Всички министерски возила от НСО с една винетка
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re: Всички министерски возила от НСО с една винетка
plradev написа:
Просто си минавал метър

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BAHKATA_TDI написа:Е.Димитров написа: ... държавните служители не плащат данъците-държавата (ние) поемаме техните осигуровки
Емо както има Закон за държавния служутел, така има и Закон за държавната собственост, в който закон попадат и МПС-тата на НСО. Те са държавна собственост.
Ванка,така е предполагам,просто ми е интересно как е по света или ние само откриваме "топлата вода"
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
BAHKATA_TDI написа:plradev написа:
Просто си минавал метър
не съм минал метър, в Закона пише че съм длъжен да го залепя (както сам си опоменал
), но никъде (Закона за движение по пътищата, както и Правилника за прилагане на ЗДП) не е записано какво ми е нарушението и как ще ме накажат ако при проверка представям валидна полица ГО с не залепен стикер. Полицаят няма никакво законово основание нито да ти състави Акт, нито да ти напише фиш.
20 лв. по общия член. По същия него писаха и акт за 6 превишение, което е пълна глупост, защото за 10 превишение глобата щеше да бъде по-малка - 10 лв.
И като имаш ГО, защо просто не залепиш стикера за стъклото?
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Мен ме съмнява, че господата от НСО, правят някакви шашмалогии. Примерно им дават винетни стикери за всичките коли, които например са 20 а те от тях залепят с това фолио на колите 5 от тези и ги местят по колите които са в движение. А останалите 15 примерно си ги използват за собствени нужди.
Почти съм сигурен, че е някаква такава врътката. Все пак това са държавни пари защо да се стискат да не дават пари за винетка. Нали не бъркат в техния джоб. Реално погледнато няма значение дали ще сложат винетка или няма да сложат. Все от едно място се взимат парите и на едно място отиват. Все едно да имаш 10 лева в левия джоб и да ги преместиш в десния.
.
Ама нали така една част от хората са свикнали на принципа, че като е държавно и може да си откраднем и взимат на аванта винетките от колите на НСО. А ако дърпат винетки то и бензин ще си точат. Абе тарикати сме си Българите и това е.
Почти съм сигурен, че е някаква такава врътката. Все пак това са държавни пари защо да се стискат да не дават пари за винетка. Нали не бъркат в техния джоб. Реално погледнато няма значение дали ще сложат винетка или няма да сложат. Все от едно място се взимат парите и на едно място отиват. Все едно да имаш 10 лева в левия джоб и да ги преместиш в десния.

Ама нали така една част от хората са свикнали на принципа, че като е държавно и може да си откраднем и взимат на аванта винетките от колите на НСО. А ако дърпат винетки то и бензин ще си точат. Абе тарикати сме си Българите и това е.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BAHKATA_TDI написа:plradev написа:
Просто си минавал метър
не съм минал метър, в Закона пише че съм длъжен да го залепя (както сам си опоменал
), но никъде (Закона за движение по пътищата, както и Правилника за прилагане на ЗДП) не е записано какво ми е нарушението и как ще ме накажат ако при проверка представям валидна полица ГО с не залепен стикер. Полицаят няма никакво законово основание нито да ти състави Акт, нито да ти напише фиш.
(5) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.
Само 50лв е глобата ...

Последна промяна plradev на 20 Юни 2011, 15:54, променена общо 1 път

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
plradev написа:BAHKATA_TDI написа:plradev написа:
Просто си минавал метър
(5) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.
Само 50лв е глобата ...![]()
Колега ти хубаво ми поставяш извадки от Закона, но вземи се зачети - глобата от 50 лева е когато:
нямам поставен валиден стикер и не нося валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" (Зеленото картонче) - Демек глобата е защото не му представяш талончето.
Аз пак казвам - При спиране за проверка от КАТ, като му представиш на полицаят валидната полица за ГО, зеленото талонче с лепенката от Гаранционния фонд и незалепеният валиден стикер, той НЯМА законово основание да те накаже задето не си залепил стикера а ти седи в джоба.
Посочената от теб алинея (5) е за липсващ документ при проверка.
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
BAHKATA_TDI написа:plradev написа:BAHKATA_TDI написа:plradev написа:
Просто си минавал метър
Колега ти хубаво ми поставяш извадки от Закона, но вземи се зачети - глобата от 50 лева е когато:
нямам поставен валиден стикер и не нося валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" (Зеленото картонче) - Демек глобата е защото не му представяш талончето.
Аз пак казвам - При спиране за проверка от КАТ, като му представиш на полицаят валидната полица за ГО, зеленото талонче с лепенката от Гаранционния фонд и незалепеният валиден стикер, той НЯМА законово основание да те накаже задето не си залепил стикера а ти седи в джоба.
20 лв. по общия член (май 174 беше) и ето ти законовото основание да те накаже.
И не ми отговори защо не си си залепил стикера?
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BAHKATA_TDI написа:plradev написа:BAHKATA_TDI написа:plradev написа:
Просто си минавал метър
Извадките ,който поствам са по конкретен въпрос в развитието на темата ,а алинеята за липсващ документ при проверка, налага глоба от 10лв ,при залепен валиден стикер за ГО ...

Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;
Та , кой чете ,колко чете и как тълкува закона е едно на ръка,при все ,че всичко е написано черно на бяло и водача има конкретно зададени законови задължения относно лепенето на въпросния стикер и упоменати санкции,при неизпълнението им. Аз се чудя как така при сигурно 3-4млн. шфьора и предполагам повече автомобили в Бг ,ти си един от малцината редом с господата от НСО,които не сте го разбрали това със стикера за ГО... Те тия холограми и защитни мерки на стикерите ,за да се разпадат при разлепяне,ги направиха ,за да ги носим в джобовете сигурно

п.п. Предполага се ,че скоро и тях ще ги махнат както тези за каското ,та поне няма да е толкова дразнещо като гледаме патрулки и др. държавни коли без ГО и т.н.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Сега остава и от камионите на армията да търсите винетки 

Никой не мое ма връне на селу!
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
ALiGaToR написа:Мен ме съмнява, че господата от НСО, правят някакви шашмалогии. Примерно им дават винетни стикери за всичките коли, които например са 20 а те от тях залепят с това фолио на колите 5 от тези и ги местят по колите които са в движение. А останалите 15 примерно си ги използват за собствени нужди.
Почти съм сигурен, че е някаква такава врътката. Все пак това са държавни пари защо да се стискат да не дават пари за винетка. Нали не бъркат в техния джоб. Реално погледнато няма значение дали ще сложат винетка или няма да сложат. Все от едно място се взимат парите и на едно място отиват. Все едно да имаш 10 лева в левия джоб и да ги преместиш в десния..
И аз съм на същото мнение колега. Този, който отговаря за автопарка на НСО, е закупил примерно 100 винетки, от тях 20 е залепил и останалите разпродал по 35-40 лв. примерно. Същото може да стане и с гумите - накупил е гуми втора ръка за всички служебни автомобили, взел е фактура за чисто нови такива и е прибрал солидната разлика в джоба си. Нормална българска история според мен, нищо сензационно.

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
plradev написа:Извадките ,който поствам са по конкретен въпрос в развитието на темата ,а алинеята за липсващ документ при проверка, налага глоба от 10лв ,при залепен валиден стикер за ГО ...![]()
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;
Та , кой чете ,колко чете и как тълкува закона е едно на ръка,при все ,че всичко е написано черно на бяло и водача има конкретно зададени законови задължения относно лепенето на въпросния стикер и упоменати санкции,при неизпълнението им. Аз се чудя как така при сигурно 3-4млн. шфьора и предполагам повече автомобили в Бг ,ти си един от малцината редом с господата от НСО,които не сте го разбрали това със стикера за ГО... Те тия холограми и защитни мерки на стикерите ,за да се разпадат при разлепяне,ги направиха ,за да ги носим в джобовете сигурноКакто и да е ,мисля че ме разбра какво имам предвид ...
п.п. Предполага се ,че скоро и тях ще ги махнат както тези за каското ,та поне няма да е толкова дразнещо като гледаме патрулки и др. държавни коли без ГО и т.н.
хахахаха ти си готин, ти продължаваш да постваш членове, алиней и точки от Закона за липсващи документи.
Аз пак ти казвам че няма наказание ако представя на полицая застрахователната полица за ГО, зеленият талон с лепенката на Гаранционният фонд и не съм залепил стикера, но му го показвам.
П.С. Няма да се разберем с теб - ти не четеш, затова

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
BAHKATA_TDI написа:няма наказание ако представя на полицая застрахователната полица за ГО, зеленият талон с лепенката на Гаранционният фонд и не съм залепил стикера, но му го показвам.
Колега, извинявай, че се намесвам в спора ви, но мисля, че за незалапен стикер на ЗГО има 50 кинта глоба.
Никой не мое ма връне на селу!
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
gotti88 написа:ALiGaToR написа:....
И аз съм на същото мнение колега. Този, който отговаря за автопарка на НСО, е закупил примерно 100 винетки, от тях 20 е залепил и останалите разпродал по 35-40 лв. примерно. Същото може да стане и с гумите - накупил е гуми втора ръка за всички служебни автомобили, взел е фактура за чисто нови такива и е прибрал солидната разлика в джоба си. Нормална българска история според мен, нищо сензационно.
хахаха сензационно е само мисленето ти че НСО карат с гуми втора злоупотреба
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
От време на време ми се налага да управлявам пилотни автомобили на НСО (когато не са в специален режим на движение
) и на повечето по челното стъкло няма никакви стикери. На автомобилите на МВР талона(малкия) стой в РПУ-то, а гражданската им е някаква обща и нямат стикери, за годишния преглед не помня какъв им беше случаят.
На няколко пъти ги виждам на караулката за магистрала Пловдив как от далече ме снаиперира, че нямам стикери и аха да ми махне с палката да ме спре и като види, че е на НСО (не знам, по лампите ли по номерата ли) само само ми ръкомаха и ми се усмихва
.Абе много са културни
Искам и аз кола на НСО
.

На няколко пъти ги виждам на караулката за магистрала Пловдив как от далече ме снаиперира, че нямам стикери и аха да ми махне с палката да ме спре и като види, че е на НСО (не знам, по лампите ли по номерата ли) само само ми ръкомаха и ми се усмихва

Искам и аз кола на НСО

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3