България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.
Sesko написа:saleen написа:Пътуване до Разград, или Кърджали-само с международен паспорт
Ей туй не го разбрах ся много ли турци има в Разград викаш ?!?
Ми колега, не е като да са защитен вид в Червената книга в Разград

Никой не мое ма връне на селу!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
обичам предвижданията. ето няколко.
- все още няма да имаме магистрала (единствено число, да
)
- цените на имотите във варна и бургас, ще са значително по-високи от тези в софия (те и сега са, но ще има много по-голяма разлика).
- ще почне събарянето на фалирали хотели по черноморието.
- ще имаме или ще се строи нов аец (дори германия ще се откаже от идеята да спре всички атомни електроцентрали, ще се оправдаят с "изглеждаше по-зле от колкото се оказа, нови технологии, бла бла").
- все още няма да имаме магистрала (единствено число, да

- цените на имотите във варна и бургас, ще са значително по-високи от тези в софия (те и сега са, но ще има много по-голяма разлика).
- ще почне събарянето на фалирали хотели по черноморието.
- ще имаме или ще се строи нов аец (дори германия ще се откаже от идеята да спре всички атомни електроцентрали, ще се оправдаят с "изглеждаше по-зле от колкото се оказа, нови технологии, бла бла").
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз лично се виждам извън бг , че последно време нещата са стават доста трагикомични 

bedrock city racing
За кого/кои ?Apassionata написа:Да, вероятно малко по-висок стандарт
Съмнително е !Apassionata написа:но като цяло парите ще са си при същите хора, в които са сега, в които бяха и преди 10 години...
Сериозно ли ?Apassionata написа:Не знам колко ще напредне техниката до тогава, но се забавя като че ли ... или ще се забави,
Ми защо да се изкривят/изродят те просто се модернизират.Apassionata написа:А колкото до хората... вариантите са два, или ще се обърнат към природата, ще търсят повече духовното и истинските ценности, или по-вероятното - взаимоотношенията и комуникациите съвсем ще се изкривят и изродят...
За България или за Българите ?Apassionata написа:За България не виждам наистина особен напредък и развитие...
Напускат - то това е бъдещето,където можеш да се релизираш най-добре,там си.Който не учи си е за него ! Според мен е добре че всичко е материално и комерс - така има борба,има конкуренция-тя ражда качество.Apassionata написа:Много кадърни млади хора напуснаха страната, масата е мързелива, не им се учи на "бъдещето" на България, чалга-културата увреди в голяма степен младото поколение... много материално и комерс стана всичко... и няма спирка, в близките 10 години...
Всеки трябва да има мнение.Apassionata написа:И по-интересното е как виждат бъдещето на България 20-25 годишните, не аз
Еврофондовете отпускат пари с определени цели,когато тия цели се постигнат - спират.T0nk00 написа:По какъв начин ще приемем еврото и как ще усвоим оставащите еврофондове, защото и те ще спрат в един момент и тогава ще си видим "дереджето".
Има -заеми !T0nk00 написа:Пари от друго място няма, а и няма да има.
Без инвестиции не става.T0nk00 написа:Големите инвеститори сега са в България и си правят заводи, слънчеви централи и др. подобни.
Защо ?Nukem написа:Като гледам бизнеса на приятели и роднини как е закъсал
Е и какво от това !?Nukem написа:и какво циганизация настава, вие си нямате представа минеш ли в центъра на Димитрвград и Хасково през деня е пълно със шляещи се мангали, като казвам пълно имам предвид всеки 2-ри, в селото на бапката са останали 3-къщи пенсионери всичко друго е мангал,
Супер.Nukem написа:въпреки, че мога да кажа че съм преосигурен имам предвид цял живот мога и да не работя,

Не е лошо.Навън сигурно ли е?Nukem написа:навивам нашия да продаваме всичко и да се изнасяме докато е време, бил съм навън и знам как се живее в белите страни!
Кво значение има ?Nukem написа:Аз чесно не знам кой ще остане след 3-4 години тук
Това е добре.Nukem написа:като имате предвид че ще махнат визите за щатите и ще може да работим без ограничения в ЕС!
Това хубаво или лошо е за нас ?radio_manbg написа:ЕС и България
В следващите 10 годинини кризата в ЕС ще се задълбочи и страните членки ще се дистанцират една от друга което след 15 год. вероятно ще доведе до преразглеждане на съществуването на ЕС.
Това е интересно-"Ще продължи".Що,излиза че и сега сме затънали. !?radio_manbg написа:България в следващите 5 години ще продължи да затъва както икономически така и политически.
Енергиина криза! На тъмно ли ще стоиме ?radio_manbg написа:Това ще е продиктувано от приемането на Евро-то и обвързващо договори със страни членки на ЕС отностно енергиините източници - което ще доведе до енергиина криза и повишаване на цените на електро енергията.
Безредици - в Българияradio_manbg написа:България и останалия свят.
след първите 5 години правителството ще се преструктурира и в следствие на безредици ( най вероятно) ще бъдат преразгледани стари проекти - като строеж на АЕЦ Белене и проектите с Русия - Южен Поток и Бургас Александрополис.

