За малко да стане.. беля
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
За малко да стане.. беля
Предварително се извинявам, че пускам отделна тема за това и нека модераторите я заключат или изтрият, когато преценят. Просто искам да споделя и да получа някой съвет, макар че в момента не се сещам за такъв.
Случката е следната - излизам днес към обед, паля самолета и потеглям. Правя има няма 2 завоя и излизам на една улица близо до нас, новичка, хубав асфалт, с предимство си, абе айляк. Обаче е малко тясна, ако има кола в насрещното трябва да влезнеш в шахтата от твоята страна. Та карам и гледам вдясно някви лапета, 3 или 4, с топка и си вървят по тротоара, което ме учуди (само едното беше в края на улицата), приближавам ги и тъкмо щях да свирвам на едното и то да се качва на тротоара, при което едно от лапетата изпуска топката, тя минава пред колата и то след нея
Веднага скачам на спирачките обаче виждам, че няма да стане работата и завивам наляво, за да не го ударя. Но то вместо да спре като ме видя продължи да си гони смотаната топка, която отиваше точно под колата и то след нея
Спрях на сантиметри от него. То си взе топката и ми вика "съжалявам". Аз седя в колата и не знам какво да кажа.. Искам да кажа, че бях с около 20-30 км/ч и по време на самата случка и за миг не си помислих, че ще го ударя, но малко по малко, няколко часа след това кофти въпроси напират в главата ми
Като например, ами ако бях с 10 км/ч отгоре.. А аз по принцип от там си минавам с около 40-50, като няма коли.. Книжка имам от още няма 3 години и досега не ми се беше случвало подобно нещо.. да бил съм близо да чукна някого или да блъсна животно (не е ставало), но там чувството е по-различно, знаеш че и да стане белята не е кой знае какво, докато в този случай не ми се мисли
По принцип не съм от хората, които много се замислят за каквото и да е било и предполагам, че до утре,другиден ще съм забравил. Просто, ако дадете някой съвет или нещо подобно ще съм благодарен
Случката е следната - излизам днес към обед, паля самолета и потеглям. Правя има няма 2 завоя и излизам на една улица близо до нас, новичка, хубав асфалт, с предимство си, абе айляк. Обаче е малко тясна, ако има кола в насрещното трябва да влезнеш в шахтата от твоята страна. Та карам и гледам вдясно някви лапета, 3 или 4, с топка и си вървят по тротоара, което ме учуди (само едното беше в края на улицата), приближавам ги и тъкмо щях да свирвам на едното и то да се качва на тротоара, при което едно от лапетата изпуска топката, тя минава пред колата и то след нея

По принцип не съм от хората, които много се замислят за каквото и да е било и предполагам, че до утре,другиден ще съм забравил. Просто, ако дадете някой съвет или нещо подобно ще съм благодарен

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Re: За малко да стане.. беля
Доста неприятна,но в същото време и доста поучителна случка
Аз си имам навик...... видя ли дете с топка по тротоара..... очите са на 6!!!
Видиш ли топка на улицата винаги бъди готов след нея да има и малчуган

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, ако си бил с +10 км/ч отгоре щом си спрял на сантиметри от него си щял да го удариш съвсем леко според мен. Или няма да му има нищо и двамата ще се утървете с уплаха, или някакво леко счупване и ако съм на твое място директно към болницата. Но краят може и да е фатален за справка виж видеото което ще пусна, а примера е от 1:00 до към 1:30
http://www.youtube.com/watch?v=eC2SBX2nnUw
Едит: и аз не само очите на 6, ами когато има деца, колоездачи и каруци на пътното платно или близо до него, минавам възможно най далеч от тях - 1-2-3 метра при възможност. Тия колоездачите и те си слаломират без причина и може да те изненадат. Когато има кола отсреща често намалявам, дори спирам за по-сигурно.
Едит: и аз не само очите на 6, ами когато има деца, колоездачи и каруци на пътното платно или близо до него, минавам възможно най далеч от тях - 1-2-3 метра при възможност. Тия колоездачите и те си слаломират без причина и може да те изненадат. Когато има кола отсреща често намалявам, дори спирам за по-сигурно.
не ти трябва съвет, бате...
факта, че си се замислил след случката за това какво е можело да стане и че още ти е в главата е достатъчен
убеден съм, че очите ти ще шарят на четири като минаваш не само в този участък, а и в други подобни...
убеден съм, че от тук нататък винаги ще имаш едно на ум когато шофираш
а това не е никак малко
факта, че си се замислил след случката за това какво е можело да стане и че още ти е в главата е достатъчен
убеден съм, че очите ти ще шарят на четири като минаваш не само в този участък, а и в други подобни...
а това не е никак малко

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Детето е имало късмет, както и ти. От сега на татък съм сигурен, че ще ти е като обеца на ухото и дори и да няма коли пак да караш с ниска скорост по тази улица. Аз най-се дразня на хора които покрай игрище(в твоя случай не е имало такова) се силят пред дечурлигата за да се покажат кои са. Е да ма в един момент като ти скокне едно дете пред колата и ако си с 60 шанса да спреш без да го удариш е минимален.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Точно там е проблема.. като минавам покрай деца винаги внимавам адски много и следя повече тях отколкото пътя. Но точно в тази случка нямаше какво да направя. Все едно беше кофти шега на съдбата.. точно с едната ръка щях да натискам клаксона (сами преценете колко съм бил близо вече!) и видях топката и вече бях скочил на спирачките, но.. кофти работа. И това при положение, че очите ми бяха в тях, а ако си гледах пътя както и трябва да правя, тогава какво..
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Hito написа:Доста неприятна,но в същото време и доста поучителна случка![]()
+ 1
добре че не е станало ....
Колега,добре че си се разминал само с уплаха,и аз имах подобен случай с дете,като след това ми се искаше да се разрева с пълен глас...за щастие и при мен се размина само с "обръщане на червата"...Карам си по столичен булевард,и на сфетофар се каня да завия на ляво...светва червено колите спират,и аз се измъква,тамън влизам в уличката и пред мен мина една шапка,която видях с периферното зрение...умалях спрях,и след части от секундата до шофьорското място се приближи едно детенце с топка в ръка,като само повтаряше "извинявай,извинявай"...аз изгубих ума и дума и го гледах невярващо,мислих си ,че съм го бастисал за едното нищо...гледах го с празен поглед и се опитвах да се освестя,да си поема въздух и да дойда на себе си...Слава богу не го бях докоснал,но за части от секундата направо бях умрял психически...
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
jordanov написа:за справка виж видеото което ще пусна, а примера е от 1:00 до към 1:30
Не беше нужно да даваш такова клипче, което на мен ми въздейства пък камо ли на колегата, който е щял да блъсне детенцето...
Колега ти добре си си карал бавно,забелязал си келешчетата,реагирал си адекватно.....ама тея дето се цедят като за последно по такива улички и си гледат километража докат с едната ръка държат телефона да снимат колко са бързи.При тях е проблема,ама точно там го няма замислянето.

zazomazo написа:не ти трябва съвет, бате...
а това не е никак малко
Това.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
alx написа:zazomazo написа:не ти трябва съвет, бате...
а това не е никак малко
Това.
Така трябва да е ,да се замисляш над последствията,а не като повечето дето си викат,че само на другите се случват лоши работи и пердашат на късмет.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
На всеки може да се случи , чист късмет
просто да си имаме едно на ум
и за това колкото по бавно се кара по такива улици толкова по добре за вас и за хората около вас 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
пак, че не те е напсувало, вместо да ти се извинява
те големи хора пресичат Цариградско и някои от тях заплащат най-високата цена заради тази си глупост, пък ти на едно дете ще се сърдиш, че не е взело адекватно решение!
п.с. карайте бавно!
те големи хора пресичат Цариградско и някои от тях заплащат най-високата цена заради тази си глупост, пък ти на едно дете ще се сърдиш, че не е взело адекватно решение!
п.с. карайте бавно!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колега и аз имах аналогична случка преди година карам си по една малка уличка покрай едно паркче, карам с 30км и си говорим с един приятел, по едно време гледам една жена бяга и маха нещо зад едни храсти, това го виждам с периферното зрение, в ляво покрай бордюра плътно паркирани коли една до друга, леко намалих на 20км и в този момент между две коли изхвърча едно малко детенце високо горе долу до емблемата и застава точно пред колата! Аз с двата педала на спирачката и спрях на 30см от главата му, колата изгасна а приятелчето в шок и повтаря, "ако аз карах щях да го размажа", принципно хората по тази улица карат много по-бързо, аз стоя така
и си мисля как щеше да ми се промени живота ако карах не с 20км а с 30, а майката пред колата го сложи на коляното и го нашляпа!
2-та ми случка беше когата един тип с черно яке прибяга през 4-те ленти на бул.България в 22.00ч вечерта, караш си и една сянка пред тебе и ти така
!

2-та ми случка беше когата един тип с черно яке прибяга през 4-те ленти на бул.България в 22.00ч вечерта, караш си и една сянка пред тебе и ти така

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2