Работа в Нигерия (Nigerian National Petroleum Corporation)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Работа в Нигерия (Nigerian National Petroleum Corporation)

Мнение от pampo » 26 Май 2011, 23:32

Здравейте колеги! Дойде ред и аз да поискам помощ по един въпрос. Вече подметнах в темата за емиграцията дали някой знае повече за условията за работа в Нигерия, но там никой не отговори и поради това пускам отделна тема и ще помоля модераторите да я задържат за малко докато се събере някаква информация...

Така, драмата е следната: Получих нереално добра оферта за работа във въпросната Nigerian National Petroleum Corporation и искам да попитам има ли колеги, които работят за корпорацията или знаят нещо за въпросната компания? Също и такива, които са работили в Нигерия в друга област просто да споделят мнения как е работата там? Също така чували ли сте за фалшиви оферти от въпросната компания и дали това не е някаква пръчка, защото съм малко недоверчив към такава перфектна на пръв поглед оферта. Предварително благодаря много на всеки, включил се с някаква информация по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Re: Работа в Нигерия (Nigerian National Petroleum Corporation)

Мнение от An4oOo » 27 Май 2011, 0:09

Ако си я получил по мейла от напълно непознат имейл.. направо не чакай други коментари ами си трий темата :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Май 2011, 0:26

Нещо са ми объркани настройките, ама какво пише тук:

http://www.crimes-of-persuasion.com/Nigerian/nnpc2.htm
http://www.fraudwatchers.org/forums/sho ... hp?t=15261

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 27 Май 2011, 0:29

и сега 100 % в следващото съобщение ще има изпратете пари по тази сметка :mrgreen: :mrgreen:
колега има доста такива теми за такива измамници прочети,защото доста хора ще те нахранят :mhihi:
Поздрави :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Май 2011, 0:36

Ами аз вече пратих мейл до компанията и до посолството ни в Нигерия с въпроси за работата, но исках да попитам и тук. Благодаря предварително и не виждам какъв е смисъла от хранене, може да не съм единствения получил такава оферта и тази тема ще помогне и на останалите хора да не останат излъгани. Аз не намерих друга подобна в българското нет пространство, така че би била от полза не само за мен. Като получа отговор на мейлите ще пиша какъв е резултата.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 27 Май 2011, 2:07

Малко извън темата, но се поинтересувай какъв процент от населението на Нигерия е болно от СПИН
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Май 2011, 7:30

Kristopher написа:Малко извън темата, но се поинтересувай какъв процент от населението на Нигерия е болно от СПИН

То в ЮАР е най-много като % ;) ..

pampo, измама е, сори за надеждите ти, имам и един емайл уж от Shell Nigeria, които уж били заедно с NNPC .
И бягай далече от Нигерия, СПИНа ти е най-малкия проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Май 2011, 8:07

Кажи честно, че получи оферта за работа по пощата и се замисли дали да не ходиш? :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Май 2011, 9:05

^Не беше по пощата. Имаше обява в български сайт за работа и пуснах на шега. И после комуникацията протече по пощата. Но сега като получих договор с невероятни условия само след попълване на бланка с двайсетина въпроса се усъмних сериозно. Още повече, че домейна на пощата на въпросния HR department е gmail.com, а домейна на NNPC е nnpcgroup.com. Все пак пуснах и темата, за да чуя някой запознат. Благодаря на всички за отговорите...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Май 2011, 9:13

bum_bum написа:Кажи честно, че получи оферта за работа по пощата и се замисли дали да не ходиш? :shock:

Аз си намирам работа само по инет, то няма как иначе, и оферта всичко идва с емайл..Дори за американците почнах без интервю, директно ме наеха само със CV...но не отричам, че това е голям късмет.
Но така или иначе всичко първо минава по емайл, оферта за заплата, съгласен си (тук може да ти се обадят да те поразпитат малко за тва кво си бачкал), после договор и си почваш.

pampo, замисли се сериозно за Нигерия, вярно че парите са невероятни, но си представи, че може и да не се върнеш от там.

При тия оферти всичко тряя да е безплатно (документи, пътни, хотели храна), и 1$ да ти искат е измама.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Май 2011, 9:16

Ясно, аз останах с впечатление, че просто си получил мейл с предложение ей така от някъде ..
Вярно е крайно несериозно да ти пишат от gmail, не, че не могат да те фишнат и от домейна от който искат да е писмото де.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Май 2011, 9:45

Сондьора написа:Аз си намирам работа само по инет, то няма как иначе, и оферта всичко идва с емайл..Дори за американците почнах без интервю, директно ме наеха само със CV...но не отричам, че това е голям късмет.

Прав си за това, ако искаш нормална заплата дебнеш и чакаш оферти, до сега търся работа вече 6ти месец и чак сега се отвориха няколко възможности и всичко стана по нета, ама да видим...
Сондьора написа:pampo, замисли се сериозно за Нигерия, вярно че парите са невероятни, но си представи, че може и да не се върнеш от там.

Идея си нямаш в какъв шок ме вкара тая оферта. Тъкмо ходих на интервю и аз с едни небрежни американци и се връщам от него, отварям мейла и гледам оферта дето искат да ме правят богат :mrgreen:
За американците ще стане ясно след седмица, а работата е чук, ама кинтажа в Нигерия направо е нереален и за тва се разтърсих да видя дали не е некво менте цялата история. Иначе за СПИН не се тревожа, аз съм женен и не се кефа да плюща чуждо, а па за черно и дума не може да става (не мислете, че съм некъв расист или нещо...)
Обаче знам, че точно тея петролни компании са причина за размириците и ще го обмисля много хубаво ако се окаже истинска офертата. Пак благодаря за включването, особено на Сондьора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 27 Май 2011, 23:31

имам прятел нигериец живее на тенерифе много е напред с матеряла в какви ли не далавери се е опитвал да ме вкара в комбина с него но аз съм недоверчив на таа сган :mhihi: ,само ще ти кажа бягай от тях по корупция мафия и престъпност няма да ги стигнем и след 100 години :idea:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

Потребител
Аватар

Мнение от vili_pisareva » 01 Юли 2011, 12:49

Здравейте pampo, моят съпруг също получи такава главозамайваща оферта от нигерийската петролна компания. Още в началото беше резервиран, защото не получи обратна връзка. Искаше отговор с информация за характеристиката на длъжността, но отговор така и не получи. После писахме директно в web-сайта им , но....пак без отговор. А иначе пробният му период трябваше да започне от 1 .06. Интересува ме дали Вие получихте някакъв отгово, понеже прочетох, че сте писали и до посолството.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Юли 2011, 21:59

Pampo, не знам с какво се занимаваш, обаче ако получиш реална оферта от петролна компания-едва ли ще ти се наложи да питаш някого за нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Следваща

Назад към Извън Темата