малко положителни размисли за българия- така отстрани
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: малко положителни размисли за българия- така отстрани
А що да нямам "мега таланта"....що пък си мислиш, че трябва да ходя и да копая по полетата...?!?!?! Докато коментирате злобно, без да знаете какво бръщолевите....всичко ще ви е криво и цял живот ще сте си на едно и също дередже....
За теб единствения стаж е да ходиш по полета ли ? Мен живота не ми е крив , промяна в "дереджето" ми има значителна и коментарите ми не са злобни - остри , да .
Повече не ми се коментира , че и без тва темата достатъчно погрозня ...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
acho.rs написа:Само че процентът на лошите кредити надвишава 30%, а в някой сфери - и до 50% стига , върнати коли от лизинг да се заринеш . БТВ - броя на новите частни коли е около 7 000 за миналата година - тъй , че и тук не си прав ...
А съдебният изпълнител вятър ли да яде?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам колегата Alx какво работи и какви приятели има, но това как взимали в БГ от 5 бона нагоре, ако е вярно изобщо не означава абсолютно нищо. Максимум 1% от хората в Бг, вероятно взимат такива пари, все едно да говорим, че в УСА взимат 20к на месец, да има, но колко са те? Иначе много ясно, че с 5к в БГ, ще си много по-добре от средния европеец и американец.
От друга страна е добре да има и такива теми, където се вижда и хубавото, лошото го знаем всички.
От друга страна е добре да има и такива теми, където се вижда и хубавото, лошото го знаем всички.
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Gottlos написа:бях си известно време в бг-то...поживях,поработих
ще ви напиша нещата както ги видях. разбира се съм сигурен че много хора няма да се съгласят с това което съм написал защото не го виждат така, но.. всеки си има гледна точка. пиша неща които са ми направили впечатление без да са били последствие от материалното ми положение (което ми е ясно че би играло голяма роля в много случаи).
намерих българия доста по-чиста от преди.видях обаче и разни роми дето не спряха се ровят из контейнерите за смет и да пръскат всичката гнас наоколо.незнайно защо тея контейнери пък седяха на платното за движение,та затрудняваха доста движението по улиците.имаше обаче и нови за разделно събиране на сметта,само че забелязах да ги събират със същите камиони с другите отпадаци.предполагам,че после би трябвало да ги карат в депа за сортиране и рециклиране?едва ли.не съм виждал в района такова чудо.
пътувах от русе трябваше да стигна до в.търново.в търговище,мисля беше, се загубих.нямаше табели.спрях на една бензиностанция да попитам за пътя. "ти кьорав ли си?" любезно ме попитаха.Табелата си беше на мястото,само че обърната наобратно.после покарах доста зад някакъв раздрънкан автобус,приличаше на тоя дето уби 16 души край ямбол.
повечето ни главни пътища са ни доста неравни, но не видях някакви огромни дупки по тях.за сметка на това вече си вкарвам доста трудно колата в гаража. от ВиК-то разкопали преди години улицата,но още не се я асфалтирали или поне закърпили.
трафика....несебър-сливен 136км за 4 часа.явно съм хванал кофти момент,може да е заради сезона.незнам.ст.загора-сливен...е толкова самоубиййци не бях виждал.признавам си,страх ме е да карам по тази отсечка.
спряха ме в с.миролюбово.засекли ме преди табелата за навлизане в населено място.карах с 53.имало знак преди да влезеш "40". бяха много любезни и ми обясниха ,че и те самите не разбират защо е това ограничение на скороста(40км/ч) там,видял как намалям от 90 на 50 ,ама нямало как-закон.поговорихме доста. почерпих 2х10лв.(били двама).скоро гледах по телевизията за някакви "хранилки" на катаджийте.не вярам да беше моя случай такъв.
на светофара става жълто,зелено и тръгвам направо.колегата от лентата за ляв завой се сети нещо и мина пред мен за да завие на дясно.случва се.намалих за да не ме засече.онзи зад мен и той бързаше.подкани ме с няколко натискания на клаксона.
за работата- имам доста приятели в бг-то. млади и не толкова млади хора. повечето млади хора са в чужбина.има и такива дето учиха.вишисти.учител-650лв.преподавател в университет-650лв.абе добре са,само да не бяха тея кредитни задължения от 200-300лева месечно.ама няма страшно ще избутат до пенсия.250-300лева,колко му трябват на един песионер.
градинките са пълни с деца. младото поколение изглежда...пушат,пият,друсат се.точно както младото поколение навсякъде по света... с провиснали дънки и готово да направи белята за 0.5 секунди след като си престанал да ги гледаш. игралните площадки имаха дори разни катерушки, люлки и други занимавки.желязото на вторични суровини,а дървения материал за огрев.засадиха и дървета покрай реката до нас.и от там изчезнаха дървените подпори.и новите кошчета изкъртиха.
изобщо от страни погледнато- българите си живеят доста спокойно. работят си някакви работи, ходят по заведения и имат доста свободно време. живота си тече и само човек които живее навън и е подложен на ежедневен стрес може да оцени това което имаме в българия. не знам как иначе да го обясня.е,и в бг-то си има стрес от време на време,я документ някой трябва да извадиш,я някоя такса да платиш,я глоба за това че са ти откраднали документите,я разрешително някое да извадиш.
сега, това което го написах е очевидно неположителната страна на въпроса. има много неща които са наред. това е ясно. но просто реших да напиша за какво аз се сещам докато четях темата на alx.
p.s. Кое което не съм видял със собствените си очи не е вярно?

