.. и един ден разбираш, че младежките мечти...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: .. и един ден разбираш, че младежките мечти...
Всичко е постижимо с много труд и търпение. Убедил съм се лично .... и един ден разбираш, че младежките мечти, могат да са нещото което ти отнема от времето и концентрацията, по пътя към постижимите и наистина стойностни неща 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
рано ми да се замислям за такива неща, има време.
но наистина важно е да знаеш на къде отиваш, щото иначе не се знае къде ще стигнеш. и да живееш за днес... не за утре или за вчера - което е много, много трудно.
но наистина важно е да знаеш на къде отиваш, щото иначе не се знае къде ще стигнеш. и да живееш за днес... не за утре или за вчера - което е много, много трудно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Бутам здраво , дерзая ... не се отчайвам но ми идва в повече шибаното положение ... в тези моменти или паля колата за нощна разходка или се отдавам на спиртни напитки , ориенталски ритми и млади моми 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Vra4anin написа:По принцип, никога не съм летял в облаците и не съм се мислил за уникален или че ще съм номер едно, имал съм трезва преценка т.н. Не съм си мечтал за Макларън Ф1, а за хонда сивик, не съм търсил Кармен Електра за жена, а просто жена която да е човек. Гледам да се радвам на малките неща: хубаво ядене, добро здраве (малко се замисляме и не го оценяваме когато го имаме, но това е най-ценното), да си измия колата, да си свърша задачите в работата в работно време (да не оставам недовършена работа за утрешния ден), да се натаковам с жената
, да прочета нещо хубаво в БМВ форума за убиване на време
![]()
Сериозно, гледам да не се замислям много надълбоко с разни екзистенциални въпроси за вселената, за нас и целта ни на живота, че почвам да се подтискам, гледам да е по-просто и обикновено. Малко като ден за ден прозвучава отстрани може би, ама...
Не искам много, просто искам да не треперя от страх за утрешния ден дали ще мога да си платя сметките и дали в хладилника ще има нещо за ядене и дали ще се събудя здрав. Може би, някой ще кажат, че се нагласям към "мизерията" - може, ма да спя спокойно ми е по-важно, от колкото да карам Х6-ца и само да се оглеждам наляво - надясно за "приятели" (нищо лично към Х6-ците и собствениците им). Естествено искам по-ново, по-хубаво, по-лъскаво (за материалните дрънкулки говоря), но не ми е цел за която съм готов на всяка цена.

сякаш аз съм го написал...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Всеки ден отивам в 9 на работа в офиса и си тръгвам в 6, всеки ден едно и също...и всеки ден се питам "мамка му, до кога ще издържа така и дали ще има друго..." не искам за наппред да ми е такъв живота, само с мислене и успокоения от типа "аз поне още съм млад, живота е пред мен" не става, трябва да се действа...
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Що няма отговор "Изживявам младежките си мечти"?
Без страх, без спирачка!
- zxsport
-
alx написа: ... не си "предназначен" за велики подвизи а си просто още един човек и след тебе освен децата ти (ако ги имаш) нищо друго няма да остане. леко (само)обидно, но факт. ...
АЛЕКС, всеки един разумен човек ЯСНО осъзнава кога е достигнал своя "пик" в развитието си ... и би следвало да си дава и ясна сметка кога ще поеме надолу! Струва ми се, че разговорът Ви да е витаел около "колко бързо остаряхме ... и не успяхме да се реализираме на 100%"?

Аз също си задавам сходни въпроси - на 31 съм, с дете и съпруга ... наемен работник съм (т.е. няма да оставя успешен бизнес на детето си) ... и каквото съм направил (спестени пари) до момента - това ще да е! Учил съм доста, пътувал съм доста, работил съм 2 год. в УК (там успявах да спестявам), видял съм свят не малко ... в момента работя на държавна работа (БГ) за смешни пари - и най лошото е, че не виждам изгледи нещо да се промени (в положителна насока). По темата - няма да оставя нещо запомнящо се след себе си ... дори и да съм осъществил младежките си мечти (девойки, кабриолети и т.н.) няма да си сбъдна "глобалните" си мечти - да бъда "фигура" еди къде си или да подсигуря децата си на 1000% ...
Всъщност, различни са възгледите на отделния индивид за това дали е успял или се е провалил.
Удовлетворението (с/д мен) зависи от поставените през младините цели/амбиции/стремежи/очаквания съпоставени спрямо настоящата действителност, като по този начин се открояват някои разновидности:
Пример 1. Започнал от нищото бай-мангал връща вторични суровини, метали или произвежда фалшив алкохол и синовете му помагат, като лека полека фамилията развива малък бизнес (къде легален, къде не) който осигурява прилично съществуане. При добра стратегия бизнесът на "бай мангал" се разширява и ... той става щастлив човек ... "Патриарха" кара БЕНЦ (124-ка) и се чувства горд и силен, защото приоритетите му (разбирай детските мечти) са осъществени - реализирал се е успешно и от неговата идея ще се хранят синовете/дъщерите (дал им е в ръцете печеливш бизнес и т.н.). ИЗВОД: човека е много щастлив, а и семейството му помага! Мечтите са сбъднати, че и отгоре!
Пример 2. Започнал е човека от "някъде" (никой не знае от къде точно) и лека полека развива частен бизнес, който храни "него", а след време и наследниците му. С добра стратегия с времето бизнесът се разширява МНОГО и ... основателят се чувства горд и силен, защото приоритетите му (разбирай детските мечти) са се сбъднали - като Киров АД. Ако покажеш на Киров (старши/младши без значение) нещо различно от Порше - си балък! При него материалното не знам дали го радва (без значение за какво иде реч)
И идва ред на Пример 3 - Отива младежа alx в USA със 75 USD у покета си (ако съм запомнил правилно) и каца у Бостън!!! Нема в началото кинти, ама човекът е с отличен инглиш, осигурена квартира и огромна мотивация - бори се, получава образованието, което ще му позволи след време да има отлично платена работа, пърхащи край него секретарки, 30-40 поръчкови костюма в гардероба си, американски екзотики с над 1000 к.с., SL със 700 к.с. на колелата и т.н.! Този човек вероятно е има по голямо влияние в Европа и САЩ отколкото първите двама взети заедно ... но все пак пуска тема ... на "тема: неосъществени младежки мечти" ...
е ... к'во да кажем ний с гайдите ....
Живи и здрави всички потребители на форума! Желая успех и позитивни емоции!
Последна промяна zxsport на 06 Юли 2011, 7:56, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Летя летя, колко да летя...
Че съм млад - да, че имам някакви мечти - ми имам, ама пък непрекъснато живея с идеята, че човек е толкова голям колкото са големи мечтите му. И да за сега доста голяма част ги постигам, някой с повечко напъване бачкане и тн, някой по лесно. Има и още неосъществени, ама за това пък съм млад, време има и всичко е възможно.
Така че опита ми сочи, че колкото повече си вярвам, толкова повече успявам, и то просто се случва.
Най-важното, което се казваше в един US екшън - Няма невъзможни неща
ПС не ангажирам никого с мнението си
Че съм млад - да, че имам някакви мечти - ми имам, ама пък непрекъснато живея с идеята, че човек е толкова голям колкото са големи мечтите му. И да за сега доста голяма част ги постигам, някой с повечко напъване бачкане и тн, някой по лесно. Има и още неосъществени, ама за това пък съм млад, време има и всичко е възможно.
Така че опита ми сочи, че колкото повече си вярвам, толкова повече успявам, и то просто се случва.
Най-важното, което се казваше в един US екшън - Няма невъзможни неща

ПС не ангажирам никого с мнението си

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
If you can't fly, run. If you can't run, walk. If you can't walk, crawl. By all means keep moving. Life will not wait for you, it just keep going. 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Започнал е човека от "някъде" (никой не знае от къде точно) и лека полека развива частен бизнес, който храни "него", а след време и наследниците му.
Е вие сте много интересни. Това бизнеса да не е като да ти оставя златна мина. Ако имаш акъл и бизнеса не се е "изчерпал" ще продължиш с него, ако ли не ще затриеш това за което този преди тебе се е трепал.
За мен успеха и това за младежките мечти е наистина да седнеш един ден и да каеш - Де"а успях това, неуспях онова, но в крайна сметка съм щастлив и правех каквото си поискам.
Иначе да съм на позиция, да съм глобална личност - ок и какво? Тука политиците са ни на позиции и какво много ли добри неща оставят след тях?
Няма нищо по лошо от това да се цял живот да се занимаваш с нещо което не ти харесва или неискаш, а ако го правиш за да робуваш на пари или един ден да имаш еди ква си тенекия в гаража, значи почти сигурно си обречен да не стане.
Та да се включа и аз по темата - както със всички е имало и неприятни моменти, но като цяло съм щастлив и доволен от живота си.Малко ме е яд ,че неможах да се реализирам по добре в един спорт, но като се замисля сега то и нямаше как. За останалото ще пиша след 20 год

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
DanielzZz написа:Ще работя за да вървя напред и нагоре,докато умра ! Пък до където стигна...
Аз пък докато умра ако трябва ще седя на едно място и нема да им работя на тия за жълти стотинки и ще псувам държавата, че не ми е дала това, което заслужавам! Пък докогато изкарам...

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
acho.rs написа:Бутам здраво , дерзая ... не се отчайвам но ми идва в повече шибаното положение ... в тези моменти или паля колата за нощна разходка или се отдавам на спиртни напитки , ориенталски ритми и млади моми

Vra4anin написа:Гледам да се радвам на малките неща: хубаво ядене, добро здраве (малко се замисляме и не го оценяваме когато го имаме, но това е най-ценното), да си измия колата, да си свърша задачите в работата в работно време (да не оставам недовършена работа за утрешния ден), да се натаковам с жената, да прочета нещо хубаво в БМВ форума за убиване на време
![]()
Сериозно, гледам да не се замислям много надълбоко с разни екзистенциални въпроси за вселената, за нас и целта ни на живота, че почвам да се подтискам, гледам да е по-просто и обикновено.

Zagy написа:Аз все още си мисля, че ще излезе нещо от мен...
Само не отивай у WC-то - нищо добро нема да излезе от теб!!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:DanielzZz написа:Ще работя за да вървя напред и нагоре,докато умра ! Пък до където стигна...
Аз пък докато умра ако трябва ще седя на едно място и нема да им работя на тия за жълти стотинки и ще псувам държавата, че не ми е дала това, което заслужавам! Пък докогато изкарам...
Разликата между амбициозния трудолюбив човек и мързеливия селски бек
Само да споделя,мързела е най-прогресивната сила на света,нямаш идея какви неща съм измислил и то защото ме мързи,няколко примера мога да ти дам,примерно-обслужването на клиентите ми,преди пътувах по около 10000 километра на месец,сега правя макс 2000 и то за кеф,реших да видя как се гледат домати и люти чушлета,щото много обичам тея 2 култури,метнах и 3 корена тиквички-познанията са ми само от интернет за отглеждането,градината ми е макс-20-30м2,другата година ще имам най-технологичното отглеждане на тея култури и всичко това защото ме мързи всеки ден да ходя и да ги поливам,пръскам и тн.
Така че пак казвам-мързела е най-прогресивната сила на света-ти оди копай като побъркан или не мисли никакви иновации и още щяха да се печатат книгите на ръка

69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5