Всички министерски возила от НСО с една винетка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Всички министерски возила от НСО с една винетка

Мнение от Демирев » 20 Юни 2011, 13:43

Премиерът се движи с кола с нередовна винетка. Поне с такъв автомобил пристигна Бойко Борисов във варненския "Спортпалас". На предното стъкло на автомобила имаше винетен стикер, на който пишеше регистрационен номер СА 0099 РР, а автомобилът беше с регистрационна табела СА 4801 НА.

Годишната винетка, застраховката и прегледа на автомобила бяха залепени на прозрачно найлонче, което от своя страна беше прикрепено на предното стъкло. Без съмнение въпросното найлонче се сваля изключително лесно и целта му е стикерите да бъдат прехвърляни безпроблемно на друг автомобил.

Съвсем отделно, според закона, стикерите на винетката и на застраховката трябва да бъдат залепени на различни ъгли на предното стъкло.

За автомобил без винетен стикер (или с фалшив такъв) законът предвижда глоба от 100 до 300лв. За нередовна Гражданска отговорност глобите са до 500лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: BMX

Re: Всички министерски возила от НСО с една винетка

Мнение от ehot » 20 Юни 2011, 13:44

аз даже се учудвам че те плащат такъв :mhihi:
Изображение

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Юни 2011, 13:51

на годишната може да НЕ пишеш номер ;)

Потребител
Аватар
Кара: 320 COUPE

Мнение от BJ » 20 Юни 2011, 13:53

може ама на мен ми го написаха на касовата бележка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Юни 2011, 14:05

Премиера и НСО са пример за подражание и смятам ,че е редно да ги последваме .... :wave:
Изображение
А тъпото е ,че ако се раздуха много този случай ,просто някой ,евентуално ще го смъмрят и с това ще се приключи... :banghead: А дълбоко се съмнявам ,че изобщо някой ще отчете това "дребно недоразумение" ... :censored:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 20 Юни 2011, 14:21

Много добър пример ни дават господата. А от нас иначе се изисква да сме редовни, да си плащаме данъци, винетки и застраховки. За овцете законите важат за овчарите дето управляват стадото не, ама и ние мсе си за бой я сички да почнем да караме така да видим дали нема се ос*рат най накрая тия тъпи Боковци, тикви и тн...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 20 Юни 2011, 14:25

dbanchev написа:Много добър пример ни дават господата. А от нас иначе се изисква да сме редовни, да си плащаме данъци, винетки и застраховки. За овцете законите важат за овчарите дето управляват стадото не, ама и ние мсе си за бой я сички да почнем да караме така да видим дали нема се ос*рат най накрая тия тъпи Боковци, тикви и тн...

България какво искаш :bgflag: Който както се уреди :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 20 Юни 2011, 14:39

Първо проверете и после пишете глупости.

Що не вземете сега като Ви спре полиция я на магистралата, я между некои села да вземете да питате що нямат годишна винетка а? :mhihi:
Да вземе сега държата да си плаща и данък на МПС-та а?

Освен ГО мисля, че друго нямат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 20 Юни 2011, 14:51

А тази ГО как е валидна като е на това найлонче и се мести?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 20 Юни 2011, 14:54

BAHKATA_TDI написа:Първо проверете и после пишете глупости.

Що не вземете сега като Ви спре полиция я на магистралата, я между некои села да вземете да питате що нямат годишна винетка а? :mhihi:
Да вземе сега държата да си плаща и данък на МПС-та а?

Освен ГО мисля, че друго нямат.

Кое да проверим бе пич ?! Че по закон държавните автомобили имат право да си лепят всички видове стикери върху фолио от цигари ли ? Не че това с винетките не се практикува масово от всички,но ако те хване ушев си цакаш на място и си продължаваш по живо по здраво. А ако има някоя показна акцийка за залавяне на нарушителите по пътищата и са се събрали жулналя с камери ,жална ти майка ,ако те ловнат с нередовни стикери :idea:

Верно е ,че на автомобилите на НСО се сменят и регистрационните табели от съображения за сигурност и предполагам ,че си има вътрешни разпоредби за всички видове подобни процедури ,но това със стикерите е недопустимо... Поне да го регламентират официално,че държавните автомобили са освободени от всички видове съпътстващи документи към тях и да и да им олекне на бюджетчето ... А не да "харчат" народни пари за S-овици по 200 бона и в същото време да се скатават с 300лв за гражданска :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2011, 15:04

Абе боли ги,всичко е някаква далавера,значи,100% съм сигурен че всички автомобили имат винетки и ГО-нали некой требе да прибере горницата за далаверата и те си имат бюджет който е образуван от данъците-що да не ги дадат-нали не си ги вадят от собственият джоб,което пък е буквално-държавните служители не плащат данъците-държавата (ние) поемаме техните осигуровки :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 20 Юни 2011, 15:06

plradev написа:
BAHKATA_TDI написа:......

... Поне да го регламентират официално,че държавните автомобили са освободени от всички видове съпътстващи документи към тях и да и да им олекне на бюджетчето ... А не да "харчат" народни пари за S-овици по 200 бона и в същото време да се скатават с 300лв за гражданска :dummy:

Що си мислиш, че е регламентирано.

Ако си имаш валидна полица за ГО, но не си залепил "зеленото стикерче" върху стъклото не е никакво нарушение. Лично съм го проверил с моята кола, зеления тикер си го държа при документите и като ме спрат полицайте им го показвам. Никой полицай не ме глобил за това. За полицайте е необходимо да имам валидана застраховка ГО.
До колкото знам държавните МПС са освободени от мита, такси, данъци, респективно и от годишни винетки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2011, 15:10

BAHKATA_TDI написа:
plradev написа:

... Поне да го регламентират официално,че държавните автомобили са освободени от всички видове съпътстващи документи към тях и да и да им олекне на бюджетчето ... А не да "харчат" народни пари за S-овици по 200 бона и в същото време да се скатават с 300лв за гражданска :dummy:

Ако си имаш валидна полица за ГО, но не си залепил "зеленото стикерче" върху стъклото не е никакво нарушение. Лично съм го проверил с моята кола, зеления тикер си го държа при документите и като ме спрат полицайте им го показвам. Никой полицай не ме глобил за това. За полицайте е необходимо да имам валидана застраховка ГО.
До колкото знам държавните МПС са освободени от мита, такси, данъци, респективно и от годишни винетки.

Бе некаде в закона имаше някаква точка за това че незалепен стикер е невалиден...да не стане беля при некой неразбран милиционер

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 20 Юни 2011, 15:19

BAHKATA_TDI написа:
plradev написа:

(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което
не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло
на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна
застраховка "Гражданска отговорност"
на автомобилистите и да носи контролен талон
към знака. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно
стъкло и е невъзможно стикерът на знака да бъде залепен на указаното място, същият
стикер на знака се залепва на застрахователната полица, която се носи от водача на
моторно превозно средство, и при проверка се представя заедно с контролния талон.

Просто си минавал метър ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 20 Юни 2011, 15:19

Е.Димитров написа: ... държавните служители не плащат данъците-държавата (ние) поемаме техните осигуровки :mhihi:

Емо както има Закон за държавния служутел, така има и Закон за държавната собственост, в който закон попадат и МПС-тата на НСО. Те са държавна собственост.

Следваща

Назад към Извън Темата