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
alx написа:...
Всичко добре, ама да не беше писал името на градовете и държавата преди всичко с малки букви...

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:Аз просто написах какво видях.
Простата ми идея е че можещите започват да се оправят в родината. Като се оправят- след това е реда на по- малко можещите. И след това на неможещите. Това е реда. Не обратното. Механизъма е че когато неможещите са добре, малко можещите трябва да са по- добре и можещите трябва да са супер.
Когато неможещите правят по 1500 лева на месец, малко можещите ще са на 5000 а можещите ще са на 10к и нагоре. Необходимо, но недостатъчно условие е за да се наредят нещата.
Не обиждам никого, не ми е цел. Просто споделих че хората започват да се подреждат по доходи по правилния начин- нещо което допреди няколко години не беше вярно.
Тука гледам летвата си е вдигнал на 10к, не знам какво имаш предвид като длъжности, собствени успешни бизнеси или генерални директори на банки и големи фирми. Така и не каза, какво работят или поне в каква сфера тези хора. От това което пишеш, се разбира, че в БГ, тъпака с 8 или 10 клас взима 1500лв, образованият, дето не му се отдава 5000, а тия дето са образовани и им се отдава по 10к.. Не знам в кой филм живееш, но ако е така, то поне половин Европа, щеше да се спусне към БГ, а какво остава за нас, които не сме в БГ, защо се мъчим, след като в БГ било раят?
alekangg написа:От това което пишеш, се разбира, че в БГ, тъпака с 8 или 10 клас взима 1500лв, образованият, дето не му се отдава 5000, а тия дето са образовани и им се отдава по 10к.. Не знам в кой филм живееш, но ако е така, то поне половин Европа, щеше да се спусне към БГ, а какво остава за нас, които не сме в БГ, защо се мъчим, след като в БГ било раят?
сега се върни и прочети внимателно какво съм написал...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
прочетох първото мнение и ми хареса
за жалост обаче за да си добре в бг трябва или да си мошенник или да крадеш (като под това имам предвид друго доста по различно нещо от това да крадеш нещо за 20 лв примерно
) може да разчиташ единствено на семеиството си и на наи близките си хора....... не се доверяваш на никои дори и на приятелите.... жалко но факт...

bedrock city racing
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
винаги ми харесват темите на АЛХ...буквално взривяват форума.
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
адски много хора не рзбраха идеята,аз също съм мислел да пускам такава тема,защото доста отсъствах последните 6-7 години и напредък наистина има... осезаем особено след 2007ма,както и след новото правителство (не съм политически ангажиран,да не ме разкъсате сега )
,та с две думи на черното бяло не мога да кажа и аз
върху другата ръка(ако използвам този братски англоезичен изказ
) този напредък не е достатъчен
понеже отричаме или не,суровата истина е че битието наистина определя съзнанието,ще ви се разкрия от коя група съм- от тези на сравнително
младите с 1000 + лв месечен доход (нямам вишу
)
Грозната истина е ,че тези пари също са на ръба на мизерията и оцеляването..- а бачкам в чужда фирма и всяко дори едноминутно забавяне или бездействие е
-повечето знаете как е- бачка се яко!!
Лошото е както вече виждаме ,че пари наистина няма да има за нас да преживеем бум като Испания-
,да живеем като гърците или да избухнем
като ирландците,та май нещата са силно мъгляви..
Аз силно вярвам не в добротата или човеколюбието на Б.Б. ,а в неговата свръхамбиция да управлява десетилетия -тоест да се краде в разумен размер и да се държи престъпността в разумни граници-поне до средно ниво винаги може лесно да се постигне това,но при разделението на властите и прогнилата неработеща съдебна засега това е невъзможно

върху другата ръка(ако използвам този братски англоезичен изказ

понеже отричаме или не,суровата истина е че битието наистина определя съзнанието,ще ви се разкрия от коя група съм- от тези на сравнително

Грозната истина е ,че тези пари също са на ръба на мизерията и оцеляването..- а бачкам в чужда фирма и всяко дори едноминутно забавяне или бездействие е

Лошото е както вече виждаме ,че пари наистина няма да има за нас да преживеем бум като Испания-
,да живеем като гърците или да избухнем

Аз силно вярвам не в добротата или човеколюбието на Б.Б. ,а в неговата свръхамбиция да управлява десетилетия -тоест да се краде в разумен размер и да се държи престъпността в разумни граници-поне до средно ниво винаги може лесно да се постигне това,но при разделението на властите и прогнилата неработеща съдебна засега това е невъзможно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Прясно инфо от тоя месец:http://www.vratzanews.com/index.php?razdel=53&id=5062
Ето и малка извадка от текста:-...всеки е разполагал средно с 289 лв. на месец....,ставайки въпрос за член от семейството,а не за трудещ се .
Дори и някой да ми излезе с теорията за разликата между реални заплати и такива за осигуряване по официални данни,цифрите са шокиращо ниски.
Незнам къде го виждате светлото в тунела,незнам на кви хапчета за оптимизъм сте,но пообиколете различните краища на родна България и на места може да съжалите трудещите се на съвсем нормални и бели работи хора заради условията на труд,заплащане и отношение от страна на работодател.
Не може една нация ,която работи главно за да си плаща сметките и да се храни и не може да си позволи масово каквито и да било материални облаги,културно-масови прояви и за покупка на да речем телевизор с плосък екран се кани половината рода да се почерпи,все едно е купен нов апартамент,та не може най-лицемерно да се твърди че всичко е 6 точки и е ОК.
За напредъка на една нация се съди по съдбата на нейните възрастни хора и болни .Това винаги е признак номер едно за реалното състояние.Ха сега кажете ми колко от вас биха искали да са пенсионери или болни в България,а много често и двете едновремено?????
Ето и малка извадка от текста:-...всеки е разполагал средно с 289 лв. на месец....,ставайки въпрос за член от семейството,а не за трудещ се .
Дори и някой да ми излезе с теорията за разликата между реални заплати и такива за осигуряване по официални данни,цифрите са шокиращо ниски.
Незнам къде го виждате светлото в тунела,незнам на кви хапчета за оптимизъм сте,но пообиколете различните краища на родна България и на места може да съжалите трудещите се на съвсем нормални и бели работи хора заради условията на труд,заплащане и отношение от страна на работодател.
Не може една нация ,която работи главно за да си плаща сметките и да се храни и не може да си позволи масово каквито и да било материални облаги,културно-масови прояви и за покупка на да речем телевизор с плосък екран се кани половината рода да се почерпи,все едно е купен нов апартамент,та не може най-лицемерно да се твърди че всичко е 6 точки и е ОК.
За напредъка на една нация се съди по съдбата на нейните възрастни хора и болни .Това винаги е признак номер едно за реалното състояние.Ха сега кажете ми колко от вас биха искали да са пенсионери или болни в България,а много често и двете едновремено?????
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за 3 години - начина на мислене е почнал да се променя или поне така ми изглежда. някои градове изглеждат значително по-добре (бургас например е в перфектно състояние). нивото на обслужването се е вдигнало значително. движението градско в софия се е успокоило в сравнение с преди 3-4 години. извънградско по черноморието и по магистралата към софия се спазваха ограниченията поне зимата това (лятото не знам сигурно става лудница и просто хората разчитат на това, че трафика е тежък и е невъзможно да се контролира). хората, които наистина са добре обаче работят в чужди фирми, с продукт/услуга предимно за износ. погледа ми е за млади хора под 30. обслужването в държавните организации е една идея, по-културно, може би заради лека смяна на поколенията. това са неща, които аз съм забелязал.
икономиката обаче определено върви надолу от около година може би. и от тука почваме с отрицателните, които всички си ги знаем. като цяло има някакво раздвижване, но определено трябва да помислят как да привлекат повече инвестиции и да помогнат на малките бизнеси, защото положението се затяга. а икономическото състояние на хората, като се влошава, другите неща почват да имат много малко значение.
икономиката обаче определено върви надолу от около година може би. и от тука почваме с отрицателните, които всички си ги знаем. като цяло има някакво раздвижване, но определено трябва да помислят как да привлекат повече инвестиции и да помогнат на малките бизнеси, защото положението се затяга. а икономическото състояние на хората, като се влошава, другите неща почват да имат много малко значение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
и аз съм на мнение, че стига да не те мързи, може да се намери прилична работа за млад човек. няма след първата година да си купиш нова кола, но това не е цел.
това, което на мен не ми харесва е, че с полазването на чуждестранните фирми, хората се превръщат малко в роботчета. доста им се стенсява мирогледа и развитието почва да куца, докато не спре. споменаха шуробаджанащината, е това е нещото, което бута малко и хората напредват, но оставащите само цъкат и не мислят какво да направят .. а и не искат. ти казваш 1500 - добре, някой го смятат за достатъчно и реално наблюдавайки работата е така, но ако живееш сам или семейно ни ие добрие ..
след още едно десетилетие поне нещата ще са още по-розови =)
това, което на мен не ми харесва е, че с полазването на чуждестранните фирми, хората се превръщат малко в роботчета. доста им се стенсява мирогледа и развитието почва да куца, докато не спре. споменаха шуробаджанащината, е това е нещото, което бута малко и хората напредват, но оставащите само цъкат и не мислят какво да направят .. а и не искат. ти казваш 1500 - добре, някой го смятат за достатъчно и реално наблюдавайки работата е така, но ако живееш сам или семейно ни ие добрие ..
след още едно десетилетие поне нещата ще са още по-розови =)

Е30 на десен завой бензин НЯМА!