Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

Мнение от © » 18 Юни 2011, 17:05

преди 6-7 години и аз пътувах доста с автобуси
Спомням си един случай с автобус на тогавашната ГРУП, пътувахме към София, обаче имаше някакъв мач ... няма да ви казвам как е карал този шофьор, целият автобус се люлееше на всеки завой, а километража беше забил на маскимална стойност и се опитваше да превърти ... това беше спускането към София :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 18 Юни 2011, 17:14

© написа:преди 6-7 години и аз пътувах доста с автобуси
Спомням си един случай с автобус на тогавашната ГРУП, пътувахме към София, обаче имаше някакъв мач ... няма да ви казвам как е карал този шофьор, целият автобус се люлееше на всеки завой, а километража беше забил на маскимална стойност и се опитваше да превърти ... това беше спускането към София :mhihi:

Да,изтребителите Митсубиши Маратон,най редовно си правех гонки с тях.
Самите шофьори/диви селски бек-ове/ си мислеха че са великите пилоти и царете на БГ пътищата и гледаха "мръсно" щот все едно бяха некви ВИП.
Правел съм ги смешни/е с кола де/.
Тогава нямаше изисквания за тахо шайбите,ДАИ и КАТ не ги закачаха щото бяха фирми на "наши" хора.
Абе жалка картинка. :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2011, 19:43

такова митсубиши съм го засичал с 140 кмч...може и повече , много бягат !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 18 Юни 2011, 19:58

nightdriver написа:такова митсубиши съм го засичал с 140 кмч...може и повече , много бягат !

Абе това е ясно,ама колко тряа да си малоумен за да го направиш . :kuku:

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Юни 2011, 20:07

bavarec написа:
© написа:преди 6-7 години и аз пътувах доста с автобуси

Да,изтребителите Митсубиши Маратон,най редовно си правех гонки с тях.
Самите шофьори/диви селски бек-ове/ си мислеха че са великите пилоти и царете на БГ пътищата и гледаха "мръсно" щот все едно бяха некви ВИП.
Правел съм ги смешни/е с кола де/.
Тогава нямаше изисквания за тахо шайбите,ДАИ и КАТ не ги закачаха щото бяха фирми на "наши" хора.
Абе жалка картинка. :evil:

Много точно си ги описал. Напомни ми за "доброто старо време" :mhihi:
Някакви костюмирани, а често си устройваха "гонки" по магистралата, тъй като знаеха кой автобус може да настигнат по линията и се започваше :driving: И наистина се мислеха за ВИП, пък и с КАТ се поздравяваха :kuku: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 18 Юни 2011, 20:32

© написа: пък и с КАТ се поздравяваха :kuku: :mhihi:
:mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Юни 2011, 23:38

Пак се начетох на дебилни и детски мнения :banghead:
Какво са ви виновни шофьорите?Работят за мизерни пари и постоянно ги глобяват за каквото се сетите!Ако вие знаете,че при закъснение ще се простите с половината надница(примерно) как ще карате???Мога да дам много примери за които не се замисляте грам!!!
Другия проблем е,че искате да се возите в нови,хубави и поддържани автобуси,но не се замисляте,че повечето време автобусите които се движат по линиите работят на загуба или минимална печалба :idea:
За да е наред всичко трябва цените да са двойни и тогава контрола да се завиши многократно,както и става от няколко месеца насам.
Мислете малко по-мащабно!
Лека им пръст на загиналите :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Юни 2011, 0:07

(bubsa) написа:...но не се замисляте,че повечето време автобусите които се движат по линиите работят на загуба или минимална печалба :idea:
...

Сериозно ли :shock: :shock: :shock: егати добрите хора са шефовете на тея фирми- возят ме, купуват автобуси, плащат заплати на хората си и накрая вадят пари от джоба си да покрият разходите ;) да им дадем по един медал за заслуги... тук деца, че има- има, ама идиоти НЯМА... предполагам де...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 19 Юни 2011, 0:37

ms написа:
(bubsa) написа:...но не се замисляте,че повечето време автобусите които се движат по линиите работят на загуба или минимална печалба :idea:
...

Сериозно ли :shock: :shock: :shock: егати добрите хора са шефовете на тея фирми- возят ме, купуват автобуси, плащат заплати на хората си и накрая вадят пари от джоба си да покрият разходите ;) да им дадем по един медал за заслуги... тук деца, че има- има, ама идиоти НЯМА... предполагам де...

Колега на ясно съм,че си компетентен по всички въпроси,но тук има малък % да грешиш :winky:
Нямаш идея какви договори се подписват,какваи са разходите по автобусите и около тях.И да има много фирми които работят на ръба на загубата,само и само за да не си изгубят позициите и да не фалират,а от там идват проблемите с поддръжката,заплатите на шофьорите и т.н.
Виждал ли си автобус София-Варна с 2-3 пътника?Аз съм виждал.

А и нещата които ти говоря не си ги измислям,защото и самия аз съм потърпевш от кризата в транспортния бранш.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 19 Юни 2011, 1:45

(bubsa) написа:Пак се начетох на дебилни и детски мнения :banghead:
Какво са ви виновни шофьорите?Работят за мизерни пари и постоянно ги глобяват за каквото се сетите!Ако вие знаете,че при закъснение ще се простите с половината надница(примерно) как ще карате???

Еми ок тогава няма проблеми да карат все едно возят картофи,няма проблеми да летят с над 100,също и да изпреварват на завои без видимост в проходи или пък да засичат коли наред стига да се вредят да изпреварят преди тях...абе изобщо нека си правят каквото искат ама сроковете да са точни :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Юни 2011, 3:13

(bubsa) написа:Нямаш идея какви договори се подписват,какваи са разходите по автобусите и около тях.И да има много фирми които работят на ръба на загубата,само и само за да не си изгубят позициите и да не фалират,а от там идват проблемите с поддръжката,заплатите на шофьорите и т.н.
Виждал ли си автобус София-Варна с 2-3 пътника?Аз съм виждал.

желязна логика. като има празни автобуси да си намалят линиите. може би следват старата максима "губим от всяка продажба, но ще наваксаме с оборот" ? не са само те пострадали от икономическата обстановка. и какво общо има това с загубените човешки животи?

дано поне направят коланите задължителни, ако не друго.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 19 Юни 2011, 10:20

Няма смисъл да споря с вас.
Вие си знаете да лаете във форума против всичко и всички и това е :confused:
И не ви казвам,че няма проблеми,а,че проблемите не са породени от шофьорите в 90% от случайте!
Няма как шофьора да си извади от джоба пари за гуми или поддръжка,а ако каже,че не е съгласен да кара това което му се дава му се посочва вратата!И аз съм се подписвал,че приемам МПС-то технически изправно,но всъщнос от 10 гуми стават(с компромис) само 2 :shock: а стабилизиращата щанга я няма :banghead:(това е само един скорошен пример)
Пак ви казвам.Първо трябва да се търси отговорност от фирмите и да се променят доста закони,а чак тогава да се съдят шофьорите.И съм сигурен,че ако всичко е уредено като хората никой няма да си рискува живота и живота на другите.
И пак ще има инциденти,това е нещо неизбежно. :confused:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 19 Юни 2011, 10:24

(bubsa) написа:Няма смисъл да споря с вас.
И не ви казвам,че няма проблеми,а,че проблемите не са породени от шофьорите в 90% от случайте!
Няма как шофьора да си извади от джоба пари за гуми или поддръжка,а ако каже,че не е съгласен да кара това което му се дава му се посочва вратата!И аз съм се подписвал,че приемам МПС-то технически изправно,но всъщнос от 10 гуми стават(с компромис) само 2 :shock: а стабилизиращата щанга я няма :banghead:(това е само един скорошен пример)
Пак ви казвам.Първо трябва да се търси отговорност от фирмите и да се променят доста закони,а чак тогава да се съдят шофьорите.И съм сигурен,че ако всичко е уредено като хората никой няма да си рискува живота и живота на другите.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 19 Юни 2011, 10:35

Колега БУБСА, как шофьорите да не са виновни, като именно те карат с превишена скорост и правят всички посочени в темата нарушения.
Може наистина да ги глобяват за нарушения, но това не значи че имат право да създават опасност за движението, да насмитат и засичат останалите участници в него,да изпреварват в завои,тунели и т.н и да застрашават живота на 50 души в автобуса.

По същата логика аз утре ще отида и ще открадна нещо, под предтекст че не ми стигат парите. После в съда ще кажа, че причината за кражбата ми е недостиг на пари и би трябвало да получа оправдателна присъда. Откривам голяма доза идентичност в случаите, а именно:
1) бързам, ще закъснея за курса - превишавам скоростта и законите не важат за мен
2) нямам пари - ще крада и никой не може да ми каже нищо, защото иначе няма от къде да намеря пари и законите не важат за мен.

Това че закъсняват за даден курс не означава че разпоредбите на закона не важат за тях.

Между другото днес за пръв път видях автобус на "Ивкони" който караше с нормална и адекватна скорост по пътя София - Кулата. Такова нещо не бях виждал от години. Чак не можах да повярвам. Явно случаят на магистрала "Тракия" ги е понаплашил.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 19 Юни 2011, 10:37

(bubsa) написа:Няма смисъл да споря с вас.

Koлега много си прав. Просто ако осъдят собственик на подобна фирма, дебелогъзите ни депотати ще излезнат индиректно виновни, щото са ни толкова калпави законите,a пък органите, дето съблюдават за спазването им, са още по калпави :evil:
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата