Хуманни ли сте на пътя?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Хуманни ли сте на пътя?

Мнение от lowrider » 30 Юни 2011, 13:59

blacksapphire написа:Много съм хуманен, сигнализирам с присветващи дълги фарове, когато не се движат с препоръчителната минимална скорост. :mhihi:

Иначе спирам, ако не бързам. :yes: Давал съм ток няколко пъти, дърпал съм опел. :mhihi:

Хаха, това с фалшивото присвяткане, мислех че само аз го правя, много е готино като видиш в огледалото стоповете на "нисколетящите" да светват :mhihi:

И аз теглих опел, давам и път на голфове :mhihi:
А с опела голямо шоу, един ден отивам на работа с 30ката и на жълтите павета някакво лудо задръстване и клаксони, клаксони и задръстване :mhihi: , 10мин. нито сантиметър напред, по едно време вече виждам, че две момчета бутат провинциална вектра Б комби и всички само им свирят и ги заобикалят, след още 10мин успях да ги задмина :mhihi: и праскам аварийките, тия първо си помислиха, че ще ги тупам май, защото се стреснаха, набързо се разбрахме, извадиха въже и ги издърпах до паркинга на БНБ, слизам да откача меката връзка :mhihi: , шофьорът излиза и започва да ми стиска ръката с такава благодарност, че ми стана супер готино, погледна пак към е30ката, видя номера започващ с ЕН дъ ге(да не си помисли някой, че съм от смотания Пуевен, от смотания ШумЯн съм си :mhihi: ) и ми вика "еех мерси много, един софиянец никога не би спрял да помогне" :mhihi: , посмях се и газ.
По принцип не обичам да тегля много, много защото никой друг освен мен, няма право да ми е*ава съединителя :mhihi: , ама ми се случва често, като знам, че съм помогнал с нещо :yes:
Много съм теглил и аз, много съм и бутал, ама шанс :mhihi:

Иначе преди броени дни, настигам едно черно е46 кабрио с двойка "младежи" на по 50+ вътре и на задния багажник гледам се вози един айПад :mhihi: , нали са с опън топ и се провикнах опитвайки се да заглуша взривената генерация на ///М10-то ми "ей младежта, приберете си айпада, киндъла или там другата джуджавка"(е малко по-уважително и любезно де) и така хората се зарадваха, спряха, прибраха си ТуТуРуТката и по живо, по здраво.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 30 Юни 2011, 17:27

аз лично ,ако видя нещо такова ще помогна с каквото мога и каквото ми е по силите ,защото все пак може и на мен да се случи разбира се, че ДА ! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 30 Юни 2011, 17:43

Бутал съм, дърпал съм, но най-често ми се случва да паркирам ........... понякога тея девойки са удивителни ! :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 30 Юни 2011, 17:48

Не съм особенно толерантен, като има тарикати от средна лента от която не е позволен ляв винаги гледам да ги засека.
Като има тарикати които от лента за надясно само, изпреварват всички наредили се чинно и чакащи 10 минути, минават стоп линията и застават по средата на кръстовището - после пак гледам да ги засека без мигач или да им отнема предимство.
Често псувам на селянин, и мен ме псуват, обаче съм си поръчал Taser :mhihi: понеже не обичам саморазправата ще регулирам отдалече.

Инъче вечер никога няма да спра да помогна на някой, че чичо ми едвам оцеля след такава добрина ... ограбен, с разбира кола ... въй въй. На приятели винаги помагам като закъсат.

Винаги се стремя да пускам пешеходци когато пресичат на позволените места - ако ли не, 99% не ги пускам, ако видя майка с дете да пресича на пътя, без пешеходна я псувам на глас й увиквам.

Често пускам и коли без предимство, да се включат в трафика, ако след мен карат повече от 2 коли, и ако не създавам предпоставка да ми нагънат багажника.