За проектите лошо няма - ако са изгодни!
Русия все пак трябва някъде да продава,да печели,кво да изисква !?radio_manbg написа:За да се стигне до подписване на тези договори Русия ще изисква гаранции и по дистанцирана политика спрямо САЩ относно програмата ПРО. Това ще доведе до задълбочаване на отношенията м/у България и САЩ.
Ще изострят отношения заради Либия и Сирия?radio_manbg написа:Останалият свят
Отношенията м/у държавите членки на НАТО ще се изострят след като бъде взето решение за сухопутна операция в Либия и след намесата в Сирия
Интересно.
А тях кво ги бърка ?radio_manbg написа:Търция, Русия и още няколко държави членки ще наложат вето което ще доведе до разногласия е по нататъчни проблеми.
Споаразумения за какво ?radio_manbg написа:Лично аз очаквам подписване на обвързващи спорузомения м/у Русия, Китай, Индия и още няколко страни включително и Турция.
Сътрудничество в науката сигорноradio_manbg написа:България и Балканският Полуостров
Гърция ще продължава да се влушава а Сърбия и Румъния ще търсия сътрудничество, към което ще се присъедини и България и Македония но това поне след 8 години.

- T0nk00
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с колкото пари изкара
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)
Колега заеми се дават на държави, които имат с какво да ги обезпечат - острови, държ. предприятия и др., а ние нямаме нищо.
След 10 години положението ще е малко (надявам се малко повече
) по-добро, но идентично - хората, които предпочитат да действат, ще се оправят, както се оправят и сега, но ще са по-добре. Хората, които предпочитат постоянно да се оплакват и все някой друг (държавата, циганите, ЕС и целият свят) да им е виновен за собствените несгоди, ще си останат същите мизерници - техните доходи също ще се покачат, но най-малко. Поради горната и други причини разслоението между бедни и богати ще продължи
Циганите ще бъдат интегрирани само ако ЕС предприеме кардинални мерки - ние с това сами няма да можем да се справим. Но въпреки всичко ще продължава да има хора, които вместо да правят хубави дечица, които да възпитат като достойни млади хора - да търсят сметка що мангалите раждали толкова много
Нещо, на което силно се надявам (но не съм сигурен за съжаление) - че предвид стабилната икономическа и най-вече политическа обстановка у нас България ще стане плацдарм на китайското нашествие в Европа. И ние ще станем нещо като "балансьори" (нещо като ДПС в парламента
) - ако ЕС дава повече ще сме горди европейци, ако китайчетата инвестират поголовно - ще засилваме братската българо-китайска дружба
Абе да сме живи и здрави и да има такива хора като Гриша Ганчев да правят нови заводи - другото ще си дойде на мястото

Циганите ще бъдат интегрирани само ако ЕС предприеме кардинални мерки - ние с това сами няма да можем да се справим. Но въпреки всичко ще продължава да има хора, които вместо да правят хубави дечица, които да възпитат като достойни млади хора - да търсят сметка що мангалите раждали толкова много

Нещо, на което силно се надявам (но не съм сигурен за съжаление) - че предвид стабилната икономическа и най-вече политическа обстановка у нас България ще стане плацдарм на китайското нашествие в Европа. И ние ще станем нещо като "балансьори" (нещо като ДПС в парламента

Абе да сме живи и здрави и да има такива хора като Гриша Ганчев да правят нови заводи - другото ще си дойде на мястото

Все още имаме.Всъщност това е добре,щото когато няма нищо - почват инвестиций.T0nk00 написа:Колега заеми се дават на държави, които имат с какво да ги обезпечат - острови, държ. предприятия и др., а ние нямаме нищо.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bavarec написа:Все още имаме.Всъщност това е добре,щото когато няма нищо - почват инвестиций.T0nk00 написа:Колега заеми се дават на държави, които имат с какво да ги обезпечат - острови, държ. предприятия и др., а ние нямаме нищо.
"инвестиции"

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:"инвестиции"

Е това ме втрещи.BAHKATA_TDI написа:но нека всеки се оглега и допита до родителите си.
Ще разбере колко са им объркали всичките представи за тез 21 години. Те нямат вече никаква надежда, не вярват на никой. Тях ги смачкаха и не им оставиха нищо. Те живеят по инерция.

Bogat-Beden написа:bavarec написа:инвестиций.
"инвестиции"
Гай Инвестиций - виден политик и икономически съветник на Юлий Цезар.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз се надявам поне гравитацията да важи след 10 години.Другото съм го отписал вече.За мен промяната трябва да почне от мисленето,а то няма как да се промени,защото си ни е в кръвта.Винаги ще има повече,които искат да са на далавера.Няма как българинът да стане германец и обратното.С други думи единственото дето може да се направи е още един терминал на летището.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
След 10 години просто регреса ще е Х10 

I'm slowly drifting