2011, 11:09

Защо трябва да се говори на английски? В САЩ няма официален език!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Юни 2011, 11:48

В същото време в България министър казва- "а сега ще се обърна към моите възрастни братя и сестри на родният им език"..
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Юни 2011, 12:15

welcome to the united states- we are happy to see you.

now speak the fuken language
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 12:16

MatriX_Fucked написа:Защо трябва да се говори на английски? В САЩ няма официален език!

защото болшинството от щатите са гласували английският за официален !

има един или два щата в които официално се говорят и двато езика /испански и английски/ и други южни щати , в които се говори френски и английски

пс а това , като гледам става в тексас , а там английски е официален ! с право сенатора се сърди на бобаджията
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Юни 2011, 14:17

Тия дето си мислят,че целия свят им е длъжен ,първо да видят,че езика им се казва "английски"(очевидно от "Англия" ) :mhihi:
И второ,доколкото разбирам от клипа,темата е точно за защита на имигрантски права и ако се гледа и слуша от "пресни" имигранти ,могат да разбират,има и си и преводач -при това отлично говорещ,къф е проблема? :roll:
Важното е да се спазват законите и да допринасяш някак на обществото,това им е последният проблем..
Обидената 'госпожица' сенатор дали има против когато неговорещи английски гласуват за него,м? ;)
А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство :roll:

П.П. не виждам каква аналогия може да се направи с БГ :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Юни 2011, 14:22

Аз не знам какво реве този сенатор, като аз като бях там, испанския си беше като втори офицялен език, в New York имаше доста табели който бяха дублирани и на испански, то между другото там видяхме зор да намерим някой който говори английски, в DE Ocean City почти всички поназнайваха испански, отделно мисля имаше статистика че до 20г в Щатите ще са повече испаноговорящите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 14:27

Bogat-Beden написа:Тия дето си мислят,че целия свят им е длъжен ,първо да видят,че езика им се казва "английски"(очевидно от "Англия" ) :mhihi:
И второ,доколкото разбирам от клипа,темата е точно за защита на имигрантски права и ако се гледа и слуша от "пресни" имигранти ,могат да разбират,има и си и преводач -при това отлично говорещ,къф е проблема? :roll:
Важното е да се спазват законите и да допринасяш някак на обществото,това им е последният проблем..
Обидената 'госпожица' сенатор дали има против когато неговорещи английски гласуват за него,м? ;)
А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство :roll:

...и от какъв зор американците трябва да учат испански , било той втория говорен език в света , след като бобаджията се намира в щатите !!!

то е все едно , ти да понаучиш малко турски ???
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Юни 2011, 14:32

nightdriver написа:
Bogat-Beden написа:

...и от какъв зор американците трябва да учат испански , било той втория говорен език в света , след като бобаджията се намира в щатите !!!

Турски не ми се учи, но говоря испански приятелю-от първата година пребиваване в Испания,при положение че живеех в зона,която испанците бяха по-малко от българите :mhihi:
За сравнение англичаните които живееха години (2-5-10 :!: )знаеха в добрия случай добър ден и довиждане да кажат ,с отвратителен акцент при това...-защото живеят с арогантната презумпция,че целия свят трябва да говори английски!
Логиката ти е доста повърхностна и сякаш нещо лично го прие :lol:

П.П не съм казвал,че трябва американците да учат испански,ама няма да им навреди на самодоволните надути ароганти задници :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 14:42

Bogat-Beden написа:
nightdriver написа:
Bogat-Beden написа:

Турски не ми се учи, но говоря испански приятелю-от първата година пребиваване в Испания,при положение че живеех в зона,която испанците бяха по-малко от българите :mhihi:
За сравнение англичаните които живееха години (2-5-10 :!: )знаеха в добрия случай добър ден и довиждане да кажат ,с отвратителен акцент при това...-защото живеят с арогантната презумпция,че целия свят трябва да говори английски!
Логиката ти е доста повърхностна и сякаш нещо лично го прие :lol:

П.П не съм казвал,че трябва американците да учат испански,ама няма да им навреди на самодоволните надути ароганти задници :lol:

отклоняваш се от темата , но както и да е . Не съм на същото мнение за англичаните жевеещи във Франция , всички те криво ляво се стараят да говорят френски още с пристигането си , макар че им е много труден ! Просто си попаднал на някакви тъпанари
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 18 Юни 2011, 15:02

Тая аналогия с англичаните живеещи във франция нещо не върви. Да не би франсетата да говорят друг език освен френски, където и да било по света :?:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 15:11

hell's angel написа:Тая аналогия с англичаните живеещи във франция нещо не върви. Да не би франсетата да говорят друг език освен френски, където и да било по света :?:

ти прочете ли всичко до тук или ей така за спорта :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 18 Юни 2011, 15:12

Bogat-Beden написа:А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство :roll:

Тука си в грешка приятел :) Ангийския е Третия най-говорен след Испанския, сети се сам кой е първия :)

Аз съм съгласен със сенатора.Да е от вчера там, да ми шпреха на испански, ама при положение,че е от ~20 години там...и аз бих реагирал така.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 15:19

Cobb написа:
Bogat-Beden написа:А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство :roll:

Тука си в грешка приятел :) Ангийския е Третия най-говорен след Испанския, сети се сам кой е първия :)

Аз съм съгласен със сенатора.Да е от вчера там, да ми шпреха на испански, ама при положение,че е от ~20 години там...и аз бих реагирал така.

да не намекваш за китайския , само че той е говорен само в китай
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата