LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
Модератор: Общи модератори
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
Колеги,скоро ми предстои голям ремонт на целия апартамент и съм измислил един проект за хола ми.Никога не съм бил фен на телевизията и рядко гледам.В проекта ми обаче е включен един 32 инча или 40,42 инча телевизор който ще се слага на стената и както казах че никога не съм бил фен на телевизорите,неразбирам много,много новите технологии които правят в момента (специално за телевизорите).Интересува ме каква е разликата между LCD и LED технологията и най-вече за какво служи този интеррнет в телевизорите.Доколкото разбрах се закачали кам WI-FI рутера вкъщи,но можеш ли да си ровиш нормално в интернет като на комютър или е доста по "сакато" от към функции.Някой които има такова нещо да поразясни моля 

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
ЛЕД задължително, още повече като ще се слага на стена. Седи като картина на стената.
А за wifi-то - трябва да имаш такъв приемник, само това знам, няма вграден. Но не виждам много смисъл да се влиза от телевизора, евентуално само може да гледаш клипове нещо, аз на моя никога не съм влизал.

- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
и аз тва се чудя имам една 32ка SAMSUNG та за къв му е този нет???

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
на мойто SONY има интернет браузер, но се влиза само в някой страници. Общо взето няма голям смисъл. Също така не мога да се свържа директно с рутера, а трябва или кабел за интернет директно в телевизора или през лаптопа ми.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Добре, че тва е критерия
Колега http://www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
'Интернета' на ТВ най-просто казано, е за да направиш мрежа между ТВ и останалите устройства в домашната ти мрежа ( рутер,компютър и тн.) . Ако имаш вграден медиа сървър можеш да гледаш по мрежата и филми и музика, евентуално да влизаш онлайн в Ютуб, но си прочети характеристиките

Колега http://www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared

'Интернета' на ТВ най-просто казано, е за да направиш мрежа между ТВ и останалите устройства в домашната ти мрежа ( рутер,компютър и тн.) . Ако имаш вграден медиа сървър можеш да гледаш по мрежата и филми и музика, евентуално да влизаш онлайн в Ютуб, но си прочети характеристиките

Много като тебе вече плакаха ...
- Ronka
- русата мафия!
-
adovet написа:на мойто SONY има интернет браузер, но се влиза само в някой страници. Общо взето няма голям смисъл. Също така не мога да се свържа директно с рутера, а трябва или кабел за интернет директно в телевизора или през лаптопа ми.
Кое не можеш да си свържеш с рутера ? Безжично ли пробваш ?

- adovet
- старши ентусиаст
-
Ronka написа:Добре, че тва е критерия![]()
Колега http://www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared![]()
Е точно това влизам в YOUtube и някакви страници но не е нищо особено. А иначе няма WIFI и става само с кабел и при това трябва кабела да е от рутера. На лаптопа инсталирах една програма която прави лаптопа се е дно е рутер и така става.
- Ronka
- русата мафия!
-
adovet написа:Ronka написа:Добре, че тва е критерия![]()
Е точно това влизам в YOUtube и някакви страници но не е нищо особено. А иначе няма WIFI и става само с кабел и при това трябва кабела да е от рутера. На лаптопа инсталирах една програма която прави лаптопа се е дно е рутер и така става.
E че какъв е проблема да е от рутера?
Настройката на рутера си я правиш така, както и на компютъра (IP, маска, gateway, DNS, MAC - каквото е необходимо) - негова работа е да разпределя връзката между устройствата, сързани към него (просто задаваш DHCP).

- adovet
- старши ентусиаст
-
Ronka написа:adovet написа:Ronka написа:Добре, че тва е критерия![]()
E че какъв е проблема да е от рутера?
Настройката на рутера си я правиш така, както и на компютъра (IP, маска, gateway, DNS, MAC - каквото е необходимо) - негова работа е да разпределя връзката между устройствата, сързани към него (просто задаваш DHCP).
Проблема е, че рутера ми е на първия етаж.
- Ronka
- русата мафия!
-
adovet написа:Проблема е, че рутера ми е на първия етаж.
Нали жично го връзваш или не ти се прекарва кабел от 1-ви до другия етаж?

- adovet
- старши ентусиаст
-
Ronka написа:adovet написа:Проблема е, че рутера ми е на първия етаж.
Нали жично го връзваш или не ти се прекарва кабел от 1-ви до другия етаж?
Е не ми се прекарват кабели.
Здравейте,
колега кажи от какво разстояние ще гледате, стаята като осветеност каква е, какъв ти е бюджета,какво ще се гледа на този телевизор.
В момента и аз планувам да купя 42" телевизор, но след дълги разходки реших да си взема плазмен телевизор.
Лично се спрях на 42" Panasonic P42G(W)20 NeoPlasma; освен че на хартия изглежда перфектен и на живо е много по добър от повечето LCD и LED екрани. Има вече и 30'та серия но ми е над планувания бюджет.
Другия ми избор е 6 серия на Samsung 46" LE46C650 LCD Телевизор.
Също на LG 3D'то никак не е лош избор.
Интернета в телевизора е да си пуснеш от youtube някой клип, да си подкараш скайпа на големия екран след като си купиш и камера (панасоника има такава екстра) да поразгледаш сурат-дефтера или твитера и т.н.
Но най добре е да се поразходиш до някой магазин и да разгледаш на място и да видиш кое най много ти харесва
Поздрави
колега кажи от какво разстояние ще гледате, стаята като осветеност каква е, какъв ти е бюджета,какво ще се гледа на този телевизор.
В момента и аз планувам да купя 42" телевизор, но след дълги разходки реших да си взема плазмен телевизор.
Лично се спрях на 42" Panasonic P42G(W)20 NeoPlasma; освен че на хартия изглежда перфектен и на живо е много по добър от повечето LCD и LED екрани. Има вече и 30'та серия но ми е над планувания бюджет.
Другия ми избор е 6 серия на Samsung 46" LE46C650 LCD Телевизор.
Също на LG 3D'то никак не е лош избор.
Интернета в телевизора е да си пуснеш от youtube някой клип, да си подкараш скайпа на големия екран след като си купиш и камера (панасоника има такава екстра) да поразгледаш сурат-дефтера или твитера и т.н.
Но най добре е да се поразходиш до някой магазин и да разгледаш на място и да видиш кое най много ти харесва
Поздрави
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
разликата между LCD и LED е само и единствено в подсветката на дисплея - при втория е изградена от няколко ( 6-8) светодиода .. но благодарение на огромните инвестиции в реклама хората си мислят че е кой знае какво .. самия панел и при двата е LCD .. от тия 2та и аз избрах .. плазма на Панасоник - просто доста по добре показва и 42 инча е на доста добри цени ...
- Ronka
- русата мафия!
-
Alexi написа:разликата между LCD и LED е само и единствено в подсветката на дисплея - при втория е изградена от няколко ( 6-8) светодиода .. но благодарение на огромните инвестиции в реклама хората си мислят че е кой знае какво .. самия панел и при двата е LCD .. от тия 2та и аз избрах .. плазма на Панасоник - просто доста по добре показва и 42 инча е на доста добри цени ...
Панасоник още от едно време правят добри ТВ, аз като НЕфен на новите технологии (