LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от Helix » 03 Юли 2011, 10:10

Още един глас за Шарп с Quattron(макар че и без са доста добри!).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 03 Юли 2011, 14:48

Много разногласия относно марките :) Попринцип откакто се помня съм фен на Сони,но цената за исканото от мен ще е над 1000 лева при тази марка.Наблегнете повече на характеристиките които мога да взема за тия пари,пак ако ще и Велико Търново да е телевизора :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 03 Юли 2011, 17:01

един глас за Сони
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 03 Юли 2011, 21:59

Тук има доста обоснована информация ,която не се базира на това ,че комшията има Сони и аз го препъчвам.
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,46866.0.html
Като личен избор само и единствено плазма на Панасоник.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 03 Юли 2011, 22:11

точно преди 5 дена се бях залетел в Техномаркет да взимам някаква 32-ка и като видях една Тошиба за 350 кинта и отебах да ти гледам и Сонита и всичко...па нека да не е 2 санта дебела, а 8 :mhihi:

Колега ако набараш Тошиба произведена в Япония ще те надживее.. :D
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юли 2011, 22:50

едва ли тези които продават тук са произведени в Япония, защото се предлагат на доста агресивни цени
заглеждах един 55-инчов и цената наистина е без конкуренция, но от към качество не съм го проучил още
форума на сетком е един от най-добрите за подобен вид техника, другият който преглеждах е http://www.avguide.bg/forum/index.php
Всъщност има двама трима гурута които пишат във всички по-известни форуми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Юли 2011, 22:56

CONAN написа:Тук има доста обоснована информация ,която не се базира на това ,че комшията има Сони и аз го препъчвам.

мда...
Най-добрите LED LCD телевизори - Samsung C7700, LG LE8500, Sharp LE820

едно време и аз залитах по "марки", но сега гледам да вярвам на очите си. като гледам и "специалистите" го потвърждават.
sony са 3та поредна година на загуба. дали е случайно ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Юли 2011, 0:02

Витанов написа:
точно преди 5 дена се бях залетел в Техномаркет да взимам някаква 32-ка и като видях една Тошиба за 350 кинта и отебах да ти гледам и Сонита и всичко...па нека да не е 2 санта дебела, а 8 :mhihi:

Колега ако набараш Тошиба произведена в Япония ще те надживее.. :D

мога да си вкарам от Япония, ма ще трябва да и слагам траф на 100 волта...и няма да ми дойде по-тънко от тая
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 04 Юли 2011, 8:51

CONAN написа:Тук има доста обоснована информация ,която не се базира на това ,че комшията има Сони и аз го препъчвам.

О това е супер полезно :) Благодаря колега :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 04 Юли 2011, 9:38

Rundev написа:Доколкото разбрах се закачали кам WI-FI рутера вкъщи,но можеш ли да си ровиш нормално в интернет като на комютър или е доста по "сакато" от към функции.Някой които има такова нещо да поразясни моля :)

Гледам темата се е поизместила по-скоро към препоръки на марка, но всеки си има предпочитания.
Относно интернета. Колегите са написали какви са възможностите. Имаш няколко сайта, в които си ограничен да влизаш. При мен са YouTube, Picassa, Facebook (ако не се лъжа, че не съм у нас да проверя), някакъв за прогноза на времето, един спортен и още някакви, които не ползвам.

Връзката с компютър може да е безжична. Доста от телевизорите дори нямат вариант да ги закачиш за рутера с кабел. Wi-Fi е само за безжична връзка, а за кабел трябва да имаш надпис LAN или ако липсва такъв, отзад трябва да имаш вход за ЛАН, какъвто на компютъра.