Незнам дали съм хуманен, по-скоро не, все пак главно в СФ карам и то градско ... ненавиждам дните когато трябва да карам повече от 50км градско на ден ... затова си чакам Taser-a - в такива дни е нужен. Не искам да вадя ножове, бухалки, боксове - признак на слабост е. Разгледвам Taser-a като Restart на душевната хармония в отсрещния индивид.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 30 Юни 2011, 17:54

ogata написа:но най-често ми се случва да паркирам ........... понякога тея девойки са удивителни ! :mhihi:

Къде ? У задния двор ли :mhihi:
Някога спирам, някога не. Зависи от това дали бързам или съм в настроение. Принципно вечер не спирам, но веднъж спрях на междуселски път до Русе и не съжалявам... Оказахме се познати с едното момче... Бяха спукали гума и нямаха ключ... Ама и моя не успя да им помогне... Роувър ли беше, к'во беше, 'ма беше със странни болтове...
Стопаджии в почти никакъв случай...
Зимата често и на мен ми се случва да бутам...
Когато видя, че колегата не наглее, давам път без проблем. Видя ли обаче дори и нотка на наглост, правя всичко възможно да НЕ дам път, да НЕ го пусна и т.н. Въпреки, че веднъж с един такъв СЕЛЯНИН се ударихме и накрая КАТ не можа да установи кой виновен, че тъпото дебело копе*е лъжеще като дърт циганин, да го е*а :ranting:
За пешеходните пътеки - старая се да ги пускам в 99% от случаите, особено като не бързам. Много грозно ми става, както колегата каза в предния си пост, да видя майка с дете да пресича на забранено място :banghead: :ranting:
Общо взето и аз съм като предния колега :ok:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 30 Юни 2011, 22:35

deyan-enchev написа:Не съм особенно толерантен, като има тарикати от средна лента от която не е позволен ляв винаги гледам да ги засека.
Като има тарикати които от лента за надясно само, изпреварват всички наредили се чинно и чакащи 10 минути, минават стоп линията и застават по средата на кръстовището - после пак гледам да ги засека без мигач или да им отнема предимство.
Често псувам на селянин, и мен ме псуват, обаче съм си поръчал Taser :mhihi: понеже не обичам саморазправата ще регулирам отдалече.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Велик си!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 30 Юни 2011, 22:45

Помогнах веднъж на едни наркомани с едно Лайно 19 :mhihi: да си сменят гумата, един път дърпах един с въже да го изкарам от една кофти неравност, давал съм ток два-три пъти и това е. Ако не бързам бих спрял на някой, ако мога да помогна. Стопаджии не съм качвал, не смятам и да качвам, не знаеш на какъв ще попаднеш. И може и мен да ме нахраните, но и аз не пускам някой, който се предрежда или ебава движението. Било то както колегата горе каза от средна лента, ляв завой, от дясна лента да продължава направо и т.н. Преди и аз съм ги правил тия мизерии. От една страна го правя от инат, от друга страна с малко поучителна цел, току-виж им дошъл акъла, че не е правилно и да престанат да го правят. :) Също така се дразня и бипкам повечето пъти на мудни пешеходци, които нагло те гледат, докато ги чакаш и минават пешеходната пътека с календара. Или такива, които въобще не пресичат на такава или продължение на тротоара. :) Последните две неща, които изброих ги правят много хора и може да ме хейтнете за това, но това е положението. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Юни 2011, 22:58

lowrider написа:...И аз теглих опел ...

Аз вече обмислям да сложа ценоразпис за теглене :mhihi:
и съм теглил- нали съм с кенеф, ама с много коне все мен викат за пътна помощ... само се чудя дали да не им представя сметката за съединителя да я платят :mhihi: :mhihi: :mhihi: то радиатори спукани, то газта свършила (ама на бензин не работи), някой ударен пак аз го прибирам- само един колесар ми трябва и съм готов за пътна помощ :mhihi:
А на пътя къде ли и кой ли не съм спирал да помогна, стискам палци аз като я закъсам някой да спре и на мен да помогне...
иначе за толерантен- горе-долу... обаче има такива нагли копчета на пътя, че не ми се говори и тогава съм с рогата напред... скоро 3 коли даваха назад- те що се движат по забранена улица :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 30 Юни 2011, 23:07

ms написа:
lowrider написа:...И аз теглих опел ...

