България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е28 BMW528IA
Мечтае да кара: X5 или M5 X-Drive
Детайли за колата: BMW 528IA 1984 г. преобразувано 7 години по късно на 524TD

Re: България в близките 10 години. Поглед в бъдещето.

Мнение от ggergy » 24 Юни 2011, 0:58

След 10 г яко ще духаме супата!При този темп на изнасяне на работна ръка от България какво друго да се очаква?По-малко работещи=по-малък брутен вътрешен продукт.Абе ходете и бачкайте за английската кралица или пък за US и ще се оправим!Ще си оправите живота за нула време,а останалите в кочината(с извинение,но е така) ще плащат пенсийките на родителите ви.Само че товара(данъците) с всяка изминала година става все по-голям за РАБОТЕЩИТЕ-все повече РОМИ и по-малко работещи!Кой от вас е ходил из Кърджалийско?Вижте телевизията-БТВ поне 4 турски сериала на ден!Преди 10 г нямаше турски сериали,а след 10 г?Всекидневно промиване на мозъците!Чалга и простотия отвсякъде!Дори се посяга и на българската история!Славчу и той лъже и маже!Всяка вечер години наред.Май съм оптимист а?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Юни 2011, 9:16

ggergy написа:При този темп на изнасяне на работна ръка от България какво друго да се очаква?
До 3 години повечето от чужбина ще се върнат/с изключение на супер специалисти които са се намърдали в яки компании/. Така каза Бойко а за да го каже значи има нещо.

ggergy написа:Вижте телевизията-БТВ поне 4 турски сериала на ден!Преди 10 г нямаше турски сериали,а след 10 г?Всекидневно промиване на мозъците!Чалга и простотия отвсякъде!
Е това винаги ми е мн.интересно. Като го изтъкват като причина някаква. :dunno:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Юни 2011, 10:38

bavarec написа:До 3 години повечето от чужбина ще се върнат/с изключение на супер специалисти които са се намърдали в яки компании/. Така каза Бойко а за да го каже значи има нещо...

ти на глупостите на пожарникарчето ли вярваш или си сложил розовите очила :?: след 3г. ще са избягали навън сигурно още 100 000 човека, а ще са се върнали само некадърниците дето никъде не ги искат... положението е просто- ще се върнат хората когато тук се подобрят условията за развитие... тук такива в момента НЯМА, едва ли и след 10г. ще е много по-добро положението...
я пробвай да завъртиш няк'ъв бизнес и да видиш колко ти "помага" държавата- толкова "помага", че ти идва да си прережеш вените, да си направиш харакири и да се застреляш едновременно ;) това съм го пробвал, но видях и резултата от същата процедура (откриване на фирма, разрешителни и т.н. бюрокрация) извършена от българин в бяла държава- ясни условия, минимум бюрокрация, кратки срокове (аз по-бавно си смених документите отколкото човека си оправи нещата за фирмата) всеки идиот (буквално) ще се справи с процедурата...
Никой кадърен (не казвам специалист- просто кадърен) няма да се върне тук да се мъчи... дори и да сгреши и да се върне (и такива има) ще изчезне пак много бързо от тук...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Юни 2011, 10:41

Ае честито,българия е в "евро+"
Капанът "Евро плюс" щракна. Вътре сме, пише "Сега". Без никаква вътрешна съпротива и при почти пълна тишина премиерът Бойко Борисов вкара държавата в пакта "Евро плюс" и свързания с него Европейски механизъм за стабилност. Там тя ще играе ролята на плюса, защото не е член на еврозоната и нищо не я задължава да поема каквито и да е финансови ангажименти към когото и да било.
Но Борисов я върза да гарантира "при поискване" над 6 млрд. евро (3 млрд. евро през първите 12 години), за да бъдат изплащани дългове на по-богати народи към западни банки. Злото е сторено и трябва да си дадем сметка какво се случи. Най-бедната държава се обрича на най-ниски доходи при растящи цени, но ще плаща повишени данъци.

България ще бъде принудена да направи най-голямата финансова жертва в ЕС за сметка на своето бедно население, за да се запази комфортът на богатите.

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Юни 2011, 13:32

ms написа:
bavarec написа:До 3 години повечето от чужбина ще се върнат/с изключение на супер специалисти които са се намърдали в яки компании/. Така каза Бойко а за да го каже значи има нещо...

