малко положителни размисли за българия- така отстрани

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: малко положителни размисли за българия- така отстрани

Мнение от Luki Junior » 25 Юни 2011, 11:50

чудното е че има още хора дето се връзват на тоя популярен лаф - оказах се с 2 лева в джоба и се оправих ...е да ама щот намерих един който ми даде 1000 докато се оправя и се спазарих да платя наема , след месец

Ааа пич обръкал си се. Така си мислеш че съм се спазарил....

4 дни спях на пейка и 3 седмици ядох хляб и маргарин и яко вода да не се задавя от хляба.

И работих през това време да соберя пари да си платя наема за първата седмица. Втората, брат ми я плати.
А за третата имах вече да си платя само наема. Ама това бяха други времена, тогава бях 18годишен. Днес едва ли ще го направя същото.
Последна промяна Luki Junior на 25 Юни 2011, 13:00, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Юни 2011, 11:56

alx изказва мнението си, ама неговата гледна точка е като на турист... :winky:
и аз като се завъртя из Гърция като турист ми харесва много, я каква хубава магистрала имат от Солун до Игуменица-няма ни една дупка и нощем е осветена почти по цялата си дължина...и гърците ми се усмихват и са любезни, ма щото съм турист
ама па се оказа, че икономическото им положение не е толкова розово и местните са недоволни...
такива ми ти работи...

та alx ако се прибере да си живее в БГ след няма и година друга песен ще запее... две седмици време е крайно недостатъчно, за да се правят изводи дали държавата се оправя или не.. :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Юни 2011, 12:32

и мен много ме кефи като си дойда в България и минавайки по софиийските булеварди , да видя някоя и друга конска каруца да чакат на светофар , че и някой път на коня , заради вродения му състезателен инстинкт , не му издържат нервите и направи фалстарт :mhihi:

къде ще го видиш това другаде , а ? Та супер си е бг :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Юни 2011, 12:36

То човек ако си изкарва нелоши парички, не е толкоз лошо в БГ в смисъл слободийка, дето по света едва ли я има другаде, ама като цяло животът става все по- труден и българинът обеднява, което е кофти.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Юни 2011, 12:49

Абе какво оплюхте момичето затова, че има възможности. И аз да имам деца и аз бих ги пратил в УК да учат - много ясно! И аз да имам дете и аз бих му намерил работа...
Или какво е правилното - Нека поработи 1-2 години нискоквалифицирана работа - да забрави всичко което е научил, да затъпее - ДА ЗАТЪПЕЕ - от тъпата работа се затъпява.

Викси, не си права, за намирането на работата. Трудно, ама и всеки иска хубава работа и добра заплата. Не става - както се каза трябва, някой да продава хляб, да реди стоките в магазина и т.нат. ...
Тук сме се събрали явно САМО капацитети ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2011, 14:58

Аз какво написах, то какво излезе...

Изложих хубавите неща които преди ги нямаше. Направих уговорката че лошите неща си ги има. За тях не става въпрос. Темата за лошите неща се дъвче всеки ден от всички. Не съм малък - давам си сметка за тях.

За заплатите- пак казвам- видях как всичките хора които познавам и мисля, че трябва да могат да се оправят са го направили. Е, не ринат парите с лопата, но както казах си живеят добре.

Простичката ми мисъл е, че има възможности. И ако не сте в момента на 1000+ лева в софия значи или не трябва да бъдете или нещо не правите вярно. Знам, че много хора ще се обидят (тоя пък кви ми ги говори- да дойде да оцелява тука и тогава да ми дава акъл), но това е моето мнение така както ги виждам нещата...

Ще ви дам само един жокер (което го знам като факт)- видяли ли сте колко много лизингови коли има по големите градове? Една банка няма да ви погледне дори за най- евтината кола ако не правите едно хиляда лева доказан доход на месец. Та... Не ме слушайте аз ква "тунелна визия" имам... Гледайте около вас хората не какво говорят а какво имат и.... Си правете изводите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 25 Юни 2011, 15:11

alx написа:... Гледайте около вас хората не какво говорят а какво имат и.... Си правете изводите...

Заеми и кредити.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 25 Юни 2011, 15:36

Gottlos написа:
alx написа:... Гледайте около вас хората не какво говорят а какво имат и.... Си правете изводите...

Заеми и кредити.

то цялата планета се върти около тях :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2011, 15:41

Gottlos написа:

Заеми и кредити.

Една банка няма да ви погледне дори за най- евтината кола ако не правите едно хиляда лева доказан доход на месец.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Юни 2011, 15:47

Само , че процента на лошите кредити надвишава 30% а в някой сфери и до 50% стига , върнати коли от лизинг да се заринеш . БТВ - броя на новите частни коли е около 7 000 за миналата година - тъй , че и тук не си прав ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Юни 2011, 16:19

alx що си вкара автогол-а да влизаш в спорове с Форумни герои? :lol: тука съм чел, че харисън форд бил късметлия и кариерата му била подарена... кучетата си лаят керванът си върви, дозина успели познавам, които ползват нета само за поща, информация или да си поръчат кола. тук е пълно с лентяи дето всички са им криви и виновни за собствените им неуспехи

пс- и кво като на някоя са й взели новото бмв? евала, явно родилите й са по-умни от мойте, щот на мен не са ми купили никва кола и аз кво да се самоубия ли? няма такива злобари.
Последна промяна acer на 25 Юни 2011, 16:26, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Юни 2011, 16:24

Ти пък от коя дупка излезе , че взе да преценяваш хората или викаш , малко на тежък да се напраиш :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 25 Юни 2011, 16:25

bam-bam написа:Само вишу ви е в устата. :mhihi:
Целата държава е вишута и бизнесмени и за това е на тоя хал.
Някой зимвал 5 бона .. супер ! Евала .. учил е .. нека зима!
Друг 1500 .. супер.
Може ли някой да ми каже това колко % от работната ръка на БГ е?
И кое трябва да е критерии за оправянето на държавата.
100 000 менежета в СФ с по 10 бона заплата
Или 60-70 % от населението, което не взима по 400-500лв , а малко над това ?
750лв ми се струва нормална за обикновения работник в малките градчета, но не и за СФ.
Във всяка подобна тема винаги се говори само за хората с акъл и как да си кадърен или как АЗ трябва да взимам повече ... ами другите?
Или в тоя форум са само бизнесмета и вишута и както винаги си гледат техното положение.

Много точен коментар ! Тук освен че няма условия и младите са много мързеливи , всички са с ВИШУ и са IT спецялисти или няква филология ... В Германия като бях гледах едно предаване дето някъв пич беше юрист работеше в офисче ходеше с вратовръзките и замина за Нова Зенландия да учи за овчар , 2 години беше обучение , почна работа в една ферма с условия и всичко и взимаше много хубава заплата ....
I'm slowly drifting
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2011, 16:30

acho.rs написа:Само , че процента на лошите кредити надвишава 30% а в някой сфери и до 50% стига , върнати коли от лизинг да се заринеш . БТВ - броя на новите частни коли е около 7 000 за миналата година - тъй , че и тук не си прав ...

Банката дава заеми за коли на хора с доходи над 1000 лева. Факта е че няма лизинг на дори най- евтината кола ако не правиш 1000 лева на месец. От там дали като ти го дадат ще го плащаш ли не- друга тема.

Очевадната ми мисъл е следващия път като излезеш на улицата се огледай- всичките тези нови коли без фирмени знаци се карат от хора които са показали на банките поне 1000 лева реален доход. Пиша го тука защото както както казах ми направи добро впечатление. Преди години имаше трошки и амг-та. Сега има по- малко трошки, повече нови малки коли... Посоката е вярна.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Юни 2011, 16:36

acho.rs написа:Ти пък от коя дупка излезе , че взе да преценяваш хората или викаш , малко на тежък да се напраиш :clap:

да, тежичък съм си около 90кг.. човека се опита да покаже, че чашата е наполовина пълна, а не празна, ама кво ли се напъвам и аз..

едитнах си поста, че ако избегна цензурата ще ме баннат за постоянно, няма да е голяма загуба де.. имам вредния навик да убивам време тук
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата