Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв е36
Мечтае да кара: м3 gts

Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)

Мнение от todor_8888 » 28 Юни 2011, 9:10

Моля за съвет.
Моите кори се разпуснаха и си намерих перфектни, но само средната част тази с плата.Притеснява ме като счупя нитовете как ще сложа новите /които също са със счупени нитове само главите но някой липсват целите/ да не остана накрая без никакви кори.
Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 28 Юни 2011, 15:50

ами моите ги хванах с видии с шаиби а там кадето ги нямаше несъм ги хващал

Потребител
Аватар

Мнение от BARZAKA_NSX » 29 Юни 2011, 20:36

Здравейте колеги имам един въпрос. Моя таван е бил претапициран /свалян/ още преди да я купя. Сега като се погледне от вън през задното стъкло се вижда как е увиснал/ но само там/ - местата на колонките с плафончетата са наред, при тях всичко си е прилепнало и здраво/. Знаете ли с какво се закрепва .. с някакви щипки, винтчета или нещо друго .. така че да си прилепне по тавана. Благодаря предварително. А ако ще ви е интересно, ще пробвам да кача снимки на моя салон - целия е от черна и бяла кожа/ седалки + кори/..

ентусиаст
Аватар

Мнение от anton mutafchiev » 30 Юни 2011, 13:38

кво имаш предвид че отзад в края на тавана е провиснало ли ако е самата кора тя влиза в един улей отзад дай снимки на провисналото и на седалките че ми стана интересно

Потребител
Аватар

Мнение от BARZAKA_NSX » 01 Юли 2011, 17:39

Да видях каналчето .. а самата кора е леко подгъната и би трябвало да влиза в него. Това ли е? Затиска ли се по някакъв начин или нещо подобно зада не се излезе отново. Мога ли да го залепя с нещо или пък да сложа малко силикон в каналчето след това да я напъхам вътре и да стегне ../ какъв да бъде силикона за да не отпусне от топлината/. Ето и снимките.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от anton mutafchiev » 02 Юли 2011, 9:20

салона ти е много як а тва за тавана само се мужка и така седи аз моито го бях лепил и после като се наложи да свалям тавана голям зор сега съм вкарал тавана в улеа и съм сложил на няколко места пластмасови лентички да натискат тавана да не излиза или може малко да смачкаш улеа и пак ще е плътно и няма да излиза

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 02 Юли 2011, 23:02

BARZAKA_NSX що ми се струва че си оставил ръцете на тапетите и подлакътника.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 03 Юли 2011, 19:36

Вчера "ремонтирах" задните кори с черна изкуствена кожа и горе-долу станаха почти перфе, само да не се разлепят, че е...ти труда падна

Потребител
Аватар

Мнение от BARZAKA_NSX » 03 Юли 2011, 20:12

Колега без критики...салона не съм го правил аз. Така съм си купил колата.Най-лошото е че го е правил човек, който с това си вади хляба - тапицер..аз също не съм много доволен и каквото мога си го поправям, но такъв ми бил късмета. Така ..имам и още един въпрос ..ще свалям скоро задната кора с цел пдмяна на говорителите и ми казаха че се махат първо двете кори с плафончетата на задните греди. Можете ли да ме посъветвате с какво да внимавам при свалянето им ..много ли са чупливи..отзад с някакви щипки ли са или има скрити винчета..в каква посока да напъна за отварянето и все от този род неща ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар

Мнение от anton mutafchiev » 04 Юли 2011, 19:54

ами щипките са отляти на самата кора иска леко дърпане на корите в посока една към друга и да несе мърдат напред назад или нагоре надолу данеги чупиш че повечето кори са изгорели от слънцето е вече несе знае тоя дето ги е тапицирал преди дали неги е чупил вече ама и тва ще разбереш като ги свалиш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 11 Юли 2011, 13:43

Четох, четох но като моя проблем не намерих :banghead: Свалих тези кори а под парцала един оранжев противен дунапрен остана. Това добре но не е сух и да се изчетква а е като течен почти като лепило прома. Основата стои здраво залепена за пластмасата и се чудя изобщо дали да опитвам, че май супер трудно ще се махне. Та реших да попитам дали някой се е сблъсквал с "втечнен" дунапрен и как го махна, че на мен ръцете ми само с едно прокарване на четката стават на нищо а самата четка е за боклука.

Що се отнася до магазин за кожи, дамаски и лепило - мога да предложа за Варна един такъв в една пресечка на ул Г. Бенковски. след Образцов Дом посока Пазара първата вдясно след крътовището. Намира се на около 50м. в уличката в ляво. От там си взех дамаска за тавана и лепило което ми казаха, че е до 105С.

ентусиаст
Аватар

Мнение от anton mutafchiev » 11 Юли 2011, 14:00

а с корселин пробва ли да го изтъркаш и един парцал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 11 Юли 2011, 14:06

Абе казано честно това ми беше единственото свястно хрумване, но нали отдолу е пластмаса ме притеснява да не "омекне" основата, че тогава ще е голям кеф :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от anton mutafchiev » 11 Юли 2011, 15:07

ами аз на две коли съм ги чистил и е нямало проблеми и ако си чел някои от темите в форума в повечето случаи се чисти с корселин и никои не е имал проблеми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 530д
Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г

Мнение от rocki1 » 11 Юли 2011, 18:10

и аз ги чистих с кво ли не,вкл. и с коресилин ,няма да омекнат а и не се престаравай толкова с хубаво лепило лепиш и няма мърдане.

ПредишнаСледваща

Назад към E36