ти на глупостите на пожарникарчето ли вярваш или си сложил розовите очила :?: след 3г. ще са избягали навън сигурно още 100 000 човека, а ще са се върнали само некадърниците дето никъде не ги искат... положението е просто- ще се върнат хората когато тук се подобрят условията за развитие...
Аз казвам че ще се върнат. В България до 3 години ще има повече работа от много други държави,които отсега нататък отиват към криза.Значи като казвам работа в БГ,това не значи че ще се дават кой-знае колко пари.Това от една страна - от друга като се появят индикации в една държава за настъпваща криза всичко удря 1-во пазара на труда.От там вече всяка държава има ангажимент повече към собственото си население и чужденеца става автоматично ненужен.Аз виждам в близките 3 год. такива проблеми да имат всички богати страни,които имаха социален модел на управление.
Явно и Бойко това вижда/или по-скоро западните му съветници са му го казали/.
Последна промяна bavarec на 24 Юни 2011, 13:55, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Юни 2011, 13:48

Е.Димитров написа:Ае честито,българия е в "евро+"
Капанът "Евро плюс" щракна. Вътре сме, пише "Сега". Без никаква вътрешна съпротива и при почти пълна тишина премиерът Бойко Борисов вкара държавата в пакта "Евро плюс" и свързания с него Европейски механизъм за стабилност. Там тя ще играе ролята на плюса, защото не е член на еврозоната и нищо не я задължава да поема каквито и да е финансови ангажименти към когото и да било.
Но Борисов я върза да гарантира "при поискване" над 6 млрд. евро (3 млрд. евро през първите 12 години), за да бъдат изплащани дългове на по-богати народи към западни банки. Злото е сторено и трябва да си дадем сметка какво се случи. Най-бедната държава се обрича на най-ниски доходи при растящи цени, но ще плаща повишени данъци.

България ще бъде принудена да направи най-голямата финансова жертва в ЕС за сметка на своето бедно население, за да се запази комфортът на богатите.
Тия от "СЕГА" си ги знаеме. :mhihi:
"Капанът щракна" - ей,страшна работа а. :shock:
Какъв е толкова проблема. :dunno:
Хората инвестират и отпускат пари по разни програми в БГ.Тия хора искат някакви гаранции за това/най-вече за пред техните избиратели/,като ги питат що отпускат пари на тия измекяри в БГ и кво ще стане с парите,ония ще им кажат - те са ни гарантирали с тоя Евро+.Ама не става без нищо да правиш да искаш да си с равни права с другите.И каквъв е проблема,3млрд. лв. за 12 год.
Ми те само за няколко години могат да налеят толкова в БГ.
С една дума - от запад сега насочват парите към нас/за да се създаде някакво положително икономическо ниво в тая държава/ за сметка на тия държави които сега ще влизат в криза.
Ние ще се изправим и ще дръпнем напред , а после когато ония започнат да се изправят ние ще им върнем това което са дали.

С една дума - България за 5 г. ще е доста напред.А след 5-7 години всичко ще е равно в ЕС.
И това благодарение на ЕС,без да се усети никой/е народа де/ в ЕС как така стнахме равни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Юни 2011, 13:55

След 5-7 ще е равно какво ?
И ние ще дръпнем пред всички и после ще им подадем ръка?
Извинявай .. дай малко повече от къде имаш това подробно инфо, за да знаят младите да бягат или да стоят тука и да чакат доброто.

п.п. преди си писах с приятел в Уса студент .. каза, че като е бил за документите е имало зверски наплив спрямо другите години за бригади :shock:
Обмисля да не си идва, та да му кажа да не се прецака да остане там, а ние да вземем да се оправим преди всички :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Юни 2011, 13:59

bam-bam написа:След 5-7 ще е равно какво ?
Стандарта в ЕС.За тия които им се бачка.
Все пак съобразено с това народа в коя държава какво има и какво предлага.
Няма да им подаваме ръка - ще им върнем квото са ни дали за да станем що годе нормална държава от ЕС.
Бригадите са си бригади.

Аватар

Мнение от ms » 24 Юни 2011, 14:26

bavarec написа:...
С една дума - от запад сега насочват парите към нас/за да се създаде някакво положително икономическо ниво в тая държава/ за сметка на тия държави които сега ще влизат в криза.
Ние ще се изправим и ще дръпнем напред , а после когато ония започнат да се изправят ние ще им върнем това което са дали...