Аз вече обмислям да сложа ценоразпис за теглене :mhihi:
и съм теглил- нали съм с кенеф, ама с много коне все мен викат за пътна помощ... само се чудя дали да не им представя сметката за съединителя да я платят :mhihi: :mhihi: :mhihi: то радиатори спукани, то газта свършила (ама на бензин не работи), някой ударен пак аз го прибирам- само един колесар ми трябва и съм готов за пътна помощ :mhihi:
А на пътя къде ли и кой ли не съм спирал да помогна, стискам палци аз като я закъсам някой да спре и на мен да помогне...
иначе за толерантен- горе-долу... обаче има такива нагли копчета на пътя, че не ми се говори и тогава съм с рогата напред... скоро 3 коли даваха назад- те що се движат по забранена улица :mhihi:

Веднъж така връщах една колежка с X5 през цялата улица назад :roll: :angel:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Юни 2011, 23:15

M3 E92 написа:Веднъж така връщах една колежка с X5 през цялата улица назад :roll: :angel:

нямам проблем да ги пусна ако може да се разминем някак, няма проблем и да дам назад ако моето връщане е по-малко... НО това когато НЕ са нагли да ми светят, свирят и викат- като си в нарушение не върви да си и нагъл ;) имало е и случай да слизам от колата (не да ги бия) и да ги чакам спокойно да се мръднат когато им дойде желанието :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юли 2011, 3:53

ms написа:
M3 E92 написа:Веднъж така връщах една колежка с X5 през цялата улица назад :roll: :angel:

нямам проблем да ги пусна ако може да се разминем някак, няма проблем и да дам назад ако моето връщане е по-малко... НО това когато НЕ са нагли да ми светят, свирят и викат- като си в нарушение не върви да си и нагъл ;) имало е и случай да слизам от колата (не да ги бия) и да ги чакам спокойно да се мръднат когато им дойде желанието :mhihi:

Това ми напомня да си купя вестник с кръстословици за такива моменти :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Юли 2011, 9:14

Хуманен съм. Онзи ден давах ток с кабели на един закъсал на пътя с Опел. Вчера звъннах в полицията в Търговище, за ТИР, който ме изпревари на непрекъсната линия с ограничение 60 км/ч (карах в ограничението) на околовръстното в града. Благодариха ми. Качвам стопаджии в 80% от случаите, ама като цяло не забелязвам много такива.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Юли 2011, 13:55

Парадокс ли е това или нещо друго: Голяма част от шофьорите са готови да спрат и да помагат на напълно непознати (теглене, смяна гуми, автостоп и т.н.), но също толкова голяма част от шофьорите не показват елементарно уважение на пътя (псуват като каруцари, готови са да си зарежат колата и да заформят бой заради невинно нарушение на правилата от друг шофьор и т.н.) :dunno:

Аз си мисля, че българинът е добър и гостоприемен по душа (справка - първото), но чалга манталитета нанася трудно поправими поражения на психиката (справка - второто)... :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 01 Юли 2011, 14:11

По-скоро повечето писали им се иска да са хуманни или си мислят че са, но не си дават сметка каква е реалността.
И ставаме както Е.Димитров беше писал - най-културния форум, най-здравия, с най-високите заплати и най-дългите ...ки - ама форумния героизъм изпъква пред реалната личностна самооценка и представа за това "кой съм аз"

BMWALPINA написа: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Велик си!

НЕ не съм - само откровен :!:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA

Мнение от djoni82 » 01 Юли 2011, 14:13

Най-често се е случвало зимата да помогна на закъсала кола да я бутам
Изображение
В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата