Питане за винетен стикер!
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Питане за винетен стикер!
Питането ми е следното - имам седмична винетка, която изтича на дата "Х" в 23:59 часа. Налага ми се да остана до по-късно и да кажем към 00:30 (вече е следващия ден) пътувам на обратно. Реално погледнато винетката е невалидна, НО ако в посоката, в която се движа НЯМА бензиностанции до София и аз няма от къде да закупя нов стикер, ще има ли проблем ако ме спрат полицаите - как мога да се оправдая и да не отнеса глоба, защото като се замисля, това, че няма от къде да си закупя нов винетен стикер в съответния участък, в който се предвиждам до достигане на крайната ми цел (в случая София) не е по моя вина и аз нямам избор, защото трябва да се прибера? Не съм запознат дали някъде в закона или където и да е другаде има правило, че аз трябва да съм си закупил предварително винетка от датата на изтичане на старата и да я лепна като изтече старата, ако ми се наложи да пътувам? Също така не смятам, че и съм длъжен да спирам в аварийната лента и да пресичам 6 ленти магистрала (3+3) и да рискувам живота си, за да закупя стикер от бензиностанцията, която е само от другата страна, нали така?
Моля да пишат хора, които наистина са наясно с нещата, защото ми е важно, а не просто да си правим лафче в темата с упреци защо не съм или съм еди какво си и т.н.
ПС: Сега като се замисля, ако винетката съм я закупил в 16:00 на съответния ден, тя трябва да е валидна до същия час след 7 дена, а не до 23:59, защото аз не съм я ползвал 7 дена а примерно 6 дена и 8 часа, нали така?
Моля да пишат хора, които наистина са наясно с нещата, защото ми е важно, а не просто да си правим лафче в темата с упреци защо не съм или съм еди какво си и т.н.
ПС: Сега като се замисля, ако винетката съм я закупил в 16:00 на съответния ден, тя трябва да е валидна до същия час след 7 дена, а не до 23:59, защото аз не съм я ползвал 7 дена а примерно 6 дена и 8 часа, нали така?
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Re: Питане за винетен стикер!
Приготви си 20ска в джоба 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ако ще пътуваш посред нощ и те спрат за проверка едва ли ще има проблем
Трябва да са големи катили за да ти направят проблем
Аз бих рискувал, още повече че нямаш избор щом няма откъде да купиш винетка.

Аз бих рискувал, още повече че нямаш избор щом няма откъде да купиш винетка.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Пак ще те глобят. Не съм имал такъв случай, но никъде в закона не пише, че можеш да караш без винетка, в случаите, когато няма в бензиностанцията.
Ще ти кажат, ми да се си направил сметка по-рано или да си си купил винетка за повече време. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
alpina-ma6inata написа:Пак ще те глобят. Не съм имал такъв случай, но никъде в закона не пише, че можеш да караш без винетка, в случаите, когато няма в бензиностанцията.Ще ти кажат, ми да се си направил сметка по-рано или да си си купил винетка за повече време.
Или "...ми няма да пътуваш тогава бе...", за съжаление...
Дотук нищо съществено не разбрах...явно ще се минава с 20лв в час ако се наложи...
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Глава втора
ВИНЕТКИ
Раздел I
Видове винетки
....
Чл. 14. Валидизацията на месечната и седмичната винетка представлява маркировка, направена с механично устройство на предвидените за това места, в съответствие с годината, месеца и датата, от които стартира валидността на винетката, в зависимост от категорията на превозното средство и продължителността на валидност.
ИЗТОЧНИК
Никъде не е упоменато за час на закупуване, така че с пълна сила могат да те глобят.
ВИНЕТКИ
Раздел I
Видове винетки
....
Чл. 14. Валидизацията на месечната и седмичната винетка представлява маркировка, направена с механично устройство на предвидените за това места, в съответствие с годината, месеца и датата, от които стартира валидността на винетката, в зависимост от категорията на превозното средство и продължителността на валидност.
ИЗТОЧНИК
Никъде не е упоменато за час на закупуване, така че с пълна сила могат да те глобят.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
БМВ-та карате па не можете да си отделите 60 лева за годишна винетка, да спите спокойно ...
Сметни тея 20 лева дето щи ги вземат + тея пари за седмичната + тва че седиш ся на тръни да не те спрат .. и кажи верно ли си струва да не сe бръкнеш през първата седмица на Януари за винетка ?

Сметни тея 20 лева дето щи ги вземат + тея пари за седмичната + тва че седиш ся на тръни да не те спрат .. и кажи верно ли си струва да не сe бръкнеш през първата седмица на Януари за винетка ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
А защо не си купиш още една седмична на тръгване,щом не ти се дават пари за месечна или годишна
Все пак седмичната е само 10 лв а пред полицаите се съмнявам да минеш с толкова

