Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
baitun написа:Така е, но ще ми я доставят у дома, а избирам м/у 5-6 модела и се спрях на нея, не знам на какви цени върви естествената
добре че си взел разтеглива,че аз като питах за разтеглива девойката в магазина ме гледаше очудено.и съм обикалял от топче на топче за да видя коя ще ми свърши работа и пак се измъчих.лепилото ще държи и аз лепих с него.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Само не разбрах защо лепилото не се препоръчва за синтетични кожи и това ма притеснява. Не искам да дам 60-70 лева + труд и след няколко месеца да повтарям процедурата/ а искам да стане перфе/, колега беше писал, че не става с изкуствена кожа-отново се разлепяло, предполагам, че е от лепилото, не знам какво е използвал, но на момента на хенкел пише, че не е подходящо за синтетична кожа
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз преди 1,5г си правих корите на вратите с изкуствена кожа, но не стана както трябва. Старах се много, но кожата не поиска да се изпъне и това е, корите имат мн неправилна форма неможа да стане както ми се искаше. Задната кора я правих с нея и стана екстра, но корите отпред не.
Ако има по разтеглива кожа ще е много по-лесно. С плат ще е в пъти по лесно за тапициране.
В крайна сметка в последствие си смених корите с други и реших проблема.
Ако има по разтеглива кожа ще е много по-лесно. С плат ще е в пъти по лесно за тапициране.
В крайна сметка в последствие си смених корите с други и реших проблема.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
моите вече са на 10-т месеца и както ти бях писал и преди с изкуствена кожа и с тва лепило и неса мръднали
- baitun
- ентусиаст
-
Преди малко махнах старата тапицерия, но за голяма изненада установих, че корите са пластмасови и под дунапрена се оказа, че има текстилен плат, който няма разлепяне от кората. Хвана ме яд защото плата е черен и ако преди година не бях нацапал/дозалепил/ през отвора на механизма за отваряне на вратата с лепило-бяло мисля на момент беше в тубичка сега мисля, че след едно изпиране нямаше да има нужда от претапециране, а сега "тъпото" лепило е залепнало добре на 3-4 места и се маха изключително трудно
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
да точно пласмасови са и има плат които неможе да се отлепи и само го почистваш с корселин добре за да хване лепилото по добре и се лепи върху него
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
И аз си правих мойте кори на вратите миналата година, обаче това лепило се оказа боклук работа. И то боклук защото ми обесняваха колко държало като напече слънцето и т.н. Правих ги октомрви месец обаче. Изпънах кожата перфектно и апрвил месец като видя слънце колата почна да се разпуска на места.....
Знам че имам снимка на тоя флакон тапицерско лепило ама не мога да я намеря нещо.
Ето тук бях отделил плата от кората

На следващия ден я чистих да е подготвена за кожата.
Ето я и кожата - изкуствена черна

И тука вече може да видите колко хубаво се изпъна кожата.

И вече монтирана на колата.

Със сигурност ще се навия да отделя време да ги направя наново, но направо не знам какво лепило да използвам, че тази кожа ... яко абсорбира топлина като види слънце.
EDIT: ето го това тапицерско лепило заради което ми се разгрозиха хубавите кори.

Знам че имам снимка на тоя флакон тапицерско лепило ама не мога да я намеря нещо.

И тука вече може да видите колко хубаво се изпъна кожата.

И вече монтирана на колата.

Със сигурност ще се навия да отделя време да ги направя наново, но направо не знам какво лепило да използвам, че тази кожа ... яко абсорбира топлина като види слънце.
EDIT: ето го това тапицерско лепило заради което ми се разгрозиха хубавите кори.

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
baitun написа:Само не разбрах защо лепилото не се препоръчва за синтетични кожи и това ма притеснява. Не искам да дам 60-70 лева + труд и след няколко месеца да повтарям процедурата/ а искам да стане перфе/, колега беше писал, че не става с изкуствена кожа-отново се разлепяло, предполагам, че е от лепилото, не знам какво е използвал, но на момента на хенкел пише, че не е подходящо за синтетична кожа
щом се съмняваш тогава се разходи до хотел галант преди панчарево и си купи от там лепило.аз съм го използвал и вече 3 месеца нищо не се е разлепило,също съм лепил и със бизон пак не се е разлепило.
Аве колеги,мисля да си няправя корите на вратите с карбоново фолио и с пистолета за топъл въздох.мислите ли че ще стане-не видях до сега някой да го е предложил.предполагам че ако се изчисти перфе ще хване добре. 

BMW-"Шофирай с удоволствие"

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
krasman написа:Аве колеги,мисля да си няправя корите на вратите с карбоново фолио и с пистолета за топъл въздох.мислите ли че ще стане-не видях до сега някой да го е предложил.предполагам че ако се изчисти перфе ще хване добре.
Хубава идея

Но аз не бих си сложил, понеже ми харесва единствено сток(черна кожа) визията от това което съм видял.
сагласен съм за кожата.Тя си е класика.обаче ми се струва че с фолиото е най-опростения като изпълнение вариянт 

BMW-"Шофирай с удоволствие"

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
тва с фолиото ще изглежда добре само да държи да не се отлепи бързо
- baitun
- ентусиаст
-
[quote="Giovanni"]И аз си правих мойте кори на вратите миналата година, обаче това лепило се оказа боклук работа. И то боклук защото ми обесняваха колко държало като напече слънцето и т.н. Правих ги октомрви месец обаче. Изпънах кожата перфектно и апрвил месец като видя слънце колата почна да се разпуска на места.....

Колега използва ли пистолет за горещ въздух за да изпънеш кожата или става и без него, че утре ми пристига кожата и мисля да я почвам

Колега използва ли пистолет за горещ въздух за да изпънеш кожата или става и без него, че утре ми пристига кожата и мисля да я почвам
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
baitun написа:Giovanni написа:И аз си правих мойте кори на вратите миналата година, обаче това лепило се оказа боклук работа. И то боклук защото ми обесняваха колко държало като напече слънцето и т.н. Правих ги октомрви месец обаче. Изпънах кожата перфектно и апрвил месец като видя слънце колата почна да се разпуска на места.....
За изпъване на кожата не, само за разлепване на малките кори от големите ползвах пистолет. Кожата само я търках с парцалче и се изпъна перфектно. Нали знаеш че от кожа до кожа разлика има( не се знае тая от чий з..ник е

- baitun
- ентусиаст
-
Giovanni написа:baitun написа:Giovanni написа:И аз си правих мойте кори на вратите миналата година, обаче това лепило се оказа боклук работа. И то боклук защото ми обесняваха колко държало като напече слънцето и т.н. Правих ги октомрви месец обаче. Изпънах кожата перфектно и апрвил месец като видя слънце колата почна да се разпуска на места.....
За изпъване на кожата не, само за разлепване на малките кори от големите ползвах пистолет. Кожата само я търках с парцалче и се изпъна перфектно. Нали знаеш че от кожа до кожа разлика има( не се знае тая от чий з..ник е)
Мерси за инфото, ще видя кожата където я взех за 20 лева линейния метър от кой г.з е, дано да е от някоя млада и красива мацка с перфектни форми