Отново проблем с е39 ТДС: губи антифриз и пуши отзад.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Отново проблем с е39 ТДС: губи антифриз и пуши отзад.

Мнение от Петров1676 » 24 Юни 2011, 13:59

Здравейте колеги , имам колебание че съм издухал гарнитурата на главата, чуйте симптомите и кажете вашето мнение.

При ниски обороти пуши, а пък при високи няма грам дим . Това което ме притеснява е че е бял пушак не е на масло, а на антифриз тъй като задържах един лист хартия на аспуха и след 2 мин той стана влажен . Какво е вашето мнение , аз се опасявам да не е главата, дано да е по-малкия дявол .

А пък това се получи след като ми беше намалял натифриза, но за кратко дигна температурата като не е влизала в червеното даже съвсем малко от средата, след това с повече газ и се върна в нормалното , след което изчаках да спадне температурата на антифриза и долях гореща вода. И след два дни забелязах че почна да пуши малко бяло отзад и се чудя дали не е заминала главата или гарнитурата или и двете...

Дайте съвети хора... Мерси предварително ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Отново проблем с е39 ТДС: губи антифриз и пуши отзад.

Мнение от goguma » 24 Юни 2011, 19:37

Аз не съм много вещ по симптомите на гарнитурите, но при издухала гарнитура, тъй като налягането в цилиндрите е доста по-голямо от това в охлаждащата система, би трябвало да имаш обратния процес - да влиза масло в антифриза и да се надуват яко маркучите, а не да гориш антифриз в цилиндрите, и да се вижда бял пушек от ауспуха.

Пак казвам - не съм 100% убеден в мнението си, ако съм в грешка нека ме поправят по-знаещи :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 24 Юни 2011, 21:14

Отиди да ти замерят за газове в охладителната система, следи си за липса на охлаждаща течност и както казаха за надуване на маркучите, и изхвърляне на течност от капачката на казанчето.... гледай да не направи въздушен джоб от липса на охл течност и да я опоскаш още повече- да напукаш главата....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 24 Юни 2011, 21:36

Налягането зависи от това в кой такт е буталото, така че то може и по-малко и да влиза вода в цилиндъра. А маслото няма нищо общо. Може да си издухаш ганитурата по няколко начина. Да гори масло да гори вода и да ги смесва. Става със стискане на маркучите да разбереш, но трябва и да имаш идея как са били преди, но щом пуши бяло и ти се губи антифриз, значи има нещо проблемно, ганитура, глава, блок. Начина е сваляш главата и гледаш гарнитукарата за проблеми, даваш главата за проверка дали не е заминала и тя и събираш после. Ако пак има проблеми значи е блока и тогава е доста повече работата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 M Sport
Мечтае да кара: M5

Мнение от mitev_pz » 25 Юни 2011, 0:20

Колата е прегряла и е избила гарнитурата от там губи антифриз и влиза в цилиндрите от там го изхварля отзад (мое мнение)

Потребител
Аватар

Мнение от Петров1676 » 25 Юни 2011, 6:16

Интересното е че не съм япрегрявал, явно имало да се случва ще ви държа в течение.....
Понеделник влиза в бокса..
Не хвърля водата, маслото е ок , масло в антифриза няма, интересно се получава.... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 25 Юни 2011, 7:21

тдс-а по често пука глава така че за този сценарий се готви дай главата да я надуят задължително като я свалите
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Юни 2011, 7:55

То ще си покаже като махнете главата, но според мен най- вероятно е гарнитура, виждал съм подобни симптоми на друга кола, не мешаше маслото и антифриза, но последния се губеше по- малко и все се опитваше да прегрява, излекува се със нова гарнитура, отнесе и шлайф на главата ;)
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525TDS

Мнение от RaKi » 25 Юни 2011, 14:09

Здравейте, и аз съм със същия проблем загрявала ми е колата и със сигурност ще се сменя гарнитура дано само не е спукана главата иначе антифриз не губи не ги меши с маслото,но на няколко пъти след като съм я карал и спра после се получава петно от масло под колата явно изпуска от някаде и сега се чудя какво да правя :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Юни 2011, 19:30

Петров1676 написа:Интересното е че не съм япрегрявал, явно имало да се случва ще ви държа в течение.....
Понеделник влиза в бокса..
Не хвърля водата, маслото е ок , масло в антифриза няма, интересно се получава.... :banghead:

Не е задължително да я видиш в червеното , за да я смяташ чак тогава за прегряла , щом е мръднала вдясно пиши го прегряване. Дано е сано гарнитурка изпуснала че с тея дълги глави е кофти работата. Хубаво че веднага я вкарваш в бокса. Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от Петров1676 » 25 Юни 2011, 21:38

E благодаря ви колеги ... на никой не пожелавам да чете тази тема за собствената си кола ...
лека и безаварийна.

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i, E70 3.0D

Мнение от sali_k » 23 Окт 2013, 17:25

Колега какво се оказа в крайна сметка?
Главата ли е спукана или гарнитурата е за смяна?
Мерси
Изображение

Назад към E39