Тънката част е, че за да направиш връзката през Wi-Fi с рутера трябва да имаш един адаптор, който прилича на на флашка. Бута се отзад в едното USB. Конкретно за моят ТВ е http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&carea=DFD6B5A3020A52F19E5118A9056218BC&cpgsize=10&cpgnum=1&layout=7.0-9_1_70_90_72_6_9_82_91_80_3&uiarea=3)/.do?productarea=DFD6B5A3020A52F19E5118A9056218BC&detailScenario=&productguid=DFD6B5A3020A52F19E5118A9056218BCDF9BBCCBB8A77CF1A3F578E7D1DE3F1E&scenario=:

ТВ-то чете avi, mpeg, mkv файлове, mp3, jpeg и други популярни формати.Недостатък е, че не може да възпроизведе файлове с DTS звук. Иначе си е супер удобство, защото си върви с диск за медиа сървър, които си правиш на компютъра и само споделяш папки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 04 Юли 2011, 14:09

И квото и да си говорите, ако нямаш хубава кабелна телевизия, всичко е пари на вятъра.
Така че първо си постели с хубава цифрова, а разликата в тв-тата трудно ще видиш освен ако не фулл хд.
за сонито може и да е било марка преди десетки години, но сега са тотал скръб.
Шарп-а е истината, ама за 1000лв освен някоя 32 друго надали, еле пък с жълтото(куатрона), там си е майката и качество и цена :mhihi: :mhihi: ...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 04 Юли 2011, 15:55

Не се залъгвайте по магазините, защото не съм сигурен, че там винаги настройват картината с най-добрите настройки/лични съмнения/ за съответния телевизор. Както на някои им харесва тъмно кафява обувки, на други по-ярки, така и на други им харесва различна картина като контраст и осветеност.

Според мен въпроса, трябва да е кои седят най-малко в сервиза ... Картината ще си я нагласиш, ако нямаш отделно озвучаване също така прегледай и възможностите на аудио-то ;)
И както казаха по-горе задължително хубав доставчик! Но не питай кой, защото и тук ще почнат едни спорове ... Все пак тръгнахме от интернета :D.

Като казах интернет да кажа и там. С един HDMI кабел лаптопа ти става с 32/40/42 или там каквото си вземеш телевизор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Юли 2011, 19:32

Rundev написа:
Alexi написа:разликата между LCD и LED е само и единствено в подсветката на дисплея - при втория е изградена от няколко ( 6-8) светодиода .. но благодарение на огромните инвестиции в реклама хората си мислят че е кой знае какво .. самия панел и при двата е LCD .. от тия 2та и аз избрах .. плазма на Панасоник - просто доста по добре показва и 42 инча е на доста добри цени ...

Ахаааааа,горе долу взех да стоплям.Бюджетът ми за телевизор е до към 1000 лева.При интернета ако дадете малко повече подробности ще е добре.Мога ли безжично да вържа лаптопа кам телевизора и да му предавам филм да кажем?

400 хрцовите 42ки плазми на Панасоник са на страхотни цени (под 1000лв). Реално за да вземеш ЛСД с подобен образ ти трябва поне двойни пари а и ... все някога ще вържеш конзола и тогава разликата е огромна :yes:

ПС:консумацията е 300вата , 50ките са 400 вата :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 04 Юли 2011, 20:21

Лично за мен повече от 100 (максимум 200HZ) са напълно излишни... скоро (преди половин година вече) ми се наложи и на мен да се чудя какъв ТВ да си взема... избора се сведе до ходенето в 1 голям магазин и гледане на живо... лично на мен плазмите ми бяха адски "мътни" и тъмни като образ...нищо че бяха от 1800 лева на горе, нямаше значение дали бяха Панасоник или Филипс или други... гледах за телевизор до 1500-1600 лева... и се спрях на LG 42LE5500 аз съм адски доволен... има невероятни цветове и адски добър контраст (тествам го с блу рей филми и PS3) + това дърпа само 150 вата...якото е че съм му включил 1 външен хард 1 ТБ и си плейвам всякакви филми и музика... Попринцип съм голям фен на Сони... но просто на живо като видях картините,поиграх си с настройките на различните марки и нямаше как да кажа на черното бяло... затова най-добре попрочиташ малко в нет-а и отиваш и гледаш на живо... буташ настройки ,режими на картината и си харесваш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Юли 2011, 21:07

Ако си гледал ТВ образ е нормално плазмата да ти се вижда "мътна" . С ХД телевизия или ХД сигнал (блу-рей,комп,мултимедиен четец) образа е брутален . А херцовете - колкото повече , толкова по-добре . Забелязва се най-вече при гледането на много динамични филми и при игри .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата