Питане за винетен стикер!
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Re: Питане за винетен стикер!
Добре бе пич.
По твоята логика значи веднъж като си платил гражданската повече не трябва да плащаш, така ли?
ИмаЛ си винетка, която е изтекла. Следователно, вече нямаш. Значи си в Нарушение.
Пробвай другия път да се оправдаваш, че миналата година си имал годишна.
По твоята логика значи веднъж като си платил гражданската повече не трябва да плащаш, така ли?
ИмаЛ си винетка, която е изтекла. Следователно, вече нямаш. Значи си в Нарушение.
Пробвай другия път да се оправдаваш, че миналата година си имал годишна.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
Аз питам има ли го това нещо в закона или не? За половин час да се прибера да си взимам винетка - ОК, само че като няма от къде? И май май никой не чете - питам АКО се случи, а не казвам, че ще се случи. ГО-то изобщо не ми го сравнявай с винетките, едното е абсолютно задължително, другото изобщо може да не ти е необходимо, ако не ти се наложи!
Все едно пък вие не правите нарушения, че сте почнали да плюете по другите, които ЕВЕНТУАЛНО (но не сигурно) могат да направят съответното такова. Ключ моля, че почват да ми омръзват глупостите на половината форум.
Все едно пък вие не правите нарушения, че сте почнали да плюете по другите, които ЕВЕНТУАЛНО (но не сигурно) могат да направят съответното такова. Ключ моля, че почват да ми омръзват глупостите на половината форум.
- smg
- младши ентусиаст
-
Какво да има в закона? Това, че някои е окъснел и много искал да си купи винетка, обаче видиш ли нямало бензиностанции?!
В закона има една графа.
Нарушение еди какво си, наказание еди какво си.
Я кажи сега...Ти като нямаш валидна винетка в нарушение ли си? или не?
Само дето винетките са задължителни, ако напускаш населеното място! И какво значи не ти е необходимо, само ако ти се наложи. При твоя случаи Явно се налага. Значи е задължително.
Не зависимо дали излизаш по необходимост или защото ти се мотае.
В закона има една графа.
Само дето винетките са задължителни, ако напускаш населеното място! И какво значи не ти е необходимо, само ако ти се наложи. При твоя случаи Явно се налага. Значи е задължително.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Eми пич, тва е закона. Да си мислил. Никой не го интересува че си нямал време или от къде да си купиш винетка. Решил си да пътуваш - ще намериш начин. Ако не ... ше даяниш пеша/с такси/рейс/влак докато си купиш винетка и тогава че караш .
Докато има такива псевдо играчи дето да се чудят как да заобиколят закона и да не вкарат пари в хазната ще сме на тоя хал
В тоя ред на мисли трябва да направят както у хамериката . Шофьорска книжка да не зимат за нарушения. Земат ли ти книжката - лишават те от възможността да акумулираш нарушения, да трупаш глоби и като цяло да НЕ захранваш системата , което е пагубно за държавата
И да . Глобите също трябва да вдигнат, щото ако в момента акт за 200 лева се оправя с 20 лева, то ако акта е 2000 лева - никой полицай няма да си сложи главата в торбата за 20 лева, ами ще поиска 200.. и понеже малко хора са готови да преброят и отпишат на момента непредвидени 200 лева за рушвет, ще се пишат актове и ще влизат пари в държавата ... па и ще почне да се кара по-нормално. Нека мене да ме ожулят 2 бона, па нека да карам в града пак с 80 ...
Докато има такива псевдо играчи дето да се чудят как да заобиколят закона и да не вкарат пари в хазната ще сме на тоя хал

В тоя ред на мисли трябва да направят както у хамериката . Шофьорска книжка да не зимат за нарушения. Земат ли ти книжката - лишават те от възможността да акумулираш нарушения, да трупаш глоби и като цяло да НЕ захранваш системата , което е пагубно за държавата