Все пак седмичната е само 10 лв а пред полицаите се съмнявам да минеш с толкова

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
А защо предварително не е купена винетка?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Ей ама сте всички, все едно във Варна помолиш минувач да ти обясни нещо къде се намира...
Двама човека питах и двамата почнаха да ме питат: "Ама ти сега защо ще ходиш там? Ти сигурно търсиш не това, ами еди кое си? Ама ти от къде си?'
Човека пита може ли?
Отговора е: НЕ, не може.
Що трябва да му сипвате с големия черпак?
Момчето може да няма от къде да си купи, да не е мислил да остава толкова дълго, да няма възможност да си вземе.
Пари от вас не иска да си плати глобата или да бута на ченгелите, какво ви бърка толкова, че е попитал?
Двама човека питах и двамата почнаха да ме питат: "Ама ти сега защо ще ходиш там? Ти сигурно търсиш не това, ами еди кое си? Ама ти от къде си?'
Човека пита може ли?
Отговора е: НЕ, не може.
Що трябва да му сипвате с големия черпак?
Момчето може да няма от къде да си купи, да не е мислил да остава толкова дълго, да няма възможност да си вземе.
Пари от вас не иска да си плати глобата или да бута на ченгелите, какво ви бърка толкова, че е попитал?
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Въпроса е принципен.
Свикнали сме, че с тъпо оправдание всичко е възможно.
А това си е сериозен проблем.
Свикнали сме, че с тъпо оправдание всичко е възможно.
А това си е сериозен проблем.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Колега,
Ганьо, като цяло обича винаги да се прави на по-тарикат от останалите. Може и сам да е в трамвая, но пак ще се бута.
Това си ни е дефект, не знам дали заради ситуацията в родината или заради местоположението и.
Не ме разбирайте погрешно, не защитавам водачите не спазващи законите.
Аз лично съм си купил годишна винетка, написах си номера и я лепнах на едната кола. Използвам само нея извън града и не се притеснявам дали ще ме спрат.
Не съм съгласен, че винетката трябва да се води на автомобил, а не на водач. До момента не съм успял да шофирам два автомобила едновременно.
Кривя си джантите на БМВ-то с винетка, по родните пътища, ходя изправям си ги. Никъде не ми правят отстъпка понеже съм с винетка.
НО... такъв е закона и го спазвам.
В случая колегата не пита: 'Да си купувам ли изобщо винетка?' или 'Как да мина метър без винетка?'.
Пита човешки до кога важи и може ли да се прибере с нея и си има някакви доводи за липса на винетка и нежелание да я купи за няколко часа пътуване.
Надявам се все пак, ще избере спокойствието и ще инвестира 10лв в лепенката.
Отговаряме му човешки и приключва филма,
без да се размахват големите черпаци и да му сипвате как му било скъпо да даде 10 кинта.
Ганьо, като цяло обича винаги да се прави на по-тарикат от останалите. Може и сам да е в трамвая, но пак ще се бута.
Това си ни е дефект, не знам дали заради ситуацията в родината или заради местоположението и.
Не ме разбирайте погрешно, не защитавам водачите не спазващи законите.
Аз лично съм си купил годишна винетка, написах си номера и я лепнах на едната кола. Използвам само нея извън града и не се притеснявам дали ще ме спрат.
Не съм съгласен, че винетката трябва да се води на автомобил, а не на водач. До момента не съм успял да шофирам два автомобила едновременно.
Кривя си джантите на БМВ-то с винетка, по родните пътища, ходя изправям си ги. Никъде не ми правят отстъпка понеже съм с винетка.
НО... такъв е закона и го спазвам.
В случая колегата не пита: 'Да си купувам ли изобщо винетка?' или 'Как да мина метър без винетка?'.
Пита човешки до кога важи и може ли да се прибере с нея и си има някакви доводи за липса на винетка и нежелание да я купи за няколко часа пътуване.
Надявам се все пак, ще избере спокойствието и ще инвестира 10лв в лепенката.
Отговаряме му човешки и приключва филма,
без да се размахват големите черпаци и да му сипвате как му било скъпо да даде 10 кинта.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Бе кофтито е че седмична винетка не струва реципрочно на годишна-10лв седмична *49 седмици в годината е =490 лева спрямо 67 годишна,ония ден пък купихме за на жената колата годишна,месеца е юни,тоест половината година е минала а не купихме по-рано защото имаме още една кола и не ни се налага с нейната да пътуваме,обаче реших че няколко пъти ще ходя до софия за разни работи (пловдив-софия) и те така-годишна,обаче тя не важи за 12 календарни месеца а колата на жената се кара по около 2-3000 км на година,даже маслото сменяваме не на пробег а на година...те такива ми ти дилеми,реално има много като нас и такива колеги като колегата за един-2 дена да карат хич не ощетяват държавата,тъй мисля аз...
Аман от разбирачи, ей !!! Като ги нямам 67лв. как да си купя годишна винетка? А като не ми трябва за момента, а ми се налага рядко да пътувам до провинцията защо да не ползвам седмична? Защо трябва да давам 67лв. за годишна винетка при положение, че половината година е минала вече? И ми е още по-интересно как пък някои колеги решиха, че искам да заобикалям закона - аз питам какво ще стане ако се случи така, че няма откъде да си закупя винетка и трябва да се прибера по някакъв начин и ме спрат - нали преди това съм си закупил винетка, не съм се скатал?!?!
Много интересни хора сте повечето, карам БМВ значи трябва да съм милионер - еми да, ама в момента пък не карам БМВ, а Фиат щото бензина е 2.50+, а аз не храня колата, а себе си!
Благодаря на малкото колеги, които се опитаха да отговорят компетентно, без да се отклоняват от темата на светлинни години!
Моля ключ, че не ми се четат глупости повече!
Много интересни хора сте повечето, карам БМВ значи трябва да съм милионер - еми да, ама в момента пък не карам БМВ, а Фиат щото бензина е 2.50+, а аз не храня колата, а себе си!
Благодаря на малкото колеги, които се опитаха да отговорят компетентно, без да се отклоняват от темата на светлинни години!
Моля ключ, че не ми се четат глупости повече!
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3