американски сенатор се обижда, че му говорят на испански...
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: американски сенатор се обижда, че му говорят на испански...
nightdriver написа:hell's angel написа:Тая аналогия с англичаните живеещи във франция нещо не върви. Да не би франсетата да говорят друг език освен френски, където и да било по света
ти прочете ли всичко до тук или ей така за спорта
Имах впредвид, че франсетата са същите като англичаните, ако не и по-зле, по отношението им към езиците различни от родния им...
Ubi dubium, ibi libertas
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
hell's angel написа:nightdriver написа:hell's angel написа:Тая аналогия с англичаните живеещи във франция нещо не върви. Да не би франсетата да говорят друг език освен френски, където и да било по света
ти прочете ли всичко до тук или ей така за спорта
Имах впредвид, че франсетата са същите като англичаните, ако не и по-зле, по отношението им към езиците различни от родния им...
да , много по-зле са , но аз просто дадох пример на примера с англичаните в Испания
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
nightdriver написа:Cobb написа:Bogat-Beden написа:А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство
Тука си в грешка приятелАнгийския е Третия най-говорен след Испанския, сети се сам кой е първия
Аз съм съгласен със сенатора.Да е от вчера там, да ми шпреха на испански, ама при положение,че е от ~20 години там...и аз бих реагирал така.
да не намекваш за китайския , само че той е говорен само в китай
Мандаринския, и не, не е само в Китай, а също и в Малайзия, Тайван и Сингапур.
И какво значение има къде е говорен ?

Аз се оправям чудесно на английски във франция? Сега вярно че опита ми е в големите градове, но повечето франсета като ги питам говорят ли английски и отговора неизменно е "малко" ... Но се оправят сносно,
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Напарво си говорят френски с английски акцент 

Ubi dubium, ibi libertas
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Правете разлика от това да говорите с разни хора по улицата и с това пред сенатска комисия.За 20 години живот в чужда държава трябва да се интегрираш в обществото.Много държави са прекалено толерантни по този въпрос, но като гледам и в Германия вече им писна.....
А иначе ако става въпрос аз съм се оправял с немски в Франция, макар че някой ме гледаха доооста накриво
.
А иначе ако става въпрос аз съм се оправял с немски в Франция, макар че някой ме гледаха доооста накриво

и мен ще ме дразни някой да е живял в България над 20 години и да говори на чужд език
www.bmwпрофесори-bg.net
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
nightdriver написа:Cobb написа:Bogat-Beden написа:А и що не се хванат хамериканците малко да поучат чужди езици-спец. испанския е вторият най-говорен език след английския в света,само може да им е от полза ,ама пусто тесногръдство
Тука си в грешка приятелАнгийския е Третия най-говорен след Испанския, сети се сам кой е първия
Аз съм съгласен със сенатора.Да е от вчера там, да ми шпреха на испански, ама при положение,че е от ~20 години там...и аз бих реагирал така.
да не намекваш за китайския , само че той е говорен само в китай
и да го намеква мисля , че Китай има най-много англоговорящи
Разбира се че Англииския е най-разпространен в световен мащаб.
След 100-200 години в света всичко ще е на английски! Просто няма как да знаеш всички езици и е по-лесно да понаучиш един и да знаеш, че където и да отидеш хората ще го говорят и те поне 'малко'. И без това сега всеки пътува навсякъде вече - тоя процес само ще се ускорява!
И аз да съм англоговорящ - и аз нямаше да се занимавам да уча друг език - просто няма смисъл и по-добре да си вложа времето да науча нещо друго!
И аз да съм англоговорящ - и аз нямаше да се занимавам да уча друг език - просто няма смисъл и по-добре да си вложа времето да науча нещо друго!

21/02/08...speechless
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
bavarec написа:Разбира се че Англииския е най-разпространен в световен мащаб.

В азия говорят на английски, в африка говорят на английски, в южна америка и те на английски, чалмите и те

Cobb написа:bavarec написа:Разбира се че Англииския е най-разпространен в световен мащаб.И от какво се разбира ?
В азия говорят на английски, в африка говорят на английски, в южна америка и те на английски, чалмите и те
Mи те си говорят техните езици но след техните - англииски.
Половината Африка,Индия,Пакистан,Шри Ланка,Япония,Южна Корея,половината Китай и всички азиатски "ТИГРИ",Русия,Арабските страни/развитите/,Австралия,Нова Зеландия,Канада,голяма част от Европа,САЩ и мн.други.
Това го прави най-разпространения език.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
е това да нарисуваш така паметника ми идва в повече 

ms написа:е това да нарисуваш така паметника ми идва в повече
Стига бе - повече.

Просто е поздрав за това...
Д. Медведев:
Руският президент се обяви срещу засилената роля на държавата в икономиката и управлението, подчертаваики, че този етап от развитието на страната е изчерпан при откриването на Икономическия форум в Санкт Петербург.
"Според президента доминирането на държавата до голяма степен води до ниска предприемаческа и инвестиционна активност и е заплаха за конкурентната способност на Руската икономика.
"Такъв икономически модел представлява заплаха за бъдещето на Русия. Моят избор е друг.
В руската икономика трябва да доминират частното предприемачество и частните инвеститори", изтъкна президентът, цитиран от Р.И.А "Новости".
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3