И да . Глобите също трябва да вдигнат, щото ако в момента акт за 200 лева се оправя с 20 лева, то ако акта е 2000 лева - никой полицай няма да си сложи главата в торбата за 20 лева, ами ще поиска 200.. и понеже малко хора са готови да преброят и отпишат на момента непредвидени 200 лева за рушвет, ще се пишат актове и ще влизат пари в държавата ... па и ще почне да се кара по-нормално. Нека мене да ме ожулят 2 бона, па нека да карам в града пак с 80 ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
На мен ми е пределно ясно, че ще съм в нарушение (ако се случи) - аз някъде да съм написал, че няма да съм?!?!?!?! Да съм се скатал нещо и да съм ощетил държавата - тя е спечелила от мен 1-во от винетка, 2-ро от застраховки, 3-то от гориво, 4-то от данъци и хайде да не се впускам в повече подробности? Аз попитах съвсем кратко и ясно - как мога да се оправдая, за да не отнеса глоба и има ли изобщо такъв вариант (ако на някой от вас му се е случвало да изпадне в подобна ситуация) - как обаче изведнъж станах "псевдо играч" не ми е ясно, при положение, че всичко е изрядно и винетката е валидна? Зажалили сте се за държавата, че ще я ощетя с 10лв. за винетка - вие явно съвсем сте слепи, държавата ни го такова, пък вие ревете, че ще се размине с 10лв. Браво, патриоти сте, браво!!!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
smg написа:Какво да има в закона? Това, че някои е окъснел и много искал да си купи винетка, обаче видиш ли нямало бензиностанции?!
В закона има една графа.
Колега,
ще ти припомня само ТОВА ти мнение и предлагам да приключим със спора.
Сигурен съм, че всички тук сме нарушавали закона по един или друг начин.
Не мога да разбера, защо се опитвате да изкарате толкова черен човек, който само попита нещо. Дори не го е направил.
Оставяме на страна, че изобщо и не се напънахте да му отговорите на въпроса.
Хайде да си загасите ореолчетата над главите и да спрете да пишете, ако няма какво съществено да кажете.
- smg
- младши ентусиаст
-
Alien написа:...
И какво?
Това е същото като да нямаш винетка ли? Или да питаш каква лъжа да използваш?
Какво може повече да се коментира за да се отговори на този въпрос?
Какво може да стане като го хванат без винетка? Ще му праснат един и акт и това е.
Колко неочаквано развитие на казуса!
Айде ти да не казваш кой, какво и на кого да пише!
Както и автора на темата - като не те кефи, има и други форуми.
Форума мен ме кефи, но отношението на потребителите му не ме кефи! То човек да не попита нещо тук - ще го изядете с парцалите! Повече няма да коментирам, хората са го казали - по-умният отстъпва!!!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Седмичната винетка важи за шест дни от датата на перфорация! Това едва наскоро го разбрах. Пише го и най-долу на винетката с думи - важи за шест дни!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Седмичната винетка важи за шест дни от датата на перфорация! Това едва наскоро го разбрах. Пише го и най-долу на винетката с думи - важи за шест дни!
В това няма никаква логика - нали е седмична, а не 6 дневна. На бензиностанцията, като си закупих винетката и попитах от събота до кой ден ще важи, ми казаха до другия петък, т.е. 7 дни, а не 6. Освен да са ги подучили да лъжат, но ми се вижда нелогична цялата тази работа със 6 дни.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Не търси много логика в българското законодателство колега. Впрочем един познат изгоря с акт щот и той се беше заблудил по същата схема, така че питай патило.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
smg написа:Alien написа:...
И какво?
Това е същото като да нямаш винетка ли? Или да питаш каква лъжа да използваш?
Какво може повече да се коментира за да се отговори на този въпрос?
Какво може да стане като го хванат без винетка? Ще му праснат един и акт и това е.
Колко неочаквано развитие на казуса!
Айде ти да не казваш кой, какво и на кого да пише!
Както и автора на темата - като не те кефи, има и други форуми.

По първия ти от многото въпроси.
Да, за мен си по-голям нарушител, като си менкате годишната винетка залепена на фолио с половината ти приятели и една трета от съседите,
от колкото да си купиш седмична и да просрочиш с няколко часа.
Сметни си в кой случай държавата губи повече.
В интерес на истината, освен че съм имал и други коли имам и регистрации в други форуми.
Никога не съм ходил да плюя и да философствам в Ауди или МБ форума.
Използвам ги да се образовам по проблемите на автомобилите, но явно твоята цел тук не е такава.
Та над забележката, че има и други форуми може ти да помислиш.
Гледам си фен на VAG групата, защо не се насочиш към техните форуми?
Нямаш и май никога не си имал БМВ и май влизаш във форма само да спамиш и да дразниш. Прав ли съм?
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
TiGoNiSh написа:Демирев написа:Седмичната винетка важи за шест дни от датата на перфорация! Това едва наскоро го разбрах. Пише го и най-долу на винетката с думи - важи за шест дни!
В това няма никаква логика - нали е седмична, а не 6 дневна. На бензиностанцията, като си закупих винетката и попитах от събота до кой ден ще важи, ми казаха до другия петък, т.е. 7 дни, а не 6. Освен да са ги подучили да лъжат, но ми се вижда нелогична цялата тази работа със 6 дни.
Е така де, текущия ден е 7-мия.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
"(5) Седмичната винетка е с валидност 7 дни считано от датата на издаването й. "

Най-отдолу със ситен шрифт пише, че винетката важи за перфорираната дата и следващите 6 дни.

Най-отдолу със ситен шрифт пише, че винетката важи за перфорираната дата и следващите 6 дни.
- smg
- младши ентусиаст
-
Дай линк към мнение, където съм казал, че Аз разменям винетка между няколко коли.
Дотогава си спести ръсенето на мозък.
Това какво имам и какво харесвам си е Моя работа! Както и мястото, където пиша!
Кой беше ти, за да ми държиш сметка?!
Дотогава си спести ръсенето на мозък.
Това какво имам и какво харесвам си е Моя работа! Както и мястото, където пиша!
Кой беше ти, за да ми държиш сметка?!
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3