Пишеш глупости, дано да не си вярваш...
Насочвали били СЕГА парите към нас, ама дръжки... още ПРЕДИ да влезем в ЕС, ама доста преди това, се знаеше колко ще плащаме и колко ще взимаме за доста години напред- тея пари са предвидени отдавна... ти просто се заблуждаваш от това, че почнахме да усвояваме едни пари в последно време... но проблемът е наш- то пари и преди имаше, само дето не се усвояваха по елементарни причини...
по другите държави кризата дойде, мина и замина вече, хич не ми обяснявай, че сега щяла да ги удря... и ние сигурно един ден ще се изправим и ще тръгнем напред, но това хич няма да е следващите 5-7г., по-скоро след 15г.... и то щото съм оптимист ;)

ПС: ако ЕС още не са видели криза се чудя к'во ли ни чака нас...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Юни 2011, 14:29

В личен план... След 10 години се виждам продал 46цата и заминал я за Испания, я за хАмерика...
В национален план... Ще се оправим, вЕрвайте ми ! Познато, а? Ха... Само дебелите риби ще издържат на дережето, на което е в момента България и на което ще е след 10 години. Днес за пореден път се убедих в тъпата-гадна-гнусна... как да кажа... българщина... Пред КАТ Русе за Регистрация на МПС, тъпите гадни селяни, барабар с главните участници - тия мамалиги, 'дето всеки ден кибичат и регистрират коли, започват да се блъскат пред входа още в 7:15, при положение, че отварят вратата в 8 и нещо, за да вземат номерца, с които да се явяват на гишетата... При засилката на служител от КАТ да отвори вратата, се разбра, че само трениралите борба или победител от Сървайвър, ще може да оцелее. В буквалния смисъл те премазват и се блъскат/бутат/ръчкат като ГОВЕДА :no: Никой не признава ред, хора дошли в 7 пререждат хора, дошли в 3 през нощта да чакат ред, че се и пънат, че се от по-рано... Ай сиктир :ranting:
Интереса клати феса :!:
Например...Във всяка бяла страна силно напредват Слънчевите колектори. В България НЕ. Защо ? Защото ако всеки блок има отгоре слънчев колектор, то ЕОН и другите мишки и обирджии ще умрат като първите... От там се оказва натиск и се сещате, че нищо не става...
Друго... 2 дни киснене и безсъние в КАТ, ме накара да се замисля над следното... Говоря специално за КАТ Русе, в другите населени места не знам как стоят нещата... Защо не се наемат и обучат 3-4 човека, които още от входа ти вземат ключовете от колата и ти казват "Ела след 2 часа отпред да си я вземеш готова", а отпред да има едно кафенце, на което да си пиеш на хладно или топло (според сезона) спокойно кафенцето, докато този човек ти оправя колата. Да вдигнат таксата с 5-10лв., заради тази услуга и готово. Нито ще има километрични опашки, нито ще има нерви, нито побоища пред КАТ, нито проява на селения, нито нищо. И пари на всичкото отгоре ще печелят. Днес минават за регистрация 100 автомобила. По 10лв, са си 1000лв. на ден. Е за няколко дена, са избили заплатите на тези служители, другото си е чиста печалба.
Но защо не го правят ? - Защото ония въпросните "мамалиги" , които споменах по-рано, които само с това се занимават, срещу 50лв., ще умрат пак като ония мишки. И тук дебелите риби оказват натиск и нищо...
Примери могат да се дават до утре...
Някои казват, че останали мързеливите и не им се работи... То хубаво, на кой му се работи... Но истината е, че няма работа. Не и за младите, току-що обучени, получили образование и т.н. Всичко живо "стаж 2-5 години" :kuku: Заплата - 250-300лв. и то бруто... :kuku: Само цигарите са ми 150лв., бензина ми беше поне 400-600лв. Е с тия 250-300лв. заплата, трябва да карам на фотосинтеза, да си счупя краката от вървене, да се чудя вечерно време къде и как да изляза пеша и т.н.... Няма да си хвана шапката ли... не ще я хвана, а направо ще я хвърля.
Та ето за това смятам, че НЯМА да се оправим, не и следващите 10 години :!:
Извинявам се за дългия и на моменти безсмислен, може би, пост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Юни 2011, 14:37

ms написа:тея пари са предвидени отдавна... ти просто се заблуждаваш от това, че почнахме да усвояваме едни пари в последно време... но проблемът е наш- то пари и преди имаше, само дето не се усвояваха по елементарни причини...
И сега има фондове и ще има още.Инвестициите също са пари.Предишната криза беше създадена за + на банките и корпорациите,тогава завъртяха парите,сега е криза за всичко останало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Юни 2011, 15:37

bavarec написа:
bam-bam написа:След 5-7 ще е равно какво ?
Стандарта в ЕС.За тия които им се бачка.
Все пак съобразено с това народа в коя държава какво има и какво предлага.
Няма да им подаваме ръка - ще им върнем квото са ни дали за да станем що годе нормална държава от ЕС.
Бригадите са си бригади.

Това защо всеки втори го пише в подобна тема?
Заприличваш ми на един друг форумен герой ;)
Не, че не им се бачка, ами просто времената се промениха и хората си отвориха очите (което за мен е хубаво).
Бачка им се, ама не за стотинки.
За това навън бачкат и робуват, но има смисъл.
Бат боко жабоко да не говори глупости, ще върне дедовия.
Ако докара още 1-2 кризи може :mhihi:
Хората си дойдеха, щото тука има къде да живеят поне, но само да мине кризата и гледай какво стана.
Отчитам, че нещо се прави и ще се промени поне малко за 5 години, ама живота си тече .. всеки сам решава дали да седи и да се надява на чудо и да поддържа с данъците си изкуствено тази държава или да си бие чукалата.
Даже във втория случай ще помогне и на тези тука, защото ще си налива парите в Бг както правят повечето.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 24 Юни 2011, 16:04

То може и в близките 5г да се промени всичко ама требва да се изтрепят тия маймуни дето скапват държавата вече 20+ години в това число и селяка Боко, дето ни кара да ставаме овчари и да садим картофи пред блока....... помияр :censored: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Юни 2011, 16:23

Испанеца е много прав, само за сланчевите панели бърка, ама това е в страни от темата и не ми се обяснява, просто за тях знам от първа ръка!
Иначе истината е че и българия да излезне от кризата и да има инвестиций вече не останаха почти млади хора дето да работят без пари, просто няма, младите са вече достатъчно информирани че да им замазват очите с обещания от рода на "Ти сега почни на 400лв, пак след време ще я качиме заплатата", просто никой не му се работи за без пари, щото като си калкулираш разходите и ти прехвърлят двойно заплатата почваш да се чудиш каде бъркаш! Аз си признавам дулго време бях заблуден бачках за много пари, напуснах почнах по специалноста за малко пари уж да се развивам и сега се махнах и от там, 2 пати ми званят от 2 строителни фирми минлата седмица да ме офертират за работа, аз така :shock: /явно са позакъсали за кадри за без пари дето им бачкат/, ама едните ги знам че не са плащали заплатаи от 6 месеца и хората им накрая избягаха, а другите им е ненормирано работното време за някви смешни 1к лв! Така че сега чакам другата седмица на интервю и аиде в ит-сектора за 1.8к++лв само че лошото е че ще трябва да се връщам в прокълнатия град Сф!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар

Мнение от ms » 24 Юни 2011, 17:13

Nukem написа:...останаха почти млади хора дето да работят без пари, просто няма, младите са вече достатъчно информирани че да им замазват очите с обещания от рода на "Ти сега почни на 400лв, пак след време ще я качиме заплатата", просто никой не му се работи за без пари...

Прав си разбира се- никой не иска да бачка за смешни пари... ама и младите имат грешни разбирания доста често колко могат и колко заслужават да получават... никак не върви да си сополанко на 18-19г., току-що завършил и да искаш заплата като човек с 10-15г. стаж и опит в областта...
на няколко такива съм обяснявал, че ако ще и да е построил сам космическата станция и грам идея си няма от моята работа (трябваше заместник да си намеря) и 3м. ще получава с 200лв. по-малко от мен и ще трябва да работи с поне 50% повече от мен за да навлезе в нещата бързо- аз не съм виновен, че работа изисква да се сблъскаш в практиката с някои проблеми и да ги решиш ;) е не- всичките ми обясняват, че или ще получават колкото мен веднага, или няма да започнат изобщо... е, не започнаха :mhihi: просто явно не им се работеше... първият дето изяви желание да се учи известно време след 2м. пое моята работа и получи моята заплата, а малко по-късно вече получаваше бонусите които и аз взимах... просто имаше желание за развитие и успя, докато други чакат сама да им падне работата за 5бона на месец в ръцете- така не става